JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הדי בן-עמר: עוד כמה פכים קטנים ממלחמה גדולה | זמן ישראל

סיפור לשבת עוד כמה פכים קטנים ממלחמה גדולה

הרס בבת ים בעקבות מתקפת טילים איראנית, 15 ביוני 2025 (צילום: AP Photo/Baz Ratner)
AP Photo/Baz Ratner
הרס בבת ים בעקבות מתקפת טילים איראנית, 15 ביוני 2025

אני לא אדם שאוהב מלחמות.

כבר מילדותי לא אהבתי אותן, למרות שמרבית המלחמות שהכרתי בילדותי היו בין חבורות של ילדים. במיוחד לא אהבתי את המלחמות שהכריזו עליי ועל חבריי הנערים מהשכונה השכנה, שהייתה מאוכלסת עולים ממדינות המזרח.

הוריי עלו מרומניה, אגב, וחלק מהמדינות הקרויות "המזרח" נמצאות לכל הדעות מערבה מרומניה וגם מישראל, אבל עדיין הן נחשבות "מזרחיות", לך תבין.

יש בי חשד עמום שהמונח "מזרחיוֹת" נשמע למישהו יותר טוב מהמילה "ערביוֹת", ומכאן נולד המונח הזה, אבל מה אני כבר יודע.

שהרי לא מתביישים לדבר על עולים "ממדינות אירופאיות", או "אנגלו-סקסיות", למשל, או "מזרח-אירופאיות", אז למה "ממדינות ערביות" כן חוששים לומר?

בכל מקרה, מה שקרה אז הוא שנערים מהשכונה השכנה נהגו להמתין לי בפינת הגינה העירונית הגדולה, בדרכי לבית הספר, ולעצור אותי בשאלה הבאה:

"למה הסתכלת עלינו?"
"לא הסתכלתי עליכם".
"אתה אומר שאנחנו שקרנים? למה הסתכלת עלינו?"
"לא הסתכלתי עליכם!"
"אז אתה כן אומר שאנחנו שקרנים! על זה תחטוף מכות עכשיו!"

נערים מהשכונה השכנה נהגו להמתין לי בפינת הגינה העירונית הגדולה, בדרכי לבית הספר, ולעצור אותי בשאלה הבאה: "למה הסתכלת עלינו?" "לא הסתכלתי עליכם". "אתה אומר שאנחנו שקרנים? למה הסתכלת עלינו?"

וההמשך היה צפוי – חטפתי מכות.
וזה נעשה למין טקס כזה.
כי כשמישהו רוצה להילחם הוא תמיד ימצא תירוץ.
כמו עכשיו.

*  *  *

וכשבגרתי למדתי איגרוף ואחר כך קרטה, אבל תמיד חמקתי בדרך זו או אחרת מעימותים, כי ככה למדתי בשיעור הקראטה הראשון שלי: רצנו סביב המזרון במשך שעה, עד שהשיעור נגמר וגם האוויר בריאות שלנו, וכשהתיישבנו המורה אמר: "למדתם היום את השיעור הראשון שלכם בקרטה: כשאתם רואים עימות או מכות – תברחו משם. שום דבר טוב לא ייצא מזה".
ואפשר לומר שהייתי תלמיד מצטיין של השיעור הזה.

אבל גם מלחמות גדולות אינני אוהב.

זה עשוי להישמע טריוויאלי, אבל זה ממש לא – כל מי שהזדמן לו לשמוע מגישי טלוויזיה במלחמת איראן הראשונה והשנייה, ופרשני טלוויזיה, וגם סתם אנשים שנקראים "משפיענים" ברשתות החברתיות ובאמצעי תקשורת אחרים, לא יכול היה שלא לחוש ברוממות הרוח על גודל השעה, ובאווירה של אורגזמה כללית ששררה בתקשורת לנוכח המתקפה על איראן. זאת למרות שכרגיל אצלנו, במיוחד עם הממשלה המטורללת וחסרת האכפתיות הנוכחית, בסופה של המלחמה ימצאו את עצמם עשרות אנשים ללא בית וללא קורת גג, לשנים ארוכות אם לא לשארית חייהם, ולאף אחד לא יהיה אכפת.

על כן, מכיוון שמדובר בממשלה אימפוטנטית וחסרת יכולת ביצוע, וללא שמץ אכפתיות לחיי וטובת האזרחים, גם במלחמה הזו, כמו בקודמת, אני לא נכנס לממ"ד באזעקות. אם הבית שלי הולך, אני לא רוצה למצוא את עצמי בגיל שבעים ושתיים חסר בית עד סוף ימיי, הומלס קשיש.

אין לי כוח לזה.
וגם אין לי עגלה של סופרמרקט לדחוף בה את כל החפצים האישיים שלי.
אם הבית שלי הולך אני הולך איתו.

גם מלחמות גדולות איני אוהב. זה עשוי להישמע טריוויאלי, אבל כל מי שהזדמן לו לשמוע מגישי ופרשני טלוויזיה וגם סתם "משפיענים" ברשתות ובתקשורת, לא יכול היה שלא לחוש ברוממות הרוח על גודל השעה

*  *  *

ועדיין ולמרות הכל אני מוצא במלחמה צדדים חיוביים.

קחו למשל את עניין הכבישים: בימים שאינם מלחמה – שאינני יודע אם לקרוא להם כאן "ימים רגילים", כי בישראל כבר אין לדעת אם "יום רגיל" נחשב יום שיש בו מלחמה או יום שהוא בלי – אם כן, בימים שאינם מלחמה אני נוסע מיד-חנה, שבה אני מתגורר, אל יפו-שוק-הפשפשים, שם מתגוררת בתי, שהיא נכת צה"ל קשה, ואני מסייע לה מדי יום. אני עושה את הדרך הלוך במשך שעה וחצי, בפקקים איטיים, עמוסים ומורטי עצבים.

החזרה הביתה, לעומת זאת, כבר לוקחת לי שעתיים, כי בערב עיקר העומס בכבישים.

על כן, אם אני למשל נרשם לקורס באוניברסיטה הפתוחה ומאזין להרצאות בזמן הנסיעה הלוך ושוב, בתוך חודש אני יכול לסיים תואר ראשון, ולפעמים אם יש גם תאונה בכביש או עבודות תיקונים ושדרוג הכביש, אני יכול לסיים גם תואר שני במהלך הנסיעה בלי שום בעיה.

עכשיו, במלחמה, אני עושה את הדרך הזו בחמישים וארבע דקות.
ובמספרים – 54 דקות לכל כיוון.

שואלים אותי אם אני לא פוחד מירי טילים כשאני בדרך, אבל כל מי שמכיר את הנהג הישראלי הממוצע ואת הנסיעה בכבישים, יבין אם אומר לו שאני פוחד הרבה יותר מאלה – מהנהגים האחרים.

ומכיוון שבמלחמה הכביש כמעט ריק, סטטיסטית הסיכויים שלי להיהרג מתאונה או להיפצע קשות יורדים פלאים בזמן מלחמה.

המלחמה גם מחזירה אותי למסלול חיי החילוני הטבעי, מאחר שבימי שלום, בכל פעם שאני יוצא לדרך לאנשהו, אני מתפלל שאגיע בשלום ליעדי ולא יקרה לי כלום בכביש, וכשאני חוזר הביתה בריא ושלם עם ערב, אני מתפלל הגומל.

רק בחודשיים שלפני המלחמה ניצלתי פעמיים כשבלמתי בכוח רב ממכוניות שחתכו אותי והחלקתי עד עצירה על אי תנועה.

בזמן מלחמה אני לא צריך את כל התפילות האלה.

בימים שאינם מלחמה – שאיני יודע אם לקרוא להם "ימים רגילים", כי בישראל כבר אין לדעת אם "יום רגיל" נחשב יום שיש בו מלחמה או אין – אני נוסע לסייע לבתי הנכה במשך שעות בפקקים איטיים ומורטי עצבים

*  *  *

אבל אני כן מתפלל מדי יום אני שמושב האסלה של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ יהיה נוח הבוקר, כי נדמה שכל בוקר לפי התנוחה על האסלה הוא מחליט מתי המלחמה תסתיים.

ישראל, לעומת זאת, מביעה דעה משלה על סיום המלחמה, המבוססת על המון שיקולים אסטרטגיים, שאין לה מושג מה הם.

למעט השיקול האסטרטגי הבא: האם כבר שכחו את השבעה באוקטובר? האם כבר אפשר לבטל את המשפט? האם שערוריית קטארגייט כבר התפוגגה בזיכרון ואיננה?

צה"ל, לעומת זאת, פולט הצהרות שכאילו מחוברות לאיזושהי מציאות שיוצרת רושם שלמישהו יש איזשהו מושג על משהו. שם אומרים: "המלחמה תארך כמה שבועות".

וכל אלו מנותקים לגמרי מהמציאות.

כי אחרי שראש הממשלה בנימין נתניהו וטראמפ פתחו במלחמה, כל אחד משיקוליו-הוא, הגורם היחיד שיחליט מתי היא נגמרת יהיה איראן.

*  *  *

איראן כבר עברה מלחמה של שמונה שנים עם עיראק, ספגה נשק כימי כבד ואיבדה בין 250 אלף ל-600 אלף חיילים – איש לא ספר כמה, כי לאיראן לא איכפת מאבדות בנפש.

אז מה איכפת להם להמשיך לטפטף חמישה עד עשרה טילים ליום על ישראל עוד עשר, עוד עשרים שנה?

איראן כבר עברה מלחמה של 8 שנים עם עיראק, ספגה נשק כימי כבד ואיבדה בין 250 אלף ל-600 אלף חיילים – איש לא ספר כמה, כי לאיראן לא איכפת מאבדות בנפש. אז מה איכפת להם להמשיך לטפטף טילים עוד שנים? 

בקרוב מאוד המלחמה תגרום עליות נוספות במחיר הנפט, הבוחר האמריקאי יגיב בכעס כלפי טראמפ, טראמפ יכריז על ניצחון וייטוש את ישראל לבדה במערכה, ונמשיך לחטוף.

ולהתמודד לבד.

ומכיוון שכבר למדנו מאז השבעה באוקטובר שלממשלת ישראל לא איכפת מאבדות בנפש, כל עוד ההטבות למגזרים השונים ממשיכות לדפוק, נמשיך להיאנק תחת העול והממשלה תמשיך לחגוג.

כי באיראן יודעים: כיום אפשר להכות ישראלים מסוג מסוים, שהביביזם הצמיח לנו פה, לא בנפש אלא רק בכיס – הכלכלה תיפגע, והטיסות לחו"ל תהיינה בטפטוף, בין הטילים.

בניגוד לפרשנים המפרישים בטלוויזיה, מעולם לא הייתי מנהל אגף חרט"ט באמ"ן, ולא ראש ענף קישקו"ש במוסד – סתם אני עוקב אחרי איראן מאז שהנוכל המנהל אותנו שכנע את נשיא ארה"ב לשעבר ג'ורג' בוש שתקיפת עיראק תשנה את המזרח התיכון ואת העולם.

וזה באמת קרה.

מאז שהתפורר האויב העיקרי שמנע מאיראן להפנות משאביה נגד המערב, איראן התפנתה להקים את כל הפרוקסי שסביבנו, ולהילחם בארה"ב ובישראל.

והמזרח התיכון באמת השתנה.

והאיש שדחף לזה הוציא אותנו עכשיו למלחמה על שלטונו.

ומכיוון שכבר למדנו מאז השבעה באוקטובר שלממשלת ישראל לא איכפת מאבדות בנפש, כל עוד ההטבות למגזרים השונים ממשיכות לדפוק, נמשיך להיאנק תחת העול והממשלה תמשיך לחגוג

מעניין שמדינה שעסוקה בהפיכה משטרית שנלחמת בדמוקרטיה, מדינה שבסופו של התהליך היא תיראה כמו איראן, מדינת הלכה טוטליטרית, יוצאת למלחמה באיראן בתירוץ שהיא רוצה להפוך את המשטר שבה לדמוקרטי.

האירוניה התאבדה.

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,141 מילים
כל הזמן // שבת, 30 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

יירוטים בשמי כרמיאל לראשונה מאז הכרזת הפסקת האש

צה״ל הודיע כי הוא נערך להתגברות הירי לצפון; רוחצים בחוף נהריה תועדו נמלטים על רקע נפילות קרובות בים; רקטות שנורו לצפת וקריית שמונה יורטו; הלילה נפלה רקטה בקריית שמונה וגרמה נזק - ללא נפגעים ● יועצו של חמינאי: טראמפ בוגד בדיפלומטיה; הגסת׳: ארצות הברית מוכנה לחדש את התקיפות נגד איראן אם לא יושג הסכם ● דיווח: ארצות הברית סייעה לכוון ספינות במצר הורמוז

לכל העדכונים עוד 9 עדכונים

הפה של מאי גולן לא רק דוחה, הוא גם מסכן את ישראל

בשבוע שעבר, השרה לשוויון חברתי מאי גולן עלתה לנאום במליאת הכנסת והטיחה בחבר הכנסת גלעד קריב ממפלגת הדמוקרטים שהוא "מחתן כלבים בבתי הכנסת ההזויים שלך".

כידוע, גלעד קריב אינו מפקד פלגה ביחידת עוקץ הצה"לית ולא אחראי על צוותי כלבנים, אלא אחד ממנהיגי היהדות הרפורמית בישראל.

צח בורוביץ' הוא מנכ"ל חברת "הקבינט" קשרי ממשל ולובינג, ובעברו איש המועצה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 548 מילים ו-1 תגובות
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

אנרגיות של מלחמה בעמק

חברי קיבוץ גבעת חיים מאוחד הצביעו נגד הקמת תחנת כוח גזית, אבל זו רק התחנה הראשונה במאבק שמסעיר את עמק חפר ● אתרי הטבע בצפון שוב נסגרו בגלל המלחמה, והישראלים מתנתקים מחבל ארץ שאין לו תחליף ● הגשר החדש מעל הירקון אלגנטי ומזמין אבל נטול צל ● וגם: רשתות ישנות ממטעי הבננות מגנות על חיילים בלבנון

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לתושבי גבעת חיים ועמק חפר בכלל: זיכרו, כל ניצחון הוא זמני ורק ההפסד ניצחי. אתם עוד תכירו את החזירים: סגרו להם את הדלת? ינסו להיכנס מהחלון. קיבלו חוות דעת שלילית? יקנו חוות דעת חיובית. ה... המשך קריאה

לתושבי גבעת חיים ועמק חפר בכלל: זיכרו, כל ניצחון הוא זמני ורק ההפסד ניצחי. אתם עוד תכירו את החזירים: סגרו להם את הדלת? ינסו להיכנס מהחלון. קיבלו חוות דעת שלילית? יקנו חוות דעת חיובית. הפסידו בוועדת הכנסת ביום? יעשו את זה באישון לילה. אין לנוח על זרי הדפנה. היו עירניים כל הזמן. גייסו לצידכם את טובי המומחים, אלה שמכירים את כל הטריקים ואת כל השטיקים. בהצלחה רבה! מחזיקים לכם אצבעות!

לכתבה המלאה עוד 1,682 מילים ו-1 תגובות
אמיר בן-דוד

בינה מלאכותית, רגשות אמיתיים

בימים האחרונים עורר ראש הממשלה בנימין נתניהו סערה ציבורית לאחר ששיתף סרטון תחת הכותרת "ביביסט, לא חצי בן אדם". הסרטון מציג סצנה משפחתית הבנויה כפרודיה על "יציאה מהארון": בן צעיר מתיישב מול הוריו, והם מבטיחים לו שיאהבו אותו בכל מקרה. אלא שהגילוי הדרמטי אינו נטייה מינית אלא זהות פוליטית: "אני ימני. אני ביביסט".

מכאן מתגלגלת הסצנה לתגובה מבוהלת של המשפחה הליברלית כביכול, שמתקשה ליישב בין דמותו של הבן המשכיל, עובד ההייטק וקורא הספרים, לבין האפשרות שהוא תומך בנתניהו. הסרטון הפוליטי והבוטה טוען, שבישראל קיימים "ביביסטים בארון", אנשים שמסתירים את עמדתם מפני סביבה חברתית, מקצועית ותרבותית שמביטה בהם בבוז.

פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות: 1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור. 2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת... המשך קריאה

מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות:
1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור.
2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת לכל "ימני" באשר הוא).

לפוסט המלא עוד 1,259 מילים ו-2 תגובות

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים

למקרה שפיספסת

סיפור לשבת דו-קרב

ב-1971 יצא למסכים סרט מינורי של במאי צעיר ולא מוכר, שזה היה סרטו העלילתי הראשון. שמו של הבמאי היה סטיבן שפילברג. ככל שהסרט, שצולם בשלושה עשר יום בלבד, נחשב מינורי, עדיין הוא צבר מוניטין ונעשה מוכר וידוע. 

עד כדי כך היה הסרט מוצלח, עד שמבקרי קולנוע היללו את הבמאי הצעיר שהפך סרט בתקציב זעום לאחד מסרטי האקשן המותחים של תקופתו. אני לא ממש זוכר אם מישהו מהמבקרים ניבא לבמאי הסרט הזה עתיד גדול.

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,133 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים

תגובות אחרונות

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-2 תגובות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.