גנץ: לא נכיל תקיפות של פלסטינים על ידי ישראלים

נאום שר הביטחון, בני גנץ, בפתח הישיבה של ועדת החוץ והביטחון –

בפתח הדברים אני מבקש להודות לכל חברי הוועדה ובמיוחד לך רם (בן ברק, יושב הראש), על העבודה החשובה בפיקוח על מערכת הביטחון ומעת לעת בהכוונה, וגם בקידום הנושאים החשובים שעל הפרק.

בשבוע שעבר סיימתי סדרת פגישות חשובות בארצות הברית, בין השאר עם מזכיר ההגנה אוסטין ומזכיר המדינה בלינקן – שניהם לתפיסתי ידידים גדולים של מדינת ישראל. ידידים שמסייעים ותומכים בביטחון ישראל ובשגשוגה, ואכפת להם רבות ממה שקורה כאן. השבוע אפגש גם עם היועץ לביטחון לאומי סאליבן, ונמשיך את השיח החשוב בדגש על הצעדים הנדרשים מול איראן.

סגן ראש הממשלה ושר הביטחון בני גנץ ושר ההגנה של ארצות הברית לויד אוסטין, 9 בדצמבר 2021 (צילום: שמוליק עלמני, משרד הביטחון)
סגן ראש הממשלה ושר הביטחון בני גנץ ושר ההגנה של ארצות הברית לויד אוסטין, 9 בדצמבר 2021 (צילום: שמוליק עלמני, משרד הביטחון)

ישראל תמיד נהגה באחריות ובדיאלוג עם שותפיה הן לטובת שימור האינטרסים שלנו והן על מנת להבטיח את ביצור ביטחוננו במזרח התיכון.

כך אנו נוהגים גם היום. חשוב שנדגיש לעצמנו ובכלל – אין לישראל ידידה טובה יותר מארה"ב, אין לישראל משענת אסטרטגית משמעותית יותר מארה"ב. זה צריך לעמוד לנגד עיננו כל הזמן. נכון שנדאג לעצמנו בעצמנו כך עשינו, כך אנחנו עושים, כך נעשה, אבל הקשר עם ארה"ב הוא קשר בעל משמעות אסטרטגית ראשונה במעלה.

המצב הפנימי של איראן, מהווה הזדמנות עבור העולם.

איראן אינה מעצמה, אזרחיה סובלים ממצב כלכלי קשה, ההשקעה שלה בפיתוח ירדה במחצית בעשור האחרון, והיא סובלת מבעיות פנימיות וחיצוניות רבות.

ראשי המשטר באיראן ערים היטב למצבם, ולכן איראן מגיעה למשא ומתן בווינה בלי קלפי מיקוח אמיתיים ורבי משמעות. אפשר וצריך לשבור את אסטרטגיית משיכת הזמן של איראן.

יש חשיבות גדולה לעבוד ביחד עם ארה"ב, המעצמות ומדינות האזור, בכדי לבלום את התוקפנות האיראנית ואת מרוץ החימוש שלה לגרעין ובכלל.

בימים אלו אנחנו מעמיקים את שיתוף הפעולה, ואני בטוח שבקרוב יורחבו הפעולות – הגלויות והסמויות, במגוון אמצעים.

לצד זאת, בשנה וחצי האחרונות, אנו עוסקים בבניין הכוח, ברכש של אמצעים חדשים, שישמרו את עליונותה הביטחונית של ישראל באזור מול כלל האיומים.

*

במהלך סוף השבוע האחרון, אלפי חיילים, שוטרים ואנשי ימ"מ, מג"ב, שב"כ פעלו במרחב השומרון בכדי לשמור על ביטחון אזרחי ישראל ולשים ידם על המחבלים שביצעו את הפיגוע בחומש.

אנשי ביטחון בזירה שבה נורה למוות יהודה דימנטמן ליד חומש, 16 בדצמבר 2021 (צילום: Hillel Maeir/Flash90)
אנשי ביטחון בזירה שבה נורה למוות יהודה דימנטמן ליד חומש, 16 בדצמבר 2021 (צילום: Hillel Maeir/Flash90)

זה היה מבצע מהיר ומדויק, ואני מבקש להעריך ולשבח אותם, ולהשתתף בצערה של משפחת דימנטמן, שאותה אני מתכוון לבקר במהלך הימים הקרובים.

מאז מבצע שומר החומות, מנסים ארגוני הטרור להבעיר את השטח בישראל ובאיו"ש – בשבועות האחרונים, מול התרעות שהלכו וגברו, ביצענו מבצעי סיכול רחבים, שגדעו יכולות וכוונות.

המבצעים האלו ימשיכו גם בעתיד הנראה לעין.

נגביר את הנוכחות בשטח ואת הפעולות לבלימת הטרור ונגבה מחיר ממי שמנסה ללבות אותו.

נפעל מול כל ניסיון של חמאס לפגוע באזרחי ישראל ונעשה הכול כדי לצמצם את הפעילות וההתעצמות שלהם – בכל מקום ובכל זמן.

לצד המשימה המרכזית של מאבק בטרור, היינו עדים לצערי גם לתקיפות של ישראלים כלפי פלסטינים וחיילי צה"ל שכללו פגיעה פיזית ופגיעה ברכוש.

אלו אירועים שלא נקבל לא ערכית ולא אינסטרומנטלית, לא נכיל, ולא נסבול את זה. אני מגבה את חיילי צה"ל, את השוטרים ואנשי השב"כ שפועלים לפי חוק והנחיות הדרג המדיני.

רוב מוחלט של המתיישבים הם אנשים ערכיים שפועלים בצורה חוקית וגם הם מגבים ומעריכים את פעולותיהם של כוחות הביטחון ומתנגדים למעשים האלו.

נמשיך לפעול בכדי לשמור על החוק והסדר.

*

לצד הנושאים המבצעיים הבוערים אביא בפני חברי הוועדה היום שורה של פעולות שאנו עמלים עליהן בימים אלו ובהן – מוכנות העורף לתרחישי החירום, חיזוק ותגמול מערך המילואים וחיילי צה"ל בחובה ובקבע, והמשך הפרויקט של הורדת אמ"ן ויחידות נוספות לנגב.

אני בטוח שהוועדה תוכל לתרום ולדחוף את קידום הסוגיות האלו שיש להן חשיבות לאומית.

אנחנו זקוקים לסיוע שלכם בדחיפה מערכתית, כמו גם בקידום בחוקים משמעותיים שנביא בפניכם בתקופה הקרובה כמו חוק הגיוס ודחיית קיצור השירות, שהם הגשר למתווה השירות הכולל שאציג בפניכם בישיבה; ובהתאמת תקופות השירות שתצמצם את היקפי התוספות לפנסיה של משרתי הקבע לעומת המצב כיום, ותסדיר את הנושא כפי שהוא קיים בארגונים רבים אחרים במדינת ישראל ונשמור את ההוגנות כלפי אנשי הקבע.

אני בטוח שהדיונים כאן יהיו מעמיקים ומעשיים, וביחד נמשיך לפעול למען ביטחון ישראל.

כל הזמן // שבת, 18 במאי 2024
מה שחשוב ומעניין עכשיו
היום ה־225 ללחימה ● 128 חטופים עדיין בעזה

נתניהו: גנץ מציב אולטימטום לראש הממשלה במקום לחמאס

גנץ הכריז כי הוא דורש תוכניות פעולה חדשות עד 8.6 או שהמחנה הממלכתי תפרוש מהממשלה. בין השאר מדובר על השבת החטופים, מיטוט חמאס, ניהול אזרחי של עזה ומתווה גיוס ● צה״ל השיב את גופתו של החטוף רון בנימין שנרצח ב-7.10; ארבעת הגופות שהובאו בסוף השבוע במבצע מיוחד נמצאו במתחם תת קרקעי בצפון עזה ● חברת הכנסת לשעבר יעל דיין הלכה לעולמה בגיל 85

עוד 20 עדכונים
מירוץ 2020
המרוץ לבית הלבן

משפט טראמפ הוא ההצגה הכי טובה בעיר

תורות ארוכים משתרכים בכניסה לבית המשפט בניו יורק, ואנשים בראש התור מציעים את מקומם עבור אלפי דולרים ● האמריקאים לא ממש מתעניינים בישראל או במחאות הקמפוסים הדועכות ומרכז הפוקוס הוא העדויות במשפט טראמפ - השבוע כיכב עורך דינו לשעבר מייקל כהן ● בינתיים, לא נראה שזה משפיע על הסקרים - טראמפ עדיין מוביל - אבל ניכר שביידן לא מאמין לסקרים ממילא

עוד 865 מילים
אמיר בן-דוד

המשבר עם מצרים הוא שלב בתכנית המשיחיים לביטול הסכם השלום 

במהלך יום העצמאות פורסם, כי מצרים שוקלת להוריד את דרג יחסיה הדיפלומטיים עם ישראל. הפרסום הגיע זמן קצר אחרי שמצרים הודיעה, כי תצטרף לעתירה שהגישה דרום אפריקה נגד ישראל בבית הדין הבינלאומי בהאג.

בכירים בישראל הגדירו את המצב כ"שפל חדש ביחסים בין המדינות". אלא ששורה של התבטאויות, אשר השמיע באחרונה שר האוצר בצלאל סמוטריץ', מלמדות, כי עבור הימין המשיחי שאותו הוא מייצג (לצד איתמר בן גביר וח"כים בליכוד) – המשבר עם מצרים הוא הזדמנות לקדם מהלך אסטרטגי, שאליו שואפים המשיחיים מזה זמן. מהלך זה חותר, בסופו של דבר, לביטול הסכם השלום שנחתם בין ישראל למצרים ב-1979, ובהמשך לכיבוש חצי האי סיני ולהקמה מחדש של ההתנחלויות שפונו מחבל ימית ב-1982.

עמירם גיל הוא משפטן, יועץ ומרצה. עומד בראש המיזם מוסדות, הפועל לחיזוק המוסדות הדמוקרטיים בישראל. לשעבר מנהל תכנית קלינית ומרצה למשפטים באוניברסיטת רייכמן, עורך דין בפירמות בישראל ובארצות הברית, וחבר ועד מנהל ואחראי על מדיניות בארגוני חברה אזרחית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 807 מילים

לרפא את החקלאות והכלכלה בישראל

אחרי שבנה את ביתו ממכולה של צים וסחף את תושבי טירת הכרמל לשמור על הסביבה, עמיעד לפידות מציג מודל לחקלאות שמצליחה להאכיל את העולם בלי לזהם אותו ● בחוות "גוונים" שבפאתי כרם מהר"ל מגדלים ירקות, שומרים על הקרקע ומארחים מתמודדי נפש צעירים שהמגע עם האדמה מרפא אותם ● האתגר הבא הוא להפוך את העשייה הברוכה לכלכלית

עוד 1,403 מילים

למקרה שפיספסת

כיצד האירוויזיון מסביר את טראמפ

צריך הרבה כדי לגרום לי לכתוב על האירוויזיון, אבל התוצאה בסוף השבוע שעבר הצליחה לעשות זאת, כי היא מסבירה הרבה מהמוזרות הפוליטית בעולם. למשל, את זה שאחד כמו דונלד טראמפ עלול לחזור לבית הלבן.

השירים בדרך כלל בינוניים ומטה, אבל האירוע הפך למרכזי, באמצעות שני עמודי תווך של האדם המודרני:  סובלנות כלפי האחר (גייז בעיקר), וחוסר סובלנות כלפי האחר (לאומנות). לעולם השניים לא ייפגשו, אלא בזמן האירוויזיון.

דן פרי שירת כעורך ראשי של סוכנות איי-פי במזה"ת (מבסיסו בקהיר) לאחר תפקידים דומים באירופה, אפריקה והאיים הקריביים. שימש כיו"ר התאחדות עתונאי החוץ בישראל. איש היי טק ויזמות בעבר ובהווה. עקבו אחריו ב: https://danperry.substack.com

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
3
עוד 1,045 מילים ו-3 תגובות

היהירות של נתניהו מסכנת את השלום עם מצרים

ההתקדמות לרפיח והיעדר האפיק המדיני מסכנים את יחסי ירושלים–קהיר ● למרות איום הסנקציות, הודו ואיראן חתמו על הסכם נמלים ענק ● אמיר כווית מאס בדמוקרטיה ● הצבא הסודאני הצית 201 עיירות וכפרים במדינה ● והשבוע ב־1916: הסכם סייקס־פיקו ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

עוד 1,187 מילים ו-2 תגובות

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

עקורים

ישראל הורידה כפפות מול דרום אפריקה, אבל הקרב נראה אבוד

יום הדיונים השני בבית הדין הבינלאומי לצדק היה קצר מהמתוכנן: ישראל שלחה בסבב הנוכחי רק שני נציגים, ואלו הסתפקו בשעה וחצי להשמעת עמדת ישראל ● אף שהטיעונים היו משכנעים, ולמרות שלראשונה ישראל תקפה את קשרי דרום אפריקה וחמאס - לא ניתן היה להשתחרר מהתחושה שישראל מצויה כיום בלב שטח עוין לא רק ברצועת עזה, אלא גם בארמון השלום בהאג ● פרשנות

עוד 1,316 מילים ו-2 תגובות

האח בלוז

הארכיון של רוןזמן ישראל נובר בארכיון של העיתונאי הוותיק רון מיברג ומפרסם מחדש מבחר מכתבותיו, שקריאה בהן היום מספקת פרספקטיבה איך הגענו עד הלום ● והשבוע: בחזרה ל"שאטו מרמונט", בונגלו מספר שלוש, שם נמצאה גופתו של ג'ון בלושי, שהתחזה לזמר נשמה שחור והיווה 50% מהאחים בלוז – הרכב מוזיקלי שייסד ביחד עם הקומיקאי דן אקרויד

עוד 2,183 מילים

הספין התורן משקף את מצבו הפוליטי של "הקוסם" של ישראל: נתניהו שולף ספינים פוליטיים ואין קונים לסחורה ● ה"קסם" לא מחזיק מעמד יותר משעה-שעתיים ● מספר זעום של כתבים מתלהבים לרגע קט הכתירו זאת כ"תרגיל מבריק" - הם עוד לא התרגלו למעמדו החדש של נתניהו כנטל, לא נכס ● פרשנות

עוד 937 מילים ו-3 תגובות
היום ה־224 ללחימה ● 129 חטופים עדיין בעזה

צה"ל חילץ גופות של שלושה חטופים מרצועת עזה

צה״ל החזיר מרצועת עזה את גופותיהם של שני לוק, ועמית בוסקילה ויצחק גלרנטר ז״ל, שנרצחו במסיבת הנובה ● דיווח: בכיר בצוות מו"מ הישראלי מזהיר – "הרחבת הפעולה ברפיח עלולה לסכן חטופים" ● צה"ל חיסל בלבנון מפקד בכיר בארגון הטרור הג'מאעה האסלאמית שעבד עם חמאס נגד ישראל ● סמל בן אבישי, בן 20 מנהריה, נפל בקרב בג'בליה ● הבית הלבן: ישראל הבטיחה לארה"ב שיחות לפני קבלת החלטות על מבצע רפיח

עוד 59 עדכונים

דרום אפריקה הציגה תסריט של סרט אימה, לא טיעון משפטי ראוי

במשך שעתיים עמדו אתמול בבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג שבעה נציגים של דרום אפריקה, ובטון סמכותי ונחרץ השמיעו טיעון משפטי שכל בית משפט נורמלי היה מגלגל מכל המדרגות ● אפילו אוזניים לא מקצועיות היו יכולות להבחין כי הדברים שהושמעו היו חסרי יסוד הן מבחינה עובדתית והן מבחינה משפטית ● אתמול נציגי ישראל לא הוציאו הגה במשך כל הדיון; היום תורם ● פרשנות

עוד 917 מילים ו-1 תגובות

שורת התבטאויות מעלה את החשד כי משהו באיראן אולי מתחיל להשתנות בעניין הגרעין ● חבר פרלמנט איראני הצהיר כי טהרן צריכה לשמור על "שוויון מול האויבות שלה", כלומר מאזן הרתעה גרעיני ● גורם ישראלי בכיר מגדיר את המצב הנוכחי כ"התפתחות מסוכנת" ● עכשיו נותר להמתין לדוח הרבעוני הבא של סבא"א ● פרשנות

עוד 810 מילים ו-1 תגובות

"המצב בישראל לא ישתנה בלי לחץ חיצוני"

במחאה באוניברסיטאות בארה"ב ובאירופה נגד המלחמה בעזה משתתפים גם מרצים ישראלים ● הם שירתו בצה"ל, שומרים על קשר עם משפחותיהם וחבריהם בארץ, מבקרים כאן, דואגים לישראל ומתעבים את חמאס ● זה לא מונע מהם לכנות את ישראל "מדינת אפרטהייד" ואת המלחמה "טבח" ו"רצח", לתמוך ב־BDS ולהשתתף במחאות שנתפשות בישראל כ"אנטישמית"

עוד 2,794 מילים ו-1 תגובות

ההליך בהאג הולך ומאבד את הנופך המשפטי שלו

בית הדין לצדק בהאג יתכנס היום לדיון בבקשתה הרביעית של דרום אפריקה להוצאת צו ביניים שידרוש מישראל לעצור כליל את הלחימה ברצועת עזה ● בפועל, אין שום הצדקה לדיון והטענות המשפטיות שמעלה דרום אפריקה הולכות ומתרחקות מהאמנה למניעת רצח עם ● אבל ניכר כי בכל סבב של בקשות מצד דרום אפריקה עוד ועוד מדינות מצטרפות אליה - ובית הדין הולך ומתקרב להיענות לבקשה ● פרשנות

עוד 1,153 מילים ו-1 תגובות
היום ה־223 ללחימה ● 132 חטופים עדיין בעזה

רן יעבץ, בן 39 ממודיעין, נפל בפעילות מבצעית בעוטף עזה

שני חטופים אזרחי תאילנד נרצחו וגופותיהם מוחזקות בעזה ● דרום אפריקה טענה בהאג כי המבצע ברפיח יוביל להרס מוחלט של כל עזה, ודרשה צו מיידי שיכפה על ישראל לעצור את כל פעילותה הצבאית; מחר תשיב לה המשלחת הישראלית ● סמוטריץ׳ מקדם מכסים על ייבוא מטורקיה בתגובה לצעדים של ארדואן נגד ישראל ● מועצת הביטחון של האו"ם דנה בנושא החטופים בעזה

עוד 66 עדכונים
סגירה
בחזרה לכתבה