ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש עם קבוצת חיילים ומפקדים נוצרים בצה"ל, ושיבח את "השירות יוצא הדופן" שלהם, על רקע מאמצי הממשלה להצהיר בפומבי על תמיכת ישראל בקהילה הנוצרית בעקבות שורת שערוריות שפגעו ביחסים.
"אלה חיילים נוצרים, גברים ונשים, בצבא ההגנה לישראל. הם מאיישים את כל התפקידים החשובים בצבא המדהים שלנו, והם עושים עבודה מדהימה", אמר נתניהו בסרטון שצולם בלשכתו בירושלים, והוסיף כי "זה מנוגד לחלוטין למה שמוצג בחוץ".
"לא רק שישראל נלחמת למען זכויותיהם של נוצרים ברחבי המזרח התיכון, אלא שלישראל יש חיילים נוצרים שנלחמים למען הגנת ישראל ולמען אחינו הנוצרים ברחבי האזור ומעבר לו", המשיך נתניהו, ואמר: "ישראל היא המדינה היחידה במזרח התיכון שבה הקהילה הנוצרית משגשגת, היא גדלה ומתרחבת".
הפגישה התקיימה שלושה ימים לאחר ששר החוץ גדעון סער מינה את הדיפלומט ג'ורג' דיק לתפקיד חדש שנוצר, שליח מיוחד לעולם הנוצרי, במטרה "להעמיק את קשריה של ישראל עם קהילות נוצריות ברחבי העולם".
יחסיה של ישראל עם הקהילה הנוצרית נקלעו למתיחות בעקבות שורת מחלוקות, בהן מניעת כניסתם של הפטריארך הלטיני פיירבטיסטה פיצבאלה ואנשי דת בכירים נוספים לתפילות יום ראשון של הדקלים בכנסיית הקבר בחודש שעבר בשל הגבלות בזמן מלחמה, ולאחרונה גם צילום של חייל צה"ל מנפץ פסל של ישו בפטיש כבד בדרום לבנון.
החייל המעורב, וכן חייל נוסף שתיעד את התקרית, הודחו מתפקידי לחימה ונידונו למאסר בעקבות חקירה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנומסכימה מאוד עם התגובה הקודמת של Manofsteel Mango steel, אבל אני לא רואה אי אמון בפתח, אין להם שום סיבה לזה, מה להפסיק את ההרס? לכן, צריך להגיש כתב כניעה לנתניהו (אפשר לקרוא לזה משהו יותר מרים): כולם להכנס תחתיו היום – ליברמן, לפיד, גנץ ואפילן העבודה להחליף את בן גביר ואת סמוטריץ, אם אפשר גם את החרדים בתמורה -חנינה מלאה, שמפניות וסיגרים עד סוף החיים, שיפוץ בריכה וכנף ציון, ותואר מלכה לגברת אם היא רוצה. רק לעצור את ההרס לפני שיהיה מאוחר מידי.
מישהו בתקשורת שחושב שהוא מבין בפוליטיקה יותר מאלקין ליברמן ודרעי שיקום. ואז שיאשפז את עצמו על מגלומניה
עזיבה של קבינט המלחמה בלי הבנות עם דרעי על 'היום שאחרי' הפוליטי, זה טמטום ברמות של 'אני לא מאמין'. ביום שדרעי ירים ידיים מהכיוון של ממשלת הרשע, באותו יום יוכרזו בחירות. הלחימה תופסק. וביידן יהיה בפועל ממשלת המעבר בישראל עד שישראל תתאפס על עצמה. וזאת תאוריה הרבה יותר הגיונית וסבירה מהשטויות שאני קורא בתורי הפוליטיקה
קשקשנים
מרחב האפשרויות וציר הזמן תלויים
במידת החריגה מכללי המשחק הישן
וכמה סיכון/טרלול ורשע מוכנים לבסס משהו אחר:
1. אם מישהו חושב שאפשר למנוע בחירות
באמצעות מצב חירום מתמשך, שיטור כוחני
ומכונת רעל, כדי להמשיך לגזול ולהשתלט.
2. אם מישהו חושב שיספיק למנות רמטכ"ל, אלופים,
מפכ"ל, ניצבים, ראש שבכ, שופטי עליון, אגף תקציבים, עוד דירקטורים וכו. ואז בחירות יהיו הפרעה זמנית.
3. אם מישהו מחכה שטראמפ ינצח בארהב
4. אם מישהו רוצה שהמצב בעזה יחמיר,
הגדה המערבית תובער, הרשות הפלסטינית תיפול,
וחולם שטרנספר הוא אפשרי במלחמה אזורית,
וירדן היא ממלכה לפני התפרקות.
5. אם יש חותמות גומי וסחיטים מתחת לאפיריון,
ואין אופוזיציה אמיתית, הנהגה חדשה
6. אם העם בטראומה, מגויס ומשועבד כלכלית,
מעמד הביניים מוחלש והעשירים משת"פים
7. אם הדמוגרפיה לעשורים לבוא ותרבות השקר לא משתנים
—- אי אמון קונסטרוקטיבי עכשיו.