JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: ש"ס ויהדות התורה מאיימות להחרים הצבעות בכנסת עד להצגת נוסח חדש לחוק הגיוס | זמן ישראל

דיווח: ש"ס ויהדות התורה מאיימות להחרים הצבעות בכנסת עד להצגת נוסח חדש לחוק הגיוס

מפלגות ש"ס ויהדות התורה לא ייכנסו למליאת הכנסת להצביע עם הקואליציה עד שיוצג בפניהן נוסח חדש לחוק הגיוס השנוי במחלוקת, כך דווח בחדשות 12.

בשבוע שעבר אמר ח"כ משה רוט מיהדות התורה בריאיון לרדיו קול ברמה כי המפלגות החרדיות כבר מחרימות את ההצבעות על הצעות חוק פרטיות של חברי קואליציה, בשל עיכובים בקידום החוק, והזהיר כי ייתכן שח"כי המפלגה יפנו בקרוב להנהגה הרבנית לדון ב"צעדים להסלמה".

יו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, יולי אדלשטיין, צפוי להציג לחברי הכנסת בימים הקרובים נוסח מתוקן של חוק הגיוס, לאחר שהדיון בו נדחה בשל המלחמה עם איראן.

לפי חדשות כאן, הנוסח החדש צפוי לכלול גיוס של יותר מ־4,800 חרדים בשנתו הראשונה. על אף התנגדות החרדים לחוק, הם אינם מתכוונים "לפוצץ הכול" סביב הסוגיה.

אדלשטיין הבטיח בעבר שיאפשר לקדם את החוק בוועדתו רק אם יכלול סנקציות נגד חרדים שלא יצייתו לצווי גיוס.

על פי הדיווחים, נוסח של החוק שלא פורסם ונדון בוועדה טרם המלחמה כלל שורת סנקציות חמורות, בהן שלילת הנחות בארנונה ובתחבורה הציבורית, ביטול הטבות מס לנשים עובדות הנשואות למשתמטים, שלילה מהגרלה לדיור וביטול סבסוד מעונות יום ולימודים אקדמיים.

עם זאת, בחודש שעבר נראה שאדלשטיין, חבר כנסת ותיק מהליכוד, נסוג מחלק מדרישותיו כחלק ממאמץ אחרון למנוע מהחרדים לתמוך בפיזור הכנסת.

למוחרת, ישראל פתחה בסדרת תקיפות אוויריות נגד תוכנית הגרעין של איראן, מה שהוביל למלחמה בת 12 ימים ודחה את המשך הדיונים בחוק. אדלשטיין ויו"ר ש"ס אריה דרעי עודכנו מבעוד מועד על התקיפות, וייתכן שידיעה זו תרמה לנכונותם להתפשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שלישי, 30 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.