נשיאת בית המשפט העליון, השופטת אסתר חיות, דחתה בצדק רב את העתירה שהגיש ח"כ שמחה רוטמן לפסול את חיות מלדון בעתירות על ביטול הסבירות.
* * *
ח"כ רוטמן הגיש עתירה נוספת לפסילת הנשיאה חיות בתיק חוקתיות תיקון חוק יסוד על ביטול עילת הסבירות על כל החלטה של השרים והממשלה. העתירה הוגשה אחרי שכבר נדחו מספר עתירות לפסילת הנשיאה מלשבת בתיק. הדחייה הייתה בעילה שהעותרים אינם צדדים לדיון, בעוד שרוטמן הוא משיב בחלק מהעתירות.
פרופ' שמעון שטרית הוא פרופ' למשפטים בפקולטה למשפטים בירושלים ושר לשעבר. פרופ' שטרית מכהן כנשיא הארגון הבינלאומי לעצמאות שופטים (JIWP).
לאחרונה הגישו ארגונים וניצולי שואה יהודיים עתירה לבג"ץ, בבקשה לחייב את המדינה לדרוש מממשלת גרמניה סכום של כ-17 מיליארד דולר. אלה מהווים את יתרת כספי השילומים שנותרו לתשלום בהתאם להסכם השילומים שנחתם ב-1952, על פיו הוסכם כי גרמניה המערבית תשלם שני שלישים ואילו מזרח גרמניה תישא בשליש הנותר. גרמניה המערבית שילמה את הסכומים ואילו ממשלת גרמניה המזרחית סירבה כל השנים לעמוד בתשלום. בשנת 1991, בעת איחוד שתי הגרמניות, גרמניה המערבית לקחה עליה את ההתחייבויות של גרמניה המזרחית, אולם הממשלה המאוחדת סירבה לשלם בפועל.
לאחרונה הגישו ארגונים וניצולי שואה יהודיים עתירה לבג"ץ, בבקשה לחייב את המדינה לדרוש מממשלת גרמניה כ-17 מיליארד דולר, יתרת כספי השילומים שנותרו לתשלום בהתאם להסכם השילומים שנחתם ב-1952
פרופ' שמעון שטרית הוא פרופ' למשפטים בפקולטה למשפטים בירושלים ושר לשעבר. פרופ' שטרית מכהן כנשיא הארגון הבינלאומי לעצמאות שופטים (JIWP).
פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
נפתח במובן מאליו שיש לחזור ולהדגיש בכל הזדמנות, הן לנוכח התנערות בנימין נתניהו מאחריותו הברורה לשואת העוטף ולנוכח מאמצי משרתיו להטיל את האשמה דווקא על מי שנחלצו לעזרת המדינה שהפקיר, והן למען הדורות הבאים ככל שיהיו כאלה: האחריות למות חיילינו ולטבח אזרחינו, לחטיפתם, להפקרתם ולמותם במנהרות – היא על מי שבנחישותו להמיט עלינו דיקטטורה התעלם מההתרעות בהעדיפו את שלטון היחיד שלו על פני ביטחון ישראל.
אלו יהיה מסקנותיה העיקריות של ועדת חקירה ממלכתית ושום זיוף פרוטוקולים, גריסת מסמכים, האשמת היועצת המשפטית לממשלה ובית המשפט העליון, "מרגלים" בצבא, החטופים עצמם, שקמה ברסלר, האחים לנשק, ההתנתקות, אוסלו, הקמת המדינה והמפץ הגדול – לא ישנו זאת.
ד"ר גל לברטוב, עו"ד, מרצה למשפטים וסופר. לשעבר מנהל המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה. הוא בוגר המכללה לביטחון לאומי של צה"ל והפקולטה למשפטים של אונ' בר-אילן, מוסמך הפקולטה למשפטים של אונ' תל-אביב והפקולטה למדעי החברה של אונ' חיפה ובעל תואר דוקטור לפילוסופיה מטעם הפקולטה למשפטים והסנט של האוניברסיטה העברית. מאז הצהרת יריב לוין בינואר 2023 על תוכניותיו לריסוק הדמוקרטיה הישראלית מקדיש גל את מרב זמנו, לצד אלפי אזרחים מודאגים כמוהו, להגנה על ישראל ואזרחיה מפני ממשלתם.
על פי הידיעות שהצטברו אתמול, נראה כי עסקת החטופים המיוחלת קרובה מאי פעם, וכי הפעם הזאת זה יקרה, בשעה טובה.
אבל, לצערנו, על פי מה שידוע כעת, זו לא תהיה עסקה אחת כפי שקיווינו, שתשחרר את כל החטופים במכה אחת, אלא תהיה עסקה בשלבים, ונחזיק אצבעות שאכן כל השלבים יקוימו, ונזכה בסוף התהליך לראות את כל הבנות והבנים הביתה.
פנחס ענברי הוא חוקר בכיר של מזרח התיכון, עיתונאי, סופר, תסריטאי ומשורר. שימש שנים רבות חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. חיבר ספרי עיון על הבעיה הפלסטינית, וספר בלשנות על שורשי השפה העברית "סיפור שורש". הרומנים שחיבר יחד עם אשתו אביבה הם: "על גב סופה" - על אתגרי הקהילות הנוצריות בגליל המערבי בימי המנדט הבריטי מול האסלאם הרדיקלי ומעמד האישה, ו"שומר השאול" עוסק בשחיתות הישראלית.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם