התקשורת הישראלית מדווחת על המשבר בין רוסיה, אוקראינה וארה"ב בעיקר מנקודת המבט האמריקאית. לפי זווית ראייה הזו ולדימיר פוטין הוא האיש הרע, התוקפן, הרוצה ליישם מדיניות הרסנית.
כך מפרסם עיתון הארץ מאמר של דיוויד סנגר מהניו יורק טיימס, בו הוא כותב שמבחינת נשיא רוסיה פוטין, השיחות הן ניסיון להקים מחדש את מה שכונה "אזור ההשפעה הסובייטית".
אמנון פורטוגלי הוא חוקר תאגידים, ניאוליברליזם ואנרגיה.
לפני כשבועיים עשיתי את דרכי ברגל לשכונת בטן אל הווא בסילואן. כאשר צעדתי אל עבר גרם המדרגות הארוך, בין הסמטאות הצפופות, ראיתי עוד ועוד עיי חורבות. בית שנחרב, ואחריו עוד אחד ועוד אחד.
לפי נתונים שאספה עמותת עיר עמים, בחודשיים האחרונים של 2024 הרסה עיריית ירושלים 28 בתים בשכונת אל בוסתאן. 28 בתים שהשאירו משפחות רבות ועשרות ילדים ללא גג לראשם.
אורי ארליך הוא עיתונאי לשעבר, פעיל שמאל ודובר ארגון הארכיאולוגים \"עמק שווה\".
מלחמה היא תמיד משחק ציני של מספרים, או יותר נכון טרגדיה שבדרך כלל מסוכמת באופן כמותי. אבל בוודאי שיש משמעות למספרים, ובשל חשיבותם, בדרך כלל יש לצדדים במלחמה אינטרס להסתירם או לסלפם.
דוגמה מובהקת לכך היא המלחמה באוקראינה, בה שני הצדדים מסתירים את מספר האבדות שלהם לצד ניפוח של נתוני האבדות של האויב. אולם בישראל תמיד הייתה אמונה שאנחנו אמינים יותר ושקופים יותר, ולראיה, שמות הרוגינו מפורסמים ביום נפילתם.
חגי אולשניצקי הוא דוקטור בלימודים קלאסיים, העוסק בחקר של היסטוריה צבאית, כלכלית, חברתית ומדינית. כיום חוקר ומרצה באוניברסיטת ורשה, ובעבר חוקר באוניברסיטת בזל.
שינוי האקלים פוגש את האנושות בכל החולשות שלה
בספרו "אלטנוילנד" תיאר בנימין זאב הרצל מערכת בחירות דמיונית שעתידה להתקיים ב"חברה החדשה", כלומר במדינת ישראל העתידית.
בין המתמודדים בבחירות באותה מדינה עתידית נזכר ד"ר גאייר (בגרמנית: עוף דורס אוכל נבלות), שמתואר כקנאי דתי וכלאומן גזעני, "מסית, מדיח המפריח סיסמאות שנועדו להחניף להמון".
ד"ר עופר חן הוא בוגר החוגים להיסטוריה, פילוסופיה ותלמוד ובעל פוסט דוקטורט במשפטים מאוניברסיטת תל אביב. ספריו ומחקריו מקיפים נושאים רבים ומגוונים, החל מחקר המשיחיות היהודית, היסטוריה של המשפט הישראלי וכלה בספרות מודרנית ותולדות ההלכה. משמש כחוקר במכון לחקר התפוצות באוניברסיטת תל אביב. חבר אגודת הסופרים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
לדעתי, אתה נאיבי. אתה מציג את נאט"ו ואת ארה"ב, כאילו הם סכנה לרוסיה. בפועל, זה כמובן הפוך. נכון שמדינות הגוש הסובייטי היו פעם תחת השפעת רוסיה, אבל מה שהיה בעבר אינו בהכרח מה שצריך להיות בעתיד. במיוחד כאשר המנהיגים הרוסים, ובעיקר פוטין, איש קג"ב לשעבר וחסיד גדול של סטאליו, שואפים למגר מדינות בעלות נטיה למשטר דמוקרטי מערבי. אני חושב ששבוע במחנה מעצר בסיביר, יספיק כדי שתשנה את דעתך…
הנשיא פוטין הבהיר את התפיסה והמדיניות הרוסית כבר ב- 2007 בנאום חשוב בכנס הבינלאומי למדיניות ביטחונית במינכן. ארה"ב, נאט"ו והאיחוד האירופי, לא רק שצפצפו או התעלמו מדברי פוטין, אלא נתנו לו סטירה פומבית שנה אח"כ, בהצהרת פסגת בוקרשט של נאט"ו, מה- 3 באפריל 2008:
'נאט"ו מברכת את השאיפות של אוקראינה וג'ורג'יה לחברות בנאט"ו. הסכמנו היום שמדינות אלו יהפכו לחברות בנאט"ו.'
NATO's Bucharest Summit Declaration, 3 April 2008
NATO welcomes Ukraine's and Georgia's Euro-Atlantic aspirations for membership in NATO. We agreed today that these countries will become members of NATO.
https://www.nato.int/cps/en/natolive/official_texts_8443.htm
עכשיו נראה שהגיע עת נקם ושלם.
זאת הכתבה היחידה בתקשורת הישראלית (שרובה המוחלט פשוט עושה קופי פייסט מאתרים אמריקנים/בריטים) שאשכרה מצליחה להראות את נקודת המבט הרוסית בצורה מאוזנת ללא סטראוטיפים או אובססיה אידיולוגית של ליברליזם. כל הכבוד.