JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אייל טל | זמן ישראל
אישיות
אייל טל
אישיות
אייל טל

משבר החינוך: בתיה"ס מבטלים מקצועות ומגמות, בעיקר במדעים; מורים לאנגלית מועסקים בפנסיה; הייטקיסטים בלי הכשרה מלמדים מתמטיקה; מחנכות "מפוצלות" לשתי כיתות – ובתיכון מגיעים לשעתיים ביום ● המורים הוותיקים עובדים יותר, נשברים ועוזבים גם כן, חלקם עוברים ללמד במסגרות העשרה פרטיות באותם המוסדות: "מאז הקורונה המצב פשוט אסון" ● בהסתדרות המורים מעדיפים לא להתייחס ● בדיקת זמן ישראל

לכתבה המלאה עוד 2,649 מילים
כל הזמן // יום שני, 20 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

נשיא לבנון: בחרתי במו״מ עם ישראל כדי להציל את המדינה

מקור איראני בכיר: נותרו פערים מול ארה״ב לגבי הגרעין, תוכנית הטילים אינה נתונה למו״מ; טראמפ אמר כי ישקול את המצור על הורמוז ● נתניהו גינה את המקרה בו חייל שבר פסל של ישו בלבנון והבטיח שינקטו צעדים נגדו ● ישראל חושפת מנגנון טרור איראני שפעל לפגיעה בבכירים ויעדים אסטרטגיים ● פיקוד המרכז האמריקאי פרסם תיעוד של נחתים גולשים ממסוק אל ספינה איראנית

יוליה שמאלוב-ברקוביץ' בבית המשפט העליון בירושלים, 25 ביולי 2024 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
יוליה שמאלוב-ברקוביץ' בבית המשפט העליון בירושלים, 25 ביולי 2024 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)

ועדת האיתור לבחירת יושב ראש המועצה לשידורי כבלים ולשידורי לוויין המליצה למנות את יוליה שמאלוב ברקוביץ' ליושבת הראש, כך הודיע היום משרד התקשורת.

הוועדה, שבראשה עמד מנכ"ל משרד התקשורת אלעד מקדסי והיו חברים בה נציג נציבות שירות המדינה ושלושה נציגי ציבור, המליצה פה אחד על מינוי שמאלוב ברקוביץ' לתפקיד.

ההמלצה הועברה לשר התקשורת שלמה קרעי, שאישר אותה, ובימים אלה המינוי נבחן על ידי הוועדה לבדיקת מינויים שברשות החברות הממשלתיות.

בשנים 2009–2013 כיהנה כחברת כנסת מטעם קדימה.

בשנת 2017 החלה לשמש כיושבת ראש הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו, עד ששר התקשורת הדיח אותה מתפקיד זה ב-2022.

ביוני 2024 התמנתה למנכ"לית חדשות 13, דבר שהביא למחאה מצד עובדי כלי התקשורת, וכחודשיים לאחר מכן היא פרשה מהתפקיד.

רויטרס
רויטרס, 15:08 עריכה
דרום לבנון, כפי שהיא נראית מישראל, 15 באפריל 2026 (צילום: AP Photo/Ariel Schalit)
דרום לבנון, כפי שהיא נראית מישראל, 15 באפריל 2026 (צילום: AP Photo/Ariel Schalit)

כוחות ישראליים פגעו, בדרגות שונות של הרס, ב־39 יישובים בדרום לבנון מאז נכנסה לתוקפה הפסקת האש עם חזבאללה בשבוע שעבר, כך אמר היום פוליטיקאי בכיר המקורב לחזבאללה.

עלי חסן חליל, עוזר בכיר ליושב ראש הפרלמנט של לבנון נביה ברי, אמר שהפיצוצים העוצמתיים שביצעו כוחות ישראליים הרסו בתים אזרחיים בדרום וכי מדובר ב"פשע מלחמה ברור".

צה"ל מסר שהוא פועל נגד תשתיות חזבאללה בדרום.

רויטרס
רויטרס, 13:59 עריכה

נשיא לבנון ג'וזף עאון הודיע כי המשא ומתן הבילטרלי עם ישראל ינוהל בידי משלחת לבנונית בראשות השגריר לשעבר בארצות הברית סימון קארם.

נשיא לבנון ג'וזף עאון הודיע כי בחר לקדם משא ומתן עם ישראל במטרה "להציל את לבנון", ואמר כי השיחות נפרדות מהמו"מ המתנהל בין ארצות הברית לאיראן.

לדבריו, לבנון ניצבת בפני שתי אפשרויות: "המשך המלחמה על כל השלכותיה ההומניטריות, החברתיות, הכלכליות והריבוניות, או משא ומתן שיביא לסיומה ולהשגת יציבות מתמשכת".

"אני בחרתי במשא ומתן", אמר עאון, "ואני מלא תקווה שנוכל להציל את לבנון".

עאון הדגיש כי צוות המשא ומתן הלבנוני ימשיך להיות בראשות השליח לשעבר לוושינגטון, סימון קארם, וכי לא יוחלף, ברקע מחלוקות פנימיות על הרכב המשלחת.

לדבריו, השיחות עם ישראל נועדו להביא להפסקת הפעילות הישראלית, לסיום נוכחות צה"ל בלבנון ולאפשר פריסה של צבא לבנון לאורך הגבול.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הביע תמיכה בעמדות לבנון בשיחה שקיים עם עאון ביום חמישי, כך לפי לשכת הנשיא.

עאון לא ציין אם בכוונתו להיפגש בקרוב עם טראמפ או עם ראש הממשלה בנימין נתניהו.

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט הביע תמיכה בתחבורה ציבורית בשבת ובנישואים אזרחיים, ועורר ביקורת חריפה מצד ש"ס.

בריאיון לגלי צה"ל אמר בנט כי "ערים צריכות להיות רשאיות לבחור אם הן רוצות תחבורה ציבורית בשבת", והוסיף כי "כל אדם בישראל צריך להיות מסוגל לממש את אהבתו במדינה ולא להידרש לטוס לחו"ל" כדי להינשא מחוץ לרבנות.

לדבריו, "המצפן שלי בנושא הזה הוא היגיון בריא והוגנות", אמירה שמסמנת שינוי בעמדותיו של הפוליטיקאי מהציונות הדתית.

בש"ס תקפו את דבריו ומסרו כי "מי שמוכן למכור את זהותה היהודית של המדינה, את השבת הקדושה ואת הנישואים על פי דין תורה, לטובת רווח פוליטי – יעשה זאת גם בנוגע לארץ ישראל וליישובים ביהודה ושומרון".

יו"ר יהדות התורה, הרב יצחק גולדקנופף מסר: "לא הייתי מתרשם מההבטחות של בנט לנישואים אזרחיים וחילולי שבת, הוא גם הבטיח לא לשבת עם מנסור עבאס וחתם בשידור שלא יאפשר ללפיד להיות ראש ממשלה. אפילו בשמאל יודעים שמדובר בגנב דעת וקולות".

יו"ר מפלגת הדמוקרטים יאיר גולן בירך על הדברים ואמר כי בנט "עבר כברת דרך", והוסיף כי "מעודד לראות שגם בימין מבינים שרק ישראל ליברלית חזקה תנצח".

גם גורמים נוספים בגוש המתנגד לראש הממשלה בנימין נתניהו קראו לשינוי הסטטוס קוו בענייני דת ומדינה. יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד הצהיר בחודש שעבר כי אם ייבחר, יקדם חקיקה שתשלול סיוע ממשלתי ממשתמטים מגיוס, תאפשר לראשי ערים להחליף רבני ערים או למנות רבנים רפורמים וקונסרבטיבים, וכן תנהיג נישואים אזרחיים ותחבורה ציבורית בשבת ביישובים בעלי רוב חילוני.

בספטמבר האחרון פרסמה מפלגת ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן מסמך עקרונות שכלל צעדים לצמצום כוח הרבנות, בהם הגבלת כהונת רב ראשי אחד, הנהגת נישואים אזרחיים והפעלת תחבורה ציבורית בשבת.

לפי דיווח בחדשות 12, בנט נמצא במגעים עם לפיד ועם יו"ר "ישר!" גדי איזנקוט לבחינת הקמת מפלגה משותפת חדשה בשם "ישראל החדשה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 21 עדכונים

הפסקת האש היא הפסקה. לא אסטרטגיה

הבעיה עם הפסקות אש במזרח התיכון היא שהשם שלהן מטעה. הן נשמעות כמו סוף, אבל בדרך כלל הן רק שם מכובס להפסקה טכנית בין סבב אחד לסבב הבא. גם עכשיו, כל הסימנים מצביעים לא על הסדרה יציבה, אלא על רגיעה שברירית, עמוסת סתירות, פרצות ואינטרסים מנוגדים.

השיחות בין ארה"ב לאיראן הסתיימו בלי הסכם, המחלוקות המהותיות נותרו פתוחות, והפסקת האש עצמה מוגבלת בזמן. במקביל, האמריקאים כבר לא מדברים בשפה של שלום אלא בשפה של "יצירת תנאים" לחידוש מעבר ימי בטוח, כלומר בשפה צבאית, הנדסית ומבצעית. כשצריך לפנות מוקשים כדי להציל את הפסקת האש, כנראה שאין באמת הפסקת אש.

ד"ר בלה ברדה ברקת היא מומחית לנדל"ן ופרשנית כלכלית וגאופוליטית ומחברת הספר "הנדסת העושר, התפתחות הנדל"ן מצורך אנושי למוצר פיננסי".

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 775 מילים

"לא בשביל המדינה הזאת בני נהרג"

הם איבדו את יקיריהם בשבעה באוקטובר – אך בצבא ובמערכת החינוך מסרבים לשמוע את קולם ● המצטרפים לפורום השכול הישראלי–פלסטיני נאבקים להקמת ועדת חקירה, להחלפת הממשלה ולמפגש עם הכאב בצד השני ● "צריך להילחם על הנשמה והאנושיות שלנו"

לכתבה המלאה עוד 1,853 מילים

למקרה שפיספסת

דווקא במצב חירום מתמשך, תקשורת היא לא מותרות אלא תנאי לרלוונטיות

יש רגעים שבהם נדמה שהדבר הנכון ביותר לעשות הוא לשתוק. מלחמה או מצב חירום מתמשך הוא אחד מהם. אבל במציאות של היום, שתיקה היא לא בהכרח הבחירה הבטוחה ביותר, ולעיתים היא דווקא מרחיקה ארגונים מהקהל שלהם.

בתקופות כאלה עולה לעיתים הנטייה להוריד הילוך תקשורתי, לבחון כל מסר בזהירות יתרה, ולנסות לא להפריע לרגע. זה מגיע ממקום מובן, אבל פחות מתאים למציאות שבה אנחנו פועלים. כי בישראל של 2026, מצב חירום הוא כבר לא אירוע נקודתי. זו שגרה.

אביגיל רובינגר היא יועצת תקשורת ואסטרטגיה שמאמינה שכוחם של מילים וערכים אמיתיים יכול לבנות אמון – גם בין אנשים, גם בין מותגים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 527 מילים

שופטי העליון עולים להתקפה נגד הקיפאון המניפולטיבי של לוין

המכתב החריג של בכירי העליון לשר המשפטים מסמן נכונות לפעול למינוי שופטים לכלל הערכאות גם ללא שיתוף פעולה מצדו, לנוכח המחסור החמור במערכת ● פרסום רשימות המועמדים והדיון בבג"ץ יכריעו אם חברי הוועדה יוכלו לממש זאת חרף התנגדותו ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 925 מילים

תגובות אחרונות

דיון בעתירה להדחת בן גביר בצל אבטחה מוגברת

העתירה להורות לראש הממשלה בנימין נתניהו להדיח את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הוגשה בספטמבר 2024. העותרות והעותרים: אלופים במיל. נשות אקדמיה. היסטוריונים צבאיים. אנשי חינוך. המוביל הוא ד"ר גדעון אביטל-אפשטיין: היסטוריון צבאי, סופר, עורך דין ומחנך. לצדנו הוגשו 3 עתירות נוספות.

איש מהעותרים לא אוהב את הרעיון של מתן צו שמורה לראש הממשלה להדיח שר. אבל כאן מדובר בשר שמחריב בשיטתיות את בסיס המבנה המשטרי הדמוקרטי (עד כמה שנותר מבנה כזה) ומחסל כל אפשרות להגנה על ליבת זכויות האדם.

עו"ד דניאל חקלאי הוא בעל משרד עריכת דין שמתמחה בייצוג בתחומי המשפט הפלילי, עבירות הצווארון הלבן, ועדות החקירה, הדין המשמעתי ולשון הרע. יליד שנת 73', נשוי ואב לשני בנים. פרסם מאמרים וכן סיפורים קצרים בכתבי עת דיגיטליים. אוהב מאד ספרות, קולנוע ומוזיקה. מוטרד מאד מהסכנות העצומות למשטר הדמוקרטי ולזכויות האדם והאזרח. מנסה לחשוב כיצד למקם את המשפט החוקתי ואת המשפט הפלילי בהקשרים סוציולוגיים, תרבותיים, פוליטיים, היסטוריים ופסיכולוגיים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לבית-המשפט אין שום סמכות להורות על פיטוריו של שר. אם אין סמכות לפסוק - אין סמכות לדון. ישנם משפטנים שמאסו במקצועם, ומקפידים לעסוק בכל דבר מלבד בחוק ומשפט. אז לפעמים צריך להזכיר להם עובד... המשך קריאה

לבית-המשפט אין שום סמכות להורות על פיטוריו של שר. אם אין סמכות לפסוק – אין סמכות לדון. ישנם משפטנים שמאסו במקצועם, ומקפידים לעסוק בכל דבר מלבד בחוק ומשפט. אז לפעמים צריך להזכיר להם עובדות יסוד. שמחתי לעזור.

לפוסט המלא עוד 877 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

סתירות בדוחות הכספיים של העמותה של מרדכי דוד לגבי מקור ההכנסות

עמותת "אחוות אחים לצדק – ביחד ננצח", שהקים דוד יחד עם פעילים מבני ברק ביוני 2025, אספה במהלך 2025 מעל מיליון שקל בתרומות ● אולם בדוח שהוגש לרשם העמותות, העמותה טוענת כי לא אספה תרומות בכלל

לכתבה המלאה עוד 460 מילים

ראש הממשלה מנסה להיפטר מכאב הראש של הפריימריז ודורש שריונים כדי לדחוק מועמדים שמביישים את התנועה ● במקביל, בנט שולט ביד רמה במפלגתו החדשה ומגייס בכירות לשעבר בשירות הציבורי מתוך הבנה ברורה – עדיף אנשי ביצוע פרגמטיים מאשר אידיאולוגים שיעשו לו תרגילי עריקה נוסח שיקלי וסילמן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 807 מילים

הפצצה המתקתקת של המשק הישראלי

השקל מוביל את מגמת התחזקות המטבעות העולמית, ומותיר את היצואנים להיאבק על הישרדותם מול העלויות שהמטבע החזק משית עליהם ● ללא התערבות ממשלתית מהירה, כושר התחרות של המשק הישראלי עלול להימצא בסכנה ממשית ומיידית ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 685 מילים

הסוס הטרויאני של חב"ד

תחקיר תושבי השכונות הדרומיות ברחובות גילו כי לביה"ס היסודי של ילדיהם הוכנס בית כנסת גדול במבנה יביל, ללא אישורים, הקצאה או ביטוח לשימושה של עמותת חב"ד ● כשביקשו הסברים, קיבלו תשובות סותרות ● במקביל, מתברר כי העמותה מתגאה בהקצאה מעל מעון לפעוטות שמעולם לא אושרה, בעוד העירייה עוסקת בהסדרים עקומים המנוגדים לכאורה להוראות החוק ● עיריית רחובות: "המבנה ישמש גם את הקהילה וגם את ביה"ס"

לכתבה המלאה עוד 3,149 מילים

כך מממנים בנט ואיזנקוט את הקמפיינים שלהם

המפלגות החדשות נאלצות להסתדר ללא מימון מפלגות ציבורי ● במקום זאת, הן נשענות על הלוואות בנקאיות וערבויות של מיליוני שקלים מבכירי המשק וההייטק הישראלי ● בין תומכיו של בנט: יזם ומומחה הבינה מלאכותית יואב שוהם ● בין תומכיו של איזנקוט: אחד ממייסדי "צ'ק פוינט" מריוס נכט ● צלילה למספרים

לכתבה המלאה עוד 741 מילים

צה"ל במסר לדרג המדיני: אנחנו את שלנו בלבנון עשינו

בזמן שבירושלים ובוושינגטון מתאמים עמדות מול איראן, העצירה הפתאומית בלבנון חשפה פער מדאיג בין מקבלי ההחלטות לכוחות בשטח ● צה"ל מבהיר כי המהלך הצבאי מיצה את עצמו, ומאותת לפוליטיקאים שחובת ההוכחה במו"מ מוטלת כעת עליהם ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 636 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

סילמן מבשר רעות

עידית סילמן הובילה השבוע את המשרד להגנת הסביבה לשעתו האפלה ביותר ● ההגנה על אסדות הגז עלתה למדינה מיליארדים וההשבתה שלהן במלחמה מאות מיליונים, כדאי לקחת את זה בחשבון כשמחליטים באיזו אנרגיה להתמקד ● בבקעת בית שאן הופכים תמרים סוג ב' למשקאות אלכוהוליים מובחרים ● וגם: האם הבירה תפתור את בעיית גזי החממה?

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,402 מילים ו-2 תגובות

השיחות בין לבנון לישראל מסמלות את סוף עידן ההכחשה

השיחות הישירות בוושינגטון משקפות הכרה בכך שדיפלומטיה עדיפה על מלחמה ● במצרים מצאו שדה גז ענקי וירדן מתכננת לרכוש מים מסוריה. ואיפה ישראל? ● אחת מתוצאות המלחמה: הידוק הפיקוח על התקשורת במפרציות ● והשבוע ב-2024: המתקפה האיראנית הראשונה על ישראל ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

לכתבה המלאה עוד 1,083 מילים ו-1 תגובות
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
כַּהֲנָא חַי 298

בן גביר הוא כבר לא הילד מהסמל, לא הנער שמעריץ את רוצח ההמונים ד"ר גולדשטיין, ולא הפרובוקטור שיעשה הכול כדי לזכות באייטם בטלוויזיה. תנועת "כך" היא כבר מזמן לא העשבים השוטים בשולי הגן הציוני. היא הפנים של ישראל בעולם

לכתבה המלאה עוד 1,394 מילים

השמרנים מסתפקים בהצהרות, הליברלים דורש צעדים אופרטיביים

הרחק מהדיונים התקשורתיים בעניין השר בן גביר, בית המשפט העליון מנהל מאבקים שקטים על גבולות ההתערבות השיפוטית ● פסקי דין שניתנו השבוע מציגים מחלוקות עקרוניות בין מי שמבקשים למחוק עתירות בנימוק של "כיבוד הרשויות", לבין מי שמסרבים להשאיר את המציאות ללא מענה משפטי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 964 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.