לפי דיווחים שפורסמו בתקשורת הפלסטינית, גבר פלסטיני נפצע לאחר שמתנחלים תקפו יישוב בדרום הר חברון שבגדה.
לפי סוכנות הידיעות הפלסטינית ואפא, שציטטה פעילים מקומיים, אדם בשם סעיד אל־עמור "הותקף באלימות קשה" בידי מתנחלים במהלך פשיטה על ח'ירבת א־רכיז, באזור מסאפר יטא, מוקדם יותר אחר הצוהריים.
לפי הדיווח, הוא פונה לקבלת טיפול בבית חולים מקומי בידי צוותי הסהר האדום הפלסטיני.
עוד דיווחה ואפא שמתנחלים חמושים פשטו על היישוב עראבה, מדרום לג'נין, ופתחו באש סמוך לבתים באזור. לפי הדיווח, פלסטיני אחד הותקף בידי המתנחלים. לא צוין אם הוא נזקק לטיפול רפואי.
יושב ראש רע"ם, מנסור עבאס, אמר היום ש"מדינת פלסטין קיימת ועומדת על תילה, ורוב העולם מכיר בה, למעט ארצות הברית וישראל. אנו רוצים שגם הן יכירו בה, ופועלים להשגת שלום ופיוס ולסיום הכיבוש והסכסוך".
בהודעה שפרסמה המפלגה נמסר שעבאס אמר בוועידה המפלגתית הכללית שנערכה בטייבה, ש"רע"ם העמידה את הדמוקרטיה הישראלית במבחן אמיתי, וסוגיית השתתפותה של רשימה ערבית בקואליציה הממשלתית הפכה לעובדה פוליטית שנידונה ברצינות".
עוד קרא חבר הכנסת לחתום הסכם עודפים עם הרשימה המשותפת, המורכבת מחד"ש, בל"ד ותע"ל.
הצבא תקף מוקדם יותר היום באזור דיר אל־בלח והרג את שריף אלחסנאת, מפקד פלוגה בגדוד דיר אל־בלח מהזרוע הצבאית של חמאס, כך הודיע הערב דובר צה"ל.
מהצבא נמסר שלאורך המלחמה אלחסנאת לקח חלק בהובלת הניסיונות לשקם את המערך התת־קרקעי של חמאס ברצועת עזה.
לפי הודעת הצבא, בתקופה האחרונה אלחסנאת, שהיווה "איום מיידי" על כוחות צה"ל, המשיך לנסות לפגוע בהם ובישראל.
ארבעה עפיפונים, שככל הנראה הפורחו מרצועת עזה, נחתו בסוף השבוע בקיבוץ נחל עוז, לפי צה"ל.
עפיפון אחד נמצא אתמול בקיבוץ, ושלושה נוספים אותרו הבוקר. הצבא מסר כי להערכתו, העפיפונים הוטסו מהרצועה.
צה"ל מסר ש"לא אותרו ממצאים חשודים על העפיפונים" וכי "בשום שלב לא נשקפה סכנה לציבור".
ב־2018 הפריחו מחבלים פלסטינים עפיפונים שנשאו אמצעי הצתה לעבר יישובים ישראליים סמוכי גדר, וגרמו לשריפות בשטחים נרחבים.
מתגברים העפיפונים מעזה. 3 נמצאו בעוטף בפחות מיממה, סה"כ כשמונה עפיפונים בכמה שבועות pic.twitter.com/JKaIWJCz4W
— אסף פוזיילוב (@pozailov1) August 22, 2026

טום ברק, שליחו המיוחד של נשיא ארצות הברית לסוריה ולעיראק, רמז שמנהיגי ישראל ניסו "לגרור" את טורקיה לעימות משיקולים אלקטורליים, כשתקפו שדה תעופה צבאי בסוריה, שלטענת ישראל, טורקיה עמדה לפרוס בו כוחות.
בריאיון שפורסם אתמול עם אושיית הרשת מדובאי מריו נוופל, אמר ברק שזו אחת משתי "תיאוריות אפשריות" באשר לסיבה שישראל תקפה בסוריה למרות המגעים בדרג גבוה בין המדינות, ובהם מה שברק תיאר כשיחה מעמיקה בת שעתיים, ימים ספורים קודם לכן, בין ראש המוסד רומן גופמן לשר החוץ הסורי אסעד א־שיבאני.
"תיאוריה אחת היא שהם פשוט ניסו לגרור את טורקיה לעימות, וזה מהלך אגרסיבי מאוד, אבל אולי כזה שמתקבל היטב לקראת בחירות", אמר ברק.
U.S. Ambassador to Türkiye Tom Barrack:
Let me give you the postulated theories. The first one is that the Israelis were baiting the Turks. If you remember, the Turks took out a Russian jet under the same kind of circumstances, right? Very dangerous game, having jets deployed on… pic.twitter.com/GLdrq2Ccu1
— Clash Report (@clashreport) August 21, 2026
"התיאוריה האחרת היא שבין צה"ל, המוסד ולשכת ראש הממשלה הייתה אי־הבנה בתקשורת", אמר. "ייתכן שראש המוסד ניהל ערוץ חשאי רציני מאוד שטרם מוצה, שאולי הוא עדיין לא היה שבע רצון ממנו, ושהוא התכוון לחזור בשבוע שלאחר מכן ולקיים דיון נוסף. ובינתיים, מפקד כלשהו, על סמך מה שהם חשבו שהמודיעין מראה, סבר שאנחנו צריכים לפעול במהירות ושאנחנו צריכים לפעול עכשיו".
ברק גם הטיל ספק בטענת ישראל שלפיה טורקיה העבירה נכסים צבאיים לשדה התעופה הצבאי אבו א־דוהור שבצפון־מערב סוריה.
"לזכותה של ישראל", הוא אמר, היא הודיעה לארצות הברית כשישה ימים לפני התקיפה כי בידיה מודיעין שלפיו "ייתכן שיש תנועה טורקית לעבר האתר הזה".
"כולנו ערכנו את הבדיקות הנדרשות. פנינו לגופי המודיעין שלנו. התשובות שקיבלנו היו – לא, זה לא קורה", אמר ברק.
לדברי ברק, ההסבר "הסביר ביותר" לתקיפה הישראלית "הוא שהם קלטו שיחות על אסטרטגיה אפשרית שבמסגרתה הטורקים יגבירו את תוכנית האימונים שלהם באתר הזה".
הוא הוסיף שההסדרים הקיימים לא אוסרים זאת, וכי הטורקים "מאמנים, מספקים ציוד ומסייעים בגלוי לממשלת סוריה" לאורך הגבול המשותף בין שתי המדינות.
בחלק אחר של הריאיון התייחס ברק גם לרמת הגולן כשטח שנמצא תחת כיבוש ישראלי, במה שנראה כחריגה מההכרה של וושינגטון בריבונות ישראל באזור בתקופת כהונתו הראשונה של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ.
"ברמת הגולן, מול סוריה, הם עדיין מחזיקים בגולן בניגוד להחלטות האו"ם, בניגוד לכל הסדר הבינלאומי, שקבע כי הגולן שייך לסוריה", אמר ברק בהתייחסו לישראל.
















































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו