מאת שלום ירושלמי
תקבל/י התראות במייל מכותב/ת זה/זו. באפשרותך לנהל את הגדרות ההתראות בעמוד הפרופיל שלך.
חבר הכנסת יצחק קרויזר מעוצמה יהודית עלה הבוקר להר הבית עם ילדיו ועם אביו, רב המזוהה עם תנועת כהנא, כדי לציין את יום ירושלים.
מתפללים שהממשלה תשרוד?
חבר הכנסת יצחק קרויזר משתחווה בהר הבית עם ילדיו ואביו הרב יהודה קרויזר שליט"א. pic.twitter.com/8aLeBlO4ZZ— אמברגו (@embargo1news) May 14, 2026
בתיעוד מהמקום נראה קרויזר משתחווה על הקרקע באתר, כשפניו לעבר כיפת הסלע – בניגוד להבנות הסטטוס קוו עם הוואקף.
"הגיע הזמן לסלק את כל המסגדים ולפעול להקמת בית המקדש!", כתב קרויזר בפייסבוק, כשפרסם את דבר עלייתו להר בדיעבד.
יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן הזהיר כי ראש הממשלה בנימין נתניהו עלול לפתוח במהלך צבאי חדש כדי לשפר את מצבו לקראת הבחירות הקרובות, וקרא לצמרת צה"ל לנהוג באחריות.
ליברמן: "אני חושש מאוד ויש לי את כל היסודות לחשוש, שראש ממשלת 7 באוקטובר, עם הנחת חוק פיזור הכנסת, יתחיל מהלך צבאי שנועד לצורכי בחירות בלבד".
עוד אמר: "ממשלת 7/10 משקרת את תושבי העוטף ואת האזרחים. אנחנו רואים מול עינינו שמתחיל שיקום של רצועת עזה בלי שחמאס מתכוון להתפרק מנשקו" https://t.co/9AZtoIExNr pic.twitter.com/9K6VyhAACO
— רוני גרין שאולוב – Roni Green Shaulov (@Ronigreensha) May 14, 2026
"אני מודאג מאוד, ויש לי כל היסוד להיות מודאג, שראש ממשלת שבעה באוקטובר, עם הגשת החוק לפיזור הכנסת, יפתח במהלך צבאי שלא נועד להכרעה, אלא נועד לצורכי בחירות בלבד", אמר ליברמן לכתבים בקיבוץ בארי שבעוטף עזה. "אני מזהיר מראש ופונה לראשי הצבא: זו גם האחריות שלכם, מדובר בחיי החיילים שלנו. אסור שיהיה מהלך צבאי לצורכי בחירות בלבד".
"אני מאוד מקווה שנשמע קול ברור וחד ממערכת הביטחון בעניין הזה", הוסיף שר הביטחון לשעבר, בלי להציג הוכחות לטענתו.
ליברמן תקף גם את ממשלת נתניהו על כך שלא הכריעה את חמאס, ואמר כי "אנחנו רואים לנגד עינינו ששיקום רצועת עזה מתחיל בלי שלחמאס יש כל כוונה להתפרק מנשקו".
"צבא הטרור של חמאס מגייס מחבלים חדשים, מתאמן וכבר נערך למערכה הבאה. המימון כבר לא מגיע במזוודות, אלא באמצעות משאיות שמגיעות באישור ממשלת ישראל. האחיזה של חמאס בתוך הרצועה מעולם לא הייתה חזקה יותר מכפי שהיא היום", אמר.
לדבריו, "אם לא נדע להכריע את אויבינו עכשיו", רחפנים נפיצים יגיעו בסופו של דבר לכל חלקי ישראל.
ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס היום לרצח שני צעירי העדה האתיופית, ימנו בנימין זלקה ודסטאו צ'קול, בטקס האזכרה הממלכתי לזכר יהודי אתיופיה שנספו בדרכם לישראל.
נתניהו אמר כי הוא עומד לצד העדה האתיופית "כשבליבי כאב עצום על גדיעת חייהם" של זלקה וצ'קול, שנרצחו לדבריו "בידי נערים עבריינים, פורעי חוק, חסרי מוסר". הוא הוסיף כי הוא ורעייתו שרה "הזדעזענו עד עומק נפשנו" ממעשי הפשע בפתח תקווה ובבאר שבע.
ראש הממשלה אמר כי שוחח עם משפחותיהם של שני הצעירים, וכי נפגש השבוע בלשכתו עם משפחת צ'קול. לדבריו, אלפים הגיעו מכל רחבי הארץ כדי לחבק את המשפחות "שעולמן חרב עליהן". "קראתי למצות את הדין עם מי שהיו מעורבים באלימות המחרידה הזאת. כי הצדק חייב להיעשות!", אמר. הוא הוסיף כי הממשלה תמשיך להיאבק "בנחישות בגילויי אלימות, גזענות ואפליה – מכל סוג שהוא".
נתניהו אמר כי הנערים הרוצחים הם "עפר לרגליכם" לעומת צעירי העדה האתיופית, הנרתמים לדבריו להגנת ישראל "במלחמת התקומה, ולאורך כל השנים". הוא ציין כי הוא פוגש בני העדה המשרתים ברצועת עזה, בתוך לבנון, בבסיסי חיל האוויר, במג"ב, במשטרת ישראל ובפיקוד העורף.
בדבריו בטקס הזכיר נתניהו גם את אלפי יהודי אתיופיה שנספו במסע לישראל, ואמר כי הוא מרכין ראש לזכרם. הוא סיפר על רס"ן גדי מרשה, שעלה בילדותו מאתיופיה דרך סודן והיה לדבריו קצין הגששים היהודי הראשון בצה"ל, עד שנפל במחסום כיסופים בגבול רצועת עזה.
נתניהו הוסיף כי הממשלה פועלת לקידום שילוב יוצאי אתיופיה בחברה הישראלית, וציין כי שיעור הזכאים לתעודת בגרות בקרב צעירי הקהילה השתווה לממוצע הארצי, וכי נרשמה עלייה במספר התלמידים במסגרות למחוננים ומצטיינים. לדבריו, הממשלה הקצתה מאות מיליוני שקלים נוספים לצמצום פערים ולחיזוק השילוב.
בג"ץ קבע כי המידע החדש שהעבירה לשכת היועצת המשפטית לממשלה בנוגע לעתירות נגד מינויו של האלוף רומן גופמן לראש המוסד לא ישנה את ההחלטות שכבר ניתנו בעניין.
עם זאת, בית המשפט קבע כי גופמן יוכל להגיש תגובה למידע החדש אם ירצה בכך, עד מחר בשעה 10:00.
לשכת היועצת המשפטית לממשלה הגישה מוקדם יותר היום מידע חדש שלדבריה רלוונטי לעתירות נגד גופמן, מידע שלטענתה היה צריך להיות מוצג לבית המשפט על ידי ראש המוסד המיועד עצמו.
לאחר הדיון בעתירות ביום שלישי הורה בית המשפט להעביר לעיונו את כל המסמכים שבחנה הוועדה המייעצת למינוי בכירים, שהמליצה למנות את גופמן לראש המוסד.
בית המשפט הורה גם לתת־אלוף במילואים מאגף המודיעין להגיש תצהיר בנוגע למה שידע על ידיעתו של גופמן בעניין מבצע השפעה שנוי במחלוקת ברשתות החברתיות, שבוצע ב־2022 תחת סמכותו של גופמן כראש אוגדה 210 בצה"ל. הפרשה הזאת עומדת במרכז העתירות נגד המינוי.
על פי דיווחים, המידע שהגישה לשכת היועצת המשפטית לממשלה נוגע לדברים שאמר גופמן על קצין המודיעין המדובר, שעובד כיום במוסד ואמור להיות כפוף לגופמן אם מינויו יאושר.
מודעה שהופצה לאחרונה להורים בקהילות החרדיות בערד חושפת מהלך חדש להפרדה מגדרית מלאה בנסיעות האוטובוסים בשעות הבוקר והצוהריים, כך על פי דיווח בישראל היום.
המודעה מפרטת לוחות זמנים נפרדים לבנים ולבנות ונכתב כי על הבנות לעלות מהדלת האחורית.
בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.
ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'.
מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.
לרגל יום ירושלים, המיוחדת והמסוכסכת בערים, אבקש להעלות על נס אי של שפיות – הסניף המקומי של ימק"א הבינלאומית (YOUNG MEN'S CHRISTIAN ASSOCIATION – אגודת הגברים הנוצרים הצעירים).
כשחנך את המקום ב-1933 הלורד אדמונד אלנבי, הגנרל הבריטי שהוביל את כיבוש ירושלים מידי העות'מנים בשנת 1917, הכריז:
טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.
כ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תישאר מובלעת. מחשבה שעלתה בי בעקבות הקריאה: ימק"א היא אומנם סמל לסובלנות וליברליזם, אבל אל נשכח שהיא הוקמה על בסיס מגדרי גברי (Man) ודתי-נוצרי.
לאחרונה פורסם כי מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט, אמר בשיחה סגורה ביחס לפלסטינים מיידי אבנים, כי מדובר בטרור ואף הוסיף: "בשנת 2025 הרגנו 42 זורקי אבנים על כבישים".
בסטטיסטיקה של האלוף בלוט נכלל כנראה עאמר רביע, נער פלסטיני בן 14 ובעל אזרחות אמריקאית, שנהרג בשישה באפריל 2025 בעיירה תורמוסעיא. לפי הודעת דובר צה"ל, הכוח הצבאי "זיהה שלושה מחבלים אשר יידו סלעים לעבר כביש מהיר עם רכבים אזרחיים. הלוחמים ירו לעבר המחבלים שהיוו סכנה על האזרחים, חיסלו אחד מהם ופגעו בשני המחבלים הנוספים". אביו של הנער טען שנמצאו בגופו 11 פצעי ירי. ממצאי בדיקה או חקירה של האירוע טרם פורסמו.
אל"מ (מיל') ד"ר לירון ליבמן הוא חבר בקבוצת המחקר "תמרור-פוליטוגרפיה". הוא עו"ד, מגשר ומרצה מן החוץ במכללת ספיר ובאוניברסיטה העברית, ולשעבר ראש מחלקת הדין הבינלאומי בצה"ל.
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהורוביץ היה שר בריאות טוב?! סליחה? הורוביץ (כמו בר-לב במשרד לבטחון פנים) חבר למערכת קבלת ההחלטות של ממשלת נתניהו, שיש בה צפצוף על זכויות אזרח, צפצוף על הזכות להפגין, הכנסת איכוני שבכ לטלפונים, וחוק סמכויות על סמך "מצב חירום רפואי" דמיוני (שנולד בראש של מפקדת הצט"מ). בהיותו שר הבריאות נכפה על החיילים להתחסן בחיסון ניסיוני, וגם היום כשיודעים כבר על העליה בפגיעות הלבביות אצל צעירים, הוא שוב מעלה את חובת חיסון רביעי לחיילים. היום! איך אחרי כל זה ניתן לייחס להורוביץ משהו טוב כשר בריאות?
ניצן עשה נכון שפרש, הטעות עם זועבדי הייתה קרדינלית. גולן הוא לוחם עם פה גדול ואם כבר שמאל שיהיה שמאל לוחמני. יש מספיק אנשי שמאל שלא ירצו את העבודה עם האגו והאגנדה המוזרה של היושבת ראש. לדעתי עוד תבקש להתאחד עם מרצ