זהו, "ההיסטוריונים" יצאו מהמחילות? שותים בשקיקה ומהדהדים את מה שמוקא ממכונת העל.
אז ככה:
1. במתקפה היפנית נהרגו כ 2500 חיילים (בעיקר ימאים). יחסית לאוכלוסיה בישראל זה מספר שווה לכ 90 אבידות. אצלנו ב- 7/10 נהרגו 1400 ונחטפו כ 250.
2. בפרל הארבור כולם היו חיילים, אצלנו רובם אזרחים שלווים שהמדינה, כלומר המדינאים והצבא, כשלו כישלון חחרוץ בהגנה על האזרחים.
3. יפן לא היתה במצב לחימה מול ארה"ב בשנים שקדמו למתקפת הפתע. אצלנו אנחנו במנב מלחמה מול החמאס קרוב ל 20 שנה.
4. מול יפן לא היתה קונספציה שטופחה (וכשלה), אצלנו היתה והיה מישהו שדאג לטפח ולשמר אותה.
5. יפן התקיפה את ארה"ב בהפתעה ולא במסגרת לחימה שהקדימה לאירוע.
6. העילה למתקפה: אמברגו נפט שהטילה ארה"ב על יפן.
ברור שאין להשוות את אירוע פרל הארבור למה שהתרחש ב"שבת השחורה" בעוטף עזה ואין להקיש מכך ש "אם לרוזוולט מותר אז גם לביבי מותר".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
לפחות הייתם מאזנים כתבה זו עם דעות נוספות.
אין כל התייחסות לכשלון העצום של כל מערכות הכיטחון שידעו, חזרו לישון ולא עשו שום דבר להתגונן. הפיקוד הבכיר היה צריך לעוף ביוזמתו כבר בבתאריך 8.10.2023. בשביל זה לא צריך וועדות חקירה. הם לא שינו את הפרדיגמה שהביעה לאסון וממציאים שיטות לחימה שמאפשרת לאויבים לשוב ולהתארגן מחדש שוב ושוב. הם גם ממשיכים במינויים כדאשתקד.
כמה שקרים, חצאי אמיתות ועובדות לא מבוססות.
אין שום בעיה עם ועדת חקירה, יש בעיה לחקור תחת אש ויש בעיה עם זהות אנשי הועדה (שמאל רדיקלי במקרה של ועדה ממלכתית, או ימין ריאלי במקרה של ועדה ממשלתית). אגב, להבדיל מהמשתמע משמות הועדות, בראשונה לא יושבים מלכים ובשניה לא יושבת הממשלה. כל הויכוח הוא על מי ימנה את אנשי הועדה, שמאל רדיקלי שמהווה מיעוט בעם ורוב בעליון, או ימין שפוי שמהווה רוב בעם.
אכן כן, ולא רק. וועדת חקירה ממלכתית תקח לפחות שנה של עבודה מאומצת לאיסוף עדויות, ריכוזן, והפקת לקחים בידי חברי הוועדה.
כלומר שנה של המשך המצב הנוכחי, ויישום ההמלצות, שתמיד יהיה חלקי ביותר כי מרבית התוצאות ימוסמסו, יקח חודשים רבים עד שנים. בינתיים המערכת הנוכחית תמשיך בכשליה.
בלי זריקת הנאשם מכל המדרגות, פיזור הכנסת והליכה לבחירות בתוך ארבעה חודשים לכל היותר, מדינת ישראל נמצאת על מסלול התרסקות בהאצה, כך שאי החלפת השלטון במיידי מובילה לחורבן וודאי. גם אם יישארו שברי מדינה מבחינה גיאוגרפית, דמוגרפית ושלטונית, זו כבר לא תהיה מדינה מתפקדת (כבר כיום התפקוד לא משהו), ויתכן מאד שיתקיים מצב של מאבק קיום יום יומי של אותם שברי מדינה בפני התקפות מחוץ ואולי אף מפנים.