אישיות
אמיר אשל

אזרבייג'ן הופכת לשחקן משמעותי - וישראל מטפחת את הקשר עמה

ביקורו של בני גנץ בבאקו בשבוע שעבר לא משך תשומת לב רבה בישראל, וגם ההודעה הלאקונית שהוציא משרד הביטחון לא העידה רבות על מטרת הנסיעה ● למרות הלחימה הקשה שמנהלת אזרבייג'ן נגד הארמנים והרצון הישראלי לא לנקוט עמדה, השותפות האסטרטגית חשובה יותר: אזרבייג'ן מקבלת טכנולוגיה וידע, וישראל מקבלת נפט. הרבה נפט ● פרשנות

עוד 761 מילים ו-1 תגובות

חוק הגיוס מעיד עד כמה כוחו של העליון הוא תיאורטי בלבד

יותר משלוש שנים מאז שביטול הפטור לתלמידי ישיבות בחוק שירות הביטחון היה אמור להיכנס לתוקף בעקבות פסיקת בג"ץ, והמדינה ממשיכה לדחות את מועד הביצוע, כל פעם בתירוץ חדש. השבוע הייתה פעם נוספת ● לקראת סיום תפקידו, היועמ"ש עוצר את סגירת גל"צ לעת עתה ● והרוצח מדומא יוצא בקמפיין שמטרתו זריעת ספקות וכרסום האמון הציבורי בשלטון החוק ● פרשנות

עוד 1,040 מילים

בשל מפגע ביוב בבסיס צה"ל בשומרון, הורה משרד הבריאות למקורות להפסיק את שאיבת המים בקידוח גדול הסמוך לו ● כתוצאה, יש חשש לשיבושים באספקת המים ליישובים בגב ההר - התנחלויות ישראליות וכפרים פלסטינים כאחד ● גורם במשק המים: "אם האקוויפר כאן יזדהם, גם בכפר סבא ירגישו את זה" ● במשרד הביטחון אומרים שהם מקדמים פתרון לבעיה - עליה התריע מבקר המדינה כבר ב-2016

עוד 612 מילים

דרושה אסטרטגיה למלחמה הבאה ולא רק מפקדים לוחמניים

השבוע ביטא הרמטכ"ל את שאיפתו להשיג "הכרעת בזק" באמצעות מינוי שורת קצינים לוחמניים לתפקידי מפתח. אבל מה שנדרש בכדי למנוע "תיקו עגמומי" במלחמה הבאה אינו רק אוגדונרים ששים אלי קרב, אלא אסטרטגיה ברורה. בהיעדרה, גם הרמטכ"ל ומפקדי השדה ההתקפיים ביותר לא יעזרו.

השבוע הנחה הפרשן הצבאי של "ישראל היום", יואב לימור, מושב בכנס הרצליה שעסק בשאלה האם ישראל תנצח במלחמה הבאה, תוך מיקוד בתרחישי העימות בחזית הצפונית. סגן הרמטכ"ל לשעבר, אלוף (מיל') יאיר גולן, טען בדיון שבמקרה כזה תפיסת הפעלת הכוח של צה"ל משלושת העשורים האחרונים, המבוססת בעיקרה על אש מנגד, מודיעין מדויק ותמרון מוגבל, אם בכלל, לא תספיק.

"נצטרך לשנות את הפרדיגמה הצבאית ואת הפרדיגמה המדינית ולעבור למבצע של תמרון רחב היקף שתכליתו להכריע את הכוח הצבאי של האויב. ולהכריע את הכוח הצבאי של האויב זה: אחד, להרוג בו ככל שניתן; שתיים, להרוס את מקסימום האמל"ח שנמצא בידו (אמצעי הלחימה שלו); והדבר השלישי, להרוס את מרב התשתית המבצעית שלו", אמר.

מפקד חיל האוויר לשעבר, אלוף (מיל') אמיר אשל, העיר מצדו שבתרחיש מלחמה עם לבנון ראוי לקחת בחשבון שסוריה לא תישאר ניטרלית, "אחרי שחיזבאללה עזר לה לקום מהקרשים. היא כנראה תהיה שותפה בצורה כזאת או אחרת". עוד העריך "שהדוב הרוסי לא ייתן למלחמה כזאת להימשך לאורך זמן רב מאוד. זה מסכן את האינטרסים שלו, את הפרויקטים שלו, ויש לו דרכים להבהיר כשהוא רוצה להגיד 'קצר', זה כנראה יותר קצר ממה שחושבים".

כמו משתתף אחר בפאנל, הפרשן הצבאי של "הארץ", עמוס הראל, גם אשל העריך שהמלחמה לא תסתיים בכניעת חיזבאללה, שהעורף ייפגע קשה מכפי שהציבור מדמיין, אך לישראל יש יכולת להנחית עליו מכה "בהיקפים שהוא לא מתאר".

את גישת התמרון הרחב של גולן דחה אשל מכל וכל, וציין שהיא בעיניו רומנטית ומתאימה לקרבות דוגמת קרב אל-עלמיין, שניהל הצבא הבריטי בפיקוד מונטגומרי כנגד הצבא הגרמני בפיקוד רומל במישורי המדבר המערבי באפריקה ב-1942. מהלך שכזה מחייב מערכה שתימשך חודשים, לעומק של מאה קילומטרים בלבנון, מחירו יקר והישגו לא מובטח.

אשל אמנם ציין שצה"ל יצטרך לתמרן, אבל בהתאם לעיקרון לפיו אתה עומד היכן שאתה יושב. ניכר שהוא מאמין שאת עיקר הלחימה יש לעשות מן האוויר.

גולן מצדו השיב שמדיניות הביטחון הלאומי של ישראל היא "לייאש את אויבינו מעצם המלחמה". את זה, אמר, לא "תעשה אם לא תכה בהם מספיק חזק". ביושר, ציין שבוויכוח על השאלה מהי מכה מספיק חזקה, וכיצד היא נעשית בפועל, ישנה בטוח יותר מתשובה אחת ולא בטוח ששלו היא הנכונה ביותר.

הוא ציין גם שאינו מעריך שישראל תהיה נתונה ללחץ מדיני מצד גורם כזה או אחר, ובכלל זה רוסיה, לסיים את המערכה. לגישתו, ישראל תחתור בעימות להשגת הכרעה צבאית. הכרעה שכזו, כנגד אויב כמו חיזבאללה, שאין לו מרכז כובד מובהק, "נמדדת בהיקפי השמדה ובלהביא אותו למצב של חידלון בכושר הפעולה הצבאי שלו".

לתפיסתו, אף שהדבר לא מחייב לפגוע בכל משגר רקטות, סמוך לגבול או בצפון לבנון, את ההישג הזה לא יביאו מאמצי האש לבדם, ויש להפעיל מהלך קרקעי.

משתתף אחר בפאנל, האלוף (מיל') גיורא איילנד חזר על תפיסתו, לפיה במלחמה הבאה יש להגדיר את כלל מדינת לבנון (אבל לדבריו הדבר תקף גם בעזה) כאויב, שכן "יש לישראל לעולם יתרון בלנסות לייצר מצב מול מדינה ולא מול ארגון טרור".

בהתייחס למוכנות צבא היבשה ציין איילנד, בניגוד לטענות האלוף (מיל') יצחק בריק, שבעיניו רמת הצבא טובה אך אינה מאה אחוז, "כי למאה אחוז יש מחיר מאוד כבד. תרצה מאה אחוז כשירות של כל הטנקים וכל הנגמ"שים כל הזמן, זה הרבה כסף שיהיה לך חסר במקום אחר".

עם זאת זיהה איילנד שחיקה בצבא היבשה בשני תחומים. האחד, אמר, הוא "במידת היכולת ובמידת העצמאות של יחידות ביבשה". לדבריו, אל"מ מזרוע היבשה הציג לו (איילנד, קצין צנחנים, שימש בעבר כקחצ"ר) לאחרונה את המבנה של גדוד חי"ר בעת הזו ולדעתו, "גדוד חי"ר לפני עשרים שנה היה מצויד יותר טוב מגדוד חי"ר של היום".

שחיקה נוספת שזיהה היא במקצוענות של המפקדים. "אם פעם הצבא המקצועי, בטח בחיל רגלים, היה מתבסס על היכולות של מפקדים להבין שטח ואויב ולתמרן, היום מה שנתפס כמקצועי זה הפעלת גאדג'טים, ואנחנו שוחקים חלק מהיכולות שברגעי אמת עלולים להיות בעייתיים", הזהיר.

הדיון בכנס הוא האתגר שלהם

התרחישים והדילמות שבהן עסק המושב בכנס עתידות להיות (ולמעשה מהוות כבר) את עיקר עיסוקם של שורה של קצינים שמונו השבוע לתפקידי מפתח בצבא היבשה. בין הקצינים שזכו לקידום בלטו אל"ם רומן גופמן, קצין שריון, שיתמנה למפקד אוגדת הבשן שאחראית על הגבול עם סוריה, אל"ם אבי רוזנפלד, מפקד שלדג לשעבר, שיפקד על עוצבת עידן, ומפקד אוגדת סיני, תא"ל יניב אלאלוף, שיתמנה למפקד אוגדת יהודה ושומרון.

תא"ל ירון פינקלמן, שכמו אלאלוף פיקד על גדוד בחטיבת הצנחנים, יתמנה לראש חטיבת המבצעים באגף המבצעים. זהו, אולי, תפקיד התא"ל החשוב בצבא, שכן הוא נדרש, כמאמר גבי אשכנזי (שכיהן בתפקיד באמצע שנות ה-90), "לחשוב כמו רמטכ"ל ולפעול כמו קמב"ץ".

מינוי נוסף הוא זה של תא"ל נמרוד אלוני למפקד הבא של אוגדת עזה. זאת תהיה הפעם השלישית בה אלוני, גם הוא קצין צנחנים (שתחת המח"ט כוכבי, פיקד על הסיירת החטיבתית בחומת מגן וזכה לצל"ש), מחליף בתפקיד את מפקד אוגדת עזה הנוכחי, תא"ל אליעזר טולדנו. השניים פיקדו זה אחר זה על יחידת מגלן ועל חטיבת הצנחנים.

אלוני הוא קצין מוערך שפיקד בין היתר בהצלחה על גדוד הסיור של הצנחנים במלחמת לבנון השנייה, בקרבות במארון א-ראס ובינת ג'בייל, אבל עזה היא זירה שבה טרם פעל, ואת האוגדה וזירת הלחימה הנפיצה אינו מכיר "דרך הרגליים".

החורף בא

את הכותרות תפסה (איך לא) ההחלטה למנות את תא"ל עופר וינטר למפקד הבא של עוצבת האש המובחרת. וינטר נהנה בציבור מתדמית של קצין נועז, שאינו עושה חשבון וחותר למגע, ולא בלי סיבה. הוא השלים מסלול לוחם בסיירת מטכ"ל, לחם כקצין ביחידת מגלן בלבנון ועבר לחטיבת גבעתי. כשפיקד על גדוד הסיור של החטיבה באינתיפאדה השנייה, הוענק לגדוד, לראשונה בצה"ל, עיטור המופת (וינטר עצמו עוטר בצל"ש אלוף).

ב-2014 פיקד וינטר על גבעתי ב"צוק איתן". והנה, מאז שסיים את תקופת הפיקוד על החטיבה הוא נשלח ל"מקרר". אמנם, כמו שאר מפקדי החטיבות במערכה ההיא קודם גם הוא לתא"ל, אך לתפקידי מטה בלבד. בשני דיוני שיבוצים התעקש הרמטכ"ל דאז, גדי איזנקוט, שלא למנותו למפקד אוגדה.

ה"סנגורים" שקמו לקצין, רובם המוחלט שלא מטעמו, טענו כי הסיבה שלא קודם לתפקיד בכיר ביחידות השדה היא כי הוא דתי (וינטר הוא מהבוגרים הבולטים של המכינה הקדם צבאית שבעלי). כראייה הציגו את הביקורת שספג על אותה פקודת יום שפרסם בטרם "צוק איתן", שבה, מתוך שאיפה לחזק את רוח הלחימה של חייליו, שילב יסודות דתיים יהודיים יותר וממלכתיים פחות. האמת, כרגיל, יותר מורכבת.

בצה"ל לא בודקים מה יש למפקדי השדה מתחת לקסדה. במהלך התקופה בה שימש וינטר כמח"ט גבעתי התרחשה בחטיבה סדרת אירועים מטרידה שבגינה רשם לו הרמטכ"ל דאז, בני גנץ, הערה פיקודית. סביר גם שבמטכ"ל לא אהבו את זה שוינטר, ככל הנראה, תדרך ללא אישור את השר נפתלי בנט, חברו לנשק, אודות המנהרות בראשית "צוק איתן".

אירוע חטיפת גופתו של הדר גולדין בשלהי "צוק איתן" לא סייע לו גם כן. וינטר, שהפעיל "נוהל חניבעל" אגרסיבי, קרא נכון את תמונת הקרב, אך ספג לאחר מכן גם ביקורת קשה על האש המסיבית שהורה להפעיל, ממנה נהרגו אזרחים פלסטינים רבים שלא היו מעורבים בטרור.

זה לא חדש. לאחר "חומת מגן" מונה מח"ט גולני דאז, משה "צ'יקו" תמיר, לראש מטה פיקוד המרכז, ורק לאחר מכן למפקד אוגדת עזה. קצין בכיר תיאר אז את המהלך כ"סדרת חינוך קטנה" מצד הרמטכ"ל, נוכח שורת תקלות שהתרחשו בחטיבה עליה פיקד. לא מן הנמנע שכך קרה גם הפעם. החלטתו של כוכבי למנותו למפקד על אחת משלוש אוגדות ההכרעה של צה"ל, ועוד לזו שתפקידה לתמרן בעומק, מלמדת ש"ריצה את עונשו" והגיע הזמן להמשיך הלאה.

וינטר הוא לוחם, אבל כמו תא"ל אלוני באוגדת עזה, הוא מקבל לידיו אוגדה שבה לא שירת מאז שעזב את יחידת מגלן. ואם זה לא מספיק, הרי שהאוגדה היא האוגדה בה"א הידיעה של הרמטכ"ל הנוכחי. שם הוא גדל מהיותו חייל בצנחנים, דרך היותו מג"ד ובשני תפקיד מח"ט וכמפקדה. הוא שגידל את מפקדיה במילואים ובקבע. כך למשל, מפקד מגלן הנוכחי ומפקד חטיבת חוד החנית, אל"מ יניב בארוט, שירתו תחתיו כקצינים צעירים בצנחנים.

מנגד, מסלול השירות השלם והמלא של וינטר בכוחות המיוחדים, בחי"ר וכמח"ט מילואים, כמו גם ההבנה במורכבויות האסטרטגיות שרכש בתפקידו כמזכיר הצבאי של שר הביטחון (שהוא במקרה גם ראש הממשלה, שמיהר לברכו בטוויטר: "תוביל אותם לניצחון. בהצלחה!"), אמור לאפשר לו לסגור פערים ומהר.

אז איך מנצחים?

במאמר ב"וואלה" טען הפרשן אמיר אורן שמינוי וינטר וגופמן, הנחשבים ללוחמניים במיוחד, למפקדי אוגדות מבטא את שאיפת הרמטכ"ל "להכרעת בזק, בעיקר של חיזבאללה, כדי להשיג בזריזות את התכלית, להגיע ליעדים הקרקעיים ולצמצם את הפגיעה בעורף הישראלי".

זוהי שאיפה ראויה שכן יתרונו הגדול של צה"ל בא לידי ביטוי בראשית המלחמה, ועליו לפעול לקצרה ככל שניתן. הימשכותה, משחקת לידי האויב. היא גם מתכתבת עם הדברים שאמרו איילנד וגולן בכנס ועם הדגש ששם הרמטכ"ל, עם היכנסו לתפקיד, על הקטלניות של צה"ל בלחימה.

אבל חשוב לזכור שבשני העשורים האחרונים לא סבל צה"ל מהיעדר אוגדונרים ששים אלי קרב. הבעיה הייתה, ועודנה, כפי שציין איילנד בדבריו, שהקבינט הביטחוני אינו למד כראוי את הסוגיות האסטרטגיות וכשהאירוע שמביא להסלמה מתרחש, השרים מגיעים אליו ללא ידע רלוונטי מוקדם, ומנסים ללמוד אותו תוך שהם מתמרנים בין ניתוחי מודיעין אסטרטגיים ודיווחים טקטיים מהשטח. ככה לא מגבשים אסטרטגיה. וכשאין אסטרטגיה, גם הרמטכ"ל הכי התקפי והאוגדונרים הכי לוחמניים לא יעזרו.

גל פרל פינקל, מפעיל הבלוג "על הכוונת", בלוג מדיני-ביטחוני על חזון, אסטרטגיה ופרקטיקה. בין היתר עבד כאנליסט בחברת מחקרי שוק ומודיעין עסקי. בעבר שירת בצנחנים ועבד במשרד ראש הממשלה. בעל תואר שני בדיפלומטיה וביטחון מטעם אוניברסיטת תל אביב. במחקריו עוסק בצה"ל, מערך המילואים, דוקטרינות ואסטרטגיות צבאיות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 1,411 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום רביעי, 8 במאי 2024
מה שחשוב ומעניין עכשיו

למקרה שפיספסת

היום ה־214 ללחימה ● 132 חטופים עדיין בעזה

החטוף ליאור רודאיף נרצח ב-7.10 וגופתו נחטפה לעזה

הבית הלבן: נאמר לנו כי מעבר כרם שלום ייפתח מחר ● איש עסקים ישראלי נרצח באלכסנדריה שבמצרים ● שיחות המו"מ התחדשו בקהיר; הבית הלבן: "הצדדים יכולים לגשר על הפערים" ● דובר חמאס: "הכדור במגרש של נתניהו, הוא מסכן את העסקה" ● דיווח: ישראל התחייבה לפעולה מוגבלת ברפיח, האחריות על הגבול תעבור לחברת אבטחה אמריקאית פרטית ● דיווח: ארה"ב מעכבת משלוחי נשק לישראל "כדי להעביר מסר פוליטי"

עוד 56 עדכונים

נתניהו מורתע

מדיניות הבידול בין עזה ליו"ש נמשכת גם בעקבות המלחמה, ואין שינוי בעניין במדיניות בנימין נתניהו והימין הקיצוני.

העולם לוחץ ומעקר יכולת אמיתית לתקוף באופן רחב היקף ברפיח. מה שלא נעשה עד כה כבר יהיה קשה לעשות. נתניהו מורתע. הוא מאיים ונסוג, מפגין שרירים ומתקפל, נחוש בהצהרותיו ורכרוכי במעשיו. סוג של "תפסו אותי שאני לא ארביץ".

משה בן עטר הוא פובליציסט, מחבר הספר "המסע לישראל האחרת". עסק שנים בתכנון אסטרטגי והיה מנכ״ל המועצה הציונית בישראל, מנהל כפר הנוער יוענה ז'בוטינסקי, ומנהל המכון למחקר וחינוך בקרן כצנלסון. היה יועצם של כמה שרים ויועץ ליצחק הרצוג.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1
עוד 763 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

שני שלישים מתושבי העוטף לא מרגישים בטוחים לשוב הביתה

אף שרוב תושבי העוטף עדיין מרגישים שהקיבוצים והמושבים שנאלצו לנטוש הם "הבית", רובם לא חש בטוח לחזור לשם כעת, ומצביעים על ליקויים ביטחוניים שמונעים מהם לשוב לאזור, כולל חוסר אמון בהנהגה, כך עולה מסקר חדש שממצאיו מובאים כאן לראשונה

עוד 520 מילים

עקורים

קשה לדבר היום על שלום, אבל להסכם מדיני יש אוזן קשבת

התותחים עוד רועמים, דובר צה"ל מתיר לפרסום כמעט מדי יום שם של הרוג נוסף ועוד אחד, המסוקים פורקים את הפצועים בבתי החולים, הידיעות על עשרות אלפי הרוגים פלסטינים ממשיכות לזרום, ברקע שיחות הגישור והתיווך להפסקת אש ולהסכם חטופים – ובמקביל ניצבים ארגוני השלום.

ארגוני השלום שחוו שבר ענק, שלא חוו כמותו בעבר.

פאר לי שחר היא עיתונאית, חברה בוועד המרכזי של מפקדים למען בטחון ישראל, בוועד הפעיל של אמנסטי ישראל, בוועד של מדרשת אדם, ופעילת שלום בתנועת נשים עושות שלום, והיא שרת ההסברה בממשלת השיקום - ממשלת הצללים הלאומית. הייתה עורכת, כתבת ומגישה בקול ישראל במשך 25 שנה. יש לה ותק של עשרות שנים בתקשורת - בגלי צה"ל (ככתבת הראשונה ביומני החדשות) וככתבת מדינית ופוליטית בעיתון חדשות ועל המשמר.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 855 מילים

המלחמה העמיקה את הפערים החינוכיים

בדיקת זמן ישראל נזקי תקופת הקורונה ללימודים טרם תוקנו במלואם, וכעת נוספו להם נזקי המלחמה ● רבים מבתי הספר לא ממוגנים, חובת הנוכחת בוטלה, והתוצאה – תלמידים ישבו בבית במשך חודשים ● לחלק מהילדים העקורים אין תנאים סבירים ללמידה עד עכשיו ● משרד החינוך לא בדק את היקף הפגיעה ● ארגוני ההורים: הלמידה מרחוק לא שווה כלום, הנזק גדול וייקח שנים לתקן

עוד 1,843 מילים

שבעה במאי

בכניסה לטבריה שמנו ווייז כדי להגיע למלון נוף כנרת, וגילינו שאנחנו בשדה התעופה רפיק אל חרירי בביירות. אולי ווייז צדק. נהג אמבולנס לא אדיב הסביר לנו את הכיוון הכללי, ואחרי נהיגה ברחובות תלולים הגענו לחניה בגינה פורחת, שאכן השקיפה על נוף הכנרת מגובה 300 מטר מעל פני הים.

באתי לשבעה של אהרל'ה. אביו של שי, בן כיתה וחבר טוב.

מעצבת, חושבת, מאיירת וכותבת. בעלת המותג B.Knit לטקסטיל ואפנת בית. פרסמה סיפורים קצרים בפלטפורמות שונות, בין היתר באתר המוסך, עברית ובכתב העת פטל. איירה עבור מוסף שישי של מעריב. גרה בתל אביב

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 957 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

להחלטה שהתקבלה בסוף השבוע נגד בניית מלון בחוף לידו באשדוד עשויות להיות השלכות על כל קו החוף הישראלי ● ועדת הערר קבעה שהחוף שייך לציבור ולא לקומץ בעלי הון, ושתוכניות מהמאה הקודמת של בנייה סמוך לקו המים לא מתאימות למציאות הנוכחית ● בינתיים יציקת הבטון והיסודות שהונחו בלי היתר ממשיכים לכער את החוף, ונראים כמו אנדרטה למלון שאולי לא יקום אף פעם

עוד 943 מילים

ארגון ישראלי מעורב בהובלת סיוע מקהיר לרצועת עזה

ג'ם, עמותה העוסקת בתחום הסיוע ההומניטרי, וסמארט־אייד, ארגון סיוע ישראלי מוכר, הם מהגופים המרכזיים הפועלים עתה ברצועה ● בריאיון לזמן ישראל מייסדי הארגונים מסבירים כיצד הם מוודאים שהסיוע לא מגיע לידי חמאס ("לא מכניסים שקי קמח גדולים") ומסרבים להתייחס לפוליטיקה ("אנחנו עובדים עם כל מי שמוכן לקבל את הסיוע")

עוד 1,323 מילים ו-2 תגובות

במלחמה הגדולה הבאה, בכירי הצבא האמריקאי מקווים שהרובוטים יהיו הראשונים להתייצב אל מול קליעי האויב ויעשו את העבודה המלוכלכת, האפורה והמסוכנת במקום לסכן חיי חיילים ● בצבא ארה"ב מאמינים שכמעט כל יחידה, עד ליחידות הרגליות הקטנות ביותר, תיעזר בקרוב בכטב"מים לאיתור, הגנה ותקיפה, ולא יעבור זמן רב עד שארה"ב תשלח רובוטים לקרב בצוותי אדם-מכונה

עוד 2,496 מילים

גם בנפאל ובתאילנד מחכים לשחרור החטופים

שמונה תאילנדים ונפאלי אחד עדיין חטופים בעזה ויש תקווה שהם בחיים ● בנפאל קוראים לשחרור הסטודנט החטוף שלהם ובתאילנד מנסים לפעול מאחורי הקלעים ● בנציגויות ישראל מבקרים אצל משפחות הקורבנות והשורדים ומנגישים להם מידע בנושא הזכאות של נפגעי איבה ● ביפין ג'ושי הציל את חבריו הנפאלים כשזרק רימון מהמיגונית: "זה לא עזר לו כי הוא נחטף"

עוד 1,134 מילים

בג"ץ המחיש אתמול פעם נוספת כי הוא לא יהיה זה שיוריד את נתניהו מכס ראש הממשלה – ודחה שוב עתירה שביקשה להוציא את נתניהו לנבצרות בגלל ניגוד עניינים מוגבר בימי המלחמה ● בית המשפט למעשה מנרמל בהחלטתו את המצב החריג, תוך שהוא מתייחס אליו כמעין מצב בסיסי, שבו אין להטריד את בג"ץ יתר על המידה ● פרשנות

עוד 1,034 מילים
היום ה־213 ללחימה ● 132 חטופים עדיין בעזה

צה"ל: כוחותינו תוקפים באופן ממוקד במזרח רפיח; דיווחים פלסטיניים: טנקים נכנסו לאזור

קודם להודעת הצבא נמסר מלשכת ראש הממשלה שקבינט המלחמה החליט פה אחד להמשיך בפעולה ברפיח "כדי להפעיל לחץ צבאי על חמאס" ● חמאס הודיע שהוא מקבל את ההצעה להפסקת הלחימה; לשכת נתניהו: תשובת חמאס רחוקה מדרישות ישראל, אך תשוגר משלחת לדון בגיבוש הסכם ● הבית הלבן: נתניהו הבטיח לביידן שמעבר כרם שלום יישאר פתוח להעברת סיוע הומניטרי לרצועה

עוד 55 עדכונים

הלחץ על נתניהו להרחיב את המלחמה מחלחל גם אל הליכוד

כשליש משרי הממשלה שהיו בדרכם לישיבת הממשלה מצאו לנכון לרדת מרכבם ולהצטרף אל המפגינים מפורום תקווה ופורום גבורה מול לשכת ראש הממשלה אתמול ● המפגינים דרשו להמשיך במלחמה ולהיכנס מייד לרפיח, גם במחיר ויתור על עסקת החטופים ● "חמאס לא יוכל לשלוט יותר בעזה", אמר השר מיקי זוהר למפגינים, "אם זה יקרה, לממשלה הזו אין זכות קיום" ● פרשנות

עוד 671 מילים ו-2 תגובות

קרפור חוגגת שנה אך אף הבטחה של נתניהו לא קוימה

לפני שנה ראש הממשלה נתניהו הבטיח כי השקת סניף קרפור בישראל תהיה נקודת מפנה ביוקר המחיה ● אלא שמאז הרשת בישראל נקלעה להפסדים עצומים, המנכ"ל עזב, המחירים טסו למעלה ואת הפתרון האמיתי ליוקר המחיה לא רואים באופק ● כך נראה כישלון ממשלתי ידוע מראש ● פרשנות

עוד 1,101 מילים ו-2 תגובות

גם אנו, תושבי עזה, חיים כבני ערובה של חמאס

ריאיון סמי עובייד, ששוהה כעת אצל קרובי משפחה ברפיח, משתוקק לחזור לביתו בצפון הרצועה ומאמין שישראל צריכה לספח את הרצועה ("לעולם לא יהיו שתי מדינות, אז בואו ניצור מדינה אחת") ● בריאיון לזמן ישראל הוא מבהיר שחמאס לא נעלם וכי בלי תוכנית ל"יום שאחרי" הוא יחדש את שלטונו: "אף אחד לא רוצה את חמאס, אבל אנשים גם לא רואים אלטרנטיבה"

עוד 2,192 מילים

צחי הנגבי עיוות את ההיסטוריה כדי להתחמק משאלת היום שאחרי

ראש המל"ל התפאר כי צה"ל היה קרוב מאוד מלשים יד על סנוואר, אך סילף את ההיסטוריה בדרכו של נתניהו כשטען שגם במלחמה העולם השנייה לא עסקו ביום שאחרי לפני הניצחון על הנאצים ● הטיעון המעגלי מתווסף להודעות התמוהות של נתניהו בשבת, שכבר הכריז על כניסה לרפיח בלי קשר לעסקה ● אולם, רוב הציבור בעד עסקה גם על חשבון רפיח ● פרשנות

עוד 766 מילים ו-1 תגובות
סגירה
בחזרה לכתבה