אישיות
איתן גלבוע
אישיות
איתן גלבוע
יחסי ישראל-ארה"ב
25/10/2024 עריכה
המרוץ לבית הלבן
10/11/2020 עריכה
בימין מפנטזים על "מתנת פרידה" גרנדיוזית מטראמפ
בימין מקווים כי טראמפ ינצל את ימיו האחרונים כנשיא כדי להעניק לנתניהו עוד "מתנות" פוליטיות ומדיניות ● אך שורת מומחים אומרים לזמן ישראל כי מוטב שהוא ימקד את מאמציו בהחמרת הסנקציות על איראן ● לדברי דני אילון, לשעבר השגריר בארה"ב, "ברווז צולע יכול לגרום יותר נזק מתועלת", ולכן יש להנמיך ציפיות מטראמפ ● פרשנות
תוכנית המאה
26/06/2020 עריכה
סיפוח שטחים
02/06/2020 עריכה
לנתניהו לא תהיה ברירה אלא לדחות את הסיפוח לאוקטובר
בזמן שארה"ב מתמודדת עם מאה אלף מתים מקורונה ושבוע רצוף של מחאות אלימות ברחבי המדינה, נתניהו ממשיך בדיונים עם הבית הלבן במטרה לקדם את תוכניתו להחיל ריבונות בגדה המערבית כבר בחודש הבא ● אך נתניהו צריך לתמרן את מסלול הריבונות גם בתוך הימין הישראלי, וכאן הדרך רצופת מוקשים - כולל במפלגתו שלו ● פרשנות
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
1
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 12 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
יום רביעי, 12/08
עודכן לפני 2 דקות עריכה
עימותים בין מתנחלים שהקימו מאחז בכפר קוסרה וצרו על בית משפחה לכוחות פינוי
אלוף פיקוד המרכז הגיע לשטח, לוחמי מג"ב השתמשו באמצעים לפיזור הפגנות ● טראמפ: יש לנו שליטה מוחלטת במצר הורמוז - לא בוטח באיראן ● דיווח: הרב יצחק יוסף ביקש מתלמידיו לא להצביע לש״ס ● גבר כבן 60 נורה למוות בשפרעם ● טראמפ מאשר את ההעברה החשאית למטוס אחר בטיסה מטורקיה
ראש הממשלה בנימין נתניהו קיבל היום לליכוד את סגן השר אלמוג כהן, שהיה חבר הכנסת מטעם עוצמה יהודית, והודיע כי פטר אותו מתקופת האכשרה הנדרשת כדי לאפשר לו להתמודד בפריימריז במפלגה ב־17 באוגוסט.
אני מודה על הזכות להמשיך ולשרת אתכם, אזרחי ישראל, ולהתמודד בפריימריז בליכוד. אני בטוח כי כפי שהייתי לצידכם בטוב וברע- כך אתם תהיו לצידי.
אני מודה לראש הממשלה, בנימין נתניהו, על האמון והדרך המשותפת.בשם ה' נעשה ונצליח???????????????? pic.twitter.com/huJsaLBnHB
— אלמוג כהן Almog cohen (@almog_cohen08) August 12, 2026
בסרטון משותף כינה נתניהו את כהן "לוחם" ו"איש הנגב", וציין את מאבקו להקמת נמל תעופה בנגב ואת תמיכתו בהעברת תקציב המדינה ב־2025, למרות החלטת עוצמה יהודית להתנגד לו. "הוא היה איתנו בהצבעה המכרעת להעברת התקציב. את זה אני לא שוכח", אמר נתניהו. כהן קרא ל"ניצחון המחנה בהנהגתך".
כהן, שוטר ובעל מסעדה לשעבר, נבחר לכנסת ב־2022 ברשימת עוצמה יהודית. במהלך כהונתו התעמת עם הנהגת המפלגה והצביע כמה פעמים עם הקואליציה, בניגוד לעמדתה, ובהמשך הוטלו עליו סנקציות. לאחר שעוצמה יהודית פרשה זמנית מהקואליציה בינואר 2025 במחאה על אישור הסכם הפסקת האש עם חמאס, כהן היה חבר המפלגה היחיד שלא פרש; בן גביר אמר אז כי "מקומו בליכוד".
כהן מסר: "אני מודה על הזכות להמשיך לשרת אתכם, אזרחי ישראל, ולהתמודד בפריימריז בליכוד. אני בטוח שכפי שהייתי לצדכם בטוב וברע, כך תהיו לצדי".
הרשמו עכשיו לניוזלטר היומי
09:16
עריכה
עימותים מתנהלים כעת בין מתנחלים שהקימו מאחז בכניסה לשני בתים פלסטיניים בפאתי הכפר קוסרה, לבין כוחות ביטחון שהגיעו לפנותם.
יוסף חסן, בעליו של אחד הבתים, אמר לזמן ישראל כי הבוקר הגיעו למקום מתנחלים רבים ממאחזים באזור וכי לוחמי מג"ב משתמשים נגדם באמצעים לפיזור הפגנות, בהם גז מדמיע. לדבריו, מאז יום ראשון המתנחלים חוסמים את הבתים, מונעים מהדיירים להיכנס ולצאת מהם, ואף ניתקו את קווי החשמל.
זה מה שקורה עכשיו בקוסרא.
המשך ההתעמרות והוונדליזם של כנופיית פוגרומיסטים.
אין חוק ואין מי שיאכוף אותו.
ניתן רק לדמיין מה היה קורה אם צעירים פלסטינים היו עושים את אותה הפעולה.
רב אלוף זמיר והאלוף בלוט – אתם הריבון בשטח. ככה נראית הריבונות הזו? pic.twitter.com/90v5P5QgSU— גלעד קריב (@KarivGilad) August 12, 2026
בלילה הגיע אמבולנס פלסטיני לאחד הבתים ופינה אם ושתי בנותיה, שאחת מהן נזקקה לטיפול רפואי.
מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט, הגיע אף הוא לזירה ונמצא כעת באזור.
09:13
עריכה
שר המשפטים יריב לוין אמר לפעילי ליכוד, לפי פרסום בכאן כי בשיחה שקיים עם אחד משופטי בית המשפט העליון, הוא אמר כי בקדנציה הבאה מתפנים שני שלישים מהשופטים, ולכן "כבר לא נצטרך רפורמה, אתם פשוט תיכחדו".
לוין הוסיף: "אמרתי לו ואני אומר לשופטים כל הזמן שאני מאמין שננצח. נחכה לקדנציה הבאה, שבה מתפנים שני שלישים משופטי בית המשפט העליון, ולא תהיה לכם ברירה – אתם תקבלו את ד"ר בקשי וד"ר ביטון ושורת מינויים כאלה שישנו את בית המשפט מן היסוד".

שר המשפטים יריב לוין בכנסת, 10 במאי 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
08:17
עריכה
לוחמי מילואים המוצבים בגזרת סוריה מותחים ביקורת על המרדפים התכופים אחר ישראלים החוצים את הגבול, וטוענים כי אלה מסיטים אותם ממשימת ההגנה על הגזרה ועל היישובים. כך דווח הבוקר בגלי צה"ל.
אחד הלוחמים סיפר כי במרדף שנערך בלילה האחרון בחרמון נאלצו הכוחות לחפש שלושה חשודים שהסתתרו בין עצים ושיחים בשטח תלול ומסוכן. "זו לא המשימה שלנו", אמר. "שלוש שנים של מילואים, ובמה אני מתעסק? בלהוציא אזרחים ישראלים מסוריה?"
לדבריו, לאחר שנתפסו, החיילים שמרו על החשודים במוצב במשך יותר משש שעות, עד שהמשטרה הגיעה — ורק לאחר שאחד הלוחמים התקשר למוקד 100. הלוחמים טוענים גם כי חלק מהחוצים נעצרים ומשוחררים באותו יום, ואז חוזרים לחצות את הגבול.
08:04
עריכה
בכאן מביאים דברי גורמים בליכוד על כך שחברי כנסת מהמפלגה עשויים לפרוש ממנה לאחר הפריימריז אם לא יגיעו למקומות ריאליים, ולהצטרף למפלגות אחרות או להקים מסגרת מפלגתית חדשה.
בעקבות כך גם יחידות המימון של אותם חברי כנסת עשויים לרדת ממכסת הליכוד. בליכוד אמרו כי השטח בוער וכי "ייתכן שהנקמה תוגש לנתניהו קרה". הבחירות המקדימות במפלגה צפויות ביום שני הקרוב.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
0
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובעקבות חיסולו של המנהיג העליון עלי חמינאי ומינוי בנו מוג'תבא חמינאי להחליפו כמנהיג העליון של איראן – יזם המנהיג החדש שורת מינויים נרחבת בצמרת הביטחונית.
ניתוח יסודי של מהלך זה משקף מנגנון מורכב של ייצוב שרשרת הפיקוד הביטחונית בעת חירום ומלחמה, לצד כשל תפקודי מבני ומושרש בתוך הרפובליקה האסלאמית.
רועי כהנוביץ הוא חוקר, מרצה ויועץ לענייני איראן. עמית מחקר במכון לחקר מרכז אסיה והמזרח התיכון ; מחבר הספר איראן והמפרץ הפרסי.

תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
0
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
הירשמו עכשיו
באחד מסיורי המתנחלים שבהם השתתפתי, הסבירה המדריכה את החלוקה של אוסלו שהייתה אמורה להיות זמנית עד להקמת המדינה הפלסטינית, באופן הבא: "A זה ערבים, B זה ביחד, ו-C זה סלנו".
מאז נקבעה החלוקה הזו חלפו שלושים שנה, ועכשיו, אחרי שהמתנחלים הצליחו לשכנע כל כך הרבה ישראלים ש-C זה שלנו, אם זה תלוי בהם – הם יבטלו לחלוטין את האלפבית האנגלי.
אורי ארליך הוא עיתונאי לשעבר, פעיל שמאל ודובר ארגון הארכיאולוגים \"עמק שווה\".

תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
1
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוולמי שנשארה בתוכו עוד טיפת אופטימיות (שאני לא מבין מאיפה הוא שואב אותה), כשהזבלים המשיחיים האלה יוכלו, נקבל מהם, אנחנו, הציבור הליברל-דמוקרטי, את אותו יחס כמו שמקבלים מהם הפלסטינאים. אם... המשך קריאה
ולמי שנשארה בתוכו עוד טיפת אופטימיות (שאני לא מבין מאיפה הוא שואב אותה), כשהזבלים המשיחיים האלה יוכלו, נקבל מהם, אנחנו, הציבור הליברל-דמוקרטי, את אותו יחס כמו שמקבלים מהם הפלסטינאים. אם אתם חושבים שכל זה ישאר בגבולות השטח הכבוש, רק חכו ותראו.
הקורא בקלפי
אתמול עריכה
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים
חומר דוחה יתושים
"המענה" להאשמות שווא, שקרים, קללות והטרלות הפך לנייר הלקמוס של מערכת הבחירות בקיץ המהביל ● בקרב הזה, עצבי הברזל של גדי איזנקוט והיכולת שלו להדוף את היתושים של מכונת הרעל מעניקים לו יתרון מובהק ● הבעיה מתחילה כשהרעל מחלחל גם לאולפני המיינסטרים, בחסות דת "האיזון הקדוש" ● פרשנות
על רקע האירועים האחרונים והתבטאויותיהם של פוליטיקאים מהשמאל, נקלענו למלחמת גרסאות, ובעצם למלחמת נרטיבים.
אחת התובנות העמוקות ביותר שהותיר אחריו הוגה הדעות אדוארד סעיד היא שהכוח אינו מתבטא רק ביכולת לכבוש שטחים, להפעיל כוח צבאי, להתנהל בתוך תפיסת ביטחון או לקבל החלטות מדיניות.
חוסאם אבו בכר הוא ד"ר למנהל חינוכי, מנכ"ל ארגון אלפנאר לפיתוח כלכלי חברתי וקידום תעסוקה, פעיל ויזם חברתי. מילא תפקידים בכירים במגזר הציבורי, במערכת החינוך ובחברה האזרחית. עמית בארגון צעד - תקשורת בונה אמון.

תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
1
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוכפי שהמאמר הזה מתפרסם כאן, כך מתפרסמים בעיתונות ה"פלסטינית" ושל מדינות האיזור מאמרים של אקדמאים יהודים-ישראליים הפונים לקוראיהם לבחון מחדש את ה"נרטיב" שבו הם אוחזים.
וכפי שאדוארד סעיד פ... המשך קריאה
כפי שהמאמר הזה מתפרסם כאן, כך מתפרסמים בעיתונות ה"פלסטינית" ושל מדינות האיזור מאמרים של אקדמאים יהודים-ישראליים הפונים לקוראיהם לבחון מחדש את ה"נרטיב" שבו הם אוחזים.
וכפי שאדוארד סעיד פעל בתוך האקדמיה האמריקאית כדי לפורר את הזהות והסולדריות האמריקאית – כך פועלים אקדמאים מערביים במדינות ערב לעורר את סטודנטיהם לביקורת עצמית ולבחינת מנהגיהם, מצבם החברתי וצעדיהם המדיניים.
אה, לא..?
"הורדת מיסים? בעצם מציעים לנו לשלם פעמיים"
ריאיון מנכ"ל "פורום ארלוזורוב" עמית בן־צור טוען שהבטחות להורדת מיסים ולהגברת התחרות מחמיצות את שורש יוקר המחיה: תת־השקעה של המדינה בשירותים האזרחיים ● בריאיון לזמן ישראל הוא קורא להרחיב את פיקוח המחירים ("אנשים לא אוכלים תחרות"), להשקיע בחינוך, בבריאות ובדיור – ומתנגד לשלילת תקציבים מהציבור החרדי
פוליטיקה של הבטחות
יאיר גולן מסמן את תיק ביטחון הפנים ומנסה להפוך את המאבק בפשיעה בחברה הערבית למנוע אלקטורלי, אבל הוא אינו היחיד: ליברמן מכוון למצביעים הדרוזים, ורע"ם עשויה להתחזק עם הצטרפות סגלוביץ ● במקביל, החשיפה של צנגאוקר מאיימת לפגוע בתדמית של גולן דווקא כשהוא מבקש להרחיב את בסיס התמיכה שלו ● פרשנות
צבא וביטחון
אתמול עריכה
מלחמת רוסיה-אוקראינה
שלשום עריכה
המלחמה בים השחור שוב מאיימת על אספקת המזון העולמית
התקיפות הרוסיות על אוניות סוחר ונמלים השביתו למעשה את הייצוא הימי מאוקראינה, אף שאין מצור והנתיבים עצמם פתוחים ● במקביל, אוקראינה תוקפת את נתיבי הספנות הרוסיים ופוגעת גם בייצוא התבואה של מוסקבה ● השווקים עדיין מתפקדים, אך עם הגעת היבול החדש בסתיו גובר החשש ממשבר מזון עולמי נוסף
תחקיר זמן ישראל
שלשום עריכה
לא עתלית שכולה תכלת
תחקיר חמש שנים היו למועצה אזורית חוף הכרמל למצוא לביה"ס של חב"ד משכן קבוע ● במקום זאת הוא הועבר למרכז המוזיקה בעתלית במהלך שתושבים מכנים "מחטף" ● ביהמ"ש אישר את החלטת המועצה, אלא שתושבים וחברי ועד מתארים שנים של לחצים, איומים וניסיונות להרחיב את אחיזת חב"ד במבני ציבור ● המועצה: "ההחלטה התקבלה על בסיס שיקולים מקצועיים בלבד" ● אקורד צורם: כתבה שנייה
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
2
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוביחד זה לא גוש השינוי. ביחד זה בואו נעשה כאילו שאנחנו שינוי אבל ננסה לשנות כמה שפחות.
הלפידיוט מתחרה מול בני שוונץ על התואר הפוליטיקאי הגרוע ביותר במדינה. הוא נמצא 15 שנים בפוליטיקה מ-2012. ולמה כזה גרוע? כי מתוכן רק 3.5 שנים בעמדת השפעה על המציאות בישרהל: שנתיים כשר אוצ... המשך קריאה
הלפידיוט מתחרה מול בני שוונץ על התואר הפוליטיקאי הגרוע ביותר במדינה. הוא נמצא 15 שנים בפוליטיקה מ-2012. ולמה כזה גרוע? כי מתוכן רק 3.5 שנים בעמדת השפעה על המציאות בישרהל: שנתיים כשר אוצר די משפיע בממשלת הבוגד ביבים שקרניהו (2013-2015) ועוד שנה וחצי עם ההשפעה הכי גדולה שיכולה להיות (חצי מ-2021 וכל 2022) כשר חוץ וכממלא מקום ראש ממשלה ואחר כך כראש ממשלה. אם הייתי נמצא באותו מקום עבודה במגזר הפרטי 15 שנה, עם 23 אחוזי הצלחה ו-77 אחוזי כשלון היו מזמן מפטרים אותי, אבל הלפידיוט עדיין חוגג את כשלונו המתארך והמחפיר על חשבוני. בכל מדינה נורמלית הוא היה מועף מזמן לביתו, כמו ליז טראס, כמו קיר סטרמר, כמו בוריס ג'ונסון.
"אי אפשר להתעלם מההיסטוריה הנאצית. צריך לדעת לחיות איתה"
הפלישה הרוסית לאוקראינה עוררה בקרב צעירים יהודים גרמנים תמיכה חסרת תקדים בגיוס לבונדסוור ● אולם רבים עדיין אינם מסוגלים להשלים עם פשעי העבר של הצבא הגרמני, שעדיין נושא עקבות של עברו הנאצי, או עם העלייה במספר התקריות של ימין קיצוני בשורותיו כיום
המעבר של דן אילוז מהליכוד לאופוזיציה הוא עדיין החריג ולא הסימן לשינוי מגמה ● ארדן, אדלשטיין, טרופר והנדל מנסים למצב את עצמם כגשר בין המחנות, אבל כל עוד הם מסרבים להעניק רוב לאחד הצדדים – הם עלולים לשמר בדיוק את אותו פלונטר פוליטי שממנו הם מבקשים להיחלץ ● פרשנות
לכתבה המלאה עוד 739 מילים
סגירה
הגיע הזמן
לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
סגירה
בחזרה לכתבה


















































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו