JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הוויכוח על החוף הנפרד בת"א מטשטש את הבעיה האמיתית | זמן ישראל
אילוסטרציה: חרדי בחוף הים של תל אביב (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
מרים אלסטר/פלאש90
ים של אנשים

הוויכוח על החוף הנפרד בת"א מטשטש את הבעיה האמיתית

על אף המחאה הכמעט אוטומטית והטענות להדתה, כולם עשויים להרוויח מהמהלך שרוקמות עיריות תל אביב־יפו והרצליה ומשרד הפנים: הדתיים יקבלו חוף נפרד גדול במפגש בין הערים, וחוף שרתון ישוחרר לציבור החילוני וישתלב ברצף החופים הפתוחים ● המהלך חיובי, אבל הפתרון האמיתי לצפיפות בחופים טמון בכך שמשרד הפנים והממשלה יגדילו את מספר חופי הרחצה המוכרזים

באחד הסגרים הראשונים של הקורונה ניצלתי את חופש השיטוט שלי כעיתונאי כדי לראות מה קורה בחוף הים. ירדתי לחוף מציצים השומם, וכשהתקדמתי דרומה הבנתי שלמעשה לראשונה בחיי – אף שאני גר בתל אביב וחי את הים שלה הרבה שנים – אני זוכה לחוות את החוף המופרד, הלוא הוא חוף שרתון.

זו הייתה שעת שקיעה קסומה של סוף חורף, והחוף הריק נראה נהדר. עד אז, ומאז, פגשתי אותו רק דרך הפרגוד הסגור והחומה שמפרידה בין העוברים ושבים בטיילת למשתמשי החוף הדתיים.

בקרוב (יותר נכון משהו כמו שנה וחצי), כך התבשרנו השבוע, יוסרו המחיצות וחוף שרתון יועבר לידי כלל הציבור, זה שאינו מבקש הפרדה בים. זו התפתחות חיובית, שתהיה חלק ממהלך משולב ושיתוף פעולה בין עיריית תל אביב־יפו, עיריית הרצליה ומשרד הפנים.

שיח ענייני אף פעם לא היה סימן ההיכר של החברה הישראלית, דומה שהשנים האחרונות גרמו לנו לאבד את אחרוני השרידים שלו. וזה חבל, כי מדובר במהלך שכולם ירוויחו ממנו

למרבה הצער, עצם האזכור של המילה "חרדים" (שבמקום החוף הנוכחי יקבלו חוף בהפרדה בקצה הצפוני של תל אביב) ו"ש"ס" (כי זה השיוך הפוליטי של מנכ"ל משרד הפנים וכי סיעת ש"ס במועצת העיר תומכת) גרר מטר תגובות אוטומטי ועוין, שיצר את הרושם כאילו החרדים גוזלים את כבשת הרש החופית ומשאירים את החילוניים בלי ים.

שיח ענייני אף פעם לא היה סימן ההיכר של החברה הישראלית, דומה שהשנים האחרונות גרמו לנו לאבד את אחרוני השרידים שלו. וזה חבל, כי מדובר במהלך שכולם עשויים להרוויח ממנו.

למי שהחמיץ את הפרטים, אלה עיקריהם: במקום חוף שרתון, תקצה עיריית תל אביב־יפו חוף נפרד מצפון לחוף הצוק. מעבר לקו הגבול המוניציפלי שוכן החוף הנפרד של הרצליה, והם יפעלו בתיאום: במקום המצב הנוכחי, שבו שלושה ימים בשבוע מוקצים לנשים ושלושה לגברים – מצב שמונע ממשפחות דתיות להגיע יחד לים – כל עיר תפעיל את החוף שלה שבוע מלא עבור מגדר אחד.

כך יוכלו משפחות להגיע יחד לים ולהתפצל רק לצורך הרחצה. בין שני החופים יישאר מרחב המיועד לשהייה משותפת.

"הדתיים ירוויחו חוף שמאפשר בילוי משפחתי והחילוניים ירוויחו בחזרה את חוף שרתון ובעיקר את הרצף הנהדר של חופי תל אביב", אומרת ציפי ברנד, סגנית ראש עיריית תל אביב־יפו והאחראית על רצועת החוף. "כולנו ראינו מה עשתה לקו החוף של העיר הפתיחה של חוף הדולפינריום. חשוב לזכור שבסופי שבוע החוף המופרד בצפון העיר יהיה פתוח לכולם".

שיתוף פעולה בין ערי המרכז הליברליות למשרד ממשלתי שנשלט על ידי ש"ס לא קורה כל יום, אבל לא כל שת"פ כזה הוא גלישה במדרון ההדתה או מבוא למדינת הלכה

שיתוף פעולה בין ערי המרכז הליברליות למשרד ממשלתי שנשלט על ידי ש"ס לא קורה כל יום, אבל לא כל שת"פ כזה הוא גלישה במדרון ההדתה או מבוא למדינת הלכה. יש מקרים שבהם "זה נהנה וזה לא חסר" באמת יכול לעבוד.

ובכל זאת, במבט רחב יותר, צריך לזכור: המהלך הזה מתאפשר בזכות העובדה שמשרד הפנים מוכן להוסיף חוף למכסת החופים המוכרזים. זה משהו שמשרד הפנים לא מרבה לעשות, וחבל. מעבר לחוסר הפרגון הבסיסי בין השבטים השונים שמרכיבים את החברה הישראלית, המאבק על משאב הים מבטא מצוקה אותנטית, משום שמדובר במשאב שנמצא במחסור ניכר.

סגני ראש עיריית תל אביב־יפו ציפי ברנד ואלחנן זבולון בסיור בחוף
סגני ראש עיריית תל אביב־יפו ציפי ברנד ואלחנן זבולון בסיור בחוף, 2025

השילוב בין הגידול המהיר באוכלוסייה לשינוי האקלים, ולעובדה שכבר שמונה חודשים בשנה הים הוא בילוי רלוונטי, גורם לצפיפות בחופי הרחצה ולכך שרבים מחפשים מפלט ושלווה בחופים שאינם מוכרזים, הרחק מן ההמון הסואן. ושם הם גם טובעים – יותר מ־30 מקרי טביעה למוות בכל קיץ, רובם ככולם בחופים שאין בהם שירותי הצלה (או מחוץ לשעות ההצלה המוגבלות מדי).

תיקון: אין בישראל מחסור במשאב הים. יש לנו קו חוף מהמם, 196 קילומטרים בין ראש הניקרה לזיקים. המחסור הוא בחפי רחצה מוכרזים, עם שירותי הצלה ותשתיות בסיסיות.

מתוך 196 ק"מ לחוף הים התיכון, 50 ק"מ סגורים לציבור בגלל תשתיות כמו תחנות כוח, נמלים, בסיסים צבאיים ומרינות. רק 17 קילומטרים הם חופי רחצה מוכרזים, 8.6%

מתוך 196 קילומטרים לחוף הים התיכון, 50 קילומטרים סגורים לציבור בגלל תשתיות כמו תחנות כוח, נמלים, בסיסים צבאיים ומרינות. רק 17 קילומטרים הם חופי רחצה מוכרזים, 8.6%. אפילו בתל אביב עתירת סוכות ההצלה רוב רצועת החוף אינה מותרת לרחצה.

המצב הזה, שברובו המכריע של קו החוף הרחצה אסורה או סתם מסוכנת, אינו גזירת גורל. זו תוצאה של סדר עדיפויות. הפעלת חוף מוכרז עולה כשני מיליון שקל בשנה, והממשלה ומשרד הפנים לא ממהרים להקצות תקציבים.

רוחצים בחוף הים התיכון בתל אביב, 24 ביולי 2024 (צילום: תומר נויברג/פלאש90)
רוחצים בחוף הים התיכון בתל אביב, 24 ביולי 2024 (צילום: תומר נויברג/פלאש90)

במקרה של עירייה עם כיסים עמוקים כמו תל אביב אפשר לצפות גם ממנה לקחת יותר אחריות, אבל רוב קו החוף שייך לערים או למועצות אזוריות שאין להן את המשאבים להחזיק חוף.

נוסף על כך, החוף אף פעם לא משרת רק את תושבי הרשות שמפעילה אותו – תושבי פנים הארץ הרי מגיעים בהמוניהם ליהנות מהים. הים הוא נכס טבע מופלא ששייך לכל הישראלים, והנגשתו לציבור היא בראש ובראשונה המשימה של הממשלה.

במקום שחילוניים וחרדים יתקוטטו על חלוקת העוגה, הממשלה צריכה להגדיל משמעותית את העוגה לטובת ולהנאת כולם

בקיץ 22' הבטיחה שרת הפנים איילת שקד לפתוח עשרה חופי רחצה חדשים, אבל כולנו יודעים מה קרה אחר כך: בחירות, ממשלה אחרת, מלחמה.

בקיץ 24' נפתח חוף חדש בבת ים, ומספרים שבצנרת יש חופי רחצה חדשים בטבריה, חוף הכרמל ונתניה.

כל חוף מוכרז חדש הוא ברכה, אבל את מספר ושטח חופי הרחצה בישראל היה צריך להכפיל, לא להגדיל בטפטופים. במקום שחילוניים וחרדים יתקוטטו על חלוקת העוגה, הממשלה צריכה להגדיל משמעותית את העוגה לטובת ולהנאת כולם.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 811 מילים
כל הזמן // יום ראשון, 26 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

בנט ולפיד הודיעו על איחוד למפלגה אחת: "ביחד - בראשות נפתלי בנט"

מקור באופוזיציה: עדיין יש מקום לאיזנקוט ברשימה המשותפת של בנט ולפיד ● בג"ץ: המדינה לא אוכפת את החוק, לשלול מיידית הטבות כלכליות למשתמטים חרדים ● טראמפ אחרי שביטל את נסיעת ויטקוף וקושנר לפקיסטן: איראן יכולה להתקשר אלינו אם היא רוצה מו"מ ● דיווח: ישראל שלחה סוללת כיפת ברזל לאמירויות בזמן המלחמה עם איראן ● גורם אמריקאי: טראמפ היה ככל הנראה יעד הירי בארוחת כתבי הבית הלבן

לכל העדכונים עוד 37 עדכונים

איך לשמור על מערכת היחסים הביטחונית עם ארה"ב

כמי שעוסק כל חיי המקצועיים ביחסי ישראל ארה"ב, אני מאוד מודע ומעריך עד כמה היחסים הללו קריטיים למדינת ישראל, מבחינה ביטחונית, אבל גם מבחינות רבות נוספות.

כדיפלומט לשעבר אני מבין שלא פחות חשוב לביטחוננו הוא שיתוף הפעולה המדיני, וכדי להמחיש זאת יש לציין, שלא היינו משיגים את הסכמי השלום עם מצרים וירדן ועם מדינות הסכמי אברהם, ללא הסיוע של הדיפלומטיה האמריקאית שניתן על ידי ממשלים שונים בהובלת שתי המפלגות.

נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,080 מילים

אפילו ביידן לא צלל ככה

מי שנבחר כהבטחה הכלכלית הגדולה של ארה"ב, מוצא את עצמו בימים האחרונים בשפל היסטורי וחסר תקדים בכל הנוגע לשביעות רצון הציבור מניהולו הכלכלי ● מדובר בכרוניקה ידועה מראש, כאשר הבטחותיו של דונלד טראמפ מתנפצות בתחנות הדלק ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 825 מילים

הענישה בפרשת חניון הברזל - הפער בין צדק ראוי לצדק האפשרי

בשבוע שעבר גזר בית משפט השלום את דינו של המהנדס חנוך צחר, אשר הורשע בגרימת מותם ברשלנות של שישה פועלים ובפציעתם של עשרים ושלושה נוספים, עקב כשל יוצא דופן בחומרתו בתכנון תקרת חניון הברזל, אשר הוביל לקריסתה בשלבים מתקדמים של הבנייה.

עשר שנים לאחר האסון, נגזר דינו של המהנדס, שהגיע בינתיים לגיל 91: שישה חודשי מאסר על תנאי, קנס של 25,000 שקלים ופיצוי של 200,000 שקלים לכל אחת ממשפחות ההרוגים.

עו"ד קלאודיה דוד הייתה בעברה פרקליטה ומנהלת בפרקליטות מחוז ת״א (פלילי) ומומחית תוכן לתחום הרשלנות הפלילית בפרקליטות המדינה (בין היתר יו"ר פורום הרשלנות הארצי בפרקליטות המדינה). כיום בעלת משרד בוטיק המתמחה באירועי רשלנות פלילית ובטיחות בעבודה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 535 מילים

למקרה שפיספסת

הקו החם של נתן אשל

מסמך הוא נוזף בטראמפ על איראן, מאשים את הרצי הלוי ורונן בר במחדל השבעה באוקטובר, לועג לצבא הצרפתי, יורד על עיתונאים ויריבים פוליטיים – ואפילו מבקר בחריפות את חוק הפטור ● הודעות הווטסאפ של נתן אשל מספקות הצצה נטולת פילטרים למוחו של איש הסוד הקרוב ביותר לנתניהו

לכתבה המלאה עוד 3,160 מילים

הפרדוקס הישראלי

סקר מרץ 2026 של הציבור היהודי-ישראלי שנערך על ידינו במסגרת קבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה, מראה שבנוגע לעתיד השטחים והסכסוך הישראלי פלסטיני, הציבור ממשיך במגמת תמיכה בפתרונות המשאירים את השטחים בשליטת ישראל (פתרונות לא-היפרדותיים) והתרחקות מפתרונות של פשרה טריטוריאלית (פתרונות היפרדותיים).

הסקר מראה כי 34% מהציבור היהודי תומכים בסיפוח חד־צדדי, 21% מעדיפים את שימור הסטטוס קוו, 26% תומכים בהיפרדות מרחבית תוך המשך שליטה ביטחונית, ורק 19% תומכים בהסכם קבע על בסיס שתי מדינות.

סיון הירש-הפלר היא פרופסור חבר בבית ספר לאודר לממשל דיפלומטיה ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן ומנהל שותף בקבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה.

פרופ’ גלעד הירשברגר הוא פסיכולוג חברתי ופוליטי, חבר סגל בבית ספר ברוך איבצ’ר לפסיכולוגיה באוניברסיטת רייכמן, ומנהל שותף בקבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 771 מילים

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

נשים מהוות רוב בשירות המדינה אך מודרות מצמרת קבלת ההחלטות ● למרות פסיקת בג"ץ, הממשלה ממשיכה למנות גברים בלבד לתפקידי מפתח ● גם במשרד החוץ, שנחשב בעבר "אי מגדרי", קודמו לאחרונה שורה של בכירים ללא אף אישה אחת ● משרד החוץ: "מובילים את המגזר הממשלתי בכל הקשור למינויי נשים"

לכתבה המלאה עוד 889 מילים

קרב ההתשה באיראן מגיע לנקודת רתיחה

טהרן מנהלת מלחמת התשה מדינית מול וושינגטון ומושכת זמן תחת מצור ימי ● המחנה השמרני ממשיך להכתיב קו קשוח, חרף עליות המחירים והמחסור הגובר בעקבות המצור הימי של ארה"ב ● במקביל, שעון הבחירות והדלק בארה"ב לוחצים על טראמפ, בעוד הציבור האיראני עדיין חושש לצאת לרחובות ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 646 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

מההר עד לים

10 ק"מ של צעידה מרתקת: אחרי שנים של עיכובים, באביב שעבר נפתחה הטיילת החדשה של חיפה. היה שווה לחכות ● נחיל הדבורים שהתיישב על מכונית יצר פסטיבל של תבהלה, אבל שום דבר חדש לא קרה השנה ● חיישנים נגד חיפושיות: האם טכנולוגיה ישראלית תצליח לעצור את ההרס שזורעת החדקונית האדומה במטעי הדקלים? ● וגם: יום הזיכרון בנחל שורק. קצר פה כל כך האביב

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,394 מילים

הפסנתרן הישראלי יואב לבנון רק בן 22 אבל מאחוריו כמעט שני עשורים של הופעות בפני קהל באולמות הגדולים בעולם ● הילד שבגיל שלוש למד לקרוא תווים לפני מילים, חוזר כעת להופיע בארץ כאומן בשל כשבכיסו חוזה הקלטות וביקורות נלהבות מאירופה ומארה"ב ● בריאיון לזמן ישראל הוא אומר: "אם אני צריך לנגן 11 שעות ביום, אני לא מרגיש גמור. להפך, אני בטראנס"

לכתבה המלאה עוד 1,800 מילים ו-1 תגובות

לטראמפ נמאס מהמזרח התיכון, והוא רוצה להתקדם

טראמפ עדיין מאיים להפוך את איראן לגיהינום, אך מעשיו מעידים שהוא רוצה לסיים את המלחמה, שלא מניבה לו תוצאות חיוביות ● האמירויות מסייעות כלכלית לבחריין ומזהירות את ארה"ב: עשויות לפנות לסין בעקבות המשבר המתרחב ● אחמד א-שרע מסייר במפרץ ומקדם תוכניות שאפתניות – עוקפות ישראל ● והשבוע ב-1982 – נסיגת צה"ל מחצי האי סיני ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

לכתבה המלאה עוד 1,280 מילים

סבא שלי היה נאצי

ריאיון לאחר שגילה כי סבו שלו היה חבר במפלגה הנאצית וקצין בוורמאכט, יוהאנס שפור מציע כיום סדנאות מחקר ייחודיות לגרמנים המבקשים להתעמת עם עברה האפל של משפחתם ● בריאיון לזמן ישראל הוא אומר: "אנשים מעדיפים לדעת את האמת הקשה מאשר למלא את החלל בדמיון שלהם"

לכתבה המלאה עוד 1,940 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
אֱנוֹשִׁיּוּת 299

מתוך התהום רייצ׳ל גולדברג פולין מציעה לנו מפת דרכים איך להיות אדם טוב בעולם

לכתבה המלאה עוד 908 מילים

הממשלה טענה במשך חודשים ש"זו לא העת" לחקור, וכעת, כשבאופק מסתמנות בחירות, הרכב של שבעה שופטי בג"ץ בראשות המשנה לנשיא סולברג שוקל להניח לנושא עד לאחר הבחירות כדי לא לספוג אש פוליטית ● הרעיון להמתין למשפט הציבור בקלפי מרוקן מתוכן את הביקורת השיפוטית ומשדר מסר הרסני שלפיו ניתן לחמוק מחקירת המחדל הגדול בתולדות המדינה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 981 מילים ו-1 תגובות

"יצירה היא הבסיס ליהדות"

יעקב אגם, אבי האומנות הקינטית, יחגוג בחודש הבא 98 ● השבוע קיבל את פרס ישראל לאומנות פלסטית בטקס אישי שנערך עבורו במוזאון הנושא את שמו בראשון לציון ● כשהוא מוקף במשפחתו ובמעריציו, אגם סיפר על ההשראה ששאב מדיונות החול בילדותו ומסביר מדוע שום דבר באומנות שלו לא נשאר במקום

לכתבה המלאה עוד 1,123 מילים

סרן במיל' ותומך להט"ב מול מועמדים שמרניים

בכירי עיריית ת"א נמנעים מתמיכה פומבית בבחירות לרב הראשי, אך לפי דיווחים שוקלים לגבות מועמד של ש"ס או מועמד מהימין שמתח ביקורת על קהילת הלהט"ב ● מנגד מתמודד הרב אריה לוין, הנתפס כאופציה ליברלית ומקדם פלורליזם דתי, אך אינו נהנה מתמיכה מובהקת בסיעות החילוניות ● אחד מתומכיו: "יש לנו חלופה ליברלית טובה, למה לא לתמוך בה?"

לכתבה המלאה עוד 629 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.