מאת אבנר הופשטיין
תקבל/י התראות במייל מכותב/ת זה/זו. באפשרותך לנהל את הגדרות ההתראות בעמוד הפרופיל שלך.
דליפת מידע ממאגר הוט סייעה לאדם לאתר את מקום הימצאה החדש של זוגתו לשעבר ולהפעיל כלפיה אלימות, כך עולה מפסק דין של ביהמ"ש המחוזי בחיפה.
אותו אדם, שנעצר עד תום ההליכים, הסתייע במכר עם נגישות למאגר של הוט כדי לקבל את פרטי הימצאה של אותה אשה, ולאחר מכן הגיע למקום עם חבריו כשהם מצוידים באלות, ויחד הם גרמו לנזק ברכוש. כך על פי פסק הדין שניתן לפני מספר ימים ופורסם לראשונה על ידי דנה הילמן בפוסט בפייסבוק.
ביהמ"ש קבע כי מהסיפור "מצטיירת תמונה מאוד מדאיגה ומטרידה על האופן שבו הוט (או קבלני המשנה שלה) יכולים לשלוף מידע על לקוחות החברה, ולמסור אותו לאנשים חיצוניים, שלא לצורך ביצוע עבודתם בחברה. מסירת המידע חשפה את האישה ובני משפחתה למעשה תקיפה חמור שבוצע באישון לילה".
השופט יצחק כהן הורה להעביר את החלטתו לרשם מאגרי המידע במשרד המשפטים, כדי שישקול אם לנקוט בצעדים נגד חברת הוט ועובדיה.
ההחלטה היא במסגרת ערעור של התוקף, שבית משפט שלום בקריות קבע שקיימות ראיות להוכחת העבירות שבוצעו על ידיו, ו"קיימת בו מסוכנות בעצימות גבוהה כלפי המתלוננת", באופן ששולל חלופת מעצר שתמנע את המסוכנות.
תחילת המקרה לפני מספר חודשים, כאשר האישה עזבה את ביתם המשותף של בני הזוג יחד עם שני ילדיהם. ביולי האחרון אחיו של הנאשם היה זה שהפעיל אלימות כלפיה, ובעקבות כך היא עברה למקלט לנשים מוכות למשך מספר ימים.
לאחר מכן האם והילדים עזבו את המקלט ועברו לבית שהוריה שכרו בעיר אחרת.
כאמור, הנאשם – שלא ידע היכן היא מתגוררת – הצליח לאתר אותה דרך המכר שלו שעובד הוט, ומסר לו את כתובת המגורים החדשה של האישה והילדים (לפי חומרי החקירה, הנאשם איתר כתובות בקביעות כחלק מעיסוקו בהלוואות).
לאחר שמצא את כתובתה החדשה, הנאשם וחבריו הגיעו למקום במכונית, נסעו ליד שביל הגישה לבית ועזבו את המקום. מספר ימים לאחר מכן הנאשם הגיע למקום עם חבריו פעם נוספת, כאשר המתלוננת בבית יחד עם ילדיה. הוא נעמד במרפסת הבית והכה את החלון באלה כך שהוא נשבר ובעוד הוא צועק ומקלל.
בהמשך, הנאשם וחבריו הכו באלות, ניפצו שמשות ועיקמו דלתות של שני רכבים שחנו ליד הבית ושייכים למשפחת האישה. האירוע תועד במצלמות אבטחה.
מחברת הוט נמסר בתגובה: "אנו רואים את הדבר בחומרה, והוא נוגד לחלוטין את מדיניות החברה. אנו נוקטים את מלוא האמצעים ומקפידים על הוראות הדין על מנת לשמור על פרטיות המידע של לקוחותינו.
"חשוב לציין, כי לנציג אין כל קשר לאירוע נשוא ההליך הפלילי ואימות הכתובת התבצע במסגרת שיחת מכירה תמימה כביכול כאשר הנאשם מוליך את הנציג בכחש ובערמה. בהמשך למקרה יחודדו הנהלים מול משווקי החברה".
כשנשאל אם הוא רוצה שישראל תעצור את המערכה הצבאית שלה בלבנון, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ השיב: "לא, אני רוצה שישראל תוכל להגן על עצמה, אבל אני כן רוצה שהיא תפעיל שיקול דעת".
דובר צה"ל עדכן כי מוקדם יותר היום לוחם צה"ל נפצע באורח קשה, שני לוחמי צה"ל נפצעו באורח בינוני ושני לוחמי צה"ל נוספים נפצעו באורח קל, כתוצאה מפגיעת רחפן נפץ בדרום לבנון.
הלוחמים פונו לקבלת טיפול רפואי בבית חולים ומשפחותיהם עודכנו.
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התגאה במה שהוא מתאר כביקור מוצלח מאוד בצרפת לרגל פסגת G7.
"הנסיעה הייתה הצלחה גדולה, אבל הדבר העיקרי שאנשים רצו לדבר עליו הוא העובדה שלאיראן לא יהיה נשק גרעיני, ושמצר הורמוז ייפתח מיידית!", כתב ב-Truth Social, וטען כי כלכלת ארה"ב משגשגת כתוצאה מכך.
לדבריו, הוא יתחיל את מסיבת העיתונאים שלו מצרפת בעוד 45 דקות, לפני שיאכל ארוחת ערב עם מנהיגים אירופים וישוב הביתה.
אלפי חרדים מפגינים מחוץ לכלא 10 בעקבות מעצר עריק, וצה"ל הקפיץ כוחות למקום מחשש לפריצה לבסיס. האזור נחסם לתנועה.
תיעוד: אלפי חרדים במחאה מחוץ לכלא 10; המשטרה: כביש 57 למזרח חסום לתנועה בצומת בית ליד ובצומת כפר יונה למערב בעקבות המחאה@eli_hirschmann pic.twitter.com/5hcIXYfnPF
— החדשות – N12 (@N12News) June 17, 2026
אלפי חרדים מפגינים מחוץ לכלא 10, צה"ל הקפיץ כוחות מחשש לפריצה לבסיס@daniel_grovais pic.twitter.com/YlJrCC5Cdu
— כאן חדשות (@kann_news) June 17, 2026
מליאת הכנסת אישרה חסינות לח"כ טלי גוטליב, שחשפה שם של איש שב"כ, ברוב של 62 תומכים לעומת 48 מתנגדים.
לפי הדיווחים, איש השב"כ שזהותו נחשפה עתר לבג"ץ נגד ההחלטה.
במשך שנים רבות התגאתה ישראל בהישגיה בתחומי המדע. קינותיהם של מדענים, אנשי חינוך, כלכלה ואף תרבות על הרמה היורדת והולכת של תלמידי ישראל בכל תחומי הידע, היו רק תגובות מהסוג "כל דור חושב כך" ואף גרוע ותמציתי יותר: "אתם חמוצים".
ישראל המשיכה להעמיד פנים שתלמידיה ניצבים בפסגת ההישגים הבינלאומיים, בניגוד מוחלט לעובדות, ול"ראיה" הובאו עובדות מפוברקות על אחוזי זכייה בפרסי נובל ביחס לגודל האוכלוסייה. זאת כאשר האמת היא שבישראל הייתה רק מדענית אחת שגדלה והתחנכה כאן, ושתגליתה, זו שהביאה לה את פרס נובל, נעשתה בעת עבודתה בישראל: עדה יונת.
ד"ר חנה דויד היא יועצת לילדים מחוננים ולבני משפחותיהם. למדה לתואר ראשון במתמטיקה-פיזיקה ובספרות עברית באוניברסיטה העברית, ולתואר שני ב-Jewish Theological Seminary בניו יורק. הדוקטורט שלה הוא בפסיכולוגיה חינוכית – עם התמחות במחוננות (מקצועות משנה: הוראת המתמטיקה וחינוך), מאוניברסיטת מינכן. סיפוריה הראשונים נדפסו ב"מעריב לנוער" (מגיל 15) ועד כה פרסמה 20 ספרים ולמעלה מ-300 מאמרים.
הפומביות של שיחות הגערות בין נשיא ארה"ב דונלד טראמפ וראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו וסמיכותן לפרסום של מכון פיו, אשר לפיו שני שליש מהנסקרים ב-36 מדינות מחזיקים בדעה שלילית על ישראל – הזכירה לי חוויה מראשית דרכי במשרד החוץ.
סופה של החוויה בווינה ב-1990 וראשיתה בוושינגטון כמה שנים קודם. היא מחברת בין שני העניינים ויוצרת לישראל בעיה שלישית, שאת ממדיה ונזקיה קשה לחזות.
טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.
המחנה הליברלי בישראל משוכנע כי ההפיכה המשטרית או "הרפורמה המשפטית", הכול כמובן בעיני המתבונן, נולדה בערב חורפי אחד בינואר 2023, כשיריב לוין נעמד מול המצלמות.
אך האמת העגומה היא שמעבדת הניסויים של סירוס מערכת המשפט הישראלית פעלה באין מפריע כבר באפריל 2017. קראו לזה אז "תיקון 116 לחוק התכנון והבנייה", הידוע בכינויו "חוק קמיניץ".
עו"ד אדם פראירה עוסק, בין היתר, במשפט החוקתי, הפלילי וזכויות האדם, וחוקר את יחסי הגומלין בין משפט, מדיניות ציבורית וחברה בישראל. עמית ביוזמת צעד - תקשורת בונה אמון.
אין לו, לבית המשפט המורתע, לא ארנק ולא חרב. בית המשפט תלוי, לכן, באמון הציבור. גם הנוכל יודע את זה, ועושה, לכן, ככל יכולתו, בכדי לערער אמון זה, ובכך ליטול את הכלי היחיד שנותר בידי השופט על מנת להפעיל את סמכותו וכוחו.
אפילו הפרופסור פרידמן, חמורו של משיח, גילה באיחור רב מה עושים בכתביו: איך מנצלים אותם בכדי לגנוב, למעול, ולהימלט מאימת הדין.
מאוחר מדי, פרופסור. מאוחר מדי!
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנורק לחשוב כמה טוב יכול היה להיות בלי השחקן תיאטרון הזה, בלי הרב בוגד הזה שבגד בשלוש נשים לא באחת , בלי החולה הזה שהפך את הקופה הציבורית לארנקו הפרטי , בלי הדיילת שאיתו שבתחבולה הביאה לעולם את הילדז , בלי זה שגרם למותם של 45 אברכים תמימים מבלי שרבניהם יעשו לו דבר כי גלד מאכטס עלאס …בלי זה שהביא עלינו שואת 10/2023 ועוד אומר אני לא אחראי … אני רק אחראי מכאן ואילך , בלי זה שגנב 14 מיליארד שקל למערכות בחירות כי ככה אמרה היועצת , אם לא אתה , שתשרף המדינה … לסיכום ביניים – מה עווינו ומה פשענו שהאוויל רשע הזה ניטע בתוכינו ?!…
סך הכל מומחיות של להעצים חרדתיות, בכולנו יש מידה של חרדתיות, וקמפיינים כאילה הופכים אותה להסטריה!, לא מוסרי , ממש לא מסובך-לא המצאה גאונית במיוחד, המקארטיזם היה כזה, אבל עובד ובגדול, הפיתרון צריך לנטרל או אפילו ללעוג להסטריה הזאת, לפעמים סטירת לחי טובה היא הפיתרון!