רגב: "משרד התחבורה אינו גוף מודיעין; הוא לא בודק ולא אמור לבדוק ואין לו גישה לנתונים"
דיווח: במל״ל התריעו בשנה שעברה כי משרד התחבורה לא ממלא את תפקידו באבטחת הטיסות בניגוד להחלטת הקבינט והנחיית ראש הממשלה ● איראן: מצר הורמוז לא ייפתח מחדש עד שימולאו התנאים שהצבנו ● דיווחים: אדם אחד נהרג בתקיפה על כלי רכב במרכז הרצועה ● חייל נפצע קשה וקצין נפצע בינוני בדרום לבנון ● המעברים לעזה ולגדה ייסגרו בימי הציון לטבח
ראש אגף הביטחון במשרד התחבורה, האמון בין היתר על בדיקת צוותי האוויר הזרים המגיעים ארצה, עובד במקביל בעבודה נוספת, כך דיווח היום מיכאל האוזר טוב ב"הארץ".
אברי כהן משמש מעת לעת כ"קצין ביטחון עתודאי" האחראי על הביטחון בשדה תעופה בחו"ל מטעם חברות התעופה הישראליות הפועלות בו.
לדבריו, המנהל הכללי של משרד התחבורה העניק לו ב־2018 אישור לעבוד בעבודה זו.
קציני ביטחון במערך אופק לאבטחת תעופה, הפועל מטעם שירות הביטחון הכללי לאבטחת נוסעים של חברות ישראליות בחו"ל, מגיעים לשדות תעופה בחו"ל ומנהלים עבור החברות הישראליות את הליך הבידוק הביטחוני.
כהן שירת בעבר במערך זה וכיום, כ"קצין ביטחון עתודאי", הוא מגיע לתחנה בחו"ל בעקבות מחסור בכוח אדם, ושוהה בה מספר ימים, תמורת תגמול כספי.
משרד התחבורה מסר בתגובה ש"עם כניסתו לתפקיד של אברי כהן בשנת 2018, הוא קיבל אישור לכך מהנהלת המשרד דאז".

מנהיג ממשלת תימן הנתמכת על ידי ערב הסעודית הודיע על תחילתו של מבצע צבאי רחב היקף נגד החות'ים הנתמכים על ידי איראן, במטרה להשתלט על השטחים שבשליטתם.
גורמים אזוריים ומערביים אמרו בעבר לרויטרס שערב הסעודית ובעלות בריתה בתימן תכננו לפתוח במתקפה נגד החות'ים, כשריאד מובילה את הלחימה האווירית והכוחות התימניים נלחמים על הקרקע.
"היום אני מכריז על תחילת הפעולות הצבאיות להשבת יתרת שטחי הרפובליקה ולהחלת סמכות המדינה ומוסדותיה על פני כל שטח המדינה", הודיע נשיא תימן רשאד אל־עלימי בנאום ששודר בטלוויזיה.
ערב הסעודית התערבה במלחמת האזרחים בתימן השכנה ב־2015, בראש קואליציה ערבית שתמכה בממשלה המוכרת בזירה הבינלאומית, לאחר שהחות'ים גירשו אותה מהבירה צנעא. הפסקת האש שהוסכמה בין הצדדים הלוחמים ב־2022 נשמרה ברובה עד השנה, אז פתחו החות'ים במתקפות טילים וכלי טיס לא מאוישים על ספנות ותשתיות נפט סעודיות, על רקע המלחמה עם איראן.
למרות שערב הסעודית ובעלות בריתה נערכו לתקוף את החות'ים, החות'ים הם אלה שעד כה המשיכו להכתיב את מהלכי הלחימה בשטח. זאת, שבועות לאחר שבמתקפת בזק לאורך החוף הם השתלטו על מצר באב אל־מנדב האסטרטגי, בשעה שכוחות הממשלה קרסו.
באב אל־מנדב הוא היציאה הדרומית של הים האדום, נתיב שיט מרכזי בין הים התיכון לאסיה, שקיבל השנה חשיבות גדולה עוד יותר כחלופה למצר הורמוז, שנסגר למעשה בשל העימות עם איראן.
ב־48 השעות האחרונות רשמו החות'ים הישגים מול כוחות הממשלה והכוחות המקומיים בגבעות אסטרטגיות סמוך לתעז שבתימן, כך אמרו גורמים צבאיים, והתקדמו לעבר הכביש האחרון המחבר בין העיר לעדן, שבה יושבת ממשלת תימן הנתמכת בידי ערב הסעודית.
שרת התחבורה מירי רגב שבה ודחתה את הטענה שמשרדה אחראי לכשלים הביטחוניים סביב טיסת פליי־דובאי שכמעט הסתיימה באסון בשבוע שעבר, ותקפה את ראש האופוזיציה יאיר לפיד לאחר שהאשים את משרדה בכך שלא מנע את התקיפה.
"משרד התחבורה הוא לא גוף מודיעיני, הוא לא בודק ולא אמור לבדוק וכלל אין לו גישה לנתונים! הגורמים שנחשפו לנתונים הם גורמי המודיעין בלבד", קבעה רגב. היא האשימה את לפיד בכך שהוא "ממשיך בקו רדוד, שטחי ושקרי", והוסיפה כי "מסתבר שהוא גם לא מבין כלום בתעופה".
דבריה באו בעקבות דיווחים שלפיהם גופים בכירים בארץ הזהירו במשך שנים שמשרד התחבורה לא ממלא את אחריותו לבדיקות הביטחוניות הנוגעות לחברות התעופה הזרות הטסות לישראל, ובכלל זה הפיקוח על הליכי הבדיקה שמבצעות החברות הזרות לטייסים הטסים ארצה.
רגב הגיבה ללפיד, המוצב במקום השני ברשימת "ביחד" שבראשות נפתלי בנט, שהתייחס לדברים שאמר במוצאי השבת נציג משרד התחבורה, שלפיהם, המשרד לא עורך בדיקות רקע לטייסים זרים ולא יכול להבטיח שמקרה כזה לא יתרחש שוב.
"תחשבו שאתם צריכים לעלות לטיסה עם תינוק וילד בן ארבע ושומעים את נציג הממשלה אומר על טיסת פליי־דובאי: 'אין 100% ביטחון שזה לא יקרה עוד פעם'", כתב לפיד. "מה שאתם והילדים שלכם צריכים זו נבחרת ביצועיסטים שתיקח אחריות על החיים של כולנו. רק ביחד".
מחקירה ראשונית שנערכה בישראל עולה כי הומאם אל־חמאמי, טייס המשנה העומאני, שתקף ביום רביעי את קברניט טיסת פליי־דובאי כשלפי החשד הוא ביקש לרסק את המטוס שהיה בדרכו לנמל התעופה בן־גוריון, פעל ככל הנראה לבדו, כך דיווחה סי־בי־אס.
לפי הרשת, כל כיווני החקירה עדיין נבדקים.
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בשבוע שעבר כי הטייס "עבר אינדוקטרינציה אסלאמיסטית קיצונית", וגורמים ישראלים אמרו כי הם בודקים קשרים אפשריים לארגוני טרור ולמדינות אויב.
כלי תקשורת פלסטיניים ברצועת עזה דיווחו שילדה בת שש, סוהא מוחמד נאסר, נהרגה מוקדם יותר היום לאחר שנורתה בידי כוחות צה"ל מדרום לדיר אל־בלח שבמרכז הרצועה.
זמן ישראל לא יכול לאמת את הדיווח באופן עצמאי. צה"ל טרם מסר את התייחסותו.
#صورة | استشهاد الطفلة سها محمد ناصر (6 سنوات)، متأثرة بجروحها جراء إصابتها برصاص الاحتلال داخل خيمة نزوحها في وادي السلقا، جنوب مدينة دير البلح وسط قطاع غزة. pic.twitter.com/JEo79zQiVv
— المركز الفلسطيني للإعلام (@PalinfoAr) October 4, 2026
לפני ימים אחדים נהרג אדם בעזה. אותו אדם, על אף שחי בתנאי מצוקה באוהל, ידע שהשגת מים היא אחת ממטרותיו החשובות ביותר. לכן הוא החל את מסעו היומיומי השכם בבוקר בעמידה בתור ארוך ובהמתנה להגעתה של מכלית גדולה המחלקת מים לאזרחים במחנות.
אף שחלק מן המכליות אינן מחלקות מים בחינם, ולעיתים המים מגיעים מתרומות של מוסדות בינלאומיים או מקומיים, הוא עשוי לרכוש כמה ליטרים של מים הראויים לשתייה תמורת כמה שקלים, סכום הכסף היחיד שברשותו. ובכל זאת הוא מקפיד להיות בין הראשונים בתור.
ג'נאת יוסף היא עיתונאית וסופרת המתגוררת ברצועת עזה. היא כותבת בשם בדוי עבור הפורום לחשיבה אזורית במכון ון ליר. תרגמה מערבית: נטע תלמוד

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוריאיון "אנו נדרשים לעבוד יחד כדי להפוך את העולם לגן עדן"
אחרי השבעה באוקטובר, התאולוגיה הפוסט־שואתית של הרב יץ גרינברג עומדת למבחן הגדול ביותר שלה ● באסופת מאמרים המשתרעת על פני 60 שנה, מסביר ההוגה בן ה־93 כיצד השואה שינתה את מערכת היחסים שלנו עם אלוהים, וטוען כי משימתה ההיסטורית של ישראל היא לא רק לשגשג, אלא ללמוד כיצד להפעיל כוח מבלי להקריב את כבוד האדם
במשך עשרות שנים התקיים פער כמעט בלתי נתפס בין העניין המדעי באיבוגאין לבין המקום שלו ברפואה הממוסדת. מצד אחד, חוקרים בחנו את הפוטנציאל של החומר הפסיכדלי שמקורו בצמח האיבוגה, בעיקר בהקשר של התמכרויות והפרעות נפשיות. מצד שני, שאלות בטיחות, רגולציה ומעמדו כחומר בפיקוח השאירו אותו הרחק מהמיינסטרים הרפואי.
ייתכן שהמציאות הזו מתחילה להשתנות.
איתי הכט הוא יזם ובכיר בתחומי הטכנולוגיה והפארמה. מנכ"ל ומייסד-שותף של PsyRx, הוא יזם ואיש עסקים הפועל בתחומי הביוטק, בריאות הנפש והפסיכדליה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהציונות נולדה מתוך מרד. לא רק מרד באנטישמיות, אלא גם מרד בדמותו של היהודי הממתין חסר אונים לגורלו.
סדרת הפוגרומים שכונתה "סופות בנגב", שהתחוללה בדרום האימפריה הרוסית בשנים 1881-1884, זעזעה את העולם היהודי במזרח אירופה. במקביל החריף שלטון הצאר את ההגבלות שהוטלו על היהודים.
אמיר בשה הוא שותף במשרד עורכי הדין בשה זבידה המתמחה במשפט עבודה קיבוצי ואישי. מנכ"ל מכון גולדה מאיר למנהיגות וחברה, העוסק בהנצחת גולדה מאיר, תוך עיסוק בפועלה ומורשתה, קידום מנהיגות נשים, עידוד מחקר ושיח על מדינת הרווחה ועידוד מחקר ושיח על שאיפתה של ישראל לשלום וביטחון. עו"ד בשה חיבר מאמרים ומחקרים רבים בנושא משפט עבודה והוא בעל תואר שני בהיסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה מאוניברסיטת תל אביב.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
האצות היו קדימון למשבר הבא
משבר ההתפלה בדרך להסתיים, אבל ישראל צריכה להתייחס אליו כאל קריאת השכמה ● הדחת יו"ר "נתיבי איילון" היא רגע עצוב לשירות הציבורי ואות כבוד למה שנשאר מהעיתונות החוקרת ● גופי האקלים של האו"ם מסיתים ועוינים או מכובדים ומקצועיים? תלוי מתי שואלים את עידית סילמן ● לפני מאה שנה גן בנימין בחיפה היה הגן הציבורי הראשון בישראל. עכשיו הוא חוזר לחיים
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוטעות להתיחס לנפח אקוויפר החוף אף אחד לא מציכ חס וחללילה לרוקן אותו . כמו הכנרת עם מורידים מפלסים את יותר מידי גורמים להמללחתו. אפשר לשאוב מאקויפאים רק עד קו אדומים תחתונים מעבר לכך פוגעים באיכות המים ומדלדלים את המשאב כלומר שואבים מעבר ליכולת ההתחדשות שלו. לכן להתיחס לאוגר התפעולי הקים, קצב המילוי החוזר השנתי ואוגר התפעולי המקסימלי. אלו המספרים הרלוונטים
ניסיון חטיפת המטוס מעמיד את יחסי ישראל והמפרץ במבחן
ישראל חייבת לקבל את כל ממצאי החקירה על מה שקדם לטיסה של פליי דובאי ● הכוחות האמריקאים עוזבים את עיראק, בגדד נחושה לפעול נגד המיליציות החמושות ● סטנדאפיסט טורקי ייכנס לכלא בגלל שהעליב את ארדואן ● והשבוע ב-1985: מבצע "רגל עץ" - הפצצת מפקדות אש"ף בתוניסיה ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון
"אתה שואל מה למדנו? לא בטוחה שלמדנו"
במשך שנים עקבה יפעת בן שושן מנתיב העשרה אחר התעצמות חמאס מעבר לגדר, התריעה על התרגילים, עמדות התצפית והסימנים המקדימים – ונתקלה בביטול מצד המערכת ● שלוש שנים אחרי טבח 7 באוקטובר, מסע לאורך הגבול חוזר אל האזהרות שלא נשמעו, אל הכשלים שלא תוקנו ואל החשש של תושבי העוטף כי הקונספציה הישנה כבר לובשת צורה חדשה
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנולפי ויקיפדיה צה"ל מונה 620 אלף חיילים, סדיר קבע ומילואים. ב 7 באוקטובר היו, על פי התחקיר, 671 חיילים בגבול. עשירית אחוז. צוות מבצר החל התחקיר בשבעה באוקטובר. נטישת הגבול על ידי צה"ל מצדיק להוסיף לתחקיר מספר ימים שקדמו ליום שבעה באוקטובר. האם לפיקוד דרום/ אוגדת עזה היה/ לא היה פקודה לגבי סדר כוחות מינמלי, שאין לרדת ממנו ? … יכול ואפילו ודאי כי אם הקבינט היה דואג לכח מינימלי, ללא קשר למידע והתראות, היה בכך לנטרל את התמיכה של הקבינט בבנית החמאס. בחינה חשובה
הקומה השמינית של ישראל
סיפורה הטרגי של משפחת השגריר יחיאל לייטר חורג מאירוע פרטי ומשקף את מה שקורה כאן מאז 7 באוקטובר: חברה מאוחדת בשעת צרה, אך קרועה כמעט בכל שאר התחומים ● שלוש שנים אחרי הטבח, הפער בין ציבור שמשרת, מקריב ותובע תשובות לבין הנהגה שמתחמקת מאחריות ומחקירת המחדלים רק הולך ומעמיק ● פרשנות
88% ממצביעי האופוזיציה מודאגים מהתוצאות המסתמנות
סקר חדש של זמן ישראל חושף דאגה עמוקה בקרב בוחרי האופוזיציה לנוכח היחלשות גוש השינוי והירידה של איזנקוט ובנט ● מפלגת ישר! מאבדת גובה ורושמת שוויון מול הליכוד, בעוד כל מפלגות הימין הקטנות עוברות את אחוז החסימה ● ללא נכונות לשבת עם המפלגות הערביות נראה כי הדרך של גוש השינוי לשלטון חסומה
| כלל המשיבים | תומכי נתניהו | מתנגדי נתניהו | |
|---|---|---|---|
| מודאג/ת מאוד | 62.8% | 48% | 72.67% |
| מודאג/ת מעט | 17.8% | 21.5% | 15.33% |
| לא מודאג | 15.6% | 28.5% | 7% |
| לא יודע/ אין דעה | 3.8% | 2% | 5% |
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו"אנחנו לא יכולים להרשות לאיראנים לחזור על תקדים קוריאה הצפונית"
ריאיון בריאיון מיוחד פורס השגריר האמריקאי מייק וולץ את ההיגיון שמאחורי מדיניות החוץ האגרסיבית של ממשל טראמפ במזרח התיכון ● "לא נאפשר לאיראן לחזור על שיטת הפעולה של קוריאה הצפונית", הוא מזהיר, ומתייחס גם למלחמת האזרחים בסודאן, לעימות באוקראינה, ליריבות מול סין ולהחזרת החטופים מעזה
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם



















































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו