JavaScript is required for our website accessibility to work properly. האלוביצ'ים דורשים לחקור את ההדלפות לדרוקר. בג"ץ לא יתערב | זמן ישראל
שאול אלוביץ' בבית המשפט העליון, ב-1 באוגוסט 2018 (צילום: הדס פרוש/פלאש90)
הדס פרוש/פלאש90

האלוביצ'ים דורשים לחקור את ההדלפות לדרוקר. בג"ץ לא יתערב

ההיסטוריה רצופה בהדלפות שהועברו לחקירה פלילית - אך במעט מאד מקרים אכן נמצא המדליף והועמד לדין ● החל בנתניהו, שפעמיים עמד בעצמו על סיפה של חקירה פלילית, ועד אל ליברמן, שכמו בני הזוג אלוביץ' כעת, עתר לבג"ץ בדרישה לחקור את ההדלפות מחקירת המשטרה נגדו ● המכנה המשותף בכל מקרי העבר מלמד: שופטי בג"ץ לא יתערבו בשיקול הדעת של היועץ המשפטי לממשלה ● פרשנות

שתי עתירות בעלות פרופיל ציבורי הוגשו לבג"ץ שלשום, ושני קווים מרכזיים מחברים בין שתיהן: האחד הוא ששתיהן עוסקות, בהקשרים שונים, בפרשות הפליליות של ראש הממשלה בנימין נתניהו וספיחיהן; והקו השני הוא שבשתיהן, בצירוף מקרים משעשע, מתבקש בית המשפט להורות ליועץ המשפטי לממשלה לפתוח בחקירה פלילית.

בעתירה האחת דורשת התנועה לאיכות השלטון שתיפתח חקירה פלילית על כל היבטי פרשת הצוללות, לרבות פרשת המניות – והפעם, בניגוד לחקירת 2017, שהחקירה תכלול גם את נתניהו כחשוד; בעתירה השנייה דורשים בני הזוג שאול ואיריס אלוביץ', הנאשמים 2-3 במשפט נתניהו, שהיועץ המשפטי יפתח בחקירה פלילית למציאת מדליפי חומרי החקירה מתוך תיק 4000.

היסטוריה של הדלפות

האירוניה, האירוניה. פעמיים עמד נתניהו עצמו על סיפה של חקירה פלילית בסוגיה של הדלפת חומרים. פעמיים ניצל בעור שיניו. ביוני 1995 קיימה הכנסת דיון והצבעה בהצעת אי-אמון מטעם האופוזיציה בממשלת יצחק רבין. נתניהו, אז יו"ר האופוזיציה, עלה לדוכן הנואמים לנמק את הצעת האי-אמון. הוא הצהיר כי הממשלה מתכוונת לסגת מכל רמת הגולן במסגרת המו"מ המדיני עם סוריה, והוסיף כי יש בידיו מסמכים המוכיחים את טענתו. שר החוץ שמעון פרס הכחיש את הטענות, אך נתניהו עלה שוב לדוכן וציטט מתוך המסמך שברשותו – שנכנס להיסטוריה כ"מסמך שטאובר".

בנימין נתניהו נואם בהפגנה נגד נסיגה מרמת הגולן ב-27 ביוני 1995 (צילום: AP Photo/Nati Harnik)
בנימין נתניהו נואם בהפגנה נגד נסיגה מרמת הגולן ב-27 ביוני 1995 (צילום: AP Photo/Nati Harnik)

הוגשו עתירות לבג"ץ בטענה כי מדובר במסמך צבאי המסווג "סודי ביותר", וכי נתניהו הפר חוק בכך שציטט מתוכו. עמדת היועץ המשפטי לממשלה דאז, מיכאל בן-יאיר, הייתה כי לנתניהו עומדת החסינות המהותית, מאחר שמדובר במעשה, שאף אם דבקה בו פליליות, הרי שמדובר ב"גלישה" מתוך פעולות שנעשו במסגרת מילוי תפקידו כחבר כנסת. השופטים אהרן ברק, תיאודור אור ויצחק זמיר דחו את העתירה, אך ברק הוסיף – "אין דבר בפסק דיני שיש בו כדי לקבוע כי התנהגותו של חבר הכנסת נתניהו ראויה היא".

שני עשורים חלפו. נתניהו, ראש הממשלה, מנהל את ישיבות הקבינט הביטחוני-מדיני במהלך מבצע "צוק איתן" ברצועת עזה. כחודש לאחר תחילת הלחימה, בראשית חודש אוגוסט, משדר הכתב המדיני של חדשות ערוץ 2 באותה עת, אודי סגל, פרטים מדויקים מתוך מצגת שהוצגה בדיון בקבינט, ושעסקה בתרחישים אפשריים בדבר כיבוש קרקעי של רצועת עזה ובהשלכותיה האפשריות של פעולה זו.

שורה של שרים וחברי כנסת הביעו זעזוע מהדלפת הפרטים מהמצגת הסודית – הדלפה שעשויה אף לסכן את חיי כוחות צה"ל ככל שיוחלט לפעול לפי אחד התרחישים שתוארו במצגת. האויב לא רק מאזין, הוא גם צופה ורושם נקודות.

התנועה לאיכות השלטון עתרה אז לבג"ץ, לאחר שדרישותיה החוזרות ונשנות שהופנו ליועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין לפתוח בחקירה פלילית למציאת המדליף מישיבת הקבינט, לא נענו. הפרקליטות טענה כי החלטתו של וינשטיין שלא לחקור במקרה הזה נמצאת במתחם הסבירות, וזאת בין היתר בשל המורכבות של החקירה הצפויה. שהרי, לא ניתן לכפות על העיתונאי, שבוודאי יודע את זהות המדליף, למסור את המידע לרשויות החקירה, נוכח החיסיון העיתונאי. בג"ץ דחה את העתירה.

הפרקליטות טענה כי ההחלטתו של וינשטיין שלא לחקור נמצאת במתחם הסבירות, וזאת בין היתר בשל המורכבות של החקירה הצפויה. שהרי, לא ניתן לכפות על העיתונאי למסור את המידע נוכח החיסיון העיתונאי

היו כמובן עוד מקרים בהיסטוריה הישראלית, שבהם הועמדו לדין עובדי ציבור בגין הדלפות לעיתונאים: ב-1961 הורשע חי חסידוף, שהיה עובד ארכיון במשרד המשפטים, בהדלפה לשבועון "העולם הזה" של מכתבים שכתב היועץ המשפטי לממשלה באותה עת, חיים כהן, שעסקו באפשרות להעמיד לדין את מפכ"ל המשטרה יחזקאל סהר, באשמת מתן עדות שקר. חסידוף נדון לחודשיים מאסר בפועל.

ב-2003 פוטרה מהפרקליטות והועמדה לדין ליאורה גלט-ברקוביץ, לאחר שחקירת שב"כ מצאה כי הפרקליטה הדליפה לעיתונאי ברוך קרא, אז ב"הארץ", את המידע שהוביל לחשיפתה בעיתונות של חקירת המשטרה בפרשת "סיריל קרן" נגד ראש הממשלה אז, אריאל שרון. בית המשפט גזר עליה 8 חודשי מאסר על תנאי, בעסקת טיעון. וכמובן, פרשת ענת קם, שהדליפה כמות גדולה של מסמכים לעיתונאי אורי בלאו, שאותם שמרה מימי שירותה הצבאי. ב-2012 גזר עליה בית המשפט העליון עונש של שלוש וחצי שנות מאסר בפועל.

איריס אלוביץ' בפתיחת משפטה בבית המשפט המחוזי. 24 במאי 2020 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
איריס אלוביץ' בפתיחת משפטה בבית המשפט המחוזי. 24 במאי 2020 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

מקרה ליברמן

אין זהות מלאה בין המקרים האלה לבין הדרישה המופיעה בעתירת בני הזוג אלוביץ', בשני מובנים. האחד, שברוב המקרים הללו זהות החשוד בהדלפה הייתה ידועה, ונותר רק לקבוע אם נעברה עבירה פלילית או אם הנסיבות מצדיקות חקירה והעמדה לדין. והשני, שבחלק מהמקרים הנושנים הללו העבירה שעמדה במוקד הפרשה לא הייתה העבירה הקלאסית שחוק העונשין מספק בנוגע להדלפות, "גילוי בהפרת חובה" (סעיף 117 לחוק העונשין), אלא עבירות קונקרטיות יותר, כגון "הפרת חובה חקוקה" ולעתים אף עבירות ביטחוניות חמורות, לרבות "ריגול חמור".

בעתירת שאול ואיריס אלוביץ', נזהרים באי כוחם, עו"ד ז'ק חן ומיכל רוזן-עוזר, מלהפנות אצבע מאשימה כלפי עיתונאים וכלי תקשורת. "עתירה זו אינה יוצאת נגד זכות הציבור לדעת", נכתב בעתירה, "בעידן מהפכת המידע משתנה מעמדה של התקשורת, מרכזיותיה, ידיעותיה ותפוצתן". ואולם דווקא משום כך "יש הכרח לשרטוט גבולות, במיוחד בכל הנוגע להליכים פליליים. גבולות אלה נדרשים לא לתקשורת, אלא לגורמים שמעבירים לה מידע".

עתירת בני הזוג אלוביץ': "יש הכרח לשרטוט גבולות, במיוחד בכל הנוגע להליכים פליליים. גבולות אלה נדרשים לא לתקשורת, אלא לגורמים שמעבירים לה מידע"

בפרשת בזק, העומדת בלב תיק 4000 שבו נאשמים נתניהו ובני הזוג אלוביץ' ביחסי שוחד, "נפרצו כל הסכרים" בהעברת מידע לכלי התקשורת. בעתירה מוזכרת שורה של פרסומים שנעשו בחודשים האחרונים, והמבוססים הן על חומרי חקירה שהועברו לעיתונאים, לרבות קלטות ותמלילים; הן על ראיונות ושיחות-רקע של עדי מפתח בפרשה, העתידים להעיד גם במהלך המשפט, עם עיתונאים; והן על מה שהעותרים מגדירים "תדרוכים והעברת מידע אסורה". בראש הפרסומים הללו – שתי תוכניות "המקור" שבהן שידר בשבועות האחרונים העיתונאי רביב דרוקר פרטים מדויקים ומלאים מתוך חומרי החקירה.

צילום מסך מתוך תכנית "המקור", 10.6.2020
צילום מסך מתוך תכנית "המקור", 10.6.2020

אין לדעת אם עתירת הנאשמים אלוביץ' היא פרי יוזמתם שלהם, או שהם פועלים במקרה זה גם בשם הנאשם נתניהו, זה שקרא להכניס את דרוקר לכלא, ונאלץ לחזור בו. מכל מקום, עתירה דומה מאוד לעתירת הזוג אלוביץ' הוגשה לפני עשור על ידי פוליטיקאי אחר, שהיה באותה עת תחת חקירה פלילית – אביגדור ליברמן. במהלך החקירה פורסמו חלקים מחומרי החקירה בעיתון הארץ ובאתר של איש התקשורת יואב יצחק. ליברמן הנזעם עתר לבג"ץ בדרישה שמח"ש תחקור ותאתר את מקור ההדלפה.

בעקבות הערות השופטים, הורה פרקליט המדינה למח"ש לחקור בעניין, אלא שהתברר שמעגל שותפי הסוד כולל לא רק את אנשי המשטרה אלא גם את הפרקליטות. צעדי החקירה כללו גם "מחקרי תקשורת" – כלומר הוצאת איכונים ורשימת שיחות של הטלפון הסלולרי, ואלה נבדקו אל מול הנתונים הסלולריים של העיתונאים, וזאת תוך פגיעה חריפה בחיסיון העיתונאי. חלק מבקשות המשטרה לקבל צווים במסגרת "מחקרי התקשורת" נדחו על ידי בית משפט השלום בירושלים, ובעקבות זאת הגיעה החקירה הפלילית למבוי סתום ונסגרה. ליברמן עתר שוב לבג"ץ.

השופטים החליטו לדחות את העתירה. השופט אליקים רובינשטיין הדגיש את העיקרון הידוע, כי בג"ץ אינו מחליף את שיקול דעתו של היועץ המשפטי בשיקול דעתם של השופטים. "בית המשפט איננו בודק את תבונתה או יעילותה של ההחלטה השלטונית, אלא את חוקיותה, אף אם הוא עצמו היה מחליט אחרת". במילים אחרות, מתחם ההתערבות השיפוטי מצומצם במיוחד כאשר נדרשת התערבות בשיקול הדעת של היועץ המשפטי בקבלת החלטות בתחום הפלילי – של פתיחת חקירות והחלטות בדבר העמדה לדין.

השופט אליקים רובינשטיין: "בית המשפט איננו בודק את תבונתה או יעילותה של ההחלטה השלטונית, אלא את חוקיותה, אף אם הוא עצמו היה מחליט אחרת"

השופט רובינשטיין, שכתב את פסק הדין, היה זה שבתפקידו כיועץ המשפטי לממשלה הורה לקיים חקירה פלילית אגרסיבית למציאת המדליף בפרשת "סיריל קרן", ואף ספג על כך ביקורת. אולי בשל כך מצא לנכון להוסיף בפסק הדין בעניין ליברמן: "זכות הציבור לדעת אינה זכות הציבור לפרטים מוכמנים מחקירה עוד טרם הבשילה, ובוודאי שאין בה לגיטימציה לתת לרשות החוקרת או לרשויות התביעה למסור מידע לתקשורת. העושה כן מועל בתפקידו".

כזה יהיה גם גורלה של עתירת בני הזוג אלוביץ' לחקור את ההדלפות בתיק 4000.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 1,154 מילים
כל הזמן // יום שני, 1 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

אחרי שבג"ץ אישר את מינוי גופמן: דיווח - ראש אגף "תבל" עוזב את המוסד

חרדים חוסמים את כביש 4 ואת הכניסה לירושלים; חייל שהותקף על ידי המון חרדי חולץ בעזרת המשטרה ● איראן עוצרת את המו"מ עם ארה"ב בעקבות התקיפות בלבנון ● צה"ל פרסם אזהרת פינוי לתושבים בדאחייה בביירות ● סמ״ר אדם צרפתי נהרג מפגיעת רחפן נפץ בכפר סמוך לבופור הלילה ● חוק פיזור הכנסת יעלה היום לקריאה ראשונה במליאה

לכל העדכונים עוד 45 עדכונים

הסכם עם איראן טוב לישראל

כל הסכם לטווח ארוך שתחתום ארצות הברית עם איראן ויכלול הקפאת תכנית הגרעין שלה – הוא טוב לישראל. אני מודע לכך שטענה זו עומדת בניגוד גמור למבול הניתוחים והפרשנויות שמתפרסמים בכלי התקשורת ובמכוני המחקר העוסקים בביטחון ישראל, בימים שחלפו מאז הפסקת האש.

הסכם אמריקאי עם איראן בנקודת הזמן הנוכחית הוא אולי רע לראש הממשלה בנימין נתניהו מבחינה פוליטית, אך טוב לביטחונה של ישראל ולאזרחיה המותשים מהמלחמות בזירות השונות.

ד"ר דן סגיר הוא עמית מחקר במכון ליחסים בינלאומיים ע"ש לאונרד דייוויס באוניברסיטה העברית בירושלים. ספרו: "דימונה – ההרתעה הגרעינית של ישראל" יצא לאור בהוצאת כרמל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 869 מילים
אמיר בן-דוד

ממשלת הפקרת הצפון

הממשלה הבטיחה מיגון ולא קיימה. הממשלה הבטיחה פיצויים של מיליארדים שלא הגיעו ליעדם. קריית שמונה הפכה לעיר רפאים. גם מטולה ננטשה. רבים מתושבי הצפון מסתובבים בתחושה שהם הופקרו ושהממשלה אדישה לגורלם ● וגם: הממשלה מסיתה נגד מוסדות המדינה ● נשיא העליון מתריע ● ראש מל"ל חדש ● מפזרים את הכנסת ● ועוד...

הזירה שבה טיל ששוגר מלבנון לעבר ישראל במהלך הלילה גרם נזק בקריית שמונה, 30 במאי 2026 (צילום: אייל מרגולין/פלאש90)
אייל מרגולין/פלאש90

אם אין קמח, יש קהילה

טחנת הקמח הישנה בקיבוץ שער העמקים הפכה למרכז תרבותי וקהילתי מעורר השראה; מכלי הדלק של חברת החשמל למרגלות רידינג בת"א יהפכו לחללי תרבות וספורט ● התפיסה שבמקום להרוס מבנים תעשייתיים ישנים מוטב לעשות להם הסבה וחידוש מחלחלת בהדרגה לישראל, והמבחן הגדול יהיה בחיפה, אם וכאשר תמומש התוכנית לפינוי התעשייה מהמפרץ

לכתבה המלאה עוד 850 מילים

גזענים? אז לכו עד הסוף, למה לא?‎

ממשלה בלי ערבים, מדגישים נציגי הימין המתון (לכאורה מתון), המרכז הדמוקרטי וכמובן נציגי קואליציית הימין הקיצוני, חרדים ומרכז הליכוד המתפרע.

ובכן גזענים יקרים, למה רק ממשלה בלי ערבים? באמת בני גנץ, למה רק בלי מפלגת רע"מ בקואליציה? למה אינך קורא לפטר את כל הרופאים הערבים מבתי החולים? בערך 25% מהכוח הרפואי הם ערבים אזרחי ישראל.

איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 535 מילים

"אנחנו יוצאים למלחמה על הבית"

החלטת עיריית תל אביב־יפו להקים מקווה בחורשה קטנה ברמת אביב הוצגה כמענה לבקשת התושבים, אבל ועד השכונה טוען כי מעולם לא ביקש זאת ומתנגד למהלך בחריפות ● מאחורי המאבק המקומי מסתתרת חזית רחבה יותר מול חב"ד, הגרעין התורני והניסיון לשנות את צביון השכונה החילונית ● בחב"ד אומרים כי הם חיים עם השכנים בהרמוניה ● עיריית ת"א: "האישור נעשה כדין"

לכתבה המלאה עוד 1,789 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

כשעסקינן בבן גביר, לא די בגינוי אמריקאי, נדרשת פעולה

מייק האקבי הוא שגריר נוח מאוד לממשלת בנימין נתניהו. מבחינת עתידה של ישראל כדמוקרטיה ליברלית, האקבי נוח מדי לנתניהו, עד כדי כך שלא פעם נדמה כי קשה להבחין בין עמדותיו לבין עמדות ממשלת הימין הקיצוני בישראל.

החזון של האקבי בסוגיה הפלסטינית עולה בקנה אחד עם זה של השר בצלאל סמוטריץ'. שניהם רוצים במלחמת גוג ומגוג, גם אם הם חלוקים בשאלה איזה משיח יגיע לאחר מכן, ישוע הנוצרי או משיח בן דוד.

נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 701 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

רחפני הנפץ של חזבאללה הפכו לשגרת חיים מצמררת בשלומי

כל תושבי העיירה שפונו באוקטובר 2023 כבר חזרו לביתם, אך המלחמה בצפון רחוקה מסיום ● בין אזעקות, כטב"מים מתאבדים וקרבות בקו העימות, התושבים מנסים לשמור על שגרה בצל סכנה מתמדת

לכתבה המלאה עוד 1,245 מילים

תגובות אחרונות

דרעי מאבד שליטה על השטח ומכריז מלחמה על המדינה

הפוליטיקאי שנחשב פעם לשקול מבין שכישלון חוק הפטור מאיים על מנהיגותו ● בניסיון נואש להסיט את האש, יו"ר ש"ס אימץ את השפה של איתמר בן גביר וקורא למרד פומבי ביועמ"שית ובשלטון החוק ● בגיבוי מלא של שרים בכירים, הקמפיין המסוכן הזה מקרב את ישראל לאנרכיה מסוג חדש ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,194 מילים

בזמן שהתעשייה מתמודדת עם משבר חריף בשל התחזקות השקל, נגיד בנק ישראל ממשיך להתבשם מגרפים מחמיאים ● לעומתו, סטנלי פישר קרא את אותה מציאות אחרת לגמרי ● כנגיד, הוא יזם מהלכים נועזים והציל את הייצוא ● זה הרגע של אמיר ירון ללמוד מפישר, לפני שיהיה מאוחר מדי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,514 מילים ו-1 תגובות

בן גביר עלול להשתמש במשטרה כדי לשבש את חופש הבחירות

פרסום ראשון מכון "זולת" קורא ליועמ"שית לקבוע בדחיפות הנחיות מחמירות שיגבילו את התערבות השר לביטחון לאומי בפעולות המשטרה בתקופת הבחירות ● דוח חדש של המכון מצביע על דפוס מתמשך של פגיעה בחופש הביטוי וההפגנה, אכיפה פוליטית נגד יריבים ומיעוטים, וסיכון ממשי לתקינות הבחירות ולהוגנותן

לכתבה המלאה עוד 788 מילים ו-1 תגובות

פרשנות בין המדים לממ"דים: נתניהו בוחר את התמונה הנוחה

הצפון היה אחד ממעוזי הכוח של הליכוד והקואליציה בבחירות 2022, אבל אחרי חודשים של ירי וחוסר ביטחון, גם שם נוצר ואקום פוליטי ● נתניהו ממשיך להצטלם עם חיילים ולהימנע ממפגש עם התושבים המופגזים, בזמן שבאופוזיציה מזהים את הסדק ● ב־2026, הדרמה לא תהיה רק למי יצביעו תושבי הצפון, אלא כמה מהם בכלל יצליחו להצביע

לכתבה המלאה עוד 797 מילים

מעבר לליטני, מתחת לרף ההכרעה

צה"ל מבקש להגביר את עוצמת התקיפות, את קצב הפעולה ואת עומקה, אך הדרג המדיני מוסיף לבלום אותו ● חשיפת חציית הליטני בידי נתניהו נועדה לשוות למהלך ממד רחב יותר מכפי שיש לו בפועל ● כל עוד חזבאללה משמר את משוואות הירי בחסות איראן, איום הרחפנים ימשיך לשחוק את הישגי ישראל בצפון ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 556 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

אנרגיות של מלחמה בעמק

חברי קיבוץ גבעת חיים מאוחד הצביעו נגד הקמת תחנת כוח גזית, אבל זו רק התחנה הראשונה במאבק שמסעיר את עמק חפר ● אתרי הטבע בצפון שוב נסגרו בגלל המלחמה, והישראלים מתנתקים מחבל ארץ שאין לו תחליף ● הגשר החדש מעל הירקון אלגנטי ומזמין אבל נטול צל ● וגם: רשתות ישנות ממטעי הבננות מגנות על חיילים בלבנון

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לתושבי גבעת חיים ועמק חפר בכלל: זיכרו, כל ניצחון הוא זמני ורק ההפסד ניצחי. אתם עוד תכירו את החזירים: סגרו להם את הדלת? ינסו להיכנס מהחלון. קיבלו חוות דעת שלילית? יקנו חוות דעת חיובית. ה... המשך קריאה

לתושבי גבעת חיים ועמק חפר בכלל: זיכרו, כל ניצחון הוא זמני ורק ההפסד ניצחי. אתם עוד תכירו את החזירים: סגרו להם את הדלת? ינסו להיכנס מהחלון. קיבלו חוות דעת שלילית? יקנו חוות דעת חיובית. הפסידו בוועדת הכנסת ביום? יעשו את זה באישון לילה. אין לנוח על זרי הדפנה. היו עירניים כל הזמן. גייסו לצידכם את טובי המומחים, אלה שמכירים את כל הטריקים ואת כל השטיקים. בהצלחה רבה! מחזיקים לכם אצבעות!

לכתבה המלאה עוד 1,682 מילים ו-1 תגובות

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים ו-2 תגובות

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.