אצלנו דנים בשאלה אם ניסיון ההתנקשות במוחמד דף צלח אם לאו. בשאלה באיזו שעה עולה בנימין נתניהו לשידור תעמולה אישי-נרקיסיסטי בנדון (אין שאלה לגבי העובדה שכל הערוצים שידרו בהכנעה את הפריק שואו). בשאלה אם אכן נקמנו ברוצח ההמונים (והרי היינו צריכים מלכתחילה למנוע ממנו ומיחיא סנוואר לממש את הפשע נגד האנושות שביצעו ב-7 באוקטובר ושום נקמה לא תשיב את המתים). ובמידה פחותה דנים בשאלה (הקריטית כמובן) בדבר השפעת ניסיון ההתנקשות על גורל חטופינו.
אז כדי שלא תופתעו בעתיד הקרוב, נספר, שבמדינות רבות משודרות דווקא תמונות של ילדים פלסטינים מתים שמוסתרות בכוונה מעינינו בתקשורת ישראלית. בעולם מתמקדים בכך שהפצצת מתחם פליטים ברצועה שהיה אמור להיות אזור שהייה בטוח, המיתה עשרות פלסטינים (המספר המדווח הוא 90) שמחציתם נשים וילדים.
עו"ד דניאל חקלאי הוא בעל משרד עריכת דין שמתמחה בייצוג בתחומי המשפט הפלילי, עבירות הצווארון הלבן, ועדות החקירה, הדין המשמעתי ולשון הרע. יליד שנת 73', נשוי ואב לשני בנים. פרסם מאמרים וכן סיפורים קצרים בכתבי עת דיגיטליים. אוהב מאד ספרות, קולנוע ומוזיקה. מוטרד מאד מהסכנות העצומות למשטר הדמוקרטי ולזכויות האדם והאזרח. מנסה לחשוב כיצד למקם את המשפט החוקתי ואת המשפט הפלילי בהקשרים סוציולוגיים, תרבותיים, פוליטיים, היסטוריים ופסיכולוגיים.
"רק חמור לא משנה את דעתו" – קבע משה דיין. ואכן, תמורות ואף מהפכים בדעותינו עשויים להעיד על פתיחות והיעדר פנאטיות, על נכונות לשמוע גם יריבים ובני פלוגתה, על צבירת ידע וניסיון חיים, על ספיגת השפעות והתייחסות לשינויים בארץ ובעולם. ולעתים מקורם גם בהתפכחות ובהתנערות מאשליות.
אבל מדי פעם נראה שהמבצעים תפנית חדה בדעותיהם, חציית גדר ושינוי כיוון של 180 מעלות, לא עושים כך על בסיס מחשבה שעיקרה עניינית. לעתים יש לחפש מניעים אחרים להתנהלותם: אולי אינטרסים אישיים, שמא משבר בחייהם הגורר נקמנות והתחשבנות עם מי שפגעו בהם, אולי מאמץ להיות פופוליסטי, לא לפגר אחר רוח הזמן. אולי הצורך להתריס ולהתגרות בסביבתם הקרובה. ולעתים דחף בלתי נלאה להתבלט ולהתפרסם.
שלומית טנא היא עיתונאית לשעבר (ב"על המשמר" ובהמשך ב"ידיעות אחרונות")..יוצאת קיבוץ. ב-1981 החלה בסיקור עיתונאי שוטף של הקיבוצים.
כמה פעמים אמרתם לעצמכם "רק עוד דקה אחת" – ואז מצאתם את עצמכם אחרי שעה גוללים בלי הפסקה בין פוסטים, לייקים והודעות? זה לא מקרי. זו לא רק התמכרות אישית, אלא מערכת שתוכננה בקפידה כדי לשמר את תשומת הלב שלנו.
האלגוריתמים שמפעילים את המדיה החברתית אינם רק שורת קוד, הם כלים שמעצבים רגשות, מחשבות ודימוי עצמי. וזה משפיע על כולם. עלינו, על החברים שלנו, על הילדים שלנו. אבל עבור בני הנוער, ההשפעה היא החמורה ביותר.
לילי שירה יעקב לומדת תקשורת ומנהל עסקים ברייכמן. אחות וטרינרית ומסייעת לנוער במצוקה ברשתות החברתיות כבר 12 שנה. הצילה ילדים שהיו ממש רגע מהתאבדות אחרי כמה ניסיונות.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
רק להזכיר – לא יהיו יותר בחירות בישראל. בינואר 2023 בפתיחת המהפכה המשטרית פנה ארגון המחבלים של הדיקטטור הצורר ולימים רוצח החטופים ביבים שקרניהו בפנייה רשמית לועדת הבחירות המרכזית לכנסת וביקש שהועדה תקבע כי המועד החוקי של הבחירות הבאות הוא אוקטובר 2027, ולא אוקטובר 2026. יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, שופט עליון, להזכירכם זרק אותם מכל המדרגות. אבל כפי שלמדנו בשנתיים ויותר האחרונות שום דבר לא יעצור את קואליצית ארגוני המחבלים המרכיבה את ממשלת השואה הזדון וההפקרה. ביוני 2026 תתכנס הכנסת ותאשר ברוב של 68 ח"כים את הצעת החוק לדחיית הבחירות לכנסת, ניחשתם נכון, לאוקטובר 2027. והופ, הבחירות יידחו בשנה, וביוני 2027 יחוקק חוק נוסף שעל פיו הבחירות יתקיימו באוקטובר 2030 וכך הלאה וכך הלאה.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
הרג ילדים וחפים מפשע הוא מצער וקורע את הלב. אין, ולא יהיה לו צידוק. אבל האחריות להרג, למי היא שייכת?
ללוחץ על כפתור שחרור הטיל? למתכנן המטרה? למפקד המסגרת? הצבא? לשר הביטחון? רוה"מ? או שמא למחולל האירוע? למי שיזם את שרשרת האירועים שהובילה להפצצה?
כמה אחורה צריך לקחת את זה? לכיבוש? למלחמת העצמאות? נכבה? שואה? לרומא? בבל? או אולי צריך לקחת את זה קדימה ולשאול מה ימנע אותו ההרג? האם ינצלו חייהם של אחרים כתוצאה מסיכול, או שמא נצא לעוד סיבוב במעגל שבו הנזק האגבי לחפים מפשע יוצר עוד שנאה שמולידה עוד אלימות?
ומתבקשת השאלה – כמה מזה בכלל חשוב? והתשובה, לדעתי הקטנה, היא ההבדל בין מלחמה זו לבין קודמותיה: "לא עוד תהרגו בילדינו בזמן שאתם מסתתרים מאחורי ילדיכם".
מבאס.