JavaScript is required for our website accessibility to work properly. למה הם שותקים: בכחול לבן מאפשרים לנתניהו לשלוט בסדר היום הציבורי | זמן ישראל

למה הם שותקים

שתיקת כחול לבן נוכח המתקפה של נתניהו על מערכת אכיפת החוק היא החלטה אסטרטגית ● במפלגה סבורים כי הזמן הרב עד לבחירות אינו מאפשר להתחיל בקמפיין שיתיש את הציבור ● בנוסף, הם מצאו כי שליש מאנשי הימין סולדים מהאגרסיביות של נתניהו, ומשתדלים לא להפריע לו לקלקל לעצמו ● פרשנות

בני גנץ ויאיר לפיד ב-2019 (צילום: Hadas Parush/Flash90)
Hadas Parush/Flash90

שתיקת כחול לבן נוכח המתקפה של נתניהו על מערכת אכיפת החוק היא החלטה אסטרטגית ● במפלגה סבורים כי הזמן הרב עד לבחירות אינו מאפשר להתחיל בקמפיין שיתיש את הציבור ● בנוסף, הם מצאו כי שליש מאנשי הימין סולדים מהאגרסיביות של נתניהו, ומשתדלים לא להפריע לו לקלקל לעצמו ● פרשנות

חייו הפוליטיים של בנימין נתניהו ניצלו בחודשים האחרונים בזכות מהלך תעמולתי אחד ויחיד. זהו הספין שהפך אותו מנאשם למאשים, ונקלט היטב אצל כ-80% מתומכי בלוק הימין: במשטרה ובפרקליטות ישנה שחיתות בלתי נתפסת, שהביאה לתפירת שלושה תיקים פליליים חמורים נגד ראש ממשלה.

ייתכן שגם אלו הקונים את התזה המטלטלת יודעים עמוק בפנים שהיא חלשה, אך זה בסדר; מטרתה אינה לשכנע במאה אחוז, אלא רק לטעת ספק סביר. לתת זיז להיתלות בו, כדי שהמשך התמיכה בנתניהו לא ירסק את הדימוי העצמי המוסרי.

ההערכה היא שכמו בפריימריז על ראשות הליכוד, גם בקמפיין הבחירות לכנסת נתניהו ייקח את תפקיד הסבא החביב והחייכן, המשגר קריאות אהבה והתפעמות לתומכיו, בעוד שהעבודה המלוכלכת נשארת למקורביו

המהלך המשלים להפללת גופי החקירה והתביעה הוא הפללת השופטים. מדובר אמנם במהלך ארוך טווח של הימין, המתוסכל מהמגבלות על הכיבוש, אפליית מיעוטים ופגיעה במינהל התקין, אך כעת הוא דחוף במיוחד: בעוד יומיים ידונו שופטי בג"ץ בעתירה נגד הטלת הרכבת הממשלה על נתניהו, ויש חשש שהשופטים יהיו עצמאיים מדי.

אמיר אוחנה (צילום: Olivier Fitoussi/Flash90)
אמיר אוחנה (צילום: Olivier Fitoussi/Flash90)

רק העם יקבע?

לכן ח"כ איילת שקד מזהירה כבר שבועות בטון מאיים מאפשרות שבג"ץ יקבל החלטה בנושא, נתניהו עצמו שחרר בשבוע שעבר סרטון קצרצר בו הבהיר ש"רק העם יקבע", ושר המשפטים אמיר אוחנה אמר בכנס מעריב: "הכיצד זה הפכנו ממדינת שלטון החוק, למדינת שלטון המשפטנים?… מערכת הבחירות הזאת תהיה בין היתר גם על שאלת ריסון הכוח של מערכת המשפט".

האמירה של אוחנה היא דוגמה לספין קלסי: הטיית הדיון מהסוגיות החשובות – איכות החינוך, מצב הבריאות, משבר הדיור ועוד – אל הסוגיות המשרתות את בעלי הכוח, גם אם הן מומצאות או מנופחות. מחקרים מראים שהתערבות בג"ץ במדיניות הממשלתית מרוסנת ומינימלית בצורה קיצונית, אך כל עוד משתרשת התפיסה על "שלטון משפטנים" מצבו של נתניהו משתפר, משום שהמערכת חוששת יותר להתנהל בעצמאות מלאה.

בעולם מתוקן היו השופטים אוטמים את אוזניהם ומתנהלים על פי שיקולים מקצועיים טהורים. השאלה היא אם עדיין מתקיים כאן עולם מתוקן, משום שמהלכי ההתקפה הנחושים של תומכי נתניהו נגד מערכת המשפט מתנהלים כבר שבועות ארוכים על מגרש ריק – והם מבקיעים בצרורות. אין כרגע תחרות אמיתית לתזת "שלטון השופטים" של בלוק הימין.

בנימין נתניהו בהלוויה של גאולה כהן, דצמבר 2019 (צילום: Olivier Fitoussi/Flash90)
בנימין נתניהו בהלוויה של גאולה כהן, דצמבר 2019 (צילום: Olivier Fitoussi/Flash90)

איפה גנץ ושותפיו

לצד המגרש יושבים בעיניים כלות אלה שאסור להם לעלות לדשא ולהגן – קציני משטרה בכירים, פרקליטים ושופטים. חברי גוף אחד במיוחד בולטים בהיעדרם: בכירי כחול-לבן, המפלגה הגדולה ביותר והטוענת לשלטון. מלבד התייחסות לכך שנתניהו הוא נאשם בפלילים, לא יוצאת מכחול-לבן שום אנטיתזה לתזה שבונים נבחרי הימין בהתמדה.

לעתים אנשי כחול לבן אף נראים כמעודדים את נתניהו. ההעדפה המוצהרת של עפר שלח ובני גנץ שנתניהו יפסיד בקלפי ולא ייפסל בבג"ץ, מונפה בישראל היום, עיתון התעמולה של נתניהו, לכדי "רוח גבית מפתיעה". השיקולים של שניהם אמנם פוליטיים, והגיבוי שהם נותנים לבג"ץ מלא, אך הפוליטיקה הישראלית לא מצטיינת בניואנסים.

המפלגה המתיימרת להיות החשובה ביותר במדינה לא נותנת גב למערכות שלטון החוק מעבר להצהרות תמיכה בנליות למדי, ובעיקר לא מסייעת להן לשקם את הלגיטימציה שבלוק הימין מגלף מהן שבוע אחרי שבוע

בכחול-לבן אומרים שהשתיקה ביחס לנרטיב שבונים נתניהו ותומכיו נובעת משתי סיבות. האחת היא הזמן הרב שיש עד לבחירות עצמן, שאינו מאפשר להתחיל בקמפיין ולהתיש את הציבור.

הסיבה השנייה חשובה יותר: בכחול-לבן מזהים שכשליש מאנשי הימין סולדים מהמתקפות של נתניהו ושותפיו על שלטון החוק. אומרים שם שנתניהו אולי מצליח לשלהב ולגבש את הגרעין ה"ביביסטי" האדוק, אך השכבות החיצוניות של "בצל" הימין מתקלפות ומתרחקות ממנו. במילים אחרות: משתדלים לא להפריע לו לכרוך את החבל סביב צווארו.

איילת שקד (צילום: Olivier Fitoussi/Flash90)
איילת שקד (צילום: Olivier Fitoussi/Flash90)

הסבא של כולנו

ההערכה היא שכמו בפריימריז על ראשות הליכוד, גם בקמפיין הבחירות לכנסת נתניהו ישתדל לקחת את תפקיד הסבא החביב והחייכן, המשגר קריאות אהבה והתפעמות לתומכיו, בעוד שהעבודה המלוכלכת נשארת למקורביו.

בכחול-לבן חושבים שהתרגיל שקוף מדי והציבור לא יקנה אותו. על פי גישתם, כאשר דוד ביטן איים הבוקר שמי שלא יתמוך בחסינות לנתניהו יגמור את הקריירה בליכוד, מצביעי הימין הבינו היטב שראש "משפחת הליכוד" כועס.

(את השקת קמפיין החסינות אפשר היה לזהות במסר הזהה שנשאו הבוקר ביטן וזאב אלקין, ולפיו נתניהו לא הכחיש בראיון לקרן מרציאנו שיבקש חסינות, אלא שישנה את החוק. זה לא מדויק, משום שמרציאנו שאלה על קידום חוק "או מהלך כלשהו").

כחול-לבן, כמו בשתי מערכות הבחירות הקודמות, משחקת על נקודות. היא מנסה לנצח בתוך גבולות המשחק שקובע נתניהו, מבלי להציע כללים חדשים, ובכך היא לוקחת סיכון מסוים. אם נתוני הסקרים שלה אופטימיים מדי, ונתניהו יצליח לשכנע קהל גדול מספיק שמערכת המשפט מוטה, כתב האישום נגדו יאבד מתוקפו ויאפשר למצביעי הימין המתון לשמור לו אמונים.

דוד ביטן וזאב אלקין, ארכיון, 2016 (צילום: Yonatan Sindel/FLASH90)
דוד ביטן וזאב אלקין, ארכיון, 2016 (צילום: Yonatan Sindel/FLASH90)

נקודת פתיחה מסובכת

נקודת הפתיחה של נתניהו אכן מסובכת מאוד. קשה להאמין שיצליח להרחיב את מעגל המאמינים בתזה על מערכת המשפט המושחתת כדי להגיע ל-61 מנדטים, אך אי אפשר לשלול את האפשרות הזאת.

רוב הציבור כבר תפס והפנים את המצב ה"בלתי נתפס", שבו ראש ממשלה נאשם בשוחד מתמודד על כהונה נוספת. רק עשרות אזרחים עיקשים יוצאים לרחובות, להפגין נגד הצלם בהיכל הדמוקרטיה.

רוב הציבור כבר תפס והפנים את המצב ה"בלתי נתפס", שבו ראש ממשלה נאשם בשוחד מתמודד על כהונה נוספת. רק עשרות אזרחים עיקשים יוצאים לרחובות, להפגין נגד הצלם בהיכל הדמוקרטיה

במקביל, המפלגה המתיימרת להיות החשובה ביותר במדינה לא נותנת גב למערכות שלטון החוק מעבר להצהרות תמיכה בנליות למדי, ובעיקר לא מסייעת להן לשקם את הלגיטימציה שבלוק הימין מגלף מהן שבוע אחרי שבוע.

זה לא שאין לכחול-לבן עם מה לעבוד. היא יכולה לשכנע לפחות חמישה מנדטים של אנשי ימין ממלכתי שהרס מערכת המשפט משיקולים מושחתים יהיה אסון לחוסן הלאומי, אבל בשביל זה היא צריכה להתווכח בלהט עשר פעמים ביום עם הנרטיב שבונים נתניהו ונאמניו.

במקום זאת, היא מאפשרת לנתניהו להמשיך לשלוט בסדר היום ולקבל עוד ועוד צ'אנסים להיאחז בשלטון.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 844 מילים
כל הזמן // שבת, 30 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

יירוטים בשמי כרמיאל לראשונה מאז הכרזת הפסקת האש

צה״ל הודיע כי הוא נערך להתגברות הירי לצפון; רוחצים בחוף נהריה תועדו נמלטים על רקע נפילות קרובות בים; רקטות שנורו לצפת וקריית שמונה יורטו; הלילה נפלה רקטה בקריית שמונה וגרמה נזק - ללא נפגעים ● יועצו של חמינאי: טראמפ בוגד בדיפלומטיה; הגסת׳: ארצות הברית מוכנה לחדש את התקיפות נגד איראן אם לא יושג הסכם ● דיווח: ארצות הברית סייעה לכוון ספינות במצר הורמוז

לכל העדכונים עוד 7 עדכונים

הפה של מאי גולן לא רק דוחה, הוא גם מסכן את ישראל

בשבוע שעבר, השרה לשוויון חברתי מאי גולן עלתה לנאום במליאת הכנסת והטיחה בחבר הכנסת גלעד קריב ממפלגת הדמוקרטים שהוא "מחתן כלבים בבתי הכנסת ההזויים שלך".

כידוע, גלעד קריב אינו מפקד פלגה ביחידת עוקץ הצה"לית ולא אחראי על צוותי כלבנים, אלא אחד ממנהיגי היהדות הרפורמית בישראל.

צח בורוביץ' הוא מנכ"ל חברת "הקבינט" קשרי ממשל ולובינג, ובעברו איש המועצה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 548 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

אנרגיות של מלחמה בעמק

חברי קיבוץ גבעת חיים מאוחד הצביעו נגד הקמת תחנת כוח גזית, אבל זו רק התחנה הראשונה במאבק שמסעיר את עמק חפר ● אתרי הטבע בצפון שוב נסגרו בגלל המלחמה, והישראלים מתנתקים מחבל ארץ שאין לו תחליף ● הגשר החדש מעל הירקון אלגנטי ומזמין אבל נטול צל ● וגם: רשתות ישנות ממטעי הבננות מגנות על חיילים בלבנון

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,682 מילים
אמיר בן-דוד

בינה מלאכותית, רגשות אמיתיים

בימים האחרונים עורר ראש הממשלה בנימין נתניהו סערה ציבורית לאחר ששיתף סרטון תחת הכותרת "ביביסט, לא חצי בן אדם". הסרטון מציג סצנה משפחתית הבנויה כפרודיה על "יציאה מהארון": בן צעיר מתיישב מול הוריו, והם מבטיחים לו שיאהבו אותו בכל מקרה. אלא שהגילוי הדרמטי אינו נטייה מינית אלא זהות פוליטית: "אני ימני. אני ביביסט".

מכאן מתגלגלת הסצנה לתגובה מבוהלת של המשפחה הליברלית כביכול, שמתקשה ליישב בין דמותו של הבן המשכיל, עובד ההייטק וקורא הספרים, לבין האפשרות שהוא תומך בנתניהו. הסרטון הפוליטי והבוטה טוען, שבישראל קיימים "ביביסטים בארון", אנשים שמסתירים את עמדתם מפני סביבה חברתית, מקצועית ותרבותית שמביטה בהם בבוז.

פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות: 1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור. 2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת... המשך קריאה

מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות:
1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור.
2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת לכל "ימני" באשר הוא).

לפוסט המלא עוד 1,259 מילים ו-2 תגובות

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים

למקרה שפיספסת

סיפור לשבת דו-קרב

ב-1971 יצא למסכים סרט מינורי של במאי צעיר ולא מוכר, שזה היה סרטו העלילתי הראשון. שמו של הבמאי היה סטיבן שפילברג. ככל שהסרט, שצולם בשלושה עשר יום בלבד, נחשב מינורי, עדיין הוא צבר מוניטין ונעשה מוכר וידוע. 

עד כדי כך היה הסרט מוצלח, עד שמבקרי קולנוע היללו את הבמאי הצעיר שהפך סרט בתקציב זעום לאחד מסרטי האקשן המותחים של תקופתו. אני לא ממש זוכר אם מישהו מהמבקרים ניבא לבמאי הסרט הזה עתיד גדול.

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,133 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים

תגובות אחרונות

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-2 תגובות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.