איראן אינה רואה סיבה לחשוש שברית הביטחון החדשה בין פקיסטן, טורקיה וערב הסעודית מכוונת נגדה, כך אמר היום דובר משרד החוץ האיראני אסמאעיל בקאאי.
לדבריו, ההסכם מעיד על שינוי בגישת מדינות האזור לביטחון, ועל הישענות גוברת על יכולותיהן העצמיות במקום על מעצמות חיצוניות.
"כל תוכנית המבוססת על המציאות הגיאופוליטית וההיסטורית של האזור, היא מקיפה ומכילה, ומזהה נכונה את האויב ואת האיום, עשויה לסייע בחיזוק הביטחון ובמניעת חוסר היציבות והניצול לרעה מצד האויב הציוני ובעלי בריתו", אמר בקאאי.
לאחר ההצלחה הקודמת, "שר ביטחון ימני", ישראל כ"ץ מוציא להיט חדש: "בום בום בום". השיר עוסק בפיצוצים ותפקיד המפתח של שר הביטחון ביצירתם.
ישראל כ"ץ. בום בום בום. הצביעו 121 בפריימריז pic.twitter.com/5yorHxIWFG
— ישראל כ"ץ Israel Katz (@Israel_katz) August 10, 2026
פיצוץ שנשמע הלילה בחולון נגרם ככל הנראה מרימון, כך מסרה המשטרה. הרימון התפוצץ בתוך בניין מגורים; איש לא נפגע, אך נגרם נזק לרכוש.
לפי ynet, אותו בניין היה יעד להשלכת רימון גם לפני כשנה וחצי.
באירוע נפרד, המשטרה מסרה כי הבוקר נמצא רימון חשוד שלא התפוצץ סמוך לתחנת דלק בחדרה. המשטרה חוקרת את שני המקרים.
ראשת העיר בית שמש לשעבר, אשת החינוך ד"ר עליזה בלוך, מצטרפת למפלגה שהקימו יוצאי הליכוד גלעד ארדן ויולי אדלשטיין ותיכלל ברשימתה לקראת הבחירות באוקטובר.
חוסאם אל־אסטל, מפקד מיליציה הנתמכת בידי ישראל ונלחמת בחמאס בדרום רצועת עזה, אומר ל"זמן ישראל" כי ישראל צריכה לדחות את יישום השלב השני של הסכם הפסקת האש, משום שחמאס לא יסכים לעולם למסור את נשקו.
"אני לא חושב שההסכם יצא לפועל. חמאס לא ימסור את הנשק שברשותו. אני מקווה שיהיה הסכם הפסקת אש, אבל בלי חמאס. חמאס לא יסכים לזה", אמר אל־אסטל. "חמאס יודע שאם ימסור את נשקו, הוא לא יישאר בשלטון".
המיליציה של אל־אסטל פועלת באזור חאן יונס בסיוע לוגיסטי וצבאי ישראלי. בשנה האחרונה, גם במהלך הפסקת האש, היא המשיכה להתעמת מעת לעת עם אנשי חמאס.














































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו