אביב לוי, בן 42. נשוי ואב לשתי בנות, בעל תואר שני ביחסים בינ"ל ולימודים הומניטריים. אחד ממנהלי הקבוצה "סיפורים מלבנון" בפייסבוק, חבר הנהלה בעמותת "קו לבנון" הפועלת להנצחת חללי הקרבות בלבנון, איתור וטיפול בנפגעי הלחימה וסמנכ"ל נכסים בתפקידו.
זה התחיל במחאה סטנדרטית שצעדה מכיכר פריז במורד רחוב אגרון ללא כל הפרעה או ניסיונות עצירה של המשטרה, שנמצאת שם כל שבוע וחוסמת כל רחוב אפשרי סביב הכיכר בתקווה למנוע את אותן צעידות.
ראיתי את המאסה והצטרפתי, צעדנו בכיף ובגאווה. לאחר כשעתיים הצעדה עצרה, שם יצאתי לעשן ולהבין איפה אני ואיך אני ממשיך מכאן ולאן. בסרטון שצילמתי רואים שהייתי כ-40 מטר מהצעדה ונעתי בכיוון הנגדי, מתאר את המצב והמיקום בלייב.
אביב לוי, בן 42. נשוי ואב לשתי בנות, בעל תואר שני ביחסים בינ"ל ולימודים הומניטריים. אחד ממנהלי הקבוצה "סיפורים מלבנון" בפייסבוק, חבר הנהלה בעמותת "קו לבנון" הפועלת להנצחת חללי הקרבות בלבנון, איתור וטיפול בנפגעי הלחימה וסמנכ"ל נכסים בתפקידו.
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
קיבלנו רק טעימה של מה זה משטר דיכוי. ממשלה לוקחת ארגון היראכי שתפקידו להגן על האזרח, והופכת אותו למיליציה בשירות השלטון, שמטרתה לדכא הפגנות. הלוואי שלא נגיע למקום הזה שוב או לגרוע ממנו.... המשך קריאה
קיבלנו רק טעימה של מה זה משטר דיכוי. ממשלה לוקחת ארגון היראכי שתפקידו להגן על האזרח, והופכת אותו למיליציה בשירות השלטון, שמטרתה לדכא הפגנות. הלוואי שלא נגיע למקום הזה שוב או לגרוע ממנו. הסיכוי נראה לא רע, וחייבים להילחם על הדמוקרטיה
יושב ראש רע"ם מנסור עבאס ייפגש מחר עם יואב סגלוביץ, לראשונה מאז הודיע על התפטרותו מהכנסת, כך דיווח היום מוחמד מג'אדלה בחדשות 12.
לפי הפרסום, עבאס יבקש לקבוע שסגלוביץ לא יצטרף לשורות רע"ם, אלא יתמודד בשורות רשימתה לכנסת.
עוד יבקש יושב ראש המפלגה לקבוע שחוקת רע"ם ומנגנון ההנהגה שלה ייוותרו ללא שינוי.
סגלוביץ, מצידו, יבקש לקבל חופש הצבעה בנושאי דת ומדינה, לגבש מתווה שירות לציבור הערבי ולעגן את האמירות של עבאס על כך שהוא מכיר בישראל כמדינת העם היהודי.
צה"ל מסר לזמן ישראל, בתגובה לתיעוד מאתמול שבו נראים חיילים מתפללים לצד מתנחלים החוסמים בית פלסטיני, כי "האירוע מתוחקר על ידי המפקדים. בהתאם לממצאים יינקטו צעדים משמעתיים".
מתנחלים חוסמים מאז אתמול בית של משפחה פלסטינית בכפר קוסרא, ומונעים מבני המשפחה המתגוררים בו להיכנס אליו או לצאת ממנו.
חיילים תועדו אתמול מגיעים למקום, יושבים עם המתנחלים ומתפללים עמם, ולאחר מכן עוזבים מבלי לפנות את המתנחלים.
יושב ראש הדמוקרטים, יאיר גולן, הגיב לביקורת של עינב צנגאוקר: "אני יודע שההחלטה שלי אכזבה אותך, ואני מצטער על כך מעומק הלב".
"זו הייתה החלטה שלי, ואני נושא באחריות מלאה עליה ועל הכאב שהיא גרמה לך", כתב בהודעה שפרסם בחשבונותיו ברשתות החברתיות, אחרי שצנגאוקר כתבה שהובטח לה שתשוריין בצמרת הרשימה לכנסת.
"החלטתי שלא לעשות שימוש בזכות השריון שלי, מתוך כבוד להכרעת 113 אלף חברות וחברי הדמוקרטים ומתוך אמון ברשימה המצוינת שהם בחרו. זו החלטה שקיבלתי ביחס לרשימה כולה, וגם מועמדות ומועמדים נוספים שנשקלו לשריון קיבלו ממני את אותה הודעה: לא יהיו שריונים", כתב גולן.
"עינב, את יקרה לליבי. אני מעריך ומוקיר אותך מאוד – את האומץ, הנחישות והעוצמה שבהם הובלת מאבק שהציל חיים", כתב. "אני מקווה שהדרך שלנו לא הסתיימה. יש לפנינו עוד מאבק גדול על דמותה ועתידה של המדינה הזאת – על הקמת ועדת חקירה ממלכתית, על החלפת ממשלת המחדל ועל שיקום ישראל".
"הצעתי לך לקחת תפקיד משמעותי בקמפיין ולהמשיך איתנו לעשייה גם אחרי הבחירות. ההצעה הזו עומדת בעינה. אני רואה בך שותפה חשובה לדרך הזאת, ומקווה שתבחרי לקבל אותה ושעוד נעשה הרבה יחד".
עינב צנגאוקר, אמו של החטוף מתן צנגאוקר, בהפגנה בכיכר החטופים, 18 במרץ 2025 (צילום: תומר נויברג/פלאש90)
עינב צנגאוקר כתבה היום שבחודש פברואר האחרון סיכמה עם יושב ראש הדמוקרטים יאיר גולן שתשוריין בצמרת הרשימה לכנסת, אך גולן חזר בו מכך.
בהודעה שפרסמה בחשבונה ברשת X כתבה צנגאוקר –
כבר בחודש פברואר, כשהחלו הדיווחים על צפי לפיזור הכנסת, נפגשתי, לבקשתו, עם יאיר גולן. באותה פגישה הוצע לי שריון בצמרת הרשימה מיד אחרי חברי הכנסת המכהנים.
לאחר מחשבות והתלבטויות האם זהו הצעד הנכון עבורי, השבתי בחיוב ליאיר והשריון סוכם ביננו.
מאותו הרגע נתבקשתי לשמור על כך בסוד ומאז הקפידו אנשיו של גולן לשמור איתי על קשר ובמהלך כל התקופה הזו אושררה במספר הזדמנויות ההתחייבות מול יאיר בעצמו.
בכל פעם הודגש בפניי שמילה זו מילה, שהסיכום בינינו בתוקף, ושאחרי שתיבחר רשימת המתמודדים בפריימריז, יוכרז על השריון שלי בצמרת הרשימה.
נתבקשתי על ידם, כחלק מהסיכום בינינו, להוריד פרופיל תקשורתי במהלך התקופה שעד להכרזה.
כמובן שעמדתי בהתחייבותי ושמרתי על חשאיות הסיכום בינינו, הורדתי פרופיל ולא בחנתי אופציות אחרות, כמו השתתפותי בפריימריז, וגם לא קידמתי אפשרויות אחרות. מילאתי את הצד שלי בסיכום.
לצערי, וכפי שפורסם, החליט גולן אחרת.
זה הסיפור כולו. האירוע הזה נגמר והוא כבר מאחוריי.
צנגאוקר כתבה שהיא "מוצפת בימים האחרונים בהודעות תמיכה וגם בהמון שאלות", והסבירה שמגיעות לפונים אליה תשובות, ולכן פרסמה את הרשומה.
"אני מתכוונת להחזיר את החוב העצום שלי לעם ישראל ולעשות הכול כדי שיהיה פה טוב יותר", הודיעה. "לצערי זה לא יקרה מהכנסת, זה כן יקרה בדרך שלי".
"בשבועות שנותרו עד הבחירות חובה עלינו לוודא שממשלת המחדל לא תצליח במזימתה להעלים ולהשכיח את הטבח, את ההפקרה ואת הכישלון המוחלט שהיא חתומה עליו בכל החזיתות!", הוסיפה.
בכל פעם שהמתיחות במפרץ עולה, תשומת הלב מופנית כמעט באופן אוטומטי לאיראן. הדיון מתמקד בשאלה אם טהרן תסגור את מצרי הורמוז, האם תתקוף מכליות או תתעמת עם הצי האמריקאי. אלא שההתמקדות הבלעדית באיראן מחמיצה את אחת ההתפתחויות החשובות ביותר באזור: עלייתה של עומאן כשחקנית המפתח של היום שאחרי.
עומאן אינה המדינה החזקה ביותר במפרץ. היא אינה מחזיקה בצבא מרשים ואינה נהנית מהעוצמה הכלכלית של ערב הסעודית או איחוד האמירויות. ובכל זאת, דווקא היא הפכה למדינה שכמעט כל שחקן אזורי ובינלאומי זקוק לה.
ד״ר יואל גוז׳נסקי הוא חוקר בכיר במכון למחקרי ביטחון לאומי, אונ׳ תל אביב. מומחה למדינות המפרץ ולסוגיות אסטרטגיות כגון תפוצה גרעינית ויציבות משטרים. לשעבר איש משרד רה״מ וחוקר אורח באונ׳ סטנפורד. באפריל 2020 יצא לאור ספר פרי עטו בנושא יחסי ישראל ומדינות המפרץ בהוצאת אונ׳ אוקספורד. אב לבן ולבת וטייל חובב
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
על דבר אחד לא ניתן לערער – על השיטתיות שבה הממשלה הנוכחית ובעיקר העומד בראשה פוגעים קשה באושיות של ביטחון ישראל – צה"ל, שב"כ ועכשיו המוסד.
כפי שנחשף לאחרונה בערוץ 12, ראש המוסד החדש רומן גופמן, מינוי אישי של ראש הממשלה בנימין נתניהו, החליט להדיח את ראש מנהלת המודיעין ואת ראש אגף איראן, שניים מבכירי הארגון שהיו מעורבים בגיבוש התוכנית להחלפת המשטר האיראני.
אריה אגוזי הוא כתב לענייני ביטחון. עבד בעבר בידיעות אחרונות. מתמחה בדיווח על טכנולוגיות ביטחוניות ישראליות ועל האתגרים עימן צריכות טכנולוגיות להתמודד, בעיקר מול האיומים החדשים.
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
איך אתה יודע? אלה אירגונים חשאיים, לא?
הראשים של שניהם כפופים ישירות לראש הממשלה, נכון?
כל צרכן חדשות מצוי יודע שהיו כמה ראשי אירגונים שלא צמחו מתוך האירגון.
או שאולי כתבת הרכילות הזאת ... המשך קריאה
איך אתה יודע? אלה אירגונים חשאיים, לא?
הראשים של שניהם כפופים ישירות לראש הממשלה, נכון?
כל צרכן חדשות מצוי יודע שהיו כמה ראשי אירגונים שלא צמחו מתוך האירגון.
או שאולי כתבת הרכילות הזאת נועדה לשאת ברמה את הציווי הקדמון:
"if it ain't broke, don't fix it"
אבל מכיוון שאחרי ה-7 באוקטובר איש לא יאמר זאת, אולי זה יותר ברוח:
"נהנית? ספר לחבריך, לא נהנית? ספר לנו"
אזרחים מן השורה נוטים לקחת את תקציב המדינה ברצינות. הרי חברי הכנסת נאבקים על כל סעיף, ופרשנים כלכליים מכבירים מילים על התקציב, והאזרחים מניחים שתוצאת הדיונים שעוברת בכנסת היא מה שקובע לאן ילכו כספי המיסים שלנו בשנה הקרובה.
אבל זה לא באמת כך.
דרור פייטלסון הוא פרופסור למדעי המחשב באוניברסיטה העברית. אספן של כל מיני דברים, ובפרט של נתונים, מספרים, ופסלוני צבים. שואף להקשות על מי שמנסה לרדד ולהטות את השיח הציבורי על ידי טענות בלתי מבוססות והפצת פייק ניוז. מאמין גדול בכך שיכול להיות כאן הרבה יותר טוב.
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
הלפידיוט מתחרה מול בני שוונץ על התואר הפוליטיקאי הגרוע ביותר במדינה. הוא נמצא 15 שנים בפוליטיקה מ-2012. ולמה כזה גרוע? כי מתוכן רק 3.5 שנים בעמדת השפעה על המציאות בישרהל: שנתיים כשר אוצ... המשך קריאה
הלפידיוט מתחרה מול בני שוונץ על התואר הפוליטיקאי הגרוע ביותר במדינה. הוא נמצא 15 שנים בפוליטיקה מ-2012. ולמה כזה גרוע? כי מתוכן רק 3.5 שנים בעמדת השפעה על המציאות בישרהל: שנתיים כשר אוצר די משפיע בממשלת הבוגד ביבים שקרניהו (2013-2015) ועוד שנה וחצי עם ההשפעה הכי גדולה שיכולה להיות (חצי מ-2021 וכל 2022) כשר חוץ וכממלא מקום ראש ממשלה ואחר כך כראש ממשלה. אם הייתי נמצא באותו מקום עבודה במגזר הפרטי 15 שנה, עם 23 אחוזי הצלחה ו-77 אחוזי כשלון היו מזמן מפטרים אותי, אבל הלפידיוט עדיין חוגג את כשלונו המתארך והמחפיר על חשבוני. בכל מדינה נורמלית הוא היה מועף מזמן לביתו, כמו ליז טראס, כמו קיר סטרמר, כמו בוריס ג'ונסון.
תודה על הסיכום השבועי הירוק. בין הדברים ניתן להגיע למסקנה שאיתמר בן גביר כנראה הולך לעשות היסטוריה כשר הבטחון הגרוע והרסני ביותר בתולדות המדינה. סליחה, לא יכולתי להיתאפק מלהביע את דעתי.
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
לכל
תגובהופוסט
עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
בונוס:
הצטרפות לקבוצה הסגורה של זמן ישראל בפייסבוק המספקת הצצה מאחורי הקלעים של המערכת (למתחברים באמצעות פייסבוק בלבד)
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוקיבלנו רק טעימה של מה זה משטר דיכוי. ממשלה לוקחת ארגון היראכי שתפקידו להגן על האזרח, והופכת אותו למיליציה בשירות השלטון, שמטרתה לדכא הפגנות. הלוואי שלא נגיע למקום הזה שוב או לגרוע ממנו. הסיכוי נראה לא רע, וחייבים להילחם על הדמוקרטיה