מאת אביב לביא
תקבל/י התראות במייל מכותב/ת זה/זו. באפשרותך לנהל את הגדרות ההתראות בעמוד הפרופיל שלך.
למשפחתו של יצחק (איציק) אלגרט, שנחטף מביתו בניר עוז לרצועת עזה ב־7 באוקטובר 2023, הועבר לאחרונה סרטון באורך חמש דקות ו־48 שניות, שצולם כשהוחזק בשבי.
"כל יום שלנו פה זה גיהינום. בבקשה מכם, תעשו משהו", אמר אלגרט בסרטון, שקטעים מתוכו שודרו הערב בחדשות 13. "והמצב הוא קשה מאוד", הוסיף.
"ואני מתגעגע לבת שלי ולבן שלי ולכל המשפחה", אמר.
אלגרט, שנחטף פצוע ועבר עינויים בשבי, שרד ברצועת עזה לפחות חמישה חודשים. ב־27 בפברואר 2025 הושבה גופתו ארצה.
המפגש עם נמרוד כהן – והפתק שנמצא ליד גופת סינוואר: התיעוד האחרון של איציק אלגרט בשבי נחשףhttps://t.co/GxYWS7aiBT@shamambo pic.twitter.com/yZYCUHrBe5
— חדשות 13 (@newsisrael13) July 2, 2026
צה"ל סירב לחשוף בפני חטופים ששוחררו מהשבי תיעוד שלהם מהתקופה שבה הוחזקו ברצועת עזה, כך דווח הערב בחדשות 13.
דובר צה"ל מסר בתגובה ש"לאורך כל המלחמה וגם בעת הזו צה"ל משתף עם המשפחות את כלל החומרים והמידע המודיעיני הקיימים בידי צה"ל, אותו ניתן להעביר".
מפכ"ל המשטרה דני לוי טוען ש"במשך הרבה שנים היו רציחות בחברה הערבית וזה לא עניין אף אחד, גם לא בסוף המהדורה. היום זה פותח מהדורות, גם מתוך אג'נדות", כך דווח הערב ב־ynet.
בישיבה שקיים עם מפקדי מחוזות המשטרה אמר המפכ"ל ש"התוצאות של המשטרה במאבק בפשיעה בחמש השנים האחרונות הן הטובות ביותר".
לדבריו, "תפיסת נשק לא מובילה לירידה באירועי ירי ורצח".
עוד אמר ש"רצח הוא ברוטלי, אבל הוא לא חזות הכול". לוי גם אמר ש"צריך להבין שהפשיעה של היום היא לא הפשיעה של פעם".
המשטרה מסרה בתגובה: "איננו מתעסקים ברכילות".

השר וחבר הכנסת לשעבר חילי טרופר מנהל מגעים על האפשרות להתמודד בבחירות יחד עם השר וחבר הכנסת לשעבר יועז הנדל, כך דיווח הערב אמיר אטינגר ב־ynet.
הנדל מעוניין שמפלגתו, המילואימניקים, תשמור על עצמאותה ברשימה המשותפת שעשויה לקום יחד עם טרופר.
המגעים שהנדל מנהל עם יושב ראש כחול לבן בני גנץ נקלעו לקשיים, משום שיושב ראש המילואימניקים תובע לאפשר לו לפרוש עם מפלגתו מהסיעה המשותפת שיקימו – אם אכן יקימו – מייד לאחר הבחירות, דבר שבכחול לבן מתנגדים לו.

התקדמות הושגה במגעים בין השרה וחברת הכנסת לשעבר איילת שקד לבין השר ויושב ראש הכנסת לשעבר יולי אדלשטיין לגבי האפשרות שיתמודדו ברשימה אחת בבחירות לכנסת, כך דיווחה הערב דפנה ליאל בחדשות 12.
מרד. זה מה שמבצעים כיום החרדים נגד מדינת ישראל. זה לא מרי אזרחי, זה מרד. הוא לא נועד לתפוס את השלטון באמצעות כוח צבאי, כי אין לחרדים כוח צבאי, אבל יש להם כוח פוליטי ציני ואכזרי, חסר עכבות וחצוף.
באמצעות הכוח הזה ניתן לסחוט את השלטון ולכפות עליו ועל רוב אזרחי המדינה את רצונם. סחיטה של תקציבים, חוקים, שינוי אורחות חיים, ג'ובים, אוטונומיה חברתית וחינוכית ופטור מעבודה תשלום מיסים וגיוס מסכן חיים לצבא.
איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.

עזוב, לא ראינו אותך במהפכה המשפטית, כותב על מרד , ושם זה היה ווואחד מרד, כולל סרבנות, כולל מלחמה כלכלית, כולל השבתה של שדה התעופה,
על מי אתה גיבור? על חלשים???
דבר נוסף לולי היועמשית המטורללת כל זה לא היה קורה….
שום קשר לחרדים. כן קשור בריבוע למטורללת
הבחירות הקרבות, בין אם יתקיימו במועדן או מעט לפני, היו אמורות לעסוק בשאלת האיחוד, איחוי וחיבור – ובפרט לאחר אסון כמו טבח השבעה באוקטובר וסבבי הלחימה שבאו בעקבותיו עם אויבנו.
בפועל, נדמה שהפוליטיקה הישראלית הנוכחית פשוט מסרבת ללמוד מטעויות העבר, ומציעה לנו שוב ושוב את אותו תפריט של פחד, פילוג, הסתה ואמירות חלולות של "אנחנו או הם".
אילן שגב הוא הנשיא הגדול של ארגון הבונים החופשיים בישראל.

אבל יש 'אנחנו והם'. מה לעשות? את המציאות אי אפשר לשנות. יש את הליברל דמוקרטים, ויש את המלך המשיח, שמפרנס את אנשי שלושת הכפ'ים, שרוכבים על מרכז הג'ובים, שמגובים בבבונים, במשיחיים ההזויים ובטפילים החרדים. אנחנו, והם!
אני מניח שלמאמר הזה יש חלק ב', שבו יובאו עובדות התיק עצמו, ההתרחשויות לפני ותוך כדי המשפט, תוכן העדויות, אמינות העדים וכו'.
רבים מה"שופרות" מניחים כבר מתחילת הפרשה, שמה שלא יהיה – נתניהו יורשע במשהו. לשם-כך ישנה עבירת "מרמה והפרת אמונים", שאפשר לייחס אותה למה שבוחרים ולמי שבוחרים.
ואין לזה קשר לימין ושמאל. אהרון ברק ביצע הפיכה שילטונית נגד יצחק רבין בשנת 1977 על עבירת כופר.
אז למה הכנסת לא מחקה כבר מזמן את סעיף ה"מרמה והפרת אמונים" מספר החוקים? כי מדובר במערכת מנדטורית, שבה גם נבחרי הציבור וגם הפקידים הממונים עובדים עבור בוסים ממקומות אחרים לגמרי.
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנואני פאקינג בן עשרים ותשע והתחלתי להימנע ככל היותר מנסיעות באוטובוס בתל אביב בגלל כל התיאורים פה אז מה איש מבוגר מרגיש אני לא יכול לדמיין אפילו. היום אני חי בעיר אירופית נעימה הרבה יותר ולא מתחרט לרגע ובמיוחד בהקשר של תחבורה ציבורית. די לבלוף של מדינת היהודים זה פשוט לא עובד
ראש ע. ת"א ומח' וטרינרית אינם מתייחסים כראוי לחיות וחתולי הרחוב, ואם הם עושים משהו זה פעמים רבות כדי "להראות", ובכל זאת זה רעיון עדיף מאשר להרע לתנים או להגיע חלילה למצב כזה, למרות שאני אוהבת חיות בר והן אינן מפריעות או מטרידות מבחינתי.
הנזק למגוון האקולוגי גדול, הקיפודים ניזוקים ממה שמתפזר על הרצפה, והרי אם כבר להשקיע משאבים בחתולים – עדיפה ההשקעה בעיקור/סירוס.
מי שאוהב חיות בר לא פוחד מהם, והרי הם מגיעים לערים כדי לחיות ולאכול כי נגזלו מהם שטחי המחיה שלם. אם היו עושים להם תחנות האכלה ופתיונות שמונעות התרבות, הם לא היו מגיעים.
אפשר להגביל את התאוצה של האוטובוס דרך המחשב. וגם הנהגים צריכים להתחשב, כשנהג/ת אוטובוס אחראי יוצא מהתחנה יש המון נקודות בדיקה מלבד המצב בכביש, אנשים בקרבת הרכב על המדרכה, שנוסע שירד מקדימה לא קופץ לחצות, ועוד. ואז, איזה נהג/ת נדחף לאוטובוס. כל"ל בזמן עצירה, אוטובוס צריך יותר מרחק לעצור בדיוק בגלל מבוגרים שעומדים, עגלות תינוקות, ועוד. לנהג הישראלי בד"כ לא מזיז.