מי שמבקש להבין את עוצמת תחושת הכישלון של השבעה באוקטובר
יכול היה ללמוד זאת מכינוס מאות אנשי המודיעין השב"כ והמוסד שנערך בשבוע שעבר (2 באפריל) תחת הכותרת "המתודולוגיה של הערכת המודיעין". את הכינוס יזם פרופ' יצחק בן ישראל, ראש מרכז הסייבר וראש סדנת יובל נאמן לטכנולוגיה וביטחון.
כדי לאמוד את מידת התדהמה שאחזה בכל אחד מהם בשבעה באוקטובר ניתן לצטט מהסרטון בו הופיע האלוף במיל' אביגדור קהלני שאמר "יש שלושה דברים שנשגבים מבינתי – גוף האדם, היקום והשבעה באוקטובר".
פאר לי שחר היא עיתונאית, חברה בוועד המרכזי של מפקדים למען בטחון ישראל, בוועד של מדרשת אדם, ופעילת שלום בתנועת נשים עושות שלום, והיא שרת ההסברה בממשלת השיקום - ממשלת הצללים הלאומית. הייתה עורכת, כתבת ומגישה בקול ישראל במשך 25 שנה. יש לה ותק של עשרות שנים בתקשורת - בגלי צה"ל (ככתבת הראשונה ביומני החדשות) וככתבת מדינית ופוליטית בעיתון חדשות ועל המשמר.
"כולם יודעים שהטובים הפסידו
כולם יודעים שהמשחק מכור
העני נשאר עני והעשיר מתעשר
ככה זה, כולם יודעים". (לאונרד כהן)הדרה לוין ארדי היא מוזיקאית, סופרת, משוררת, אמנית ספוקן-וורד, מופיענית (גם קצת מציירת). בוגרת אוניברסיטת ניו יורק בקולנוע וטלוויזיה בהצטיינות יתרה. פרסמה 3 ספרים (שירה ופרוזה), 18 אלבומים (אנגלית ועברית) ומדי פעם מפרסמת מאמרים וטורים. לעולם לא תוותר על כוס היין שלה. "הבוב דילן והטום ווייטס הישראלית" (הארץ).
פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
במשך שנים הכוחות המצרים בסיני העלימו עין מהברחות נשק לחמאס בעזה. הסכם השלום עם מצרים מגביל את הפעילות של ישראל נגד הפעולות או חוסר הפעולות של קהיר, אבל בזמן האחרון יש רבים שמצביעים על הצורך לפקוח עין על ההתפתחויות בתחום כוחה הצבאי של מצרים.
בימים אלה מצרים החלה לקבל מצרפת את ראשוני מטוסי הקרב מדגם ראפאל. היא גם משקיעה סכומי עתק בתוכנית להשבחת צי הטנקים האמריקאים מדגם אברמס שמפעיל צבאה.
אריה אגוזי הוא כתב לענייני ביטחון. עבד בעבר בידיעות אחרונות. מתמחה בדיווח על טכנולוגיות ביטחוניות ישראליות ועל האתגרים עימן צריכות טכנולוגיות להתמודד, בעיקר מול האיומים החדשים.
לאחר 15 חודשים של סכסוך אכזרי, נראה שהושג הסכם לסיום המלחמה בין ישראל וחמאס תמורת שחרור החטופים. אבל גם אם הכל – כלומר, השלב הראשון – נחתם וננעל, נותרו שאלות קשות, וייתכנו השלכות פוליטיות דרמטיות ביותר. ייתכן שאנו חוזים ברגע מפנה בתולדות ישראל.
להלן הסוגיות שתקבענה לאן פנינו, וגם לאן פניו של בנימין נתניהו – אם לשבט ואם לחסד (או שמא קללה) של המשך שלטונו האינסופי.
דן פרי שירת כעורך ראשי של סוכנות איי-פי במזה"ת (מבסיסו בקהיר) לאחר תפקידים דומים באירופה, אפריקה והאיים הקריביים. שימש כיו"ר התאחדות עתונאי החוץ בישראל. איש היי טק ויזמות בעבר ובהווה. עקבו אחריו ב: https://danperry.substack.com
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
כנס חשיבה מיושנת, של גברים מזדקנים שיודעים שהחשיבה שלהם/חוסר העשיה הביאו את ישראל לאתגר קיומי, מעצם חשיבה מוגבלת לצבא ומודיעין
ובעצם זה שהגבילו את עצמם לציות בתוך מסגרת מנוונת, תחת "הנהגה" של מושחתי כככ,
פונדמנטליסטים של טרנספר גזעני
ומשתמטים אנטי ציונים.
כנס בואו לא נדבר על קונספציה, שעדיין שולטת(!!!)-
תכלס, מדינה קטנה מפנטזת שהיא מעצמת על.
אבל, הצבא לא מסוגל לפתור בעיות מערכתיות,
באמצעים כוחניים:
1. ישראל לא ממש דמוקרטיה,
מוסדות השלטון מרוקנים מאנשי מקצוע איכותיים,
תרבות שקר, הרס החינוך הממלכתי, התקציב לא מושקע רציונלית ממוקד בפיתוח העתיד.
—בעלי ההשפעה לא קמים לשנות זאת יחד.
2. אין יוזמה עוצמתית לעצב חיים לצד הפלסטינים:
אין מאמץ עקבי גדול להסדרה יציבה בין 7 מיליון ערבים ו-7 מיליון יהודים מסוגים שונים, בין הנהר לבין הים, פלוס כמה מיליוני פלסטינים בירדן.
—שיתוק מדיני והשארת הזירה לפונדמנטליסטים משני הצדדים, במקום מאבק בלתי מתפשר בהם.
3. העדר מדינאות לעיצוב האזור –
אין בישראל מדינאים שדואגים לבניית ציר סעודיה-מצרים-נסיכויות-ארה"ב אופרטיבי, אלא יש מי שחותרים נגד ציר כזה, ונתונים לאירן גרעינית בפועל יחד עם רוסיה וסין להוביל שינוי אזורי.
—-התמקדות צרה בצבא ואינטרסים פוליטיים מיידיים, בלי חזון ובלי שרי חוץ ובלי מנגנונים לבניה מדינית. מאות מיליארדים רק למלחמה ועוד מלחמה.
3. בורות לגבי הזירה הגלובלית-
אומת הייטק בלי ארגון להשפעה ומעורבות באתגרים חוצי גבולות; מעבר לאקזיטים. חולשה בחשיבה סטרטגית עם אימפקט, ומינוף מוגבל מאוד של הקשרים ליהודים ברחבי העולם, ולדמוקרטיות וארגונים בינלאומיים.
התמקדות סייבר ובינה מלאכותית במובן הטכנולוגי, ומעט מדי במובן שמשנה את עתיד האנושות.
נחוץ כנס אחר, עם אנשים אחרים, ובעיקר עשיה…עכשיו