אחרי שהעניק לו שגרירות בירושלים והכרה בירושלים כבירת ישראל, אחרי שהצטלם עם אורן חזן בסלפי היסטורי, אחרי שהבטיח את דיל המאה ובינתיים הכיר בחוקיות ההתנחלויות, פנה נשיא ארה"ב דונלד טראמפ והעניק לבנימין נתניהו את המזרח התיכון.
"קח ושחרר אותנו", אמר לו טראמפ, "אנחנו יוצאים מסוריה ומהאזור הכורדי. עוזבים את המזה"ת ומעבירים אותו לידיך האמיצות. ספח לך את מולדת האבות עם 3 מיליון פלשתינים ואלוהים יודע כמה מוסלמים שיעים וסונים
הרשמו עכשיו לניוזלטר היומי
"קח ושחרר אותנו", אמר לו. "אנחנו יוצאים מסוריה. יוצאים מהאזור הכורדי. עוזבים את המזרח התיכון ומעבירים אותו לידיך האמיצות בנג'מין מיי פרינד".
"ספח לך את שטחי מולדת האבות עם שלשה מיליון פלשתינים ועוד אלוהים יודע כמה מוסלמים שיעים וסונים…זה עניינך. תרצו מדינה דו לאומית או אפרטהייד? איי דונט גיב א דאם.
"קח ביבי ושלוט במזרח התיכון (ככה אמרתי לידיעתך גם לארדואן מיי פרינד). אני מבטיח שההחלטה ההיסטורית שלי תעזור לך לנצח בבחירות הבאות, תעודד את אנשי הימין אצלך ואצלנו, תקדם מלחמת גוג ומגוג שתכניס הון לתעשיית הנשק שלנו ותציב את אמריקה במקום הראוי לה במלוא גדולתה".
שר הבנט-חון צייץ מיד ש"השם דאג שנחזור לנחלת אבותינו מהפרת עד החידקל", שרי הליכוד ביקשו מיד להכפיל את תקציבי משרדיהם ותחומי אחריותם לפי הגיאוגרפיה של המזרח התיכון החדש הטראמפיסטי
המתנה של טראמפ לנתניהו כמובן עוררה ברכות מכל עבר. שר הבנט-חון צייץ מיד ש"השם דאג שנחזור לנחלת אבותינו מהפרת עד החידקל". שרי הליכוד ביקשו מיד להכפיל את תקציבי משרדיהם ואת תחומי האחריות לפי הגיאוגרפיה של המזרח התיכון החדש הטראמפיסטי.
השר ליצמן הודיע שהרבי מגור יגיע לבקר בארם נהריים ויחליף את אברהם אבינו והשר סמוטריץ הודיע שהוא מחכה רק שטראמפ יכיר בחוקי ההלכה על כל שטחי עיראק סוריה לבנון וירדן ובא לציון גואל.
נתניהו עצמו הודה בהתרגשות לאשתו וילדיו שהביאונו עד הלום, ואחר כך גם לנשיא טראמפ למלניה ולילדיהם והודיע שיקים עיר חדשה על שם איוונקה טראמפ בצמוד לדמשק מימין לבסיס האיראני שיושמד הערב.
נתניהו עצמו הודה בהתרגשות לאשתו וילדיו שהביאונו עד הלום, ואחר כך גם לנשיא טראמפ למלניה ולילדיהם והודיע שיקים עיר חדשה על שם איוונקה טראמפ בצמוד לדמשק מימין לבסיס האיראני שיושמד הערב
מיקי זוהר עלה לשידור בבי בי סי והודיע שקיבל מינוי כדובר האימפריה.
בינתיים פרצו מהומות בירדן, האחים המוסלמים השתלטו על מצרים והתנועה האיסלאמית סגרה את כביש ואדי ערה. השיעים בלבנון פתחו את מחסני הטילים ובעזה חודשו הפגנות הגדר. אינתפאדה חדשה פרצה בשטחים.
מועצת הביטחון של האו"ם התכנסה לישיבה מיוחדת והודיעה שלמען היציבות באזור היא שולחת כוח בריטי וכוח צרפתי לשמור על היחסים באזור בין הערבים ליהודים.
בהצבעה היסטורית בסוף היום, לעיניו הנדהמות של השגריר הישראלי הנאמן והרהוט דני דנון, הוחלט להחזיר את תכנית החלוקה משנת 1947 ולהודיע לישראל כי מעתה היא כבר לא עצמאית. הארץ מחולקת וטראמפ יכול לקפוץ.
נתניהו הספיק בנתיים להגיע למספרה בוושינגטון כדי לצבוע את שערו לכתום על מנת להתמודד מייד לאחר ההדחה של הנשיא טראמפ על תפקיד חייו.
איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.
במסיבת העיתונאים שקיים בצאת שבת, בנימין נתניהו נדרש למדיניות חלוקת הנשקים המופקרת שמוביל השר איתמר בן גביר, על רקע הריגתו של יובל דורון קסטלמן ז"ל בידי חייל צה"ל. "במצב הקיים צריך להמשיך עם המדיניות הזו, אני בהחלט תומך בה. יכול להיות שנשלם על כך מחירים". השיב נתניהו, לפני שפרש ידיו לצדדים והוסיף: "אלה החיים".
נתניהו ידוע בזכות הרבה מתכונותיו. היכולת לאמפתיה אנושית בסיסית איננה אחת מהן. ועדיין, נדמה שגם הוותיקים שבמבקריו הופתעו ממופע כה מעורר קבס של ערלות לב. באגביות של אדם המדלג מעל גופת הומלס ברחוב ומבקש להתעלם מקיומו הלא נוח, נתניהו ביטל בתור גזירת גורל את הריגתו של אזרח, שמותו הוא תוצאה ישירה של מדיניות צמאת דם ומתירת דם שמקדמים שריו ושופריו, מדיניות של "קודם לירות – ורק אחר כך לשאול שאלות".
יואב גרובייס הוא פסיכולוג קליני. בעל תואר שלישי מאוניברסיטת בר-אילן. כותב על פוליטיקה וחברה. חי, נושם ומתגורר בתל אביב.
הקונספציה קרסה, כך אנו שומעים פעם אחר פעם מאז השבעה באוקטובר. כמעט אין תחום שבו אין שיקול דעת מוטעה, מחדל, שאננות ולא אחת שיקולים זרים ואטימות.
בתוך כך, כידוע, ישנה גם הקצנה דתית החודרת לשורות הצבא – כפי שמיטיב להסביר פרופ' יגיל לוי בספרו "המפקד האליון". הוא משרטט תהליך בו יותר ויותר חיילים חרד"לים נכנסים לצבא עם אמונתם, שכוללת הרחקת נשים, כשהיחס המבזה הזה מתקבל על ידי הרשויות. אך לצד זאת יש תהליך הפוך ממש באותו צבא – יחידות שבהן בולט רוב נשי. ביניהן התצפיתניות וגדוד השריונאיות, שהכו בתדהמה גם מפקדים בכירים בצבא.
מיכאל מירו הוא דוקטור למדע המדינה, עיתונאי למעלה מארבעים שנה, לשעבר מנהל קול ישראל. חוקר ומתעניין בפוליטיקה, חברה, סביבה, מוסר ואתיקה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
לא יקרה במצב הנוכחי. הרבנות היא אלטרנטיבה שילטונית שאיננה מתכוונת לוותר על תאוותה לשררה (הרי תורה הם אינם יודעים בין כך).
כלומר, לא יכולה להיות מדינת ישראל דמוקרטית ויהודית וזאת מפני שיהדות היא דת ודת היא שיטת שילטון היררכית אלטרנטיבית.
"רציתי לקחת את המעילים היפים שלי מאיטליה אבל כולם התמלאו עובש. אמרתי לעצמי, בקרוב תקני מעילים חדשים. הכול בסדר, העיקר שאת חיה"
קיבוץ כיסופים. נשואה, אם לחמישה וסבתא. פונתה למלון באילת
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם