מאת אביב לביא
תקבל/י התראות במייל מכותב/ת זה/זו. באפשרותך לנהל את הגדרות ההתראות בעמוד הפרופיל שלך.
כלי טיס לא מאויש, שלפי החשד, שייך לחזבאללה, הופל לפני זמן קצר על ידי מערך ההגנה האווירית בגליל המערבי, כך נמסר מהצבא.
צה"ל הוסיף שאיבד קשר עם "מטרה אווירית חשודה" שנייה, מה שמעיד על כך שהיא התרסקה במקום כלשהו.
עוד נמסר שלא היו נפגעים.
צה"ל אומר כי המתקפה היא "הפרה בוטה של הסכם הפסקת האש על ידי ארגון הטרור חזבאללה".
נשיא איראן קרא לציבור בארצו להפחית את השימוש שלהם בחשמל לאחר שהתקיפות האמריקאיות והישראליות הסבו נזק לתשתיות האנרגיה של המדינה, כך דיווחו כלי תקשורת ממלכתיים.
הנשיא מסעוד פזשכיאן אמר כי הממשלה שואפת "לשלוט בצריכה" של החשמל, לפי הטלוויזיה הממלכתית האיראנית.
"במקום להדליק עשר מנורות בבית, הדליקו שני מנורות. מה רע בזה?", שאל.
הוא אמר שארצות הברית וישראל "הרסו את התשתיות שלנו", וציין כי ארצות הברית הטילה מצור על נמלי איראן.
התרעות המזהירות מפני חדירה של כלי טיס עוין הופעלו בגליל המערבי, בקרבת הגבול עם לבנון.

שר החוץ של איראן עבאס עראקצ'י העביר לגורמים פקיסטניים בביקורו באסלאמאבאד את דרישות המשא ומתן של ארצו וכן את הסתייגויותיה מדרישות ארצות הברית, כך אמר היום ל"רויטרס" גורם פקיסטני המעורב בשיחות.
צה"ל הודיע שכוחותיו הרגו בסוף השבוע למעלה מ־15 פעילי חזבאללה בדרום לבנון.
חיל האוויר תקף והרג מוקדם יותר היום, בהכוונת הכוחות בשטח, שני פעילים חמושים של חזבאללה באזור הליטני, בשטח שבשליטת ישראל בדרום לבנון.
לפני זמן קצר כוחות הצבא תקפו והרגו שלושה פעילי חזבאללה שנסעו בטנדר שבו היו אמצעי לחימה.
עוד נמסר שמחבל שרכב על אופנוע בשטח בדרום לבנון שבשליטת ישראל הותקף ונהרג.
הצבא מסר ש"המחבלים שחוסלו היוו איום על כוחות צה"ל הפועלים בדרום לבנון".
טקסי יום העצמאות השנה היו שונים משנים קודמות בכמה מובנים. ראשית, התקיימו שני טקסים – האחד "ממלכתי", שלבש צביון פוליטי מובהק יותר מבכל שנה אחרת, והשני "ציבורי", שביטא את הלכי הרוח באופוזיציה.
אפשר לומר כי שני הטקסים היו פוליטיים, והשנה לא התקיים טקס ממלכתי אמיתי שמאחד את העם.
פנחס ענברי הוא חוקר בכיר של מזרח התיכון, עיתונאי, סופר, תסריטאי ומשורר. מחבר הערכים על הפלסטינים באנציקלופדיה העברית החדשה. שימש שנים רבות חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. חיבר ספרי עיון על הבעיה הפלסטינית, וספר בלשנות על שורשי השפה העברית "סיפור שורש". הרומנים שחיבר יחד עם אשתו אביבה הם: "על גב סופה" - על אתגרי הקהילות הנוצריות בגליל המערבי בימי המנדט הבריטי מול האסלאם הרדיקלי ומעמד האישה, ו"שומר השאול" עוסק בשחיתות הישראלית.
בארבע השנים האחרונות אני מוצא את עצמי ער בשעות שלא ידעתי שקיימות בשעון שלי בכלל. תמיד הייתי משוכנע שבמקום שהשעות הללו אמורות להיות, אצלי בשעון יש כתם לבן וערפילי, ושהשעות האמיתיות מתחילות הרבה אחרי הכתם הזה.
אמנם הכרתי את השעות שעליהן אני מדבר כאן היכרות אישית מקרוב פעם, לפני הרבה שנים, בתורנויות שמירה בטירונות ואחר כך בתורנויות שמירה בקורסים בבה"דים צבאיים שונים, ובתחילת שנות השמונים אפילו נפגשתי איתן שוב בעונת החריש, בעת הכנת השדות לגידול חוזר של כותנה – אבל מאז הייתי משוכנע שאיכשהו הן התפוגגו אל אפלת הלילה ונעלמו, ולא נשאר מהן אלא זיכרון עמום.
"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.
מתוך התהום רייצ׳ל גולדברג פולין מציעה לנו מפת דרכים איך להיות אדם טוב בעולם
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו