נושא
טיימס אוף יזראל
ליסה מל בתוכנית הריאליטי "היפה והחנון" ב-2008

מאסר לכוכבת "היפה והחנון" שנטלה חלק בהונאת המיליונים

ארצות הברית גזרה שנת מאסר על סוכנת האופציות הבינאריות הישראלית ליסה מל, שהשתתפה בעבר בריאלטי ● בנוסף, נגזר עליה לשלם לקרבנות פיצויים בסך 288,024 דולר ● גזר דינה של מנכ"לית יוקום תקשורת, לי אלבז, שהורשעה באותם מעשים, יינתן בדצמבר

עוד 723 מילים

הישראלית לי אלבז הורשעה בהונאה ב-145 מיליון דולר בארה"ב

מנכ"לית חברת האופציות הבינאריות הישראלית "יוקום תקשורת" הורשעה בשלושה סעיפים של הונאה מרחוק ובסעיף נוסף של קשירת קשר ● כל אחד מארבעת הסעיפים החמורים נושא עונש מרבי של 20 שנות מאסר ● התובע: "אף אחד כאן לא היה מעוניין לעזור ללקוחות, הכול היה חלק מתכנית לגנוב כסף" ● נגד תשעה מעורבים אחרים בפרשה כבר הוגשו כתבי אישום בארצות הברית

עוד 951 מילים

מחמוד אחמדינג'אד: "אני לא אנטישמי"

ראיון מיוחד האם הדרך חזרה להנהגת איראן עוברת בדעת הקהל הישראלית והאמריקאית? מחמוד אחמדינג'אד, שכהונתו כנשיא התאפיינה בקיצוניות ובאנטישמיות, הסכים לקיים ראיון נדיר עם עיתונאי ישראלי ● "אני מתנגד למעשים שמפרים את זכויותיהם של אחרים, לא משנה מי מבצע אותם", אומר הנשיא לשעבר ● בזמנו הפנוי הוא מפלרטט עם טראמפ בטוויטר, ומעלה פוסטים על תרבות אמריקאית

עוד 1,162 מילים ו-1 תגובות

"שקר, הטעיה, הונאה"

תרמית האופציות הבינאריות ארה"ב חושפת "שקרים רבים" של לי אלבז, פעילה ישראלית בתחום האופציות הבינאריות, לקראת פתיחת משפט הונאה ● בתביעה מתוארות שיטות הפעולה שאפשרו לנוכלים מישראל לגנוב מיליארדים מקרבנות ברחבי העולם ● "אלבז שיקרה ללקוחות על הרווחים שהם יכולים לצפות להם ועל ההשכלה, ההמלצות, הניסיון שלה ושל עובדיה - ואפילו על השמות והמיקום שלהם", טוענת התביעה

עוד 2,015 מילים ו-1 תגובות

דיוויד הורוויץ, העורך הראשי של קבוצת The Times of Israel, מספר על ההצלחה של האתר באנגלית בשבע השנים מאז שהוקם - והמטרות שהציב ל״זמן ישראל״, אתר האקטואליה העברי החדש של הקבוצה

היום, יותר משבע שנים אחרי שהשקנו את אתר The Times of Israel, אנחנו שבים, במידה רבה, "הביתה".

כש"הטיימס אוף איזראל" עלה לאוויר, בפברואר 2012, שמנו לנו כמטרה להיות ספק תוכן עצמאי, מהיר ואמין של חדשות, פרשנויות ודעות – על ישראל, המזרח התיכון והעולם היהודי – עבור דוברי אנגלית.

רבים מבין קוראי האתר, ניחשנו, יבואו מקרב מאות אלפי תושבי ישראל שאנגלית היא שפת האם שלהם. אבל רוב הקוראים, כך הנחנו, יהיו גולשים מרחבי העולם אשר יש להם זיקה רגשית עמוקה למתרחש בישראל, באזור וביהדות התפוצות, ואשר, קיווינו, יעריכו את הסיקור שהמערכת הירושלמית שלנו תספק להם.

בתקופה קצרה יחסית, "הטיימס אוף איזראל" הפך לאתר עם יותר מארבעה מיליון קוראים, הצורכים כ-25 מיליוני עמודים בכל חודש

וכך היה. בתקופה קצרה יחסית, "הטיימס אוף איזראל" הפך לאתר חדשות המשרת מיליוני קוראים – ממוצע של יותר מארבעה מיליון, הצורכים כ-25 מיליוני עמודים באתר בכל חודש.

באופן טבעי, הרוב המכריע של קוראי האתר מגיע מחוץ לישראל – יותר מ-50% מהקוראים הם בצפון אמריקה – ובערך שישית מהגלישה באתר היא בתוך ישראל.

האמנתי אז (ואני עדיין מאמין) שהארץ הקטנה הזו שלנו – תוססת ופורחת, אך לנצח מאותגרת ומעוררת מחלוקת – זקוקה לאתר חדשות שיציע עדכונים לכל אדם, בכל מקום, במשך 24 שעות ו-7 ימים בשבוע.

דיוויד הורוiיץ (מימין) עם נשיא המדינה דאז שמעון פרס
דיוויד הורוויץ (מימין) עם נשיא המדינה דאז שמעון פרס

אתר שיהיה הוגן ועל-מפלגתי בדיווחיו, ויציע מגוון רחב של דעות ותובנות בפלטפורמת הבלוגים פורצת הדרך שלו. "הטיימס אוף איזראל" כחלון המשקיף אל נעשה בישראל, עם זכוכית שקופה ככל שמתאפשר לנו.

כפי הנראה, מיליוני הקוראים של "הטיימס אוף איזראל" מסכימים עם ההגדרה הזו.

ככל שקהל הגולשים ב"טיימס אוף איזראל" גדל, הרחבנו את פעילות האתר לשפות נוספות – צרפתית, ערבית ופרסית – עם אותן כוונות, של אספקת מידע אמין לקוראים המתעניינים בישראל אבל לא בהכרח דוברים את שפתה הרשמית.

צוות העיתונאים ב"זמן ישראל", הם ישראלים החיים בארץ, שאכפת להם מגורל המדינה, ולא לוקחים את קיומה כמובן מאליו

היום, אנחנו שמחים להציג את "זמן ישראל" – אתר האקטואליה בעברית של קבוצת "הטיימס אוף איזראל". חזרנו הביתה.

לא חסר בישראל סיקור חדשותי בעברית. חדשות מתפרצות מופיעות בתוך שניות במספר אתרים, וכל מגזר פוליטי או חברתי בארץ מספק תוכן משלו בכל פלטפורמה אפשרית. יש הרבה עיתונות מצוינת. היקף הסיקור החדשותי בישראל הוא עצום. עם "זמן ישראל", אנחנו שואפים לתרום לשיח הציבורי יותר עומק, נחישות וחשיבה מקורית.

במהלך השנים, הוספנו למערכת "הטיימס אוף איזראל" יותר עיתונאים, והגענו למסקנה שעם כל הסיקור של ישראל בתקשורת העולמית, המרוכז רובו ככולו ביחסי ישראל והפלסטינים, ועם כל הסיקור המקומי בישראל עצמה, שלא פעם עסוק ברדיפה אחר כותרת ועוד כותרת, חלק נרחב ממה שמתרחש במדינה לא מסוקר דיו ואיננו ידוע מספיק לציבור.

דווקא "הטיימס אוף איזראל", באנגלית, הוא זה שסיפק כמה מסיפורים החשובים ביותר על תעשיית ההיי-טק של ישראל. "הטיימס אוף איזראל" השקיע במשך שנים משאבים בסיקור היחסים המורכבים של יהדות התפוצות עם מדינת ישראל. "הטיימס אוף איזראל" תיעד את פעילות הסייבר והפצת הפייק ניוז שמשפיעים עדיין על החברה הישראלית.

דיוויד הורוויץ, משמאל, מופיע בפני ועדת ביקורת המדינה בכנסת בדיון על הונאת האופציות הבינאריות, בינואר 2017. (צילום: Luke Tress / The Times of Israel)
דיוויד הורוויץ, משמאל, מופיע בפני וועדת ביקורת המדינה בכנסת בדיון על הונאת האופציות הבינאריות, בינואר 2017. (צילום: Luke Tress / The Times of Israel)

היה זה "הטיימס אוף איזראל" שפירסם כמה מהתחקירים המעמיקים והנרחבים ביותר על מהות האשמות השחיתות כנגד ראש הממשלה בנימין נתניהו. וזה היה "הטיימס אוף איזראל", באנגלית, שחשף ובסופו של דבר הביא לחקיקה נגד האופציות הבינאריות – תעשיית שחיתות בהיקף של מיליארדי דולרים שפרחה כאן במשך כעשור וגבתה קרבנות רבים מסביב לעולם.

צוות העיתונאים ב"זמן ישראל", כמו חבריהם במערכת "הטיימס אוף איזראל", הם ישראלים החיים בארץ, שאכפת להם מגורל המדינה, ולא לוקחים את קיומה כמובן מאליו.

יש הרבה עיתונות מצוינת בישראל. עם "זמן ישראל", אנחנו שואפים לתרום לשיח הציבורי יותר עומק, נחישות וחשיבה מקורית

כדי שישראל תשרוד ותשגשג, היא צריכה לעמוד באתגרים שעומדים בפניה במישור העולמי, להגן על עצמה ולהביס את אויביה. אבל ישראל צריכה גם לקיים את ההבטחה הכפולה, בקיומה כמדינה לעם היהודי וכמדינה דמוקרטית.

השנים הבאות יהיו טעונות במישורים הללו. עיתונות אמינה, עיתונות רצינית, עיתונות עצמאית, עיתונות מעמיקה – תהיה הכרחית יותר מתמיד.

"זמן ישראל" הוקם על מנת לספק עיתונות כזו בדיוק.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
5
עוד 590 מילים ו-5 תגובות

למקרה שפיספסת

כל הזמן // יום רביעי, 29 בנובמבר 2023
מה שחשוב ומעניין עכשיו
היום ה־54 ללחימה ● 155 חטופים עדיין בעזה

בישראל קיבלו רשימת חטופים שצפויים להשתחרר היום

בישראל בודקים את הרשימה, הודעה נמסרה למשפחות; דיווח: עצורות ערביות ישראליות מסרבות להשתחרר בעסקה עם חמאס ● דיווח: בשיחות בקטאר סוכם על קטיגוריות לעסקאות עתידיות בהן גברים מבוגרים, חיילות, חיילי מילואים וחיילים סדירים ● כוחות צה״ל פעלו הלילה בג׳נין. כלי טיס השתתף במתקפה ● ביידן: אין דבר שחמאס מפחד ממנו יותר מישראלים ופלסטינים שחיים בשלום

עוד 8 עדכונים

בחסות המלחמה, רוטמן פועל להגבלת המחאות נגד השלטון

יו"ר ועדת החוקה לא למד דבר מקידום ההפיכה המשטרית וחוזר לשחוק את עקרונות היסוד של הדמוקרטיה ● לשיטתו של רוטמן, השלטון צריך לקבוע את גבולות המחאה נגד השלטון וההפגנה לפני שבועיים בת"א של חד"ש, הפגנה שבג"ץ התיר, "נכפתה" ע"י הפרקליטות ● רוטמן, למעשה, מנצל את ערפל המלחמה על מנת לחורר עוד יותר את העיקרון הדמוקרטי היסודי בדבר חופש ההפגנה ● פרשנות

עוד 686 מילים

תגובות אחרונות

מנהיגי ורבני החרדים והחרד"לים מחריבים את הבית השלישי

האסון שפוקד אותנו כעת, בסדר גודל של יום הכיפורים מלפני יובל שנים, הוא תוצאה ישירה, גם אם לא בלעדית, של ההפיכה המשטרית שהובלה כאן ע"י אנשים מופקרים וחסרי אחריות. אבל שלא נתבלבל, מאחורי ההפיכה המשטרית עומדות שתי תנועות אידיאולוגיות: החרדים והחרד"לים, שמנהיגיהם ורבניהם המשיחיים והמופקרים מובילים אותם, את מדינת ישראל ואת העם היהודי לאבדון.

מנהיגיהם ורבניהם של שתי התנועות האלה היו אמורים להכיר את ההיסטוריה של עם ישראל ובעיקר את הקלקולים שהביאו לחורבן הבית והעם ושלחו אותנו לגלויות ארוכות וקשות. אבל, מנהיגי ורבני התנועות האלה לא למדו כלום ולא שכחו כלום. הקנאות הדתית שבוערת בהם מבעירה את חסידיהם ואת המדינה ומוליכה אותנו לאבדון – לחורבן הבית השלישי, שנבנה כאן בהרבה דם יזע ודמעות של דורות.

יחיאל גלבוע הוא ד"ר לפילוסופיה של המדע ומהנדס פעיל בתעשיה הבטחונית והאזרחית שנים רבות. מודאג מאוד מתהליכי ההקצנה, הפילוג, הפערים הכלכליים ההולכים ומתרחבים, ומשחיקת הדמוקרטיה בשנים האחרונות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
3
עוד 1,578 מילים ו-3 תגובות

תגובות אחרונות

תוכנית ההישרדות של בנימין נתניהו

אין בעולם המערבי ראש מדינה שהיה נשאר לשבת על כסאו אחרי אסון לאומי בסדר גודל של שבעה באוקטובר שקרה גם ואולי בעיקר באשמתו ● אבל נתניהו לא מוותר ולא מתפטר. להיפך ● תכנית ההישרדות שלו הולכת על ארבע דרכים שיובילו אותו, לשיטתו, בבוא היום לניצחון: האשמת הצבא, הפחדת הבוחרים, חיזוק הקואליציה סביבו - וקרדיט על ההישגים ● פרשנות

עוד 1,447 מילים ו-3 תגובות

מה שממשלת המחדל לא מבינה ולא רוצה להבין

ממשלת המחדל חושבת, שפינוי התושבים מגבול רצועת עזה פותר לה בעיה כלשהי. כך גם בגבול הצפון.

אבל האמת הפשוטה היא שאי אפשר לפנות את הישובים. גם אם מרחיקים את הילדים והנשים והקשישים למלון באילת, הרי מישהו צריך לזרוע תפוחי אדמה לעונה הבאה. מישהו צריך לחלוב יומיום את הפרות שלוש פעמים ביום.

איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1
עוד 570 מילים ו-1 תגובות
עקורים

"אח שלי פתאום שאל, את חושבת שתחזרו לרעים? עד אותו רגע, מעולם לא היה לי סימן שאלה בנוגע לחיים שלנו בקיבוץ. השתרר שקט. אמרתי, אני לא יודעת"

זוהר ליבנה מזרחי

קיבוץ רעים. נשואה ואם לשלושה. פונתה למלון באילת

עוד 1,879 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

מיחזור או זיהום

בקרוב ישראל תצטרך להתמודד עם אתגר חדש: פינוי המבנים ההרוסים מיישובי העוטף, שיהפכו לכמויות אדירות של פסולת בניין ● במשרד להגנת הסביבה מתכננים למחזר את הפסולת ולהפוך אותה לחומר גלם לבניית היישובים מחדש, אבל במציאות הישראלית יש חשש שהקבלנים ישליכו את הפסולת בטבע ויכסו את הנגב בגל מכוער של שברי בניינים

עוד 944 מילים

נתניהו סידר למאסק תוכנית עסקית להשבת המפרסמים

הפעילות האנטישמית של בעלי חברות X ברשת החברתית הביאה לפגיעה בהכנסה עתידית בסך עשרות מיליוני דולרים ● אבל במקום לפעול נגד הפצת השנאה, המיליארדר עלה על מטוסו הפרטי לביקור בזק בישראל לשטיפת תדמיתו השלילית, בסיוע לחיצת היד החמה של נתניהו ● בניגוד להרצוג, רה"מ לא ניצל את השעות לצד המיליארדר כדי להמחיש את הסכנות ליהודים ● פרשנות

עוד 967 מילים
היום ה־53 ללחימה ● 155 חטופים עדיין בעזה

10 ישראליות ושני תאילנדים שבו לישראל; ראש המוסד דן בקטאר על עסקה רחבה יותר

המשוחררים הועברו במסוקים לבתי החולים להתאחד עם משפחותיהם ● בין המשוחררות: דיצה הימן בת ה-84, תמר מצגר בת ה-78, אופליה רויטמן בת ה-77 ועדה שגיא בת ה-75. עוד שוחררו גבריאלה ליימברג ובתה מיאה, ששבה לארץ עם כלבתה בידיה ● ראש המוסד חזר לארץ לאחר הדיונים בקטאר על הארכת ההפוגה הזמנית ועל מתווה כולל להשבת כל החטופים, כולל חיילים

עוד 85 עדכונים

סנוואר מנסה להרוויח עוד זמן, צה"ל רוצה לחזור ללחימה

סנוואר כרגע קונה זמן כדי להיערך להמשך הלחימה ולשלב הקשה - גם מבחינתו - של משא ומתן על שחרור החיילים החטופים ● צה"ל בינתיים משדר לדרג המדיני כי הוא מוכן בכל עת לחזור ללחימה ● ומתחת לפני השטח מתחילה מתיחות לקראת היום שאחרי - בין המוסד, שמבסס את קשריו עם קטאר, לבין שב"כ וצה"ל שמעדיפים לעבוד עם מצרים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1
עוד 801 מילים ו-1 תגובות

שוק ההון הישראלי בפיגור – ובליכוד מציעים להפחית את מס הבורסה

המחזורים קטנים מדי, אין הנפקות ראשוניות וחברות גדולות מעדיפות להיסחר בחו"ל ● ח"כ אליהו רביבו מהליכוד קורא להוריד את מס הבורסה ל־20% ● בבורסה ובבתי ההשקעות תומכים וינסו לקדם במקביל מהלך שיאפשר לגבות עלויות נוספות על השקעה במדדים בישראל ● פעיל בשוק ההון: "הבורסה שלנו קטנה. כל עוד לא ינפיקו כאן חברות גדולות – המחזורים יהיו קטנים"

עוד 1,578 מילים ו-1 תגובות

שנאת היהודים שוב מרימה ראש בברלין

בזמן שמאות גרמנים ציינו את יום הזיכרון לליל הבדולח במירוק אבני הנגף הפזורים בעיר הבירה, מאות מפגינים פרו־פלסטינים קראו בגלוי לאלימות ● היהודים בברלין מספרים: "אנחנו מפחדים להגיד שאנחנו יהודים ושאנחנו ישראלים" ● אחד ממפיקי הסרט "נער קריאה" מביע אכזבה עמוקה משתיקת הציבור: "לא האמנתי שזה קורה. אנחנו מתחילים מנקודת האפס עכשיו"

עוד 2,278 מילים ו-1 תגובות

מדינה בפוסט־טראומה

המלחמה מעוררת קשיים נפשיים, סבל וקושי בתפקוד בקרב רבים – נפגעים ישירים וכאלה הסובלים מפגיעות קודמות ● המונים פונים למיון ולמרפאות בריאות הנפש – וגם המטפלים זקוקים לסיוע ● המטפלים מעדיפים להעניק שיחות מאשר תרופות – ולטפל בקהילה מאשר לאשפז ● ולמרות הכול, המטפלים משוכנעים: "רוב נפגעי הנפש יחלימו במשך הזמן"

עוד 1,363 מילים
היום ה־52 ללחימה ● 167 חטופים עדיין בעזה

צה"ל מאשר: 11 המשוחררים משבי חמאס הגיעו לשטח ישראל

בין המשוחררים הערב: איתן יהלומי בן ה-12 שנחטף לבדו, שרון קוניו ובנותיה התאומות בנות השלוש, האח והאחות ארז וסהר קלדרון, האחים אור ויגיל יעקב, וקרינה אנגל ברט ובנותיה מיקה ויובל בת ה-11, שנראתה מובלת בכיסא גלגלים ● היום לא שוחררו אזרחים זרים ● הפסקת האש תוארך ביומיים תמורת שחרור 20 חטופים ישראלים נוספים ● ילדי משפחת ביבס מוחזקים בידי פלגים פלסטינים בחאן יונס

עוד 90 עדכונים

למרות קריאות הזעם, התקציב לא יוביל לפירוק הממשלה

גנץ ואנשיו כועסים על התקציב שהממשלה עומדת לאשר היום ● בסביבת נתניהו טוענים שקיצצו 70% מהכספים הקואליציוניים - המיועדים בעיקר לטובת הציבור החרדי והמתנחלים ● אנשי גנץ, לעומת זאת, מכנים את נתניהו וסמוטריץ' "שקרנים חסרי בושה" ● בזמן אחר, המחלוקת הייתה מובילה למשבר של ממש ● בתנאי מלחמה, אין סיכוי שגנץ יפוצץ את העסק ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
3
אני מחבב את כתיבתו של ירושלמי אבל הוא עושה לגנץ הנחות חצופות. אם גנץ לא יעשה כל מה שהוא יכול כדי לעצור את המחדל הזה, כולל איום לפרוש מהממשלה על הבזבוז הבלתי נתפס הזה בכספי ציבור לבקשיש ... המשך קריאה

אני מחבב את כתיבתו של ירושלמי אבל הוא עושה לגנץ הנחות חצופות.
אם גנץ לא יעשה כל מה שהוא יכול כדי לעצור את המחדל הזה, כולל איום לפרוש מהממשלה על הבזבוז הבלתי נתפס הזה בכספי ציבור לבקשיש פוליטי (בזמן מלחמה!) אז הוא פשוט לא ראוי להיות ראש ממשלה. זה טירוף מוחלט.

עוד 562 מילים ו-3 תגובות

המלחמה הפכה את מזרח ירושלים לאזור רפאים

מאז תחילת המלחמה רוב העסקים הלא חיוניים במזרח ירושלים סגורים, בין היתר בגלל שהמשטרה אוסרת על רבים להיכנס לעיר העתיקה ● תושבי העיר בינתיים נמנעים מהפגנות, אולי בגלל הנוכחות המשטרתית ● "התושבים הערבים מגלים איפוק. ההאשמות שלפיהן הם מונעים מהסתה של חמאס הופרכו"

עוד 1,432 מילים ו-3 תגובות
סגירה
בחזרה לכתבה