משטרת מחוז גלוסטרשייר בבריטניה עצרה כמה גברים בחשד לעבירות על חוק חומרי הנפץ סמוך לבסיס חיל האוויר פיירפורד, המשמש את חיל האוויר האמריקאי. קודם לכן הוכרז "מצב חירום" בבסיס.
על פי דיווח ברשת Sky News, המשטרה המקומית מסרה כי צוות מומחים לסילוק פצצות של צבא בריטניה בוחן כעת כמה כלי רכב באזור הבסיס.
עוד נמסר כי תושבים מקומיים המתגוררים סמוך לזירה פונו מבתיהם כחלק מצעדי הזהירות במקום.
עד ראייה סיפר לסוכנות הידיעות "רויטרס" כי שוטרים חמושים חסמו את הגישה לשער המרכזי של הבסיס. כ-30 כלי רכב של כוחות ההצלה, ובהם ניידות משטרה, אמבולנסים וכבאיות, הוצבו בכפר פיירפורד הסמוך לבסיס.
"מספר נכסים מפונים כעת באזור וולפורד בעקבות הכרזה על אירוע חירום. זאת בהמשך למעצרם של כמה גברים בחשד לעבירות על חוק חומרי הנפץ", נמסר בהצהרה מטעם משטרת גלוסטרשייר, בהתייחס לכפר הסמוך לבסיס. "הצוות המיוחד לסילוק פצצות של הצבא בודק בשעה זו כמה כלי רכב".
דובר מטעם חיל האוויר האמריקאי אמר כי לא ידון באמצעים ספציפיים להגנת הכוחות. "כנף התמיכה הקרבית ה-501, כמו גם שאר הכנפיים שלנו המוצבות בבריטניה, שומרות על דריכות וינקטו את הפעולות הנדרשות כדי להבטיח את ביטחונם של אנשינו, האזרחים, הקבלנים ובני משפחותיהם", אמר הדובר.
"אנו בוחנים באופן תדיר מגוון גורמים המשפיעים על האמצעים שאנו נוקטים או משנים כדי להגן על המתקנים שלנו, על אנשינו ועל משפחותיהם".
ממשלת בריטניה אישרה לארצות הברית להשתמש בבסיס פיירפורד של חיל האוויר המלכותי כדי לבצע תקיפות נגד אתרי טילים איראניים התוקפים ספינות במצר הורמוז.
בחודש יולי הודיעה בריטניה כי כוחותיה החמושים מוכנים להגן על המדינה מפני כל מתקפה, לאחר שמשמרות המהפכה של איראן פרסמו אזהרה שלא לאפשר למפציצים אמריקאים להמריא מפיירפורד.
במקביל, שרים בבריטניה תדרכו ספקיות של תשתיות קריטיות לגבי האיום הנשקף מצד רוסיה, ברקע החשש הגובר בממשלה ממבצעי חבלה ומתקפות סייבר אפשריות. רוסיה מצידה מכחישה כי היא מבצעת מתקפות היברידיות נגד מדינות המערב.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו