נושא
ראש העין

המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב, הגליל - וכל מה שביניהם

פתאום, דווקא בלב ראש העין המבוססת, זכו התושבים לקבל גינה מוזיקלית במימון המשרד הממשלתי של אריה דרעי לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל ● הגינה היפה מציפה שאלות לגבי הדרך והעקרונות שלפיהם מחולקים כספי תמיכה ממשלתיים ● האם באמת רשות מבוססת ועתירת תקציב זקוקה לסיוע ממשלתי על חשבון רשויות עניות יותר? ● תגובת המשרד: "אנחנו פועלים על פי נתוני הלמ"ס"

עוד 563 מילים

השכונה בראש העין מוכנה - החיבור לביוב עדיין לא

בונים ובוכים במשרדי הגנת הסביבה והבריאות מתריעים על כך שבראש העין עומדים לאכלס מאות דירות חדשות, שטרם חוברו למערכת ביוב ראויה ● אבל במשרד השיכון לא מתרגשים ● "כשמגיעים לאכלוס מתחילים לאלתר פתרונות. השאלה אם לא יהיו גלישות, מפגעי ריח ומזיקים"

בהלת הבנייה והרצון לאכלס במהירות כמה שיותר דירות, גורמים לעימות חזיתי בין משרדי ממשלה. בשנים האחרונות דובר רבות על שכונות שקמו בטרם תוכננו עבורן תשתיות ראויות לתחבורה בכלל, ותחבורה ציבורית בפרט; עכשיו, החיפזון עולה מדרגה, ובמשרדי הגנת הסביבה והבריאות מתריעים על כך שבראש העין עומדים לאכלס מתחם באלפי תושבים, לפני חיבורו למערכת ביוב ראויה.

מדובר בפרויקט של דניה סיבוס. לפי התכניות שאושרו במוסדות התכנון, תשתיות הביוב – שבאחריות תאגיד המים המקומי – היו אמורות להיות מוכנות כבר בשלב הפיתוח, אבל זה לא קרה. כ-150-200 מהדירות עומדות בימים הקרובים לקראת אכלוס (מתן טופס 4), ועוד כמה מאות מצויות בשלבי בנייה מתקדמים.

"הבעיה היא שהפאשלות האלה קורות פעם אחר פעם. ההקמה של התשתיות לא מסונכרנת ולא עומדת בקצב של בניית הדירות, ואז צריכים למצוא כל מיני פתרונות בעייתיים"

באחד הפרויקטים הקודמים בראש העין נאלצו, לאחר האכלוס, להזרים את הביוב לבורות זמניים ומהם לשאוב אותו באמצעות ביוביות, תהליך שמייצר מפגעי ריח ותברואה. במשרד להגנת הסביבה החליטו לא לתת לזה לקרות שוב.

"חשש כבד לבריאות הציבור"

במכתב חריף שנשלח על ידי משרדי הגנת הסביבה והבריאות לראש עיריית ראש העין, שלום בן משה, נכתב:

"נכון לנקודת זמן זו מערכת השפכים שתוכננה לתכנית לא הושלמה, ואין לו"ז קרוב לסיומה. משרדינו רואים בחומרה רבה את העובדה כי יחידות הדיור הגיעו לשלבי אכלוס בטרם הושלמה מערכת הביוב, וחמורה מכך העובדה כי על פי המידע שנמסר לנו השלמת המערכת תארך מספר חודשים. תושבים שרכשו דירות עלולים למצוא את עצמם בפני דירות מוכנות, כשאין להן את פתרון הביוב כנדרש בחוק. נציין כי מדובר בהתנהלות חמורה, שיוצרת מצב תברואי קשה וחשש כבד לבריאות הציבור".

בעקבות הדברים הללו התערב בסוגיה מנכ"ל משרד השיכון, בני דרייפוס (מדובר בפרויקט מחיר למשתכן), שהחליט כי אין מניעה לתת אור ירוק לאכלוס המתחם.

במכתב ששיגר לראש עיריית ראש העין הוא אמנם מודה ש"תחנת השאיבה לא תהיה מוכנה להפעלה לצורך קליטת שפכים של מתחם A", אבל אומר כי "הוכן פתרון הנדסי מלא, שאושר על ידי כל גורמי המקצוע הרלוונטיים. מדובר בפתרון זמני עד להשלמת תחנת השאיבה".

מתברר, שמבחינת מנכ"ל משרד השיכון, ההגדרה "כל גורמי המקצוע הרלוונטיים, לא כוללת את המשרד להגנת הסביבה ואת משרד הבריאות.

הפתרון הזמני שעליו מדובר הוא סניקה של השפכים מהמתחם החדש באמצעות משאבה, והובלתם אל קו הביוב הסמוך. הבעיה היא שמדובר בפתרון שדורש תחזוקה צמודה, ושלמשאבות מהסוג הזה יש נטייה להתקלקל.

שכונה חדשה בבנייה (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)
שכונה חדשה בבנייה (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)

"במקום לוודא שהבנייה מתקדמת לפי התכנית המאושרת", אומר גורם בתחום הסביבה, "נושא מערכת הביוב מתקדם לאטו וכשמגיעים לאכלוס מתחילים לאלתר פתרונות. זה קורה שוב ושוב. השאלה אם לא יהיו גלישות, מפגעי ריח, מזיקים וכו'. מה שמתחיל עקום – לך דע איך הוא יסתיים".

עוד נמסר מהמשרד להגנת הסביבה כי "ראש העין ממוקמת באזור בעל רגישות הידרולוגית גבוהה, ועל כן כל פתרון אחר מזה שנקבע בתכניות המאושרות להסדרת הטיפול בשפכי השכונה אינו מקובל על המשרד להגנת הסביבה מבחינה סביבתית ובריאותית. נשקול את המשך צעדינו".

"מוצאים פתרונות בעייתיים"

"אפשר להבין את משרד השיכון", אומר גורם בענף הבנייה, "שלא רוצה להחזיק עוד כמה חודשים אנשים שקנו דירה ומתים להיכנס אליה. הבעיה היא שהפאשלות האלה קורות פעם אחר פעם. ההקמה של התשתיות לא מסונכרנת ולא עומדת בקצב בניית הדירות, ואז צריכים למצוא כל מיני פתרונות בעייתיים".

ממשרד הבינוי והשיכון נמסר: "עקב בעיות הנדסיות שהתעוררו בעת ביצוע העבודות, לא השלים תאגיד המים את תחנת השאיבה לביוב עד לאכלוס הנוכחי, כפי שנקבע עמו. בשיתוף פעולה בין כל הגורמים הוכן פתרון הנדסי לשאיבה של הביוב והזרמתו בלחץ לקו הנמצא בכביש. הפתרון יבוצע עד לסיום עבודות התחנה, שאמורה להיות מוכנה באפריל 2020".

עוד 536 מילים
כל הזמן // יום שלישי, 16 באפריל 2024
מה שחשוב ומעניין עכשיו
אמיר בן-דוד
היום ה־193 ללחימה ● 133 חטופים עדיין בעזה

גלנט: ״האיראנים נכשלו במתקפה, פועלים בכל מקום"

צה"ל אישר: צה"ל חיסל את מפקד גזרת החוף של חזבאללה; דיווח על חיסול ממוקד נוסף בדרום לבנון ● הערכה בארה"ב: תגובת ישראל למתקפה האיראנית תהיה מוגבלת בהיקפה ● דובר צה"ל: "נפעל במקום ובזמן שנבחר, וכל דיבור על זה הוא מיותר" ● דיווח איראני: "ארה"ב ביקשה מאיראן לאפשר לישראל לבצע תקיפה סמלית להצלת כבודם"

עוד 43 עדכונים

מלחמת עזה – עוד כתבות

מרחב התמרון שנפתח לישראל - ייפגע במקרה של תקיפה מיותרת

ישראל יצרה מרחב תמרון חדש וחשוב – שלא היה לה מעולם מול איראן.  הבלימה המדהימה של מתקפת הטילים והכטב"מים פתחה את המרחב הזה.

כעת האיראנים מכונסים ומצפים לתגובה התקפית ישראלית. אך אם תקיפה מיותר כזו אכן תתרחש – היא תבזבז ותהרוס את מרחב התמרון הזה, ותהפוך את היוצרות שוב. כלומר – לאיראן ייפתח שוב מרחב תמרון גדול, ואילו מרחב התמרון שלנו יצטמצם בחזרה.

חיים אסא מנהל "אימפקט" – מכון לאסטרטגיה ישראלית. היה אסטרטג הקמפיין של יצחק רבין (1992) וציפי לבני ( 2009). הוא כיהן כיועץ לביטחון לאומי בממשלת רבין, וכיו"ר חברת סייקן וראש המעבדה למשחקי מלחמה אסטרטגיים באוניברסיטת תל אביב

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1
עוד 534 מילים ו-1 תגובות

מגורים על חשבון ההורים

צעירים רבים הגיעו לקצה גבול היכולת הכלכלית ומתקשים להתמודד עם המשכנתאות, מחירי הדירות והריביות הגבוהות ● הפתרון שמאפשר בנק ישראל – לגלגל את החוב על חשבון ההורים ● פרשנות

עוד 974 מילים

למקרה שפיספסת

ערב פסח 2024 המושבה הכי צפונית בישראל מטולה היא עיירת רפאים נטושה ● חצי שנה אחרי שפונתה בפעם הראשונה ב־128 שנותיה, התושבים המעטים שנותרו לשמור על הגחלת מתחילים לאבד תקווה ● ראש המועצה דוד אזולאי מסתובב כל בוקר בין התשתיות ההרוסות ומזיל דמעה: "איבדנו את הצפון. אני ראש מועצה בלי תושבים" ● ונתניהו עדיין לא מצא זמן לבקר או לטלפן

עוד 3,281 מילים

במקום להילחם בחיות אדם, אנו עלולים להפוך לכאלה

חצי שנה עברה מאז פרצה המלחמה בעזה, שהחלה בטבח הנורא שביצע חמאס בתושבי ותושבות ישראל. לאחרונה יצאה האוגדה האחרונה, אוגדה 98, מהרצועה ולמעשה המלחמה בעזה הסתיימה ללא שום הישג.

מה שהתחיל ככישלון קולוסלי המשיך ככישלון מתגלגל. הביטחון לא שב לגבולות, ואף התפרץ בסוף השבוע במתקפה איראנית ישירה על ישראל, והחטופות והחטופים, בחלקם הגדול, עוד במנהרות חמאס.

מוריה שלומות היא עורכת דין ומגשרת, מנכ״לית קבוצת "הורים נגד מעצרי ילדים".

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
3
ישראל למעשה סיימה את כיבוש רוב עזה, למעט רפיח. אוגדה 98 התפנתה על מנת שהאוכלוסיה העזתית תוכל לחזור לחאן יונס תחת פיקוח ישראלי, וכך ישראל תוכל לכבוש את רפיח ללא בעיה. לאחר כיבוש רפיח פחו... המשך קריאה

ישראל למעשה סיימה את כיבוש רוב עזה, למעט רפיח. אוגדה 98 התפנתה על מנת שהאוכלוסיה העזתית תוכל לחזור לחאן יונס תחת פיקוח ישראלי, וכך ישראל תוכל לכבוש את רפיח ללא בעיה. לאחר כיבוש רפיח פחות או יותר כל חמאס בעזה יושמד (למעט מנהרה אחת או שתיים שמטוהרות בכל רגע ורגע). ולאחר מכן נראה ממשל צבאי בעזה ואולי שליטה אזרחית של גוף לא ישראלי כלשהו (הבעיה שאין אף אחד שמעוניין לקחת את התפקיד, אפילו הרשות הפלסטינית לא יכולה לשלוט בטול כרם, אז שתשלוט בעזה? ) בנוגע לעניין החטופים אכן הייתה בעיה אך מכיוון שרובם נמצאים ברפיח, כיבוש רפיח פותר את רוב בעיית החטופים. האמריקאים מחליטים לאפשר את כיבוש רפיח ולכן רוב בעיית החטופים תיפתר. ואז כמובן שהמפונים בדרום יוכלו לחזור. אנחנו כנראה נראה מלחמה בלתי נמנעת מול לבנון (גם בדרום לבנון יש באזור ה150000 מפונים) וכעת צה"ל מכין את השטח מבחינת כמות ההפצצות שם והבריחה של המקומיים צפונה. ולאחריה המפונים יוכלו לחזור לבתיהם. נראלי שיש לך טיפ טיפה של אג'נדה שהיא לא הכי תומכת במלחמה מלכתחילה ולכן את לא רוצה שהדברים האלו יקרו, אך את צריכה בסוף להבדיל בין מה שאת רוצה שיקרה למה שקורה דה-פקטו. בנוסף, המלחמה בעזה היא מלחמה אורבנית, ויחס הרוגים של 1:1.3 במלחמה אורבנית בין אזרחים ללוחמים זה היחס הכי נמוך שאי פעם היה קיים בהיסטוריה האנושית של המלחמה. אם אנחנו חיות אדם בעקבות המלחמה בעזה, אז כל צבא אנושי שאי פעם היה קיים משחר האנושות הוא צבא של חיות אדם,שזה כמובן לא נכון. חתירה להסדרי שלום זה נחמד, אבל ערפאת ויתר על קמפ דיויד ב2000 שזה המקסימום שישראל תוכל לתת מבלי להתאבד, אז הם כנראה לא הכי רוצים שישראל תתקיים. למעשה עזה היא השארית האחרונה של הסכסוך הישראלי פלסטיני- כמות הפיגועים ביהודה ושומרון הולכת וירדה ואפילו ברמדאן הזה לא קרו כמעט התפרעויות! כך שאם אנחנו מנצחים את המלחמה בעזה בניצחון שהוא מספיק כואב לפלסטינים ( ממשל צבאי, אזור מפורז בשליטה צבאית ישראלית ישירה באזור החיץ ובנצרים, מחיקה של צפון הרצועה- מה שקורה עכשיו) אז ניתן להגיד שהסכסוך הישראלי פלסטיני הוכרע אחת ולתמיד, והכרעה כנראה תביא ליותר שלום בטווח הארוך מהסכם שלום (האם הסכם שלום בין גרמניה לפולין היה מביא יותר שלום מהתבוסה של גרמניה ב1945? כנראה שלא), כי צד אחד נאלץ להסכים למה שהצד השני מאלץ אותו וכך אין אלימות.

גברת שלומות, עשרות שנות פעילות בסמול הרדיקלי ועדיין לא למדת שהאויב הפלשטנאצי פועל להשמיד את כולנו, רק משום שאנחנו יהודים. אמנת החמאס הפלשטנאצית אומרת זאת במפורש, אבל אתם עיוורים למציאות... המשך קריאה

גברת שלומות, עשרות שנות פעילות בסמול הרדיקלי ועדיין לא למדת שהאויב הפלשטנאצי פועל להשמיד את כולנו, רק משום שאנחנו יהודים. אמנת החמאס הפלשטנאצית אומרת זאת במפורש, אבל אתם עיוורים למציאות, חירשים בדיוק כמו המודיעין הישראלי עד שישה באוקטובר ורק מקשקשים בדיוק כמו הממשלה הכושלת בראשות ראש ארגון המחבלים ורב המרצחים ביבים שקרניהו.

אוי לתמימים. לימדו קצת מי הם החמאס ורעיונותיו, כיצד ניצלו את הכסף שזרם אליהם לבניית וילות לראשיו, מנהור למלחמה בנו ועוני מחפיר לעמו, כיצד הרעיון המרכזי" אין לתת אף שעל אדמה לכופרים" הוא... המשך קריאה

אוי לתמימים. לימדו קצת מי הם החמאס ורעיונותיו, כיצד ניצלו את הכסף שזרם אליהם לבניית וילות לראשיו, מנהור למלחמה בנו ועוני מחפיר לעמו, כיצד הרעיון המרכזי" אין לתת אף שעל אדמה לכופרים" הוא הרעיון המרכזי של האמונה של חמאס. וכמובן, אנחנו הכופרים ואין לנו מקום בו מותר לנו לחיות. נחש כמו החמאס צריך להשמיד. וגם במחיר סבל נורא לעמו. הברירה במלחמה עימו היא או אנחנו או הם. אני מעדיף לחיות ושהם ימותו. מי שלא חס על ילדי אני לא אחוס על ילדיו.

עוד 570 מילים ו-3 תגובות

תגובות אחרונות

איראן הקימה לתחייה את הברית הצבאית האזורית נגדה

המידע המקדים, חדר המבצעים המשותף בדוחה והסיוע של קטאר: גורם ישראלי בכיר אמר לזמן ישראל כי פעילות הברית האזורית נגד איראן הייתה פריצת דרך ● מטרת העל של איחוד הזירות הייתה למנוע את הברית המתהווה, אך בפועל הפעולה האיראנית גרמה לה לצאת לאור ● בזמן שישראל שוקלת איך ומתי להגיב, מבחינת טהרן, כל חיסול או פעולה נגד איראן תיתקל בתגובה חריפה ● פרשנות

עוד 844 מילים ו-1 תגובות

עקורים

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

למה ארה"ב מתעלמת מהחרדי שבחדר?

מיום הקמת ממשלת נתניהו, בוושינגטון מחרימים את סמוטריץ' ואת בן גביר, אבל למה הממשל האמריקאי לא נמצא בקשר ישיר עם דרעי, שיושב באופן קבוע בקבינט המלחמה? ● לדברי גורמים בש"ס, האמריקאים מבקשים מדי פעם לקיים פגישות אישיות, אך הדבר לא מסתייע ● אם האמריקאים רוצים להבין מי עשוי להשפיע על נתניהו, כדאי שיפנו גם לדרעי ● פרשנות

עוד 594 מילים ו-1 תגובות

צה"ל מתכנן להחליף את רובי "תבור" ברובי סער מתוצרת כחול-לבן המבוססים על רובים ממשפחת AR האמריקאית, עם תחמושת הקיימת כבר 65 שנה ● החלטת צה"ל מתבססת על מחקר גדול, אולם הוא בוצע לפני המלחמה בעזה ● בצבא ארה"ב, לעומת זאת, בחרו בנשק עם קליבר חדש ורב עוצמה המתאים לאתגרי הלחימה העתידיים ● איזו מהבחירות נכונה יותר, ימים יגידו ● פרשנות

עוד 796 מילים ו-1 תגובות

ברית קטאר–עזה הובילה למתקפת 7 באוקטובר

דוח שחיברו אנשי מודיעין עבור פרקליטי משפחות קורבנות חמאס, שחלקים ממנו הגיעו לידי זמן ישראל, טוען כי ארה"ב הייתה מודעת להיקף הפעילות הזדונית של דוחה ולפגיעה באינטרסים האמריקאיים ובעלות בריתה – אך נמנעה מלפעול ● לפי הדוח, תהיה זו טעות להמשיך לאפשר לקטאר "למלא תפקיד מרכזי כמתווכת בעימות בעזה"

עוד 1,084 מילים

מחיר הנפט זינק מייד אחרי החיסול בדמשק, ואחר כך זינק שוב לקראת המתקפה האיראנית על ישראל ● זו לא פעם ראשונה שמלחמה מקפיצה את מחירי הנפט ● המרוויחות העיקריות מהתייקרות הנפט הן המדינות שמייצאות אותו: רוסיה, ערב הסעודית, איחוד האמירויות – וגם איראן

עוד 1,128 מילים
היום ה־192 ללחימה ● 133 חטופים עדיין בעזה

הרמטכ"ל: "שיגור של כל כך הרבה טילים וכטב"מים לשטח ישראל ייענה בתגובה"

מיקי זוהר: התקיפה הישראלית ברפיח התעכבה בשל הרצון להגיע להסכם עם חמאס ● דובר המועצה לביטחון לאומי של ארצות הברית: כמות האספקה המועברת לרצועה גדלה משמעותית בימים האחרונים ● "וול סטריט ג'ורנל": גורמים בארצות הברית ובמערב מעריכים שישראל תגיב במהירות למתקפה האיראנית ● צה"ל: שם המבצע לסיכול המתקפה האיראנית – מגן ברזל

עוד 43 עדכונים

הפעם, נתניהו בוחר בביידן על פני בן גביר וסמוטריץ'

"בנקודת זמן זו וללא סיוע של אמריקה, כנראה שהפעולה הדרושה היא חיסול רפיח. עם איראן נסגור חשבון מאוחר יותר", כתב אתמול נתן אשל ● זו הרוח המנשבת מסביבתו של ראש הממשלה: ישראל לא תגיב נגד איראן ללא תיאום ואישור האמריקאים, אבל משאירה את הדלת פתוחה לתגובה עתידית ● "ראש הממשלה קיבל מהאיראנים כרטיס טיסה. עכשיו הוא רק צריך להחליט מתי לממש אותו" ● פרשנות

עוד 770 מילים

לישראל אין מספיק כסף לניהול מלחמה כוללת

מאחורי ההצלחה הישראלית בסיכול המתקפה אתמול, התגלה גם נתון מבהיל אחד: יכולת ההגנה האווירית של ישראל היא מצוינת אבל לא בת קיימא מבחינה כלכלית בשביל מערכה גדולה וארוכה הרבה יותר ממה שחווינו הלילה ● פרשנות

עוד 526 מילים ו-1 תגובות

בפעם השנייה מאז מלחמת איראן–עיראק, טהרן הוכיחה שהיא מעצמה אזורית ● האמריקאים הבהירו כי כל תגובה ישראלית תהיה חייבת להיות מתואמת איתם ● העובדה שדובר צה"ל הודה בשעות הבוקר המוקדמות כי חלק מהטילים שנורו לעבר ישראל פגעו בבסיס חיל האוויר בנבטים אפשרה לאיראנים לרדת מהעץ ● פרשנות

עוד 549 מילים ו-1 תגובות

הברית האזורית נחוצה לישראל כמו אוויר לנשימה

ישראל ובנות בריתה הצליחו ליירט 99% ממתקפת הטילים האיראנית ● הישראלים חייבים להישיר מבט למציאות: לולא הברית האזורית ושיתוף הפעולה עם מדינות כמו ירדן, ישראל הייתה נראית הבוקר אחרת לגמרי ● האפשרות לברית עתידית עם ערב הסעודית – חיונית מאי פעם ● מדינות האזור מבקשות רק דבר אחד בתמורה, שנתניהו ימשיך לשלול ● פרשנות

עוד 607 מילים ו-3 תגובות

לא בטוח שישראל היא זו שצריכה להגיב למתקפה האיראנית

בפעם הראשונה בתולדותיה איראן תקפה את ישראל במאות חימושים – והכריזה למעשה על מלחמה רשמית ● לא בטוח שהתשובה הישראלית תגיע מהר ● אחרי האיום של ביידן, ארה"ב חייבת להגיב כדי לשמר את ההרתעה האזורית שלה ● השאלה היא לא האם תהיה תגובה אלא מתי, באיזה עוצמה ומי תלחץ על ההדק ● צה"ל יתקשה להתמודד במקביל גם עם הרצח שמאיים להדליק את הגדה המערבית ● פרשנות

עוד 575 מילים
סגירה
בחזרה לכתבה