JavaScript is required for our website accessibility to work properly. כרמלה כהן שלומי: סוסים על כביש קפלן | זמן ישראל

סוסים על כביש קפלן

סוסים בהפגנה בקפלן, אוגוסט 2023 (צילום: כרמלה כהן שלומי)
כרמלה כהן שלומי
סוסים בהפגנה בקפלן, אוגוסט 2023

מי שלא ראה את הסוסים העצובים ממתינים ברחוב החשוך למראשות מגדל אלון בת"א, לא ראה סוסים עצובים מימיו. קולות ההפגנה וצווחת הזמבורות מגיעים עד אליהם והם עומדים כנועים ליד הקרונות ואפילו לא בוטשים ברגליהם בציפייה. הם ראו כבר הכל. על פניהם הבעת "באמא'שכם?" סוס אציל אחד אפילו זמזם בתרעומת "איזו מדינה", ואל תשאלו מה עשה סוס אחד שאני לא רוצה להסגיר, על המדינ… ז'תומרת על הכביש.

הסוסים בקפלן ראו כבר הכל. על פניהם הבעת "באמא'שכם?". סוס אציל אחד אפילו זמזם בתרעומת "איזו מדינה", ואל תשאלו מה עשה סוס אחד שאני לא רוצה להסגיר, על המדינ… ז'תומרת על הכביש

הדרך לקפלן תמיד מרוממת נפש ומעציבה בה בעת. טורי הצועדים מזכירים לי עליה לרגל, רק לבית מקדש חילוני ליברלי. אין כיפות בקפלן. הכיפות בבית או על הגבעות. כמו תמיד, הם לא יבדילו בין ארור הרודן לברוך המפגין, ועשרת הדיברות הם רק המלצה לא מחייבת, הכיפה אמרה את דברה ודברה מדכא. מאוד מדכא.
ענן חומצי מרחף מעל ארץ אהבתי.

הרוב החילוני ליברלי התחיל להתעורר, אבל זה עדיין זמן פריחת הלאומן.
גם מי שעוצם עיניו באימה יבחין בעל כורחו שהנעשה בשטחים זלג מזמן פנימה אל תוך הארץ.

לפני כשבוע נורה בשטחים צעיר פלסטיני סמוך לקבוצת רועי צאן יהודים חמושים שיצאו בערב שבת קודש לרעות שש כבשים ולקטוף חמציצים, והמסקנה הייתה שאין חשד סביר. וואללה.
בטח התאבד בגלל אהבה נכזבת. אומרים שזה בגנים שלהם.

ובכל זאת, במקום אחר בארץ, בלב העיר העברית הראשונה, חילונית בכל רמ"ח איבריה העצלים, נוסדה מחדש הדמוקרטיה מתוך התנגדות להפיכה משפטית. גם השמאל עבר מיתוג מחודש. פעם היה מוקצה, אבל באדיבות בנימין נתניהו שתמיד ידע להפוך זהב לקש, נדחף השמאל החילוני לפינה. כל מי שיצא נגדו הפך באבחת עלבון לשמאלן רחמנא ליצלן. ככה נולד השמאל מחדש. מקולל אבל בועט.

גם השמאל עבר מיתוג מחודש. פעם היה מוקצה, אבל באדיבות נתניהו, נדחף השמאל החילוני לפינה. כל מי שיצא נגדו הפך באבחת עלבון לשמאלן רחמנא ליצלן. ככה נולד השמאל מחדש. מקולל אבל בועט

לצאת נגד ההפגנות בקפלן זה הפנקס האדום החדש, וכל חנפן ולאומן מחתים כרטיס בחדווה ותקווה לתיק. גם איתמר בן גביר התקדם מתומך טרור מוקצה לפנים של המדינה. אחרי שנמשח לביטחון ע"י הראשון לזהות, נכנסו השטחים לארץ בדרך המלך.

לפני שנים, והוא כהניסט מצוי, התחפש בן גביר לרוצח ברוך גולדשטיין שטבח במתפללים. היום מככב נער הפוסטר של הממשלה בסרטון תדמית שומט לסת בו התחפש לקצין מג"ב שבקע מהבקו"ם שרגלו לא דרכה בו. חסר רק אקדח קפצונים ושפם מצויר.

וכל ההצגה סרת הטעם לצלילי שירו של אייל גולן, עוד גבר מחונך: "מי שמאמין לא מפחד". זה כה מביש ומטורלל, עד שהתבקש שיואב גלנט ינצל את הפדיחה וישגר את השר שצה"ל סירב לגייס, בטיל קרקע חומוס, הישר למסיבת רווקות של בתשל-מלך במגזר, ומשם לבקו"ם.
סטגדיש.

זה לקח זמן אבל המחאה הפכה את השולחן על ראש הפוליטיקאים. אלה התרגלו לרחף בביטחה בתוך בועת שלטון מתגמלת: קצת מליאה, חנופה למנהיג, בטלה מתוקה וצבא עוזרים ויועצים שחלומם לעלות אף הם למעלות בטלנים. הן אפשר, אמרו לעצמם.

זה לקח זמן אבל המחאה הפכה את השולחן על ראש הפוליטיקאים, שהתרגלו לרחף בבועת שלטון מתגמלת: קצת מליאה, חנופה למנהיג, בטלה מתוקה וצבא עוזרים ויועצים שחלומם לעלות אף הם למעלות בטלנים

ואז באה המחאה כמו רוח גדולה וכמאמר השיר, בשינוי קל "שאגו בוחרים כי נגמר".

64 מנדטים אכן בחרו בשלטון הנוכחי, תודה מרב מיכאלי שזרקת לפח מנדטים, אלא שחלקם, אשר התפכחו ונשרו בדרך להפיכה חוקתית, השאירו כמה חברי כנסת על כיסא ריק, כפרש בלי ראש בגלקסיית נתניהו, שגם הוא השתנה להם מסוס מירוצים לפרד זקן וחירש.

בשיחה המפורסמת של יואב גלנט ויריב לוין מעל ראשו של נתניהו לפני ההצבעה על עילת הסבירות, נשמע נתניהו ממלמל לפי עדות קורא שפתיים: "אני הייתי קושר את זה לוועדה לבחירת שופטים". ככה כמו כלום.

אולי זה קוצב הלב החדש שהשתילו בו כמה שעות קודם ותפקד כמכונת אמת, ואולי העייפות שחררה את חרצובות לשונו, בכל זאת איש לא צעיר שלא מרשה לעצמו מנוחה קטנה אחרי פרוצדורה רפואית, שמא ישתלטו על כיסאו. כן, לוין, רואים לך בעיניים. תכף הקשיש עם הבטרייה החדשה יקבל ממך בעיטת בננה שתזיז אותו למקום אליו הולכים השליטים כשהברווזים מגדלים ביצים.

זה היה קטע מדהים בשידור חי. רה"מ יושב בין שר הביטחון לשר המשפטים כמו ילד שהוריו מתווכחים מעל לראשו. בחוץ התכתשו אזרחים בני אותה ארץ שסועה, אוחזים איש בצוואר אחיו.

בטח חשב על הארוחה הבאה, אדם זקן, מה יש לו בחייו. ביבי כבר ראה הכל. הוא עדיין שם והוא פוחד. פחד הוא יועץ מסוכן.

זה היה קטע מדהים בשידור חי. ראש הממשלה יושב בין שר הביטחון לשר המשפטים כמו ילד שהוריו מתווכחים מעל לראשו. בחוץ התכתשו אזרחים בני אותה ארץ שסועה, אוחזים איש בצוואר אחיו

תחת שליט שהולך ומתנתק הולכת ונרקמת מדינת הלכה לצד מדינה חילונית ליברלית, שחרף העובדה שיש בה רוב חילוני, המיעוט מתווה את פניה. הוא יכול והוא רוצה מדינת הלכה. מי שלא ראה את השלטים בהפגנת הימין היחידה בקפלן קיבל תזכורת.

בסדרה "חילוניות" בכאן 11 יש קטע מפינוי גוש קטיף. אחד המפונים יוצא מביתו ועל חולצתו הכיתוב "מתנתקים מהמדינה – מתחברים לתורה".

זה לקח כמה שנים עד שהבנו שהחולצה לא שיקרה, אבל הענק השקט התעורר. "פתאום קם אדם ומרגיש שהוא עם ומתחיל ללכת". השיר הזה מרטיט את לבי בכל שבוע מחדש. יש בו הבטחה ובעיני גם חרדה מפני הבאות.

לא הייתה מחאה שהרעידה כך את אמות הספים, וגם את הספה שנבחרי הציבור נרדמו עליה שיכורי כוח וסומים. היא רדפה אותם עד הבית, שיבשה את חייהם, הציקה לשכנים ובעיקר אותתה להם שזה נגמר. זה יעיל כמו צליפת שוט.

זה אחד מהישגיה הגדולים של המחאה. אם בצמרת לא מרגישים את הזעזוע ומתעלמים ממנו בעזות מצח, אין צורך לנסר את הגזע, רק להרעיד את הענפים עד שיתחילו לעבוד את הממלכה ולא את המלך המסואב.

אנחנו עוד בעיצומה של המחאה ובדרך נופלים שבבים כואבים. אין לדעת לאן היא תוליך את המדינה. למרות הניסיון לרסן אותה בכוח היא צומחת בעקשנות. בארזים נפלה שלהבת ואזובי הקיר לא שותקים. הו לא.

לא הייתה מחאה שהרעידה כך את אמות הספים, וגם את הספה שנבחרי הציבור נרדמו עליה שיכורי כוח וסומים. היא רדפה אותם עד הבית, שיבשה את חייהם, הציקה לשכנים ובעיקר אותתה להם שזה נגמר

אני מקווה שראשי המחאה לא יקימו מפלגה. יצאנו להפגין בלי ראש ואין לנו עניין בעוד בני גנץ, אפילו אם זו אישה ראויה כמו שיקמה ברסלר. ציבור חילוני ליברלי עצום התעורר ושטף את הארץ במחאה ספונטנית והעיר אנשים מכל שדרות העם, אין צורך לתרגם את המחאה למנדטים.

עוד מפלגה תשרוף קולות ותהפוך לרמץ. היא לא תציל את המדינה אלא תעניק לנתניהו חבל הצלה שיתורגם לעוד קדנציה על כנפי התרגיל הכי יעיל בספר. מפלגה תשפוך את המחאה העצומה והרוטטת לתבנית שנתניהו יכניס לתנור ע"ש גנץ עד שתתחמם ותישרף או תהפוך למחית ביסקוויטים נוחה לחיתוך. עיניכם הרואות, לשרה זה עבד.

הסקרים נותנים למפלגה 11 מנדטים שלמים שילכו בדרך כל גנץ הישן והאהבל שקיווינו שידחוף אצבע בסכר. כן דחף אצבע – לא בסכר.

הוא לקח מפלגה גדולה וחילק לשניים. אחר כך ברח לזרועות השועל וקיבלנו עוד קדנציה של נתניהו.

ככה ברא את בן גביר ובצלאל סמוטריץ' והחזיר אותנו לתקופת האבן

מפלגה תשפוך את המחאה לתבנית שנתניהו יכניס לתנור ע"ש גנץ עד שתישרף או תהפוך למחית ביסקוויטים. הסקרים נותנים למפלגה 11 מנדטים שילכו בדרך כל גנץ. קיווינו שידחוף אצבע בסכר. כן דחף אצבע – לא בסכר

בואו נמשיך בקפלן ובכל הארץ. שחררו את מעגלי השיח המרדים, חלאס עם "עם אחד לב אחד" ולא "כולנו אחים", זה קורה במשפחות הכי טובות, מיעוט שמתנהג כמו רוב תחת שליט רעיל ואח שסרח. לפעמים אחי הוא לא הכי הכי.

בחזרה מאחת הההפגנות חלפנו על פני הפרשים. נכדי בן הכמעט 4 היה מוקסם, לו הוא נתניהו – היה ממנה את אחד הסוסים העייפים לשר המשפטים, נניח.

בינתיים הוא בזרועות אמו, ואחרי כברת דרך ופרשים ששמרו כי ההמון השקט לא יפיל את נתניהו בחצות למרות שמזמן הפך לדלעת, נעצרו ליד שורת שוטרים שעמדה לפני מחסום בשטחי… באיילון.

הפעוט הנרעש פנה אליהם: "חבר שלי עומרי אמר לגננת שאבא שלו שוטר וזרקו עליו ביצים". אחד השוטרים חייך וחבריו שתקו בעוגמה. לרגע בודד נרקמה שותפות גורל, גם הפעוט מרביץ לפעמים בגן. קייטנה זה לא פיקניק, קורה שהפתיל מתקצר והוא רוצה לאמא.

הפעוט הנרעש פנה אליהם: "חבר שלי עומרי אמר לגננת שאבא שלו שוטר וזרקו עליו ביצים". אחד השוטרים חייך וחבריו שתקו בעוגמה. לרגע בודד נרקמה שותפות גורל. קורה שהפתיל מתקצר ורוצים לאמא

גם שורת השוטרים על קפלן נראית ככה. בין ההמון השואג ד-מו-קר-טיה לבין שליט ששולח אש במדינה – כווולם רוצים לאמא.

כרמלה כהן שלומי היא אזרחית מודאגת

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,296 מילים
כל הזמן // שבת, 30 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

צה"ל: נערכים להתגברות הירי לצפון; אין שינוי בהנחיות

בצוהריים הופעלו לראשונה מאז הכרזת האש בלבנון אזעקות באזור צפת, ראש פינה ויישובים באזור. הלילה נפלה רקטה בקריית שמונה, ללא נפגעים ● יועצו של חמינאי: טראמפ בוגד בדיפלומטיה; הגסת׳: ארצות הברית מוכנה לחדש את התקיפות נגד איראן אם לא יושג הסכם

לכל העדכונים עוד 5 עדכונים

הפה של מאי גולן לא רק דוחה, הוא גם מסכן את ישראל

בשבוע שעבר, השרה לשוויון חברתי מאי גולן עלתה לנאום במליאת הכנסת והטיחה בחבר הכנסת גלעד קריב ממפלגת הדמוקרטים שהוא "מחתן כלבים בבתי הכנסת ההזויים שלך".

כידוע, גלעד קריב אינו מפקד פלגה ביחידת עוקץ הצה"לית ולא אחראי על צוותי כלבנים, אלא אחד ממנהיגי היהדות הרפורמית בישראל.

צח בורוביץ' הוא מנכ"ל חברת "הקבינט" קשרי ממשל ולובינג, ובעברו איש המועצה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 548 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

אנרגיות של מלחמה בעמק

חברי קיבוץ גבעת חיים מאוחד הצביעו נגד הקמת תחנת כוח גזית, אבל זו רק התחנה הראשונה במאבק שמסעיר את עמק חפר ● אתרי הטבע בצפון שוב נסגרו בגלל המלחמה, והישראלים מתנתקים מחבל ארץ שאין לו תחליף ● הגשר החדש מעל הירקון אלגנטי ומזמין אבל נטול צל ● וגם: רשתות ישנות ממטעי הבננות מגנות על חיילים בלבנון

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,682 מילים
אמיר בן-דוד

בינה מלאכותית, רגשות אמיתיים

בימים האחרונים עורר ראש הממשלה בנימין נתניהו סערה ציבורית לאחר ששיתף סרטון תחת הכותרת "ביביסט, לא חצי בן אדם". הסרטון מציג סצנה משפחתית הבנויה כפרודיה על "יציאה מהארון": בן צעיר מתיישב מול הוריו, והם מבטיחים לו שיאהבו אותו בכל מקרה. אלא שהגילוי הדרמטי אינו נטייה מינית אלא זהות פוליטית: "אני ימני. אני ביביסט".

מכאן מתגלגלת הסצנה לתגובה מבוהלת של המשפחה הליברלית כביכול, שמתקשה ליישב בין דמותו של הבן המשכיל, עובד ההייטק וקורא הספרים, לבין האפשרות שהוא תומך בנתניהו. הסרטון הפוליטי והבוטה טוען, שבישראל קיימים "ביביסטים בארון", אנשים שמסתירים את עמדתם מפני סביבה חברתית, מקצועית ותרבותית שמביטה בהם בבוז.

פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות: 1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור. 2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת... המשך קריאה

מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות:
1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור.
2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת לכל "ימני" באשר הוא).

לפוסט המלא עוד 1,259 מילים ו-2 תגובות

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים

למקרה שפיספסת

סיפור לשבת דו-קרב

ב-1971 יצא למסכים סרט מינורי של במאי צעיר ולא מוכר, שזה היה סרטו העלילתי הראשון. שמו של הבמאי היה סטיבן שפילברג. ככל שהסרט, שצולם בשלושה עשר יום בלבד, נחשב מינורי, עדיין הוא צבר מוניטין ונעשה מוכר וידוע. 

עד כדי כך היה הסרט מוצלח, עד שמבקרי קולנוע היללו את הבמאי הצעיר שהפך סרט בתקציב זעום לאחד מסרטי האקשן המותחים של תקופתו. אני לא ממש זוכר אם מישהו מהמבקרים ניבא לבמאי הסרט הזה עתיד גדול.

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,133 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים

תגובות אחרונות

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-2 תגובות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.