צה"ל פרסם תיעוד מרחפן שבו נראה ילד פלסטיני מעביר אמצעי לחימה במרכז רצועת עזה.
בצבא אומרים כי הכוחות זיהו פעיל טרור "שמשתמש בילד כדי להעביר אמצעי לחימה לתוך בית אזרחי".
"המחבל ניצל את הילד והשתמש בו כמגן אנושי להעברת אמצעי הלחימה כדי שצה"ל לא יתקוף ויסכל את ההעברה", טוענים בצבא.
בצה"ל לא ציינו מתי צולם התיעוד.
מליאת ועדת הבחירות המרכזית, בראשות השופט נעם סולברג, אישרה את האותיות שיופיעו על פתקי ההצבעה של 38 הרשימות המועמדות לקראת הבחירות לכנסת ה-26.
בין הרשימות שאושרו: ביחד בראשות נפתלי בנט עם האותיות "רק", ישר בראשות גדי איזנקוט עם האותיות "דרך", הליכוד עם האותיות הקבועות "מחל" והדמוקרטים בראשות יאיר גולן עם האותיות הקבועות "אמת".
ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן עם האות "ל", מפלגת הציונות הדתית וזהות בראשות בצלאל סמוטריץ' ומשה פייגלין עם האות "ט", ועוצמה יהודית בראשות בן גביר עם האות "ב".
ברשימת המפלגות החרדיות אושרו שס עם האותיות "שס" ויהדות התורה עם האות "ג". בנוסף אישרה הוועדה את מפלגת נעם לישראל בראשות אבי מעוז, שתרוץ עם האותיות "ני".
כחול לבן בראשות בני גנץ עם האותיות "כן", עמך ישראל בראשות עופר וינטר עם האות "ך", המילואימניקים והכלכלית בראשות יועז הנדל וירון זליכה עם האותיות "די", וישראל תחילה בראשות שרן השכל עם האות "י".
שתי רשימות שנפסלו על ידי ועדת הבחירות – רע"ם והרשימה המשותפת עם האותיות וד"ם – אושרו על תנאי עד להכרעת בית המשפט העליון בעניינן.
במהלך הדיון סירבה הוועדה לאשר לרשימת גן עדן בראשות ישוע ישראל בן דוד את בקשתה הראשונה לשימוש בצירוף האותיות "יה", בשל חשש לפגיעה ברגשות הציבור. במקום זאת אושרה בחירתה השנייה של הרשימה – האות "ה".

ארצות הברית עשויה לפתוח במתקפה מחודשת על איראן בשל מצבה הרעוע באזור. כך אמר דובר צבא איראן, על פי דיווחים בתקשורת הממלכתית המקומית.
הדובר הוסיף כי ארצו ערוכה לעימות, ומוכנה להסב נזק כבד עוד יותר לארצות הברית.
משטרת מחוז גלוסטרשייר בבריטניה עצרה כמה גברים בחשד לעבירות על חוק חומרי הנפץ סמוך לבסיס חיל האוויר פיירפורד, המשמש את חיל האוויר האמריקאי. קודם לכן הוכרז "מצב חירום" בבסיס.
על פי דיווח ברשת Sky News, המשטרה המקומית מסרה כי צוות מומחים לסילוק פצצות של צבא בריטניה בוחן כעת כמה כלי רכב באזור הבסיס.
עוד נמסר כי תושבים מקומיים המתגוררים סמוך לזירה פונו מבתיהם כחלק מצעדי הזהירות במקום.
עד ראייה סיפר לסוכנות הידיעות "רויטרס" כי שוטרים חמושים חסמו את הגישה לשער המרכזי של הבסיס. כ-30 כלי רכב של כוחות ההצלה, ובהם ניידות משטרה, אמבולנסים וכבאיות, הוצבו בכפר פיירפורד הסמוך לבסיס.
"מספר נכסים מפונים כעת באזור וולפורד בעקבות הכרזה על אירוע חירום. זאת בהמשך למעצרם של כמה גברים בחשד לעבירות על חוק חומרי הנפץ", נמסר בהצהרה מטעם משטרת גלוסטרשייר, בהתייחס לכפר הסמוך לבסיס. "הצוות המיוחד לסילוק פצצות של הצבא בודק בשעה זו כמה כלי רכב".
דובר מטעם חיל האוויר האמריקאי אמר כי לא ידון באמצעים ספציפיים להגנת הכוחות. "כנף התמיכה הקרבית ה-501, כמו גם שאר הכנפיים שלנו המוצבות בבריטניה, שומרות על דריכות וינקטו את הפעולות הנדרשות כדי להבטיח את ביטחונם של אנשינו, האזרחים, הקבלנים ובני משפחותיהם", אמר הדובר.
"אנו בוחנים באופן תדיר מגוון גורמים המשפיעים על האמצעים שאנו נוקטים או משנים כדי להגן על המתקנים שלנו, על אנשינו ועל משפחותיהם".
ממשלת בריטניה אישרה לארצות הברית להשתמש בבסיס פיירפורד של חיל האוויר המלכותי כדי לבצע תקיפות נגד אתרי טילים איראניים התוקפים ספינות במצר הורמוז.
בחודש יולי הודיעה בריטניה כי כוחותיה החמושים מוכנים להגן על המדינה מפני כל מתקפה, לאחר שמשמרות המהפכה של איראן פרסמו אזהרה שלא לאפשר למפציצים אמריקאים להמריא מפיירפורד.
במקביל, שרים בבריטניה תדרכו ספקיות של תשתיות קריטיות לגבי האיום הנשקף מצד רוסיה, ברקע החשש הגובר בממשלה ממבצעי חבלה ומתקפות סייבר אפשריות. רוסיה מצידה מכחישה כי היא מבצעת מתקפות היברידיות נגד מדינות המערב.
כוחות צה"ל ושב"כ חיסלו אתמול (שבת) את המחבל שנהג באופנוע שעליו נחטפו נועה ארגמני ואבינתן אור לרצועת עזה ממסיבת הנובה ב-7 באוקטובר, כך נמסר בהודעה משותפת.
לפי ההודעה, התקיפה בוצעה מהאוויר במרחב נוסייראת, בשיתוף פעולה עם יחידת הגדעונים (33) בלהב 433. בתקיפה חוסל סאהר נדאל לטפי צקר, פעיל בארגוני ג'יהאד עולמי הפועלים ברצועת עזה.
מצה"ל ושב"כ נמסר כי מלבד חלקו בטבח, צקר סיפק אמצעי לחימה עבור חמאס במהלך המלחמה. לאחרונה הוא קידם מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ואזרחי ישראל בשיתוף עם פעילי הזרוע הצבאית של חמאס והג'יהאד האסלאמי.
עוד נמסר כי הפעילות התבצעה בעקבות מה שהוגדר כהפרה שיטתית של הסכם הפסקת האש מצידו של המחבל, שחוסל כדי להסיר את האיום שהיווה.



















































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו