Yaniv Weissman
הזמן של
Yaniv Weissman
שלום אמנון, להלן כמה נקודות הנוגעות לפוסט הנ"ל: 1. מעבר לאנרגיות המבוססות על יצור חשמל מהשמש או מהרוח הוא פתרון יקר, אינו יעיל מבחינה אנרגטית ובעיקר מתאים למדינות עשירות בשל הסובסידיות... המשך קריאה

שלום אמנון,
להלן כמה נקודות הנוגעות לפוסט הנ"ל:

1. מעבר לאנרגיות המבוססות על יצור חשמל מהשמש או מהרוח הוא פתרון יקר, אינו יעיל מבחינה אנרגטית ובעיקר מתאים למדינות עשירות בשל הסובסידיות הנדיבות של הממשלות. המעבר בגרמניה למשל לייצור חשמל סולארי, העלה את חשבון החשמל של הצרכנים הגרמנים. המעבר בישראל עבור תחנת אשלים ייקר לצרכנים הישראלים את חשבון החשמל. מה הפתרון למדינות העניות אם כך? לייקר את חשבון החשמל למי שאין כסף לרכוש אוכל? קליפורניה הפחיתה את מחיר הפאנלים הסולאריים, אך ייקרה את חשבון החשמל לתושבים במדינה.

2. הטיעון שרוב המדענים חושב כך ולכן אלו הם דברי אמת אין לה כל אחיזה בעולם המדעי. רוב המדענים תמכו בניוטון עד אשר איינשטיין הוכיח שהוא טעה. המדען הישראלי דן שכטמן הוכיח לרוב המדענים כי הם טעו בנוגע לגבישי קוואזי וזכה בפרס נובל. לכן, גם אם רוב המדענים תומכים בתיאוריה, כל עוד היא לא מוכחת היא לא אומרת כלום בעולם המדעי. לא. אין כל הוכחה שהתחממות כדור הארץ נובעת מהעלייה בכמות הפחמן הדו חמצני באטמוספירה. ישנו היסק נסיבתי בלבד.

3. תהליך ייצור חשמל מפאנלים סולאריים הוא כלשעצמו פוגע בסביבה. אך, לא רק הייצור של הפאנל. גם תהליך השינוע לרחבי העולם מתבצע על גבי ספינות משא המונעות בדלק פוסילי. המשאיות המובילות מהנמלים , וכל התהליך הלוגיסטי אינו מפחית את טביעת הרגל הפחמנית.

4. אך גם תהליך התחזוקה פוגע בקרקע בשל זיהום הרעלים בהטמנתם בקרקע. אם נקבל את ההנחה כי הם נשלחים למחזור, ועניין זה דורש תחזוקה גבוהה יותר, אשר היא כלשעצמה דורשת ייצור חשמל נוסף, כל תהליך המחזור עצמו אמור להיות מגולגל אל הצרכן, ובסופו של דבר אנו חוזרים אל יעילות אנרגטית מול מחיר.
למשל, הצווים הנשיאותיים שחתם עליהם הנשיא ביידן בתחום זה, יעלו לכל אמריקאי $1500 בכל שנה. בהסכם פאריז נקבע כי ארה"ב תשלם כטריליון דולר בכל שנה. דוגמה קטנה לבלוף הגדול של חברת טסלה. עיקר הרווחים של החברה מגיעים מכספי משלם המסים האמריקני.

5. ייצור חשמל מהשמש או מהרוח דורש שטח אדמה עצום. זה קצת מפתיע שהמרדף אחר הפחתת הפחמן הדו חמצני מצליח לטשטש את בזבוז משאבי הקרקע עבור כה מעט חשמל. תחנת הכח באשלים המשתרעת על פני שטח של 10,000 דונמים מייצרת חשמל ל-30 אלף בתי אב, בעוד שתחנת הכח בחדרה המשתרעת על של שטח של 1500 דונמים מייצרת חשמל למיליוני בתי אב.

6. ייצור חשמל מהרוח או מהשמש אינו אמין. בימים חמים מאוד ישנו עודף אנרגטי שאין דרך לווסת אותו, ובלילה תחנת הכח הסולארית פועלת על דלק פוסילי.

7. גם הניסיון המתוחכם להראות כי קיימת אפשרות לאגירת אנרגיה אינה מקבלת ביטוי בשום דרך. דרך זו אף היא אינה יעילה מבחינת שטח השימוש, מפני שנדרש שטח עצום עבור חוות סוללות. רק מדינות עם שטח עצום מסוגלות לספק זאת כמו באוסטרליה. מבחינה פיזיקלית ישנם כשלים לאגור אנרגיה בתנועה באופן יעיל, ומבחינה כלכלית ההשקעה העצומה מול יעילות אנרגטית פשוט אינה משתלמת.

8. הנזק לבעלי החיים מטורבינות רוח או פאנלים סולאריים הוא עצום. מיליוני ציפורים מוצאות את מותן באזורים הסמוכים לחוות סולאריות או רוח. פרישה של אותן חוות על שטח עצום הורסת את בתי הגידול של בעלי החיים, ומונעת מהן לנוע בחופשיות בטבע.

9. מחירי הפנאלים הסולאריים ירדו בשל ייצור המוני בסין, תחת הטבות הממשל הסיני. אך, לפני כמה שנים הודיעה ממשלת סין כי היא תפסיק לתמוך בייצור פאנלים, והמפעלים בכל רחבי המדינה נתקעו עם מלאים עצומים. הסינים לא סתם גילו שאין שום חסכון כלכלי בייצור פאנלים. הם העדיפו לעבור לייצור כורים גרעיניים אשר יעילים באלפי אחוזים מייצור אנרגטי המבוסס על השמש.

10. בגרמניה הנחשבת למדינה המובילה באירופה בייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת, לא נרשמה כל הפחתה בפליטת הפחמן הדו חמצני מאז שנת 2009, למרות השקעה צפויה עד שנת 2025 של כ-580 מיליארד דולר. לעומת זאת, צרפת נחשבת לאחת המדינות הנקיות בעולם, ופליטת הפחמן הדו חמצני ממנה נמוכה מגרמניה. איך? בשל ייצור וצריכת אנרגיה גרעינית.

11. ייצור חשמל מאנרגיה סולארית דורש שטח פי 450 יותר מאשר תחנת כח גרעינית. אם כך, מדוע להמשיך ולהשקיע בסולאר ולא בגרעין? השקעה בגרעין תפחית עד מאוד את הצורך בשטח אדמה נרחב, פגיעה בבעלי חיים ובני אדם, תעמיד לרשות הכלכלה העולמית חשמל אמין, ותפתור עבור המדינות העניות את העוני האנרגטי שהן סובלות ממנו.

12. אני מציע להפסיק ולהשתמש במושגים שקרים\לא אמת וכו…בנוגע לטיעון בעד או נגד. זה שאיני מסכים\תומך לא אומר שדבריי אינם נשענים על עובדות ומחקרים.

תגובה לחן גרשוני: תודה על העניין במאמר. השדה הפוטו-וולטאי בערבה אינו זול. לפי פרסומי החברה ערבה פאוור, הושקעו רק בהקמת התחנה למעלה מחצי מליארד שקל על שטח של 512 דונם, והיא תספק 36 מגה ... המשך קריאה

תגובה לחן גרשוני:
תודה על העניין במאמר.

השדה הפוטו-וולטאי בערבה אינו זול. לפי פרסומי החברה ערבה פאוור, הושקעו רק בהקמת התחנה למעלה מחצי מליארד שקל על שטח של 512 דונם, והיא תספק 36 מגה וואט. תחנת הכח בחדרה בנויה על שטח של 1500 דונם ומספקת כ-2590 מגה וואט חשמל. זאת אומרת, ערבה פאוור על אותו השטח תוכל לספק עד כמאה מגה וואט.

בנוסף, לא יודע מהיכן הבטחון שציפורים לא יפגעו מהסנוור בערבה, אבל כן יפגעו במצפה רמון? אין ציפורים שעפות באזור? גם הצעתך להניח פאנלים לאורך הכביש תוך ]גיעה בשטחי אש\טבע\מעבר חיות בר ועוד מפגעים, אינה הולמת את שמירת איכות הסביבה.

יעילות התאים פוחתת. בתנאי מעבדה הפאנל נבחן בטמפרטורה של 25 מעלות, אך בישראל ובמיוחד בערבה הטמפרטורות הממוצעות גבוהות מ-25 מעלות ובימים ארוכים.

צריכת האנרגיה במדינה עשירה כמו ישראל חייבת להישען על מקור אנרגיה עמיד ואמין. זו אחת הסיבות שהתעשייה הכבדה בגרמניה אינה מחוברת לרשת הסולארית. הסיבה השניה, שעלות החשמל הסולארי יקרה, והתעשייה הגרמנית עלולה לאבד לקוחות אם היא תייקר את מוצריה כדי לעמוד בחשבון החשמל הסולארי.

ההצעה למחזר פאנלים סולאריים מגוחכת. הסיבה הראשונה, היא דורשת תחזוקה גבוהה אשר מחירה יתומחר על הצרכן. הסיבה השניה, המחזור לעצמו יצרוך אנרגיה נוספת מה שיאלץ את התעשיה להרחיב את תחנות הכח המייצרות חשמל.

הפתרונות הם יקרים וטובים למדינות עשירות אולי. אך, מה לגבי העניים בעולם? האנשים שחיים במדינות עניות סובלים מהיעדרו של חשמל באופן כללי, הם לא צריכים פתרונות יקרים אלא, יעילים, נקיים וזולים.

מציע להתעמק בכתבה נהדרת מהדר-שפיגל על כישלונה של גרמניה בתחום האנרגיות המתחדשות, ועל הפתרון שהעליתי במאמר, אנרגיה גרעינית:
https://www.spiegel.de/international/germany/german-failure-on-the-road-to-a-renewable-future-a-1266586.html

כפי שכתבתי – אנרגיה מתחדשת היא האנרגיה של השמש, ולא תחנות חשמל מהשמש אשר אינן מתחדשות כי אם זקוקות לתחזוקה, שטח עצום ויעילות אנרגיה נמוכה.

תגובה לאמנון פורטוגלי: תודה על העניין במאמר. איני מכחיש את משבר האקלים, אך אני סבור שהשקעה של טריליוני דולרים בפתרונות שאינם יעילים הוא בזבוז כספים לשווא. למעלה מ-2 מיליארד אנשים חיים ל... המשך קריאה

תגובה לאמנון פורטוגלי:
תודה על העניין במאמר. איני מכחיש את משבר האקלים, אך אני סבור שהשקעה של טריליוני דולרים בפתרונות שאינם יעילים הוא בזבוז כספים לשווא. למעלה מ-2 מיליארד אנשים חיים לא אספקת חשמל ותנאים נאותים, ופתרונות כמו תחנות כח סולאריות או על רוח, פשוט לא מסוגלות לתת מענה הולם.

אתה כותב שאני מבטא חצי אמת כאשר אני מציין שחלק מהמדענים חושב שלבני האדם יש קשר ישיר להתחממות כדור הארץ. גם אם רוב המדענים חושבים כך – זה עדיין חלק. רוב המדענים טעו לגבי הרבה דברים בעבר, וטועים גם כעת, בתחזיות ובתסריטים שהם מציירים לגבי עתיד כדור הארץ. על כן, איני כותב חצי אמת – אלא, אמת מוחלטת. אין הסכמה גורפת. אני מכיר את הטיעון של 97% – שהוא אינו נכון, כי לא מדובר ב-97% מהמדענים אלא, באיסוף כולל של אזכורי מאמרי אקלים, וזהו בעיקרו יותר מיתוס מאשר עובדה.

מקורות אנרגיה מתחדשים מזהמים את הסביבה. היצור של פאנלים סולאריים, השינוע שלהם, וכמובן ההטמנה של הפאנלים בקרקע.
הנשיונל ג'יאוגרפיק העלה טיעון זה:
https://www.nationalgeographic.com/news/energy/2014/11/141111-solar-panel-manufacturing-sustainability-ranking/

בפנאל עצמו יש רעלים. אך, גם טכנולוגיית האגירה אינה מצליחה ממש למלא את יעדה. שכן, כמות השטח אשר משמשת את תאי האגירה – סוללות – הוא עצום, ואינו מצוי בכל מדינה ובוודאי שהיעילות האנרגטית שלו נמוכה ביחס לשטחה של תחנת כח פחמית או המבוססת על גז.

המשק הגרמני מסבסד את האנרגיה המתחדשת, ואחד המומחים העולמיים בתחום האנרגיה, ואצלב סמיל, אשר פרסם עשרות ספרים בתחום קבע שמדובר בחוסר יעילות עצומה, משום שהמפעלים הגדולים בגרמניה לא מחוברים לרשתות הסולאריות בשל היעילות הנמוכה של רשתות סולאריות. בסופו של דבר, גם תחנות חשמל סולאריות בלילה או בימים שאין בהם שמש עובדות על אנרגיה פוסילית.

אנרגיה מתחדשת ביחס לכמות ההשקעה, הכסף, הנדל"ן וחוסר היכולת לפתור את בעיית איכות הסביבה היא לא התשובה לעניי העולם, אלא בעיקר לעשירים. המרדף אחר הפחתת הפחמן הדו חמצני מסית את הדיון מהצרכים המיידים, הזולים והעדיפים על פני פתרונות יקרים שלא יפתרו דבר מלבד בעלי חברות לאנרגיה מתחדשת.

הנחת היסוד שבני אדם גרמו להתחממות מוטלת בספק. גז החממה הנפוץ ברקיע הוא עננות. בין השנים 1820-1940 גז CO2 עלה, אולם מאז הטמפרטורה לא עלתה בין 1940 ל-1960. בנוסף, אין יותר אסונות טבע מ... המשך קריאה

הנחת היסוד שבני אדם גרמו להתחממות מוטלת בספק. גז החממה הנפוץ ברקיע הוא עננות. בין השנים 1820-1940 גז CO2 עלה, אולם מאז הטמפרטורה לא עלתה בין 1940 ל-1960.

בנוסף, אין יותר אסונות טבע מאשר בעבר. אפילו ישנה ירידה בשטפונות או בצורות. דו"ח ה-IFCC מבוסס על הנחת יסוד מדעית משנות ה-70.

כל הזמן // שבת, 22 במרץ 2025
מה שחשוב ומעניין עכשיו

למקרה שפיספסת

למצא יש נוצות על הפנים

הארכיון של רוןזמן ישראל נובר בארכיון של רון מיברג ומפרסם מחדש מבחר מכתבותיו, שקריאה בהן היום מספקת פרספקטיבה איך הגענו עד הלום ● והשבוע: ב־1990, חוק החזיר הצית קרב פוליטי רווי יצרים בין רפול ליהושע מצא – עם צעקות, האשמות ונוצות על הפרצוף

עוד 1,454 מילים
היום ה־533 למלחמה ● 59 חטופים עדיין בעזה

אזעקות במרכז ובירושלים בעקבות טיל ששוגר מתימן ויורט

היועמ"שית: "אסור לבצע כל פעולה הפוגעת במעמדו של ראש שב״כ"; נתניהו: "לפי החוק הממשלה מחליטה מי יהיה ראש השב״כ" ● במשק איימו לשבות אם הממשלה לא תכבד את פסיקת העליון ● 40 שורדי שבי: "הפסיקו את הלחימה, אין לכם מנדט להקריב חטופים" ● החשודים בפרשת קטאר-גייט: יונתן אוריך ואלי פלדשטיין ● ארה"ב הביעה הסכמה ראשונית להצעת גישור מצרית חדשה

עוד 49 עדכונים

תגובות אחרונות

"עורקים" למחנה היריב – האם תמיד עקב מהפך בדעות?

"רק חמור לא משנה את דעתו" – קבע משה דיין. ואכן, תמורות ואף מהפכים בדעותינו עשויים להעיד על פתיחות והיעדר פנאטיות, על נכונות לשמוע גם יריבים ובני פלוגתה, על צבירת ידע וניסיון חיים, על ספיגת השפעות והתייחסות לשינויים בארץ ובעולם. ולעתים מקורם גם בהתפכחות ובהתנערות מאשליות.

אבל מדי פעם נראה שהמבצעים תפנית חדה בדעותיהם, חציית גדר ושינוי כיוון של 180 מעלות, לא עושים כך על בסיס מחשבה שעיקרה עניינית. לעתים יש לחפש מניעים אחרים להתנהלותם: אולי אינטרסים אישיים, שמא משבר בחייהם הגורר נקמנות והתחשבנות עם מי שפגעו בהם, אולי מאמץ להיות פופוליסטי, לא לפגר אחר רוח הזמן. אולי הצורך להתריס ולהתגרות בסביבתם הקרובה. ולעתים דחף בלתי נלאה להתבלט ולהתפרסם.

שלומית טנא היא עיתונאית לשעבר (ב"על המשמר" ובהמשך ב"ידיעות אחרונות")..יוצאת קיבוץ. ב-1981 החלה בסיקור עיתונאי שוטף של הקיבוצים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 998 מילים

עקורים

אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
דִּיפּ סְטֵיְט 251

שש שנים חלפו מאז החל יאיר נתניהו לצייץ באובססיביות על "אנשי הדיפ סטייט שאיבדו כל טיפת בושה וריסון" ועד שאביו, ראש הממשלה, הפך השבוע את המאבק בדיפ-סטייט לנושא מרכזי על סדר היום בישראל

עוד 1,388 מילים

שבויים באלגוריתם - כך הוא משתלט על המוח שלנו

כמה פעמים אמרתם לעצמכם "רק עוד דקה אחת" – ואז מצאתם את עצמכם אחרי שעה גוללים בלי הפסקה בין פוסטים, לייקים והודעות? זה לא מקרי. זו לא רק התמכרות אישית, אלא מערכת שתוכננה בקפידה כדי לשמר את תשומת הלב שלנו.

האלגוריתמים שמפעילים את המדיה החברתית אינם רק שורת קוד, הם כלים שמעצבים רגשות, מחשבות ודימוי עצמי. וזה משפיע על כולם. עלינו, על החברים שלנו, על הילדים שלנו. אבל עבור בני הנוער, ההשפעה היא החמורה ביותר.

לילי שירה יעקב לומדת תקשורת ומנהל עסקים ברייכמן. אחות וטרינרית ומסייעת לנוער במצוקה ברשתות החברתיות כבר 12 שנה. הצילה ילדים שהיו ממש רגע מהתאבדות אחרי כמה ניסיונות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 875 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

כמעט איש לא יצא להפגין נגד המלחמה כשזו פרצה אחרי השבעה באוקטובר 2023 - כולם הבינו אז שמדובר במלחמה צודקת מאין כמוה ● היום המלחמה נתפסת כמהלך פוליטי המשולב עם צעדי הממשלה שנועדו להאריך את ימיה ולדכא את הדמוקרטיה באמצעות ההפיכה המשטרית המתחדשת ● שלום ירושלמי בילה עם המפגינים בירושלים ביומיים רטובים במיוחד

עוד 1,097 מילים ו-2 תגובות

נחל ציפורי שוחה נגד הזרם

בעוד הממשלה עושה הכול כדי לרסק ולפלג את החברה הישראלית, פרויקט שיקום נחל ציפורי – שבימים אלה הגיע למחצית הדרך – מזריק מנות קטנות של חוסן חברתי, קהילתי ואנושי ● לראשונה נעשה ניסיון לשקם נחל תוך התייחסות לא רק לאיכות המים ולצמחייה, אלא גם לקהילות, לתרבויות ולחקלאים שבסביבתו ● "גן עדן זה כאן, לא באירופה ולא בשום מקום אחר"

עוד 1,496 מילים ו-6 תגובות

רק כ־40% מתושבי קריית שמונה חזרו הביתה

מעקב זמן ישראל שלושה שבועות לאחר תום הפינוי הרשמי, רוב תושבי קריית שמונה טרם שבו לביתם ● לפי נתוני העירייה, רק כ־9,500 תושבים גרים בעיר, בהם 2,000 שלא עזבו לאורך כל המלחמה ● חלק מהמפונים חוששים מהסלמה ביטחונית או מתקשים לשוב בשל נזק כבד לביתם, בעוד אחרים מצאו עבודה במקום גלותם ● מנגד, כמחצית מתושבי קיבוצי עמק החולה וכ־70% מתושבי היישובים שפונו בגליל המערבי כבר חזרו

עוד 532 מילים

לאחר שקידמה בברכה את הצו של עבאס לביטול תשלומים לאסירים ביטחוניים ומשפחות מחבלים, מחלקת המדינה דורשת "מעשים" ולא רק הצהרות ● אולם בינתיים, ה-CIA ממשיך להעביר כספים לכוחות הביטחון, וממשל טראמפ מבטיח לרשות הפלסטינית כי יתרת הסיוע תועבר לרמאללה בזמן הקרוב

עוד 929 מילים
היום ה־532 למלחמה ● 59 חטופים עדיין בעזה

הממשלה אישרה את הדחתו של רונן בר מתפקיד ראש שב"כ

שרי הממשלה הצביעו פה-אחד על הפיטורים; בר יסיים את תפקידו לכל המאוחר ב-10 באפריל ● ראש שב"כ לא הגיע לישיבת הממשלה שדנה בהדחתו, ושלח במקום זאת מכתב שבו טען כי ההליך נעשה עקב ״מניעים זרים ופסולים מיסודם״ ● בתגובה, ראש הממשלה האשים את בר בטבח ה-7 באוקטובר ● רבבות הפגינו בירושלים בגשם ● הנשיא הרצוג נגד הממשלה: לא ייתכן לשלוח את בנינו לחזית במקביל למהלכים שנויים במחלוקת

עוד 59 עדכונים

פרשת קטאר-גייט מתהדקת סביב נתניהו

ראש הממשלה אינו רשאי לקבל שירות כלשהו מבעל תפקיד ששכרו משולם על ידי גורם פרטי ● ככל שנתניהו היה מודע להסדר התשלומים של פלדשטיין, הרי שהוא הפר בכך את כללי ועדת אשר למניעת ניגוד עניינים - מה שעלול להוות עבירה פלילית של מרמה והפרת אמונים ● אולם נוכח החשדות הנחקרים בפרשה, אפשר שהחשד הפלילי שיופנה כלפי נתניהו יהיה חמור אף יותר, ועשוי להיות חשד ללקיחת שוחד ● פרשנות

עוד 928 מילים ו-2 תגובות

"כל השופטים בישראל יסומנו ויקוטלגו פוליטית"

ריאיון התיקון לחוק יסוד השפיטה המשנה את הרכב הוועדה לבחירת שופטים ואת כלל שיטת בחירת השופטים בכל הערכאות עבר הבוקר בוועדת החוקה של הכנסת ויעלה בימים הקרובים לקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת ● ח"כ גלעד קריב, שהיה עד לכל תהליך החקיקה, מזהיר מה"קטסטרופה" שהחוק יביא לבתי המשפט בערכאות הנמוכות - ומזהיר מתהליך של הקצנה בבית המשפט העליון ● "השיטה החדשה תקרע את החברה לגזרים"

עוד 1,471 מילים ו-2 תגובות

כ־19.5 אלף מבקשות מקלט, בעיקר מאריתריאה ואוקראינה, חיות בישראל ללא מעמד, ללא רשת ביטחון מינימלית ועם אופק חסום ● דוח מיוחד של ארגון הסיוע א.ס.ף. מתאר תמונת מצב מטרידה, שלפיה נשים אלו נטולות כל מעטפת בסיסית של הגנה וחוות התעמרות מצד הרשויות ● נערה אריתריאית: "אני מרגישה שקופה. החיים נתקעו" ● מנהלת המדיניות בא.ס.ף.: "מפנים להן עורף"

עוד 2,150 מילים

ההישג העצום של ויז חושף את האיום הענק מצד הממשלה

כמה סמלי שהאקזיט הענק של ויז מתרחש בשבוע שבו הכנסת מבקשת לקצץ עשרות מיליוני שקלים מתקציב ההשכלה הגבוהה בישראל ● זו אותה השכלה שהייתה הבסיס ונקודת ההזנק לארבעת מייסדי החברה כל הדרך אל התהילה ● די לשמוע את האזהרה של אחד מהם לפני כשנתיים כדי להבין את האיום הגדול שמרחף מעל המדינה ● פרשנות

עוד 814 מילים ו-2 תגובות

מלחמת שלום התקציב

ההחלטה לחדש את הלחימה בעזה מבטיחה לנתניהו שהתקציב יעבור בימים הקרובים ופותרת לו, לפחות זמנית, את סוגיית חוק הגיוס ● אנחנו במציאות הזויה במדינה שעברה לפני שנה וחצי את האירוע הקשה בתולדותיה ● כמעט אף ממשלה בישראל לא הצליחה לסיים קדנציה שלמה, ונראה שדווקא הממשלה הזו, אחרי ה-7 באוקטובר, עשויה להשלים את ימיה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2
רק להזכיר - לא יהיו יותר בחירות בישראל. בינואר 2023 בפתיחת המהפכה המשטרית פנה ארגון המחבלים של הדיקטטור הצורר ולימים רוצח החטופים ביבים שקרניהו בפנייה רשמית לועדת הבחירות המרכזית לכנסת ... המשך קריאה

רק להזכיר – לא יהיו יותר בחירות בישראל. בינואר 2023 בפתיחת המהפכה המשטרית פנה ארגון המחבלים של הדיקטטור הצורר ולימים רוצח החטופים ביבים שקרניהו בפנייה רשמית לועדת הבחירות המרכזית לכנסת וביקש שהועדה תקבע כי המועד החוקי של הבחירות הבאות הוא אוקטובר 2027, ולא אוקטובר 2026. יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, שופט עליון, להזכירכם זרק אותם מכל המדרגות. אבל כפי שלמדנו בשנתיים ויותר האחרונות שום דבר לא יעצור את קואליצית ארגוני המחבלים המרכיבה את ממשלת השואה הזדון וההפקרה. ביוני 2026 תתכנס הכנסת ותאשר ברוב של 68 ח"כים את הצעת החוק לדחיית הבחירות לכנסת, ניחשתם נכון, לאוקטובר 2027. והופ, הבחירות יידחו בשנה, וביוני 2027 יחוקק חוק נוסף שעל פיו הבחירות יתקיימו באוקטובר 2030 וכך הלאה וכך הלאה.

עוד 556 מילים ו-2 תגובות
סגירה
בחזרה לכתבה