אישיות
איתן גלבוע
אישיות
איתן גלבוע
יחסי ישראל-ארה"ב
25/10/2024 עריכה
המרוץ לבית הלבן
10/11/2020 עריכה
בימין מפנטזים על "מתנת פרידה" גרנדיוזית מטראמפ
בימין מקווים כי טראמפ ינצל את ימיו האחרונים כנשיא כדי להעניק לנתניהו עוד "מתנות" פוליטיות ומדיניות ● אך שורת מומחים אומרים לזמן ישראל כי מוטב שהוא ימקד את מאמציו בהחמרת הסנקציות על איראן ● לדברי דני אילון, לשעבר השגריר בארה"ב, "ברווז צולע יכול לגרום יותר נזק מתועלת", ולכן יש להנמיך ציפיות מטראמפ ● פרשנות
תוכנית המאה
26/06/2020 עריכה
סיפוח שטחים
02/06/2020 עריכה
לנתניהו לא תהיה ברירה אלא לדחות את הסיפוח לאוקטובר
בזמן שארה"ב מתמודדת עם מאה אלף מתים מקורונה ושבוע רצוף של מחאות אלימות ברחבי המדינה, נתניהו ממשיך בדיונים עם הבית הלבן במטרה לקדם את תוכניתו להחיל ריבונות בגדה המערבית כבר בחודש הבא ● אך נתניהו צריך לתמרן את מסלול הריבונות גם בתוך הימין הישראלי, וכאן הדרך רצופת מוקשים - כולל במפלגתו שלו ● פרשנות
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
1
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 26 בספטמבר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
שבת, 26/09
עודכן לפני 12 דקות עריכה
איזנקוט: "נתניהו משקר שניצחנו בכל החזיתות"
טראמפ: "דחיתי הצעה איראנית להפסקת אש" ● נשיא איראן פזשכיאן אמר כי בארצו לא בוטחים במו"מ שמתנהל תחת התקפות וסנקציות ● שחקני נבחרת אירלנד בכדורגל הכריעו בעד להתייצב למשחק מחר מול נבחרת ישראל, ויעלו לשחק עם סרטים שחורים 'להזדהות עם ההרוגים בעזה' ● במאוריציוס מסרבים לאפשר למטוס שאמור להמריא מנתב"ג לנחות בשטחם
19:55
עריכה
גדי איזנקוט מבטיח שבפמלגתו "לא יהיו עריקים כמו סילמן ושיקלי".
בריאיון ל"פגוש את העיתונות" אמר יו"ר ישר! כי הוא אומר לחברי מפלגתו "שנתנהג אחרת, יכול להיות שיהיו חילוקי דעות ותהיה לכם דילמה ולכן הדרך להתנהל זה לשים מכתב התפטרות. הם נבחרו בקולות בוחרים מסוג מסוים שלא יקרה מצב כמו גדעון סער שנבחר בקולות בוחרי מרכז ועבר לצד השני. אם לא אעמוד בהבטחת בחירות אני מצפה מחברי הרשימה לנקוט עמדה".
על הקמפיין של הליכוד ונתניהו שמציג אותו כמי שלא יודע אנגלית, אמר כי "זה מראה לאיזה תחתית הוא הגיע, אני יודע לייצג את ישראל, נפגשתי עם בכירים אמריקאים לאחרונה והשיחה תנהלה מצוין, לא הייתי צריך סיוע".
בתשובה לשאלת עמית סגל האם "זו גזענות?", ענה איזנקוט כי זו "התנשאות של אדם תלוש שעבר שינוי עמוק. ראיתי את ההלם שהוא היה שרוי בו בקבינט, ואת מערכת השיקולים שלו, אבל הדבר המטריד הוא תרבות השקר שהשריש פה. הוא משתלח בקטאר ושוכח שאנשים שעבדו איתו קיבלו עשרות אלפי שקלים כדי לעשות להם קמפיין."
איזנקוט: "ראש ממשלה שיודע שהכסף עובר לחמאס ולא לאזרחים זה בין מעילה לבגידה. צריך לבדוק את זה. צריך למקד את הבעיה ב-2019, זה אירוע לא מתקבל על הדעת"
לדבריו, בתקופתו כרמטכ"ל הוא עמד על כך שיהיה מנגנון בקרה שיפקח על כך שהכסף הקטארי יגיע לתושבי עזה ולא לחמאס. לאחר שסיים את התפקיד, נודע לו שראש שב"כ נדב ארגמן הזהיר את נתניהו מכך שהכסף הולך לחמאס: "ראש ממשלה שיודע שהכסף עובר לחמאס ולא לאזרחים זה בין מעילה לבגידה. צריך לבדוק את זה. צריך למקד את הבעיה ב-2019, זה אירוע לא מתקבל על הדעת."
על האזהרות לנתניהו לפני שבעה באוקטובר: "האזהרה החמורה באה ב-14 בספטמבר, סופיאן אבו זיידה, שהיה איש קשר בין שב"כ לחמאס, אמר שמאחר שהמו"מ עלה על סרטון תהיה רעידת אדמה. שב"כ הציב לפניו את ההתרעה ודרש לפעול מול עזה, נתניהו החליט לא לפעול. ואז מגיעה ההתרעה, לא בטוח שזה בשיחה של בן זאיד, ולכן צריך ועדת חקירה שתבדוק את זה. לכן נתניהו פוחד".
איזנקוט הוסיף כי הוא דחף בקבינט "לממש את תוכנית הביפרים המלאה בלבנון אך נתניהו השתהה והחליט שלא." ביחס להצהרת נתניהו באו"ם, אמר איזנקוט כי "הוא משקר שניצחנו בכל החזיתות, מתהדר במטרה אחת שהושגה, להשבת החטופים, הוא התנגד להכנסתה למטרות המלחמה. אחרי שבעה באוקטובר הוא נראה כמו עלה נידף. הוא רואה במלחמת נצח כלי להישרדות פוליטית".

בנימין נתניהו, גדי איזנקוט (צילום: חיים גולדברג, צפריר אביוב/פלאש90. מונטז')
הרשמו עכשיו לניוזלטר היומי
19:33
עריכה
בליכוד מכחישים את הפרסום מאתמול ב"ניו יורק טיימס", לפיו אכן התקיימה שיחת אזהרה בין נשיא האמירויות מוחמד בן זאיד לבנימין נתניהו כמה ימים לפני טבח שבעה באוקטובר וכן את תחקיר ה"אטלנטיק" מסוף השבוע, לפיו ראש המודיעין המצרי עבאס כאמל, הגיע לישראל לשעה אחת כשבועיים לפני המתקפה, והעביר לישראל התראה לא ממוקדת להכנות למתקפה בעזה.
"חמאס נראה כמתכונן למתקפה גדולה. אם לא תשנו מסלול, עזה תתפוצץ לכם בפרצוף", אמר כאמל.
"ככל שמתקרבים לבחירות אנחנו רואים מבול פרסומים שקריים של עיתונאי שמאל מגוייסים, במטרה להפיל את הימין ולהמליך ממשלת שמאל-אחים מוסלמים שתכנע בכל החזיתות", נאמר בהודעת הליכוד.
הם הוסיפו, כי "למרות ההכחשות של איחוד האמירויות, ולמרות שהוכח על ידי משרד ראש הממשלה שכלל לא התקיימה שום שיחה, הם ממשיכים להפיץ את השקר.
"הפעם הם מתבססים על העיתון האנטי ציוני ניו יורק טיימס שפרסם עלילות דם שישראל מאמנת כלבים לאנוס פלסטינים ותמונת שער של ילד "מורעב בעזה" שהתברר אחר כך שהוא בכלל חולה במחלה גנטית, ושמפיץ יום יום את טענות חמאס שישראל עושה רצח עם בעזה. הציבור חכם וכבר מזמן לא קונה את השקרים הללו."
19:27
עריכה
"נתניהו הוא כיפת הברזל של המדינה והציל אותנו מהשמדה", אמר אלי גולדשמידט ל"פגוש את העיתונות". הח"כ לשעבר במפלגת העבודה, שמשוריין כעת במקום ריאלי ברשימת הליכוד, נשאל בפתח הריאיון מדוע מחק מהטיקטוק שלו סרטון שבו טען שיחיא סנוואר הביס את נתניהו ששחרר אותו מהכלא. "מחקתי את זה במשך הזמן", אמר גולדשמידט.
"מספטמבר 2024 עברתי צד לאחר שכל השנים הייתי שטוף מוח ושנאה נגד נתניהו", הוסיף. לדבריו, נתניהו הפך את ישראל למדינה החזקה באזור והוא השתכנע לתמוך בו לאחר שראה כיצד הוא מחלץ את המדינה מאיום נורא ו"הצד השני רצה להיכנע לפי תנאי החמאס. לא יעזרו לך המניפולציות, גם אני רציתי את שחרור החטופים".
גולדשמידט שיבח את נאום נתניהו באו"ם וציין כי "הוא כיפת הברזל של ישראל והעולם המערבי, הוא הציל אותנו מהשמדה". המראיין בן כספית הטיח בו בצעקות כי הוא "יושב ומשקר ומתעלם מהעובדות. מי הביא אותנו לסף השמדה? איך אתה לא מתבייש?".
גולדשמידט: "אתה צריך לעשות חשבון נפש, 30 שנה אתה מתפרנס משנאת נתניהו".
כספית, (בצעקות): "כל האזהרות שלי התגשמו. והרבה יותר ממה שדמיינתי, לא חלמתי שיקרה שבעה באוקטובר. 15 שנה כתבתי לו להפיל את שלטון חמאס, זה בארכיונים. התחננתי שלא יעשה את עסקת שליט. תתבייש. ואני לא אחראי על כלום. אני לא יכול לשמוע את השקרים האלה. איפה הניצחון המוחלט?".
כספית: "15 שנה כתבתי לו להפיל את שלטון חמאס, התחננתי שלא יעשה את עסקת שליט. תתבייש. ואני לא אחראי על כלום. אני לא יכול לשמוע את השקרים האלה"
גולדשמידט: "ביבי לא השיג את איראן בנושא הגרעיני? בסופו של דבר המשטר באיראן יתפרק. ביבי עשה את מה שלאף אחד לא היו ביצים לעשות, הוא ההרתעה הכי גדולה של מדינת ישראל וטאם הוא ייפול כל האויבים שלנו יריחו את החולשה ויידעו שאפשר לעשות פה מה שהם רוצים, הוא המסי שלנו".

ח"כ לשעבר אלי גולדשמידט בריאיון ל"פגוש את העיתונות" בערוץ 12. 26 בספטמבר 2026 (צילום: צילום מסך ערוץ 12)
18:18
עריכה
צה"ל תקף היום מחסן אמצעי לחימה של חזבאללה באזור סוג'וד בדרום לבנון. עם זאת, בצה"ל אומרים כי הם ממשיכים להיות מחויבים להסכם בין ישראל ללבנון.

עשן מיתמר מפיצוץ מבוקר ישראלי בכפר מנסורי, כפי שנראה מהכפר חנייה שבדרום לבנון. 11 בספטמבר 2026 (צילום: AP Photo/Hussein Malla)
18:13
עריכה
עשרות צוותי כיבוי בסיוע 4 מטוסים פועלים בשעות האחרונות לכיבוי שריפה שפרצה ביער חרובית, דרום מערבית לבית שמש. רוחות עזות העלו חשש שהאש תתפשט ליישובים אך צוותי הכיבוי השתלטו על האש ללא נפגעים וללא סכנה ליישובים. פעולות הכיבוי צפויות להימשך לתוך הלילה.

צוותי כבאות פועלים לכיבוי שריפה ביער חרובית. 26 בספטמבר 2026 (צילום: כבאות והצלה לישראל)
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
0
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהמבצר
תיעוד המלחמה שהכריזה ממשלת נתניהו על הדמוקרטיה הישראלית331
אירועים מתועדים
43
תיקים
13,843
מקורות מקושרים
בשבוע שעבר חזר ריטואל דיוני ועדת הבחירות על פסילת הרשימות הערביות וחבריהן. הפעם רוב חברי הוועדה הפוליטית הלכו על "גזענות על מלא" כשתמכו בפסילת עצם הנוכחות הערבית בכנסת ישראל.
בקרוב יגיעו החלטות הפסילה לפתחו של בית המשפט העליון. בית המשפט חלש ופגיע יותר מאי פעם בעבר, אבל יש לקוות שעדיין חזק מספיק כדי לעמוד על משמר הדמוקרטיה ולמנוע פסילה אנטי דמוקרטית וגזענית של מפלגות ואישים, אשר גם המקרה הבעייתי יותר ביניהם, של יו"ר בל"ד סמי אבו שחאדה, לא עומד ברף "המסה הקריטית" הנדרש בחוק לפסילה.
נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
0
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו הזמן הירוק
לפני 4 שעות עריכה
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה
שובו של הנחל
פעם תעלת ניקוז מצחינה, היום נחל שהוא הלב של היישוב. את הסיפור של מושב מאור צריך לשכפל בכל מקום ● האם הקו החדש של הרכבת הקלה בירושלים ישכנע רבבות אוהדים להשאיר את המכונית בבית? ● גבעת נפוליאון עם הסברסים והבוגנוויליות: כמה מקסימה, ככה מוחמצת ● ועוד מעט "הירקון זורם ונשפך לים" יהיה פייק ניוז
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
0
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
הירשמו עכשיו
השבוע ישבתי באולם ועדת הבחירות המרכזית בכנסת. הייתי שם במסגרת תפקידי כרכז הדוברות של הרשימה המשותפת, אבל ישבתי שם גם כאזרח ערבי-פלסטיני בישראל וכמצביע.
מולי ישבו נציגי המפלגות והצביעו בזה אחר זה על פסילת הרשימה המשותפת, רע"ם, ח"כ עופר כסיף ויו"ר בל"ד סאמי אבו שחאדה.
ינאל ג׳בארין הוא איש תקשורת ופעיל פוליטי, מנהל המחלקה הציבורית בארגון יוזמות אברהם, ארגון משותף ערבי יהודי לקידום שוויון שותפות וחברה משותפת במדינה. תושב העיר אום אל פחם ופועל למדינה דמוקרטית שוויונית החותרת לשלום לכולם.

תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
מעבר לגבול
לפני 8 שעות עריכה
שמחה לאיד היא אחד הרגשות הכי נחותים, הכי ירודים, הכי אפלים של הנפש האנושית.
זהו רגש שכל מקורו במשהו רע שקורה למישהו אחר. אין הוא ניזון מהצלחה כלשהי אלא מכישלון, אין הוא ניזון מהתרוממות כלשהי אלא מנפילה, ואין הוא ניזון ממרפא כלשהו אלא ממכה קשה.
"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
0
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו יחסים בינלאומיים
אתמול עריכה
נתניהו נתן שואו באו"ם והוכיח שוב מדוע היה צריך להיות שר החוץ
ראש הממשלה סיפק נאום מצוין בכישרון ההסברה המוכר שלו, אך המושבים הריקים באולם העצרת חשפו את מחיר המדיניות הכושלת ● במקום למנוע מראש את היפוך הקנים הבינלאומי נתניהו נאלץ להתגונן ולהשתמש בסיפורים היסטוריים שמכוונים בעיקר לבייס בישראל לקראת הבחירות ● גם ההתקפות על ארדואן נועדו לאחד את השורות בבית - במחיר פתיחת זירה נוספת ● פרשנות
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
של יוסי טאטיקה
בוחרי גוש השינוי דורשים מועמד יחיד לראשות הממשלה
סקר חדש של זמן ישראל חושף כי רוב מוחץ של מצביעי האופוזיציה דורש להציג מועמד מוסכם לראשות הממשלה, לקראת פגישת מנהיגי הגוש אצל יאיר לפיד בשבת ● במקביל, התחזקות עמך ישראל בראשות עופר וינטר ועליית המפלגות הערביות טורפות את הקלפים ויוצרות שוויון של 53 מנדטים בין הגושים
| כן | 67% |
|---|---|
| לא | 22% |
| לא יודע/ת | 11% |
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
0
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו צבא וביטחון
שלשום עריכה
מהגרים אפגנים בורחים, וארה"ב מהדקת את הסגר האווירי
יוקר המחיה והמלחמה דוחפים משפחות אפגניות רבות לעזוב את איראן ולהעדיף את שלטון הטאליבן ● במקביל, הסגר האווירי האמריקאי מתהדק, ומדינות שכנות סוגרות את המרחב האווירי שלהן ● למרות ניסיונות הפשרה של פזשכיאן באו"ם, משמרות המהפכה מאותתים באלימות כי הם אלה שמקבלים את ההחלטות בטהרן ● פרשנות
הקורא בקלפי
23/09/2026 עריכה
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
2
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו האיש הירוק
23/09/2026 עריכה
המיס-קלקולציה המדינית של נתניהו
הטיסה החטופה של נתניהו לניו יורק מחר ממחישה את התהום שפעורה בין דימויו העצמי למציאות ● במקום לתכנן מערכה קצרה ויעילה שתנצל את התמיכה העולמית אחרי השבעה באוקטובר, העדיף ראש הממשלה מלחמה מתמשכת כדי לרצות את סמוטריץ' ובן גביר ● המחיר הוא בידוד חסר תקדים הדורש ועדת חקירה לא פחות ממחדל הטבח ● פרשנות
סגירה
הגיע הזמן
לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
סגירה
בחזרה לכתבה


















































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו