ה-7 באוקטובר הפך ל-9/11 של ישראל. לאחר התדהמה והזעם הראשוניים אל מול מתקפת הטרור הרצחנית, הפכה מלחמת "חרבות ברזל" למלחמה גלובלית, המשתלבת בסדר העולמי החדש, הבין-גושי.
משום מה, ההבנה הזאת חילחלה באופן חלקי לשיח הציבורי הישראלי. כלומר, הישראלים קבעו כי "כל העולם נגדנו", כינו את המערכה "מלחמת הציוויליזציות" ודיברו על "האנטישמים במערב". אלא שהמצב עכשיו שונה: בדומה ל"מלחמה בטרור" של ארה"ב לאחר הפיגועים בתחילת המאה, "חרבות ברזל" היא מלחמה המתנהלת בו זמנית בגבולות, ברחבי המזרח התיכון, במערב ובמוסדות הבינלאומיים. כל זירה מייצרת אתגרים שונים, אך שלובים זה בזה.
ד"ר זיו אורנשטיין, בעל תואר שלישי במזה''ת, כותב על הקשר שבין ביטחון לאומי ומגמות חברתיות וטכנולוגיות במערב.
כשנקים ועדת חקירה ממלכתית לחקר מכלול הפשעים העצומים שבוצעו ועדיין מבוצעים, חשוב שהיא תחקור גם את אלו:
כיצד פעל ארגון הפשע בראשות פושע לכאורה כדי למנוע הקמת ועדת חקירה ממלכתית זו (ובינתיים ניסה להשמיד ראיות).
עו"ד דניאל חקלאי הוא בעל משרד עריכת דין שמתמחה בייצוג בתחומי המשפט הפלילי, עבירות הצווארון הלבן, ועדות החקירה, הדין המשמעתי ולשון הרע. יליד שנת 73', נשוי ואב לשני בנים. פרסם מאמרים וכן סיפורים קצרים בכתבי עת דיגיטליים. אוהב מאד ספרות, קולנוע ומוזיקה. מוטרד מאד מהסכנות העצומות למשטר הדמוקרטי ולזכויות האדם והאזרח. מנסה לחשוב כיצד למקם את המשפט החוקתי ואת המשפט הפלילי בהקשרים סוציולוגיים, תרבותיים, פוליטיים, היסטוריים ופסיכולוגיים.
לפני שבוע פורסם ריאיון שערכו טובה צימוקי ויובל קרני עם חבר הכנסת שמחה רוטמן במוסף ידיעות אחרונות. מאז כבר הספיקה המציאות להתהפך במהירות והריאיון כמעט נשכח.
עם זאת, אני מקדיש לריאיון עם רוטמן את הפוסט הזה, כדי לבחון כמה מהאמירות שהועלו בו מול העובדות בשטח. במיוחד כעת, כשהעסקה לשחרור החטופים נחתמה רק שבוע לאחר פרסום אותו ריאיון.
פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.
לעניינים "כבדים" לוקח זמן להתברר לעומק. בייחוד כך כאשר הם גם נמצאים במצב של שינוי מתמשך. בסיפורה של מדינת ישראל יש שני נושאים עם חשיבות מרכזית לעצם קיומה, כאלו שהצלחה בהם לא יכולה להיות ברורה מלכתחילה.
הראשון הוא הצלחת השתלבותה של המדינה החדשה במזרח-התיכון, בו היא ממוקמת (מעבר ובנוסף ליכולת ההישרדות הפיזית שלה במלחמות בתחילת דרכה). אי אפשר להיות "נטע זר" לנצח.
מנחם ברג הוא פרופסור (אמריטוס) באוניברסיטת חיפה בחוג לסטטיסטיקה ושימש בעבר כראש החוג. תחום מחקרו: ניתוח סיכונים. שימש גם בעבר כראש התכנית ללימודי אקטואריה באוניברסיטת חיפה.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
נו, כמה מילים?
רוסיה רוצה גישה לאפריקה ואירן רוצה לאירופה. כל מה שקורה כאן זה רק פילוס דרך לחברו הטוב.
מדינה פלסטינית תתן גם לאירן וגם לרוסיה נגישות.
זה כל הסיפור.
בגלל גם הביוב וגם פוטין חברים של טראמפ, כי טראמפ מוכן לזה (להעביר את השטח)
כמובן שכולם יקבלו עמלה גדולה.
המלחמות לאורך נתיב רוסיה לכיוון אפריקה הם בדיוק הפלישה הזוחלת.
מצטער ד"ר אורנשטיין. כתבת דברים מעוררי מחשבה. אבל שום דבר מהרעיונות שהעלית לא יקרה. ביבים שקרניהו בנוי רק כדי לשרוד בשלטון, והוא ימשיך מבחינתו את המלחמה לנצח. רק אם ביבים שקרניהו יוסגר לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, תוכל ישראל להשתקם פנימית ולשקם את מעמדה הבינלאומי האיזורי. החברה בישראל נכשלה ותיכשל בנסיונות הפנימיים להוריד אותו מהשלטון. כת ה-64 חברי הכנסת התומכים בו היא כת שעשויה בטון יצוק, אין שום דרך פנים-ישראלית לשבור אותה.