JavaScript is required for our website accessibility to work properly. עינת שושן רפאלי: פריצת גבולות בחירום - יזמות וחלוציות במערכת החינוך | זמן ישראל

פריצת גבולות בחירום - יזמות וחלוציות במערכת החינוך

ילדים שפונו מקיבוץ ניר עם למלון הרודס בתל אביב, 3 בינואר 2024 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
מרים אלסטר/פלאש90
ילדים שפונו מקיבוץ ניר עם למלון הרודס בתל אביב, 3 בינואר 2024

מערכת החינוך בישראל ובעולם מתמודדת דרך קבע עם אתגרים הנובעים משינויים דמוגרפיים, תרבותיים וטכנולוגיים. אולם, בעתות משבר בינלאומי כמו מגפת הקורונה, או משבר לאומי כמלחמת "חרבות ברזל", אתגרים אלו מתעצמים ומחייבים תגובה יוצאת דופן.

בפוסט זה אתייחס להבחנה שבין מושגי היזמות החינוכית והחלוציות החינוכית, הבחנה בין  מאפייניהם הייחודיים והדגמתם באמצעות אירועים ממערכת החינוך בישראל במצבי חירום, בדגש על מלחמת "חרבות ברזל".

יזמות חינוכית מול חלוציות חינוכית: הבחנה והשלמה

בשיח החינוכי, המושגים יזמות וחלוציות משמשים לעיתים בערבוביה, אך קיימים ביניהם הבדלים מהותיים לצד נקודות חפיפה.

יזמות חינוכית (Educational Entrepreneurship) מתייחסת ליכולת לזהות צורך קיים או הזדמנות חדשה במערכת, ולפתח עבורו מענה יצירתי, חדשני ובר-קיימא.

בשיח החינוכי, המושגים יזמות וחלוציות משמשים לעיתים בערבוביה, אך יש ביניהם הבדלים מהותיים לצד נקודות חפיפה. יזמות חינוכית מתייחסת ליכולת לזהות צורך קיים או הזדמנות חדשה במערכת, ולפתח עבורו מענה

יזמים חינוכיים פותרים בעיות חברתיות באמצעות כלים חינוכיים, על בסיס הבנה מעמיקה ויכולת להביא פתרונות קיימים או מותאמים לקהלים חדשים. הם ממוקדים ביישום, במדידת תוצאות ובשכפול מודלים מוצלחים, במטרה לשפר ולייעל תהליכים, לרוב בתוך פרדיגמות קיימות. היזמות יכולה להתרחש בתוך ארגון קיים (Intrapreneurship) או מחוצה לו (על ידי יצירת מיזמים חדשים).

חלוציות חינוכית (Pioneering in Education), לעומת זאת, מבטאת התחלה חדשה, פריצת דרך רעיונית או מעשית, ולרוב כרוכה בנטילת סיכונים גדולים. חלוצים חינוכיים מגדירים מחדש את גבולות הידע או הפרקטיקה.

הם לא רק פותרים בעיה קיימת, אלא לעיתים קרובות מזהים ואף יוצרים את הבעיה שיש לתת לה מענה, ומציעים עבורה פתרונות רדיקליים או תפיסות עולם חדשות לחלוטין. החלוציות דורשת חזון, אומץ ויכולת לנווט באי-ודאות, ולעיתים פועלת בשוליים עד שרעיונותיה מחלחלים ומשנים את הפרדיגמה המקובלת.

הדמיון והחפיפה בין המושגים: למרות ההבחנות, קיימת חפיפה משמעותית. יזמים חינוכיים נדרשים לרוח חלוצית כדי לזהות הזדמנויות לא שגרתיות, וחלוצים נדרשים ליכולות יזמיות כדי לממש את חזונם.

שתיהן דורשות חדשנות, נחישות, עמידה באתגרים, ורצון עז להשפיע ולשפר. ניתן לומר שיזמות היא הדרך בה רעיונות חלוציים הופכים למציאות בת-קיימא, ואילו חלוציות היא המנוע המזין את היזמות בחידושים רדיקליים.

יוזמות וחלוציות דורשות חדשנות, נחישות, עמידה באתגרים, ורצון עז להשפיע ולשפר. יזמות היא הדרך להפיכת רעיונות חלוציים למציאות בת-קיימא, וחלוציות היא המנוע המזין את היזמות בחידושים רדיקליים

יזמות וחלוציות בחינוך הישראלי בעתות משבר

מגפת הקורונה עודדה בעיקר יזמות, כך ראינו במערכת החינוך פדגוגיה דיגיטלית מהירה: מורים נאלצו לפתח יכולות הוראה מרחוק במהירות שיא – יזמות אישית וקבוצתית לרצף למידה.

בנוסף פגשנו מודלים היברידיים: שילוב למידה פרונטלית ומרחוק – יזמות ששילבה פדגוגיה, טכנולוגיה וארגון מחדש. לאלו הצטרף המענה הרגשי-חברתי מרחוק על ידי פיתוח יוזמות קהילתיות ותוכניות וירטואליות לשמירה על רווחה נפשית (מעגלי שיח מקוונים, פעילויות בזום) – יזמות הממוקדת במענה רגשי.

ההסבר לכך שהקורונה עוררה בעיקר יזמות ולא חלוציות נעוץ בעובדה שלמרות היותה תרחיש חדש, לא היה איום קיומי על המדינה, והפתרונות הטכנולוגיים הקיימים הצליחו לענות על רוב הצרכים, ללא הכרח לייצר פתרונות חדשניים לחלוטין.

מלחמת "חרבות ברזל" הציבה את מערכת החינוך הישראלית בפני מציאות רוויה באי-ודאות, עם חרדה קיומית, פחד ממשי לחיים וניוד אוכלוסיות בהיקפים חסרי תקדים, מה שהוביל לחלוציות חינוכית בהיקפים משמעותיים, לצד יזמות.

כך הוקמו מסגרות חינוך מאולתרות בבתי מלון ומתחמי אירוח: מורים, מנהלים, הורים ואזרחים יזמו באופן חלוצי הקמת בתי ספר וגני ילדים זמניים. יוזמות אלו דרשו גמישות פדגוגית, יכולת ארגונית גבוהה, אלתור ויצירת שגרה בתוך כאוס, תוך מתן מענה רגשי אינטנסיבי.

המלחמה הציבה את מערכת החינוך הישראלית בפני מציאות רוויה באי-ודאות, חרדה קיומית, וניוד אוכלוסיות בהיקפים חסרי תקדים, מה שהוביל לחלוציות חינוכית בהיקפים משמעותיים, לצד יזמות

זו הייתה חלוציות שהגדירה מחדש את גבולות המרחב הלימודי. בנוסף התארגנו יוזמות התנדבותיות ותמיכה הדדית: אלפי מתנדבים יזמו קבוצות תמיכה, שיעורי עזר ופעילויות העשרה לילדים מפונים – נדבך חלוצי ביצירת רשת ביטחון חינוכית-חברתית ספונטנית.

תלמידים רבים ממערכות שונות שולבו בבתי ספר ברחבי הארץ: מנהלי בתי ספר באזורים "שקטים" קלטו במהירות תלמידים מפונים, תוך יצירת מענים דיפרנציאליים – חלוציות ארגונית שדרשה גמישות חסרת תקדים. וצוותים חינוכיים התמודד עם שיח מורכב בכיתה: מורים יזמו שיח פתוח ומכיל על המלחמה, השלכותיה, אבל, כעס וחרדה – שיח חינוכי חלוצי הדורש אומץ ורגישות להכיל מורכבות רגשית ופוליטית.

יזמות וחלוציות בחינוך הן תופעות הכרחיות להתפתחות מערכת חינוך חיה ורלוונטית, הן בשגרה והן בעתות משבר. יזמות מתמקדת בפתרונות יצירתיים ושיפור תהליכים, בעוד חלוציות היא דחיפה קדימה ויצירת דרכים חדשות ופורצות דרך. בין השתיים קיימים יחסי גומלין הדדיים.

מלחמת "חרבות ברזל" הדגישה את החשיבות הקריטית של יזמות וחלוציות במערכת החינוך הישראלית. היכולת ליצור פתרונות מהירים, לאלתר, להסתגל, להתמודד עם אי-ודאות ולתת מענה לצרכים אנושיים עמוקים, מעידה על עוצמה חברתית וחינוכית. על קברניטי החינוך והצוותים החינוכיים לזהות ולעודד יזמות וחלוציות ולחקור אותן לעומק כדי להפיק לקחים שישמשו את מערכת החינוך בעתיד ויאפשרו לה להיות  גמישה, עמידה ומוכנה לאתגרי העתיד – בין אם בשגרה, במגפה או במלחמה.

יזמות וחלוציות בחינוך הכרחיות להתפתחות מערכת חינוך חיה ורלוונטית, בשגרה ובעתות משבר. יזמות מתמקדת בפתרונות יצירתיים ושיפור תהליכים, בעוד חלוציות היא דחיפה קדימה ויצירת דרכים חדשות

כדי שמערכת החינוך תוכל להפוך למעבדת חדשנות מתמדת ותוכל לטפח יזמות וחלוציות, היא צריכה ליצור תשתית תומכת ואקלים שיעודד זאת. הנה כמה צעדים מומלצים שעל המערכת לנקוט בשגרה:

  • לאפשר כישלון: במערכת החינוך קיימת נטייה לפעול בזהירות יתרה ולחשוש מכישלונות. כדי לעודד חלוציות ויזמות, יש לשנות את התפיסה ולהבין שכישלון הוא חלק בלתי נפרד מתהליך הלמידה והפיתוח. יש ליצור מרחב שבו מותר לטעות, ללמוד מהטעויות ולנסות שוב.
  • להקצות זמן ומשאבים: לאפשר למורים להקדיש זמן, גם אם מועט, לחשיבה יצירתית, פיתוח רעיונות וניסויים קטנים. ניתן לשקול הקצאת תקציבים קטנים או מענקי "זרעים" ליוזמות חדשניות בתוך בתי הספר.
  • לפתח מנהיגות יזמית: להכשיר מנהלים לזהות ולטפח יזמות בקרב צוותיהם, להעניק להם אוטונומיה, ולשמש בעצמם דוגמה אישית של חדשנות ורצון לפרוץ גבולות.
  • לייצר פלטפורמות לשיתוף ידע ורעיונות: להקים רשתות מקצועיות, פורומים ופלטפורמות מקוונות שבהן מורים יכולים לשתף יוזמות, ללמוד מהצלחות וכישלונות של עמיתים, ולחפש שיתופי פעולה.
  • להכיר ולתגמל  יוזמות חינוכיות, קטנות כגדולות, ולתגמל אותן (לאו דווקא כספית) – באמצעות פרסום, הענקת אותות הערכה או קידום. הכרה ציבורית מעודדת ומגבירה את המוטיבציה.
  • להטמיע חשיבה יזמית בתוכניות לימודים: לשלב אלמנטים של חשיבה יזמית, פתרון בעיות ויצירתיות בתוכניות הלימודים הפורמליות, בכל שכבות הגיל ואף בבחינות הבגרות.

כדי שמערכת החינוך תוכל להפוך למעבדת חדשנות מתמדת ותוכל לטפח יזמות וחלוציות, היא צריכה ליצור תשתית תומכת ואקלים שיעודד זאת, ונדרשים צעדים שעל המערכת לנקוט בשגרה

השקעה מתמשכת בטיפוח יזמות וחלוציות בשגרה, תבנה לא רק מוסדות חינוך טובים יותר, אלא חברה עמידה וחסונה יותר עבור כולנו.

נכתב בשיתוף עם פרופ' אורית חזן, חברת סגל בפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה בטכניון, עמיתת מחקר בכירה במוסד שמואל נאמן למחקר מדיניות לאומית, וראשת הפורום לחינוך בחירום של מוסד שמואל נאמן.

אשת חינוך ואקדמיה. עוסקת בחקר השחיתות השלטונית ובחקר החוסן האישי, הקהילתי והלאומי בארגונים פרטים וציבוריים ובמערכת החינוך בפרט. מרצה וחברת סגל במכללת אורנים ועמיתת מחקר באוניברסיטת אריאל ובמוסד שמואל נאמן למחקר מדיניות לאומית. מנכ"לית מרכז מגדלורים – הכוונה לחוסן מיטבי, מרכז שמעניק שירותי הרצאות, סדנאות וימי עיון בתחומי חוסן וחברה בוערים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,004 מילים
כל הזמן // יום חמישי, 30 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

דיווח: וושינגטון מצמצמת את כוחותיה באזור ומשיבה לארה"ב את נושאת המטוסים ג'רלד פורד

גורם בכיר בפנטגון: לפי ההערכות, המלחמה באיראן עלתה עד כה 25 מיליארד דולר ● שני יהודים נפצעו באורח קשה מדקירות בלונדון; המשטרה המקומית: לחשוד בביצוע הפיגוע בעיות נפשיות ● הרמטכ"ל: לא נעזוב את דרום לבנון עד שיובטח ביטחון ארוך טווח לתושבי הצפון ● בנט על נתניהו: "אני חושב שאפשר להגיע להסדר של חנינה ופרישה; אני לא רוצה לראות אותו במדים כתומים"

לכל העדכונים עוד 41 עדכונים

סוריה - פושעים שופטים פושעים

המשטר החדש בדמשק מתפאר בלכידת פושעים מהמשטר הסורי, בעוד שרק לפני עשור ביצעו אנשי אל-ג'ולאני פשעים חמורים נגד האנושות. מה עומד מאחורי המסע הצבוע ללכידתם של "פושעי משטר אסד"?

*  *  *

כוחות הביטחון הסורים הצליחו לתפוס את אחד המבוקשים הבכירים במשטר אסד, ממבצעי טבח שכונת א-תדאמֻן בדמשק, אמג'ד יוסף בן 40. לרוע מזלו, הוא צולם בעת ביצוע פשע נורא ומזעזע באפריל 2014, בעיצומה של מלחמת האזרחים.

ד"ר ירון פרידמן הוא בוגר אוניברסיטת סורבון בפריז, חוקר מרצה ומורה לערבית בחוג ללימודי המזרח התיכון והאיסלאם באוניברסיטת חיפה. היה פרשן לענייני ערבים בויינט, ספריו "העלווים – היסטוריה, דת וזהות" (2010) ו"השיעים בארץ ישראל" (2019) יצאו לאור באנגלית בהוצאת בריל-ליידן. מנהל את הניוזלטר "השבוע במזרח התיכון", שאליו אפשר להצטרף כאן: https://did.li/CWtlC. לפודקאסט של ירון "השבוע במזרח התיכון": https://did.li/mAz5q

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 970 מילים
אמיר בן-דוד

השלום כתוכנית עבודה

לקראת ועידת השלום העממית שתתכנס מחר בתל אביב, מומחים, אנשי ביטחון ופעילי שטח משרטטים מפות דרכים מעשיות לשינוי המציאות ● משיתוף פעולה אזורי ופירוז עזה, דרך המאבק בסיפוח והוכחת היתכנות פתרון שתי המדינות, ועד לשימוש בפסולת כמנוע לשותפות ● כי הסטטוס-קוו אינו גזירת גורל

לכתבה המלאה עוד 3,344 מילים ו-1 תגובות

בעקבות הודעתו הדרמטית של נתניהו לגבי מחלת הסרטן שלקה בה

בזכות יכולת טלפתית נדירה, הצלחתי לפענח את המחשבות מאחורי הודעתו הדרמטית של ראש הממשלה ביום ששי. להלן הן, בסוגריים:

*  *  *

"היום התפרסם הדו"ח הרפואי השנתי שלי. 

טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 598 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

שנה אחרי שרפת הענק שהשתוללה ביום העצמאות, פארק קנדה עדיין סגור לקהל על אף מאמצי השיקום של קק"ל ● המראה אפוקליפטי: מדרונות שלמים של עצים מפוחמים שעלולים ליפול בכל רגע ● במהלך השרפה התפוצצו מוקשים ירדניים בחלקות שבשולי הפארק, ורק השבוע הושגה הסכמה על פינויים ● "אם הייתי יכול לבחור איזה יער יישרף, הייתי בוחר יער אחר"

לכתבה המלאה עוד 1,116 מילים

גם לצעירים וצעירות מגיעה עצמאות אמיתית

גם לצעירים וצעירות חסרי עורף משפחתי מגיעה עצמאות אמיתית – והיא נבנית מתוך ליווי, אמון והזדמנות

בשבוע שעבר ציינו ברחבי המדינה את יום העצמאות, יום שמסמל לפני הכול תחושת גאווה לאומית. זה רגע שבו אנחנו כמדינה עוצרים להסתכל אחורה על הדרך שעשינו, ולהרגיש למרות הכול – הצלחנו.

נלי גבע היא מנכ"לית האגודה הישראלית לכפרי ילדים S.O.S שפועלת בישראל למעלה מ-43 שנים ומספקת בית חם ואוהב למאות ילדים נעדרי עורף משפחתי. האגודה מפעילה מרכז חירום לילדים בסיכון, את פנימיות נרדים שבערד ומגדים שבמגדל העמק, עשרות דירות לצעירים חסרי עורף משפחתי ומועדוניות במגזר הבדואי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 715 מילים

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

בג"ץ משנה כיוון ומשרטט את הדרך לוועדת חקירה

חיוב הממשלה לעדכן בתוך חודשיים על מתווה לחקר אירועי 7 באוקטובר מסמן שינוי כיוון זהיר בגישת בג"ץ ● השופטים מכירים בקושי המשפטי שבאי־הקמת ועדת חקירה לצד תקדימיות ההתערבות והקושי בגיבוש סעד אופרטיבי ● המסר: הסמכות להתערב קיימת, אך מתחם ההתערבות מצומצם ונדיר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 902 מילים

ביחד? איזנקוט מטרפד את האיחוד שהוא עצמו יזם

איזנקוט, שדחף במשך חודשים לאיחוד עם בנט ולפיד, מסרב להסתפק במקום השני ודורש להוביל את הרשימה ● הוא וגנץ טוענים שהחיבור דווקא גורע קולות ואינו מקרב את הגוש לשלטון ● מנגד, בנט ולפיד ממשיכים להאמין שהאיחוד יביא למהפך, אך נאלצים להתמודד עם בניית רשימה שתכריע גורלות ותחשוף מתחים פנימיים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 644 מילים

שעון החול של טראמפ

כיום קיים פער חסר תקדים בין סוחרי החוזים העתידיים בנפט לבין המציאות בשטח ● בעוד "מחיר הנייר" בבורסה נותר יציב יחסית, בתי הזיקוק כבר משלמים פרמיות ענק בניסיון נואש לשרוד את המחסור הפיזי שנוצר ● אנליסטים מזהירים כי זהו רק פרומו למה שמצפה לנו בחודשים הקרובים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 878 מילים

הבחירות הקרובות להנהגת חמאס יקבעו את גורלה של רצועת עזה

ארגון הטרור נערך לבחור מנהיג חדש לראשונה מאז חיסולו של יחיא סנוואר, כאשר שני המועמדים המובילים מושכים לכיוונים מנוגדים לחלוטין: המשך הלחימה כדי לשמר את האחיזה ברצועה, או ויתור אסטרטגי בשטח בתמורה להבטחת הישרדות הארגון

לכתבה המלאה עוד 2,298 מילים

יותר משני שלישים ממצביעי גוש השינוי תומכים בחבירת איזנקוט לבנט ולפיד במסגרת "ביחד", אך בסביבתו נשמעת הסתייגות מהמהלך ● הסקרים מצביעים על יתרון למפלגה מאוחדת, אך ללא שינוי במפת הגושים ● לפי שעה, הקמת ממשלת השינוי נותרת תלויה ברע"ם ● בתוך כך, האיחוד דוחק את הנשים מחוץ לצמרת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 778 מילים ו-1 תגובות

חזבאללה כופה משוואה חדשה על ישראל בלבנון

על רקע פעילות חזבאללה, צה"ל ביקש כבר במוצאי שבת להגיב בעוצמה, אך ראש הממשלה אישר לתקוף בבעלבכ רק לאחר שיגור הכטב"מים לצפון ● בשטח הכוחות חשופים לרחפני סיב אופטי שקשה ליירט ● במקביל חזבאללה אוכף את הפסקת האש באש – ומקצין את הרטוריקה ● החשש: ניסיון לכפות משוואה חדשה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 644 מילים

ישראל שוב מתייבשת

17 שנה אחרי קמפיין הפרצופים הסדוקים של רננה רז, רשות המים עשויה להעלות בקרוב קמפיין חדש לחיסכון במים ● אחרי שנת בצורת קשה ועוד שנה חלשה בצפון יש מומחים שקוראים להטיל מס בצורת, אבל הסיכוי שזה יקרה קלוש ● אחרי שנים שההתפלה שווקה כפתרון קסם, רוב הציבור כלל לא מודע לכך שישראל מצויה במשבר מים

לכתבה המלאה עוד 1,130 מילים

"ברחתי בלילה, לא הייתי מוכנה לפגוע באנשים"

עדות שלושה שבועות במרפאה הצמודה למתקן המעצר הפכו למבחן מוסרי ומקצועי עבור אחות מהשרון ● עדותה חושפת את הפער בין טיפול רפואי ברמה גבוהה לבין תנאי החזקה קשים והתעללות שיטתית ● "ברגע שהרגשתי שאנחנו לא עושים את מה שצריך – החלטתי שאני לא חלק מזה"

לכתבה המלאה עוד 1,837 מילים ו-1 תגובות

היפוך לולייני של המציאות

פסק הדין של אסתר חיות מ־2018, שדחה את העתירות נגד הוראות הפתיחה באש והעניק גיבוי לירי צה"ל לעבר המתפרעים על גדר המערכת, הפך ברבות השנים ל"בג"ץ הפרימטר" ● בדיון סוער בבג"ץ חזר הטיעון כי ביהמ"ש אחראי כביכול לאירועי 7 באוקטובר ● אלא שעיון בפסק הדין ובהתנהלות המדינה מפריך את הטענה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,444 מילים

ברית האינטרסים של בנט ולפיד

האיחוד המשולב בגוש השינוי אולי מציל את יו"ר יש עתיד מהתרסקות ומכתיר את בנט כמנהיג המחנה, אך בפועל שניהם משלמים מחיר: בנט עשוי לאבד מצביעי ימין רך ולפיד מצביעי שמאל, וספק רב אם איזנקוט ירצה כעת להשתלב כמספר 3 במפלגה החדשה ● בינתיים, קואליציית נתניהו כבר התניעה את מכונת התעמולה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 608 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.