JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ג׳ייסון גרינבלט | זמן ישראל
אישיות
ג׳ייסון גרינבלט
אישיות
ג׳ייסון גרינבלט

המסמך שהציגו נתניהו וטראמפ בבית הלבן עלול לחזור אליהם כבומרנג ● אף מנהיג ישראלי לא הצליח לנצח בקלפי עם תכנית מדינית באמתחתו ● יישום המהלכים החד-צדדיים יהיה סבוך וכמעט בלתי אפשרי ● הפלסטינים עשויים להתאחד בהתנגדות אליה ● ומיסוד הכיבוש יכרסם באחדותה של ישראל ● דעה

לכתבה המלאה עוד 1,070 מילים

יומן וושינגטון האמריקאים מצננים את ההתלהבות

יום אחרי ההצגה הגדולה בבית הלבן, האופוריה שוקעת והאמריקאים בולמים את דהירת נתניהו ● מבחינתם, לא יהיה סיפוח מיידי ודבר לא יקרה עד אחרי הבחירות ● כחול-לבן מזהים את ההזדמנות, ומתכננים להביא את התכנית כולה לאישור הכנסת: אם נתניהו רוצה סיפוח, אז שיצביע בעד מדינה פלסטינית שבירתה במזרח ירושלים ● פרשנות

יום אחרי ההצגה הגדולה בבית הלבן, ונראה שהאופוריה קצת שוקעת. יש כנראה גם מי מנסה להקטין את גודל אירוע. הקולות והתדרוכים שיוצאים מהכיוון האמריקאי לא תואמים בדיוק את ההתלהבות, את ההדגשים ואת הקצב של ראש הממשלה בנימין נתניהו. מישהו החליט להדק את המושכות על הסוס הדוהר.

השליח המיוחד לשעבר למזרח התיכון, ג'ייסון גרינבלט, דיבר אתמול (רביעי) מול ארגון הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה. גרינבלט היה שלשום בבית הלבן וזכה לשבחים עצומים מהנשיא דונלד טראמפ ונתניהו. הוא נחשב למי שעבד על כל הפרטים בתכנית המאה ומכיר כל פסיק.

"ללא הפלסטינים, התכנית הזו לא יכולה לקרות", גרינבלט הבהיר אתמול. "אם שני הצדדים לא יפעלו, לא נוכל לקדם את התכנית. לפלסטינים הייתה הזדמנות לבקש את מה שהם רוצים במשך הרבה מאוד זמן, אנחנו חושבים ששתי מדינות זה הפתרון".

מה אתה מצפה שיהיו הצעדים הבאים? נשאל גרינבלט. "בצד הישראלי, צריך לעבור את עניין הבחירות, אבל עד אז לא יהיו התקדמויות בנושא של התכנית. אנחנו נהיה חייבים לחכות ולראות. יש עוד הרבה עבודה שנצטרך לעשות מול הממשל הישראלי, אבל הישראלים די מאוחדים בנושא הזה".

גרינבלט: "בצד הישראלי, צריך לעבור את עניין הבחירות, אבל עד אז לא יהיו התקדמויות בנושא של התכנית. אנחנו נהיה חייבים לחכות ולראות. יש עוד הרבה עבודה שנצטרך לעשות מול הממשל הישראלי"

בנימין נתניהו לא היה קונה את הניסוח הזה. הקטע הפלסטיני בתכנית לא יעצור אותו. שלשום הרי אמר כי ביום ראשון הקרוב, בישיבת הממשלה, הוא יעביר את החלטת הריבונות. הדרך אצה לו. עולם הדימויים שלו מתרחב ועולה ומגיע עד הרצל, טרומן ובן גוריון.

בינתיים, יש מי ששופך קצת מים קרים על כל היוזמה, ומשנה את ההדגשים. במאמר שפרסם אמש ג'ארד קושנר, יועצו של טראמפ ואחד מיוזמי התכנית, ניכר כי האמריקאים מנסים למזער את הרושם החד צדדי שעלה מההכרזות בבית הלבן יום קודם.

"בבסיס התכנית, פתרון שתי המדינות והכרה הדדית", כתב קושנר. "אם הצדדים יגיעו להסכם סופי, הנשיא טראמפ יהיה גאה לעמוד לצד אבו מאזן כשנניף את הדגל האמריקני מעל השגרירות בפלסטין בפעם הראשונה".

בימין מרגישים מאוכזבים והעיתונאים התומכים שיצאו במחולות אתמול בוושינגטון מבקשים לקחת את הריקוד בחזרה.

קושנר: "בבסיס התכנית, פתרון שתי המדינות והכרה הדדית. אם הצדדים יגיעו להסכם סופי, הנשיא טראמפ יהיה גאה לעמוד לצד אבו מאזן כשנניף את הדגל האמריקני מעל השגרירות בפלסטין בפעם הראשונה"

בכחול-לבן, שעמדו בשקט ביום חגו של נתניהו, מזהים את המצוקה. אתמול, אחרי שנתניהו חזר בו מהעברת החלטת הריבונות בישיבת הממשלה הקרובה, הצהיר יו"ר כחול-לבן בני גנץ כי מפלגתו תביא את תכנית טראמפ כולה להצבעה בכנסת, כבר בשבוע הבא.

נתניהו, אומרים שם, רוצה להביא לכנסת רק את הסיפוח, בידיעה שזה קונה לו מצביעים בימין ומחסל כל סיכוי להסכם עם הפלסטינים. מבחינת כחול-לבן, עדיף כבר להביא את כל התכנית להצבעה – ושנתניהו יתכבד ויצביע בעד מדינה פלסטינית שבירתה במזרח ירושלים.

אז מה קרה כאן, בעצם? האם נתניהו לא ידע מה רוצים האמריקאים? האם ידע אבל התחושה ההיסטורית ניצחה אותו? האם יש כאן רק עניין טכני, והחלטה כזו מחייבת עבודת הכנה ותכנון מוקדם? אולי כל התשובות נכונות. מה שבטוח: פשוט ומהיר זה לא יהיה – ולא כך מוציאים את הליכודניקים מהבית.

אמש המריא נתניהו מוושינגטון למוסקבה, שם ינחת הבוקר לפגישה ב-11:00 עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, אחריה ישוב ארצה כשעמו על המטוס נעמה יששכר ואמה יפה. בשדה התעופה בוושינגטון, בדרכו למטוס, ירו העיתונאים לעברו שאלות בצרורות. "מתי יהיה הסיפוח?" "מה לגבי מדינה פלסטינית?"

נתניהו השיב, "הכל יהיה בסדר", והחיש צעדיו לעבר המטוס.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 521 מילים

פוליטיקה היום ייבחר יו"ר חדש למועצת יש"ע

שני ראשי מועצות בגדה מתחרים על הזכות לעמוד בראש המתנחלים, על רקע ההיערכות להקמת ממשלה חדשה ולפרסום תכנית המאה ● ישראל הראל, היו"ר המיתולוגי של מועצת יש"ע, אומר כי המתנחלים עצמם לא רואים חשיבות רבה בתפקיד, וכי כוחה של המועצה נובע מההשפעה המיוחסת לה בציבור הרחב

לכתבה המלאה עוד 963 מילים

דיפלומטים אמריקאיים ומומחים למזרח התיכון אומרים שהזמן עובד לרעת ההצעה האמריקאית ● עד שתורכב בישראל ממשלה חדשה, ארצות הברית כבר תהיה בעיצומו של מסע בחירות משלה

כישלונו של ראש הממשלה בנימין נתניהו להרכיב קואליציה בשבוע שעבר, וההכרזה על בחירות חדשות לכנסת בספטמבר, מעמידים בספק את "עסקת המאה", תוכנית השלום של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ: כשתקום הממשלה הבאה בישראל, ארצות הברית כבר תהיה בעיצומו של מסע בחירות משל עצמה.

"מן הסתם, התוכנית תידחה עד לאחר שתורכב ממשלה בישראל", אומר דניס רוס, לשעבר דיפלומט אמריקאי, שעסק בתיק הישראלי-פלסטיני במשך כמה עשורים. "כלומר, בהתחשב במועד של הבחירות ובחגים, מדובר על נובמבר. ואז השאלה היא, עד כמה הממשל יהיה מחויב להתקדם באותה נקודת זמן, כשמסע הבחירות שלנו עצמנו ייצא לדרכו?"

דניס רוס (צילום: אורי לנץ/פלאש90)
דניס רוס (צילום: אורי לנץ/פלאש90)

טראמפ אמר בעבר שישראל "תשלם מחיר" על החלטת ארצות הברית להעביר את השגרירות מתל אביב לירושלים, ובכירים בבית הלבן, כמו ג'ארד קושנר, ציינו שההצעה תאלץ את שני הצדדים להסכים לפשרות לא פשוטות. אלא שעכשיו ייתכן כי טראמפ לא יהיה מעוניין להציג תוכנית שכמה ממרכיביה לא ימצאו חן בעיני חלקים גדולים מבסיס הבוחרים שלו.

"השאלה היא אם הממשל יהיה מוכן להציג דברים שכמה מתומכיו – אוונגליסטים, יהודים אורתודוקסים – לא יהיו מרוצים מהם", אומר רוס.

קושנר וג'ייסון גרינבלט, שליח הבית הלבן למזרח התיכון, אמרו בעבר שהתוכנית תפורסם ביוני. בחודש שעבר, הממשל האמריקאי הודיע שיארח "סדנה כלכלית" בבחריין, שאמורה להתקיים ב-25 וב-26 ביוני, כדי לדון באסטרטגיות לשיפור הכלכלה הפלסטינית. הרשות הפלסטינית הודיעה שתחרים את הוועידה, בטענה שהיא מוטית לטובת ישראל. הסעודים, איחוד האמירויות הערביות וקטר אישרו את השתתפותם.

ג'ייסון גרינבלט, שליח ארה
ג'ייסון גרינבלט, שליח ארה"ב למזרח התיכון (צילום: יונתן סינדל/פלאש90)

ביום חמישי, מחלקת המדינה האמריקאית אמרה שארצות הברית עדיין מתכוונת להשתתף בדיונים. אולם כמה משקיפים אמריקאים מטילים ספק בכך.

"אני חושבת שעולות שאלות אמיתיות לגבי התועלת של מאמצים כאלה בכל מצב, אבל בייחוד עכשיו", אומרת סוזי גלמן, יו"ר הפורום למדיניות ישראל, ארגון יהודי אמריקאי שתומך בפתרון שתי המדינות. "הם לא יוכלו לקיים את הסדנה הכלכלית, ואז להמשיך משם היישר לתוכנית הפוליטית".

אבל אהרון דיוויד מילר, שנמנה עם צוות המשא ומתן האמריקאי לשלום במזרח התיכון, הן בממשל הדמוקרטי והן בממשל הרפובליקאי, מנבא שהפסגה תתקיים – לכל הפחות כדי לשכנע את השחקנים באזור שהם אכן עובדים על תוכנית שלום.

"בחריין תתקיים כדי להראות 'סימן חיים' -שבעיקרו של דבר, קיים משהו שנקרא התוכנית של קושנר"

"אני חושב שבחריין תתקיים כדי להראות מה שאני מכנה 'סימן חיים'", אומר מילר. "שבעיקרו של דבר, קיים משהו שנקרא התוכנית של קושנר. אני חושב שהם נאבקים עם העיתוי של החלק השני של זה", הוא מוסיף, כשכוונתו לחלק הפוליטי של התוכנית. ממשל טראמפ רמז שלתוכנית שלו יש שני מרכיבים עיקריים – כלכלי ופוליטי.

מילר אומר שהצוות של טראמפ ככל הנראה גם ידאג לנתניהו, בעל ברית קרוב של הנשיא.

דונלד טראמפ חותם על ההצהרה המכירה בריבונות ישראל ברמת הגולן (צילום: AP Photo/Susan Walsh)
דונלד טראמפ חותם על ההצהרה המכירה בריבונות ישראל ברמת הגולן (צילום: AP Photo/Susan Walsh)

טראמפ בא לעזרתו של ראש הממשלה בקמפיים הבחירות הקודמות. בימים ובשבועות שלפני הבחירות ב-9 באפריל, טראמפ הצהיר על הכרה בריבונות הישראלית ברמת הגולן, ומאוחר יותר כינה את משמרות המהפכה האיראניים "קבוצת טרור" – שני מעשים שפורשו כמתנת בחירות לנתניהו.

"אם המטרה היא לנווט על הקו הדק שבין כישלון מוחלט מצד אחד ובין לא להעמיד את נתניהו במצב קשה מצד שני, הבחירות רק מגבירות את חוסר הוודאות ואת הפגיעות של נתניהו", אומר מילר. "אם יש בזה משום מתיחת גבולות, ונמשיך לשמוע שיש בזה משהו שהישראלים יתקשו לקבל, קשה לראות היגיון בהצגת התוכנית לפני אמצע ספטמבר".

בינתיים, מי שלהוט לגלות מה תציע בסופו של דבר תוכנית השלום של טראמפ, אינו צריך לעצור את נשימתו. "התחושה שלי היא שהם יתמקדו בשלושה גורמים", אומר מילר. "לא להיכשל, לא להחמיר את המצב של נתניהו, ותמיד להביט לעבר 2020".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 516 מילים
כל הזמן // יום שישי, 19 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הסכם היסטורי בין ארה"ב ואיראן

דיווח: המודיעין האמריקאי הזהיר את טראמפ שנתניהו ינסה לחתור נגד ההסכם עם איראן

ארה"ב: שיחות ישראל-לבנון יתקיימו בוושינגטון בשבוע הבא ● בכיר ישראלי אישר: "יש הפסקת אש בין ישראל לחזבאללה"; דובר צה"ל: "צה"ל ימשיך לפעול ככל שיידרש בדרום לבנון" ● ארבעה לוחמים נהרגו בדרום לבנון לאחר שהטנק שלהם נפגע מכטב"ם או מטיל נ"ט, בהם סא"ל דור גדליה בן שמחון, מג"ד בחטיבה 401 ● חמישה חיילים נפצעו מרחפן נפץ בדרום לבנון, אחד מהם במצב קשה

רויטרס
רויטרס, 21:04 עריכה

הסבב הבא של השיחות בין לבנון לישראל יתקיים ב-23-25 ביוני בוושינגטון, כך מסר משרד החוץ האמריקאי, לאחר שיחה בין שר החוץ האמריקאי מרקו רוביו לנשיא לבנון ג'וזף עאון.

רוביו גם "חזר על הצורך לפרק את חזבאללה מנשקו" ואישר מחדש את "תמיכת ארה"ב במאמצי ממשלת לבנון ליצור מדינה לבנונית ריבונית לחלוטין, שנמצאת בשלום עם כל שכנותיה", אמר דובר משרד החוץ טומי פיגוט בהצהרה.

רויטרס
רויטרס, 20:38 עריכה

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר ל-NBC News בריאיון טלפוני כי שוחח עם ישראל היום וביקש ממנה להסכים להפסקת אש עם חזבאללה.

"לפעמים פשוט צריך להירגע ולהשתמש בראש", ציטט כתב NBC את טראמפ, והוסיף כי טראמפ סירב לפרט אם שוחח ישירות עם ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו.

ב"וושינגטון פוסט" דווח כי סוכנויות המודיעין האמריקאיות הזהירו את ממשל טראמפ כי ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי לנקוט צעדים שיחתרו תחת מאמציו של הנשיא דונלד טראמפ להגיע להסכם שלום יציב עם איראן, כך אמרו גורמים אמריקאים בהווה ובעבר. 

לפי דוחות מודיעין, בהם אחד שהופץ השבוע, נראה כי ישראל נחושה להמשיך בפעולות צבאיות נגד חזבאללה בלבנון, דבר שיפר רכיב מרכזי בהסכם המתהווה, כך לדברי הגורמים.

לפי הדיווח, דוח המודיעין האמריקאי החדש מסיק כי לקראת הבחירות בסתיו הקרוב, הישרדותו הפוליטית של נתניהו קשורה בהצגת מסר ל"בייס" שלפיו הוא לא יסיג כוחות מלבנון וכי הוא נחוש להסלים את הלחימה עם חזבאללה, בניגוד להבנות בין ארה"ב לאיראן. 

דובר צה"ל מסר כי במהלך השבוע האחרון פעלו כוחות צה"ל ברחבי הגדה המערבית בעשרות "פעילויות התקפיות", שבמהלכן נעצרו כ־60 מבוקשים, בהם מחבלים שניסו לפגוע בכוחות צה"ל, סוחרי אמצעי לחימה ומחזיקי נשק, מחבלים מסתתרים מארגון הטרור חמאס, וכן מבוקשים נוספים המעורבים בפעילות טרור.

במסגרת פעילות הכוחות נתפסו 11 כלי נשק מסוגים שונים, ביניהם כלי נשק מאולתרים מסוג "קרלו", אקדחים ורובי ציד. בנוסף, הושמדו 18 מחרטות לייצור אמצעי לחימה ומטעני חבלה, והוחרמו שלושה רחפנים, תחמושת, חלקי נשק, ציוד צבאי וחומרי הסתה.

דובר צה"ל עדכן כי בהמשך להתרעות שהופעלו לפני זמן קצר על חדירת כלי טיס עוין במרחב זרעית, התקבל דיווח על זיהוי של שתי מטרות אוויריות חשודות.

האירוע הסתיים ללא זיהויים חריגים, אין נפגעים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 30 עדכונים

בין כירורגיה למוסר פוליטי

לפרופ' שלמה קלדרון

הוא סבל מכאבים עמומים בחלק השמאלי של פיו. הכאבים הורגשו מדי פעם, בלי דפוס ברור, מבלי שהצליח לזהות את מקורם, סיבתם או מחזוריותם. ומשלא עלה בידו לפענח את פשרם, פנה למנתח.

מירון מנור צוקרמן התמחה בביטחון לאומי ובתוך כך שימש בעבר ובמשך שנים כסגן ראש המכון למדיניות ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן וכמנהל "כנס הרצליה השנתי על מאזן הביטחון והחוסן הלאומי". בתוקף רקעו היה גם עוזר מזכיר "פורום אירופה-ישראל" ופעיל ב"פורום נאטו-ישראל".

תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 960 מילים
אמיר בן-דוד

יקבי הדרום, שעבדו קשה לאורך השנים כדי לגדל ענבים ייחודיים באדמה החולית תחת החום הכבד, הוכיחו שההתמדה משתלמת ● כעת הם מנצלים את החותמת הבינלאומית החדשה כדי להפיץ את הבקבוקים והטעמים הייחודיים שלהם ברחבי העולם ● המלצות ביקור בשלושה יקבים מובילים בנגב

לכתבה המלאה עוד 1,220 מילים

לא עוד פוליטיקה, אלא יסודות - השיעור שעל ישראל ללמוד מגרמניה

לכל מדינה יש תשובה לשאלה מה כל ילד חייב לדעת.

צרפת קבעה אותה בחוק. פינלנד הגדירה אותה בתוכנית לימודים לאומית. גרמניה בנתה סביבה מנגנונים חוקתיים וציבוריים, שנועדו להגן עליה מפני לחצים פוליטיים.

איילת קציר היא מפקחת בדימוס במשרד החינוך, יו"ר תנועת מובילי חינוך לחיזוק מערכת החינוך הציבורית, פעילה חברתית ומשוררת. מתעניינת במעמדו של החינוך הציבורי בישראל, בהיבטים של מדיניות, תקצוב, תכנים וסכנות הפוליטיזציה של מערכת החינוך - מתוך ניסיון ארוך שנים במערכת ומחויבות אזרחית עמוקה.

תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 597 מילים
זירת הדמוקרטיה
כל מה שצריך לדעת כדי לשמור על ישראל ליברלית
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
אוֹפְּטִימִיּוּת 305

אדם צועק את שחסר לו, לימד אותנו מורנו ורבנו מאיר אריאל. יכול להיות שמה שחסר כעת בעולם יותר מכל, זו זריקת עידוד של אופטימיות. ולכן צועקים אופטימיות מסטנפורד בקליפורניה ועד בית ספר זומר ברמת גן

לכתבה המלאה עוד 1,061 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

קשת אחים המחלוקת ערב הסכם מינכן - פרשת חֻקַּת

בס"ד

בפרשת חֻקַּת, נאלץ עם ישראל במדבר לעבור בגבול אדום. משה לא רוצה מלחמה: "נעְבְּרָה נָּא בְאַרְצֶךָ לֹא נַעֲבֹר בְּשָׂדֶה וּבְכֶרֶם וְלֹא נִשְׁתֶּה מֵי בְאֵר דֶּרֶךְ הַמֶּלֶךְ נֵלֵךְ לֹא נִטֶּה יָמִין וּשְׂמֹאול עַד אֲשֶׁר נַעֲבֹר גְּבוּלֶךָ:" (במדבר, כ, יח).

עו"ד סא"ל במיל' אורי אגוז, לשעבר בפרקליטות הצבאית, שופטת בעבירות טרור. חברת פורום דבורה. מחזאית ותסריטאית.

תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,290 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

שופטי העליון הבינו שאין מנוס מפסילת ההצבעה שבה נבחר ראבילו למבקר המדינה, אחרי שכמה מחברי הליכוד תיעדו את עצמם מצביעים לו ● המסר של בית המשפט הוא ברור: זכותו של הציבור לדעת שההצבעה נקייה מלחצים פוליטיים ועסקאות עתידיות ● אם הכנסת לא תקיים הצבעה חדשה ונכונה, בג"ץ ייאלץ להתערב ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,106 מילים

הנזק ההיקפי של טלי גוטליב

מסע החסינות של חברת הכנסת הוכיח שבימין יעדיפו להפקיר את ביטחונם של אנשי שב"כ רק כדי לא להרגיז את הבייס ● גוטליב אמנם מרחיקה בוחרים מתונים מהליכוד אך במקביל מחנכת את הציבור לצפצף בגלוי על שופטים ופרקליטים ● כעת נתניהו יצטרך להחליט כיצד להתמודד עם המפלצת שטיפח ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
5

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
הממשלה וראשה מוכיחים כמעט מידי יום כי האינטרסים של המדינה במקום האחרון מבחינתם וכל האינטרסים האחרים- הישרדותיים, ביטחוניים(הפרת החוק לגבי חשיפת שמות אנשים במערכת הביטחון), פוליטיים, מ... המשך קריאה

הממשלה וראשה מוכיחים כמעט מידי יום כי האינטרסים של המדינה במקום האחרון מבחינתם וכל האינטרסים האחרים- הישרדותיים, ביטחוניים(הפרת החוק לגבי חשיפת שמות אנשים במערכת הביטחון), פוליטיים, משפטיים(של רוה"מ נתניהו), מיפלגתיים ועוד, יש להם קדימות על הצרכים, היעדים, האינטרסים המרכזיים של המדינה שנתניהו וחבריו מנהיגים . השר לוין, למשל, שר המשפטים, הוא הוא האיש המרכזי, " המשמיד" את מערכת החוק והמשפט במדינה. העם משלם על המחסור הקשה בשופטים בכל הרמות. לפעמים, נשאלת השאלה בפני אלה המשקיפים והעוקבים אחר המתרחש כאן, כי יש גורמים הרוצים ברעתנו והם משכנעים את חברי הממשלה, רובם ככולם, לפעול נגד ישראל ואוכלוסיתה, אותן הם מנהיגים. כיצד " משכנעים את הממשלה לפעול נגד המדינה והעם? משאיר זאת לדמיון הקורא

הממשלה וראשה מוכיחים כמעט מידי יום כי האינטרסים של המדינה במקום האחרון מבחינתם וכל האינטרסים האחרים- הישרדותיים, ביטחוניים(הפרת החוק לגבי חשיפת שמות אנשים במערכת הביטחון), פוליטיים, מ... המשך קריאה

הממשלה וראשה מוכיחים כמעט מידי יום כי האינטרסים של המדינה במקום האחרון מבחינתם וכל האינטרסים האחרים- הישרדותיים, ביטחוניים(הפרת החוק לגבי חשיפת שמות אנשים במערכת הביטחון), פוליטיים, משפטיים(של רוה"מ נתניהו), מיפלגתיים ועוד, יש להם קדימות על הצרכים, היעדים, האינטרסים המרכזיים של המדינה שנתניהו וחבריו מנהיגים . השר לוין, למשל, שר המשפטים, הוא הוא האיש המרכזי, " המשמיד" את מערכת החוק והמשפט במדינה. העם משלם על המחסור הקשה בשופטים בכל הרמות. לפעמים, נשאלת השאלה בפני אלה המשקיפים והעוקבים אחר המתרחש כאן, כי יש גורמים הרוצים ברעתנו והם משכנעים את חברי הממשלה, רובם ככולם, לפעול נגד

רק שואל: לאוטיסטית גוטליב יש אבטחה? די מביך לאוייב שישראל מצליחה לחסל את כל ראשי הנחש של אוייביה לדורותיהם ואילו האוייב המוסלמונאצי והפלשטנאצי לא מצליח לחסל אפילו פוליטיקאי ישראלי אחד ב... המשך קריאה

רק שואל: לאוטיסטית גוטליב יש אבטחה? די מביך לאוייב שישראל מצליחה לחסל את כל ראשי הנחש של אוייביה לדורותיהם ואילו האוייב המוסלמונאצי והפלשטנאצי לא מצליח לחסל אפילו פוליטיקאי ישראלי אחד במשך עשרות שנים. הפוליטיקאי הישראלי האחרון שחוסל בידי הפלשטנאצים היה נביא הטרנספר והאנס המתועב רחבעם (גנדי) זאבי. את זאבי רצחו פלשטנאצים מארגון החזית העממית, ובשל כך מנהיג החזית העממית אחמד סעדת שיזם את הרצח יישב בכלא הישראלי עד יום מותו. הרצח של זאבי שבוצע לפני עשרים ושש שנים הצליח רק משום שהאלוף בדימוס שחשב את עצמו מומחה גדול בענייני בטחון גירש מעליו באופן עקבי את מאבטחי השב"כ/מגן שניסו להגן עליו.

לכתבה המלאה עוד 1,001 מילים ו-5 תגובות

תגובות אחרונות

סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

שוויון בין הליכוד לאיזנקוט

מגמת ההתחזקות של הרמטכ"ל לשעבר נמשכת בסקר חדש של יוסי טאטיקה ● ריצה משותפת של איזנקוט ובנט במפלגה שבראשה יעמוד איזנקוט תקבל 40 מנדטים - שני מנדטים פחות לעומת התמודדות נפרדת ● ובתרחיש איחוד של המפלגות הערביות ושל הימין הקיצוני, שני הגושים נחלשים אף יותר והדרך להקמת ממשלה נותרת מעורפלת

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 291 מילים ו-2 תגובות

המדינה מציגה חזית אחידה נגד עסקת צים

מעקב זמן ישראל משרדי החקלאות, הכלכלה והתחבורה כבר מתנגדים לעסקת המכירה של "צים", וברשות החירום הלאומית מזהירים מפגיעה בעצמאות הסחר הימי של ישראל ● ברקע עומדת הצעה מתחרה גבוהה יותר ● יו"ר ועד העובדים מזהיר: "חברה קטנה, מצומצמת ורזה לא תענה על הצרכים של המדינה"

לכתבה המלאה עוד 1,329 מילים

ללכת שבי אחריו

פעמיים אימץ טראמפ את תפיסת נתניהו מול איראן, אך בשתיהן לא נבנתה חלופה מדינית סדורה ● עתה, כשההסכם עם טהרן מתגבש, הזעם בישראל מופנה לבית הלבן – ולא למי שהוביל לשם ● הביביסטים, כרגיל, מעדיפים לקלל את המציאות במקום לשאול מי מכר להם אותה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,085 מילים

השעון מתקתק: צה"ל בדרך למחסור חמור בלוחמים

צה"ל לא יכול להרשות לעצמו לאבד אלפי חיילים בינואר, ולכן הוא נערך לפתרון עקום ויקר: שחרור חיילי סדיר אחרי 32 חודשים – וגיוסם מחדש בצו 8 ● מאחורי הוויכוח הפוליטי על חוק הגיוס מסתתרת בעיה מבצעית מיידית: פחות לוחמים, יותר משימות, וצבא שנאלץ לקנות זמן בכסף ובכפייה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 539 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

מקהלת השופרות איבדה את המנצח

עוד לפני פיאסקו מזכר ההבנות עם איראן, נתניהו ושופריו איבדו את השליטה במסר והחלו לירות באפלה, בקמפיין שאינו מוביל לשום מקום ● כשמפעל הרעל מפיץ ברישול חומרים מסוכנים, בלי כמוסה שתארוז אותם ותאפשר להחליק אותם בגרון – האפקט מתפוגג במהירות ● ארתור פינקלשטיין היה מכסה את עיניו בבושה לנוכח התנהלותו של תלמידו הנאמן ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 920 מילים ו-1 תגובות

הצד האפל של הנגב

עשרות מכתשים עמוקים ומסתוריים צצו לאחרונה בפאתי הנגב ומעניקים לאזור שלם מראה של בקעה בירח ● המכתשים נוצרו מפיצוצים שנועדו ככל הנראה להיפטר מפסולת של חומרי נפץ ● שורה של סימני שאלה מרחפת מעל חוקיות הפיצוצים וההשפעה שלהם על הטבע והסביבה ● המשרד להגנת הסביבה: "השימוע לחברה שביצעה את הפיצוצים נקבע למהלך חודש יוני"

לכתבה המלאה עוד 779 מילים ו-1 תגובות

גוטליב עשויה להעניק לציבור מתנה שלא התכוונה לתת

החלטת השופט רמי חיימוביץ' בתביעת הדיבה של שקמה ברסלר נגד טלי גוטליב אינה שוללת את החסינות הפרלמנטרית, אך קובעת כי טענות עובדתיות כוזבות אינן נהנות בהכרח מהגנה אוטומטית ● אם הסוגיה תגיע לעליון, היא עשויה לצמצם את החסינות הרחבה שממנה נהנו עד כה חברי כנסת בתביעות לשון הרע ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 960 מילים

ראש הממשלה מתגאה בהשמדה ובהרס שזרענו ומבטיח להפוך אותנו למעצמה צבאית חסרת תקווה במחיר אסטרונומי ועל חשבון אזרחיה ● גם בנט לא מבטיח כלום מעבר למלחמת חורמה, אשליות הכרעה והתעלמות מוחלטת מהצורך בפתרון מדיני ● בינתיים הציבור נוטש את איחוד בנט-לפיד ונוהר אחרי הבשורה השקטה של איזנקוט ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,116 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.