JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הדי בן-עמר: איך עשית מה שעשית? | זמן ישראל

סיפור לשבת איך עשית מה שעשית?

עקורים פלסטינים עוזבים את העיר עזה לכיוון דרום, 13 בספטמבר 2025 (צילום: Eyad BABA / AFP)
Eyad BABA / AFP
עקורים פלסטינים עוזבים את העיר עזה לכיוון דרום, 13 בספטמבר 2025

חרף החתימה על הסכם שחרור החטופים וסיום המלחמה בעזה – הטראומות המתוארות כאן יהיו עם הנושאים אותן לשנים ארוכות, אם לא למשך חיים שלמים. ההסכם לא ישנה זאת. אצל חלקם הן אפילו יחמירו בבוא היום. כמתואר להלן.

במונולוג בן 21 דקות שהעלה אודי כגן, שחקן וסטנדאפיסט, לרשתות החברתיות, הוא משתף בהלם-הקרב בו לקה במהלך שירותו הקרבי, במבצע "חומת מגן", וההתמודדות עם הפוסט-טראומה שבעקבותיו. המונולוג צבר ביממה אחת מיליון וחצי צפיות ואלפי תגובות, והפך לשיחת היום.

כגן תיאר את נסיעתו לדרום אמריקה עם חבר טוב מהצוות שלו, כשבמהלך הטיול החלו להופיע אצל כגן התקפים של קוצר נשימה, דפיקות לב מואצות וזיעה, שרופא כפרי בפרו זיהה אותם כ"סטרס".

עם חזרתו לארץ נמשכו ההתקפים ואף התחזקו, כשכגן לא חלק את סודו עם איש ולא טיפל בתופעה. זה נמשך עד שמישהו גילה לו דרך לעמעם את התחושות באמצעות תערובת של אלכוהול וסמים, כולל סמים קשים.

התערובת הזו עמעמה את הקולות הפנימיים המציקים ואת הכאב, ויותר מכולם את הקול שהיה לו בראש.

ועל כך אודי מספר:

"היה לי קול בתוך הראש שהיה אומר לי את הדברים הכי קשים בעולם. לא הייתי צריך בכלל אויבים כי היה לי אותו. זה השותף הכי גרוע בעולם. רק הייתי פוקח עיניים בבוקר והוא היה מתחיל לדבר ואומר לי: 'איך עשית את הדברים שעשית? לא מגיע לך לחיות'".

ועל המשפט הזה רציתי לעמוד כאן.

במונולוג פוסט-הטראומה של אודי כגן הוא סיפר: "רק הייתי פוקח עיניים בבוקר והוא היה מתחיל לדבר ואומר לי: 'איך עשית את הדברים שעשית? לא מגיע לך לחיות'". ועל המשפט הזה רציתי לעמוד כאן

*  *  *

עד לפני כמה שנים הייתה לי חברה בע"מ בבעלותי. נעזרתי בניהולה על פי חוק בנותני שירותים שונים, מתחומים הדורשים השכלה אקדמית, הכשרה מקצועית והסמכה. אחד מנותני השירותים הללו – שלצורך הנוחות אקרא לו מכאן והלאה שמעון – היה בן לאחת העדות החביבות עלי מכלל העדות בארץ, עדה שמרבית אנשיה שינסו מותניים למרות תנאי התחלה קשים ובנו את עצמם ללא שום רגשות נחיתות או קיפוח.

שמעון בא ממשפחה מעוטת אמצעים, שלימודים נחשבו בה דבר ראשון במעלה בחשיבותו – אחרי היות בן אדם ראוי.

הכנסתם החודשית הוריו הייתה דלה ולא אפשרה לממן לימודים אקדמאיים, על כן הוא פרנס עצמו במהלך הלימודים באוניברסיטה מניקוי ושטיפת חדרי מדרגות בבתי דירות גדולים ומעבודות ניקיון בכלל. עם השנים נעשה לבעל משרד עצמאי, לא גדול, בתחומו.

כך הכרתי אותו.

היו לו מספר עובדים במשרד הזה, כמקובל במשרד פעיל – וכל העובדים הללו הלכו בגרביים במשרד.

זה לא שהם היו באבל, וגם לא שמוצאו של שמעון היה יפני – זה משום שהוא אמר לעובדים שלו להרגיש בנוח במשרד במהלך היום, ואם נוח להם ללכת בגרביים או יחפים, שיעשו כמוהו.

הנוחות היתה עדיפה עליו על פני הנעליים האלגנטיות שנחו בפינת חדרו.

הוא היה איש חייכן וחביב וידידותי לכל אדם, ותמיד כשקראתי או נתקלתי בביטוי: "מישהו שלא יודע לעשות רע ולא מסוגל לפגוע בזבוב" – הוא אחד משני האנשים שמיד חשבתי עליהם.

הוא גם היה בשבילי דוגמה לאדם ששלם עם עצמו. שחי בשקט פנימי, עם סיפוק וביטחון של אדם שבנה את עצמו ויודע מה הוא שווה.

ויום אחד, אחרי כמה שנות היכרות וידידות, סיפר לי שמעון שהוא התחיל טיפול פסיכולוגי. אחר-כך סיפר לי שעבר לטיפול פסיכיאטרי מלווה בתרופות – ובהמשך הוכר על ידי משרד הביטחון כמוכה הלם קרב.

יום אחד, אחרי כמה שנות היכרות וידידות, סיפר לי שמעון שהוא התחיל טיפול פסיכולוגי. אחר-כך סיפר לי שעבר לטיפול פסיכיאטרי מלווה בתרופות – ובהמשך הוכר על ידי משרד הביטחון כמוכה הלם קרב

זה התחיל בשנת 2006, והוא אז כבר בשנות החמישים של חייו.

מאחר שהיינו אז ידידים קרובים, וחלקנו סודות אישיים זה עם זה, הוא סיפר לי שהתחילו אצלו חלומות ביעותים בלילה, שמהם התעורר מכוסה זיעה קרה ולא יכול היה להירדם שוב.

כל הסיוטים הללו היו חלום ביעותים אחד שחזר על עצמו שוב ושוב, וזה היה החלום:

בחלום שמעון חייל סדיר במלחמת יום הכיפורים. הוא וחבריו יושבים בזחל"ם פתוח, מהסוג ששימש אז את חיל הרגלים המשוריין. הזחל"ם היה ללא גג, וכל החיילים יכלו לעמוד בו ולהוציא את מחצית גופם העליונה מעל הדופן, לכוון את נשקם החוצה ולירות.

בחצי הימני של החלון הקדמי הותקן בדרך כלל מקלע מסוג בראונינג 03 – מקלע חצי-כבד בעל קצב ירי איטי, או לחלופין, מעל החלון הקדמי ניצב – קשור לשק חול – מקלע מהיר מסוג "מאג", שיכול היה להגיע לקצב ירי של עד 1,200 כדורים בדקה  – ויש לזה קשר ישיר לנושא שלנו כאן.

כי באותו חלום של שמעון שעליו מדובר, בעוד הוא וחבריו נוסעים בזחל"ם בשעת לילה חשוכה במדבר סיני, ואורות הזחל"ם דולקים ומאירים פס צר מלפנים, מופיעה לפתע בפס האור הזה קבוצת חיילים מצרים, בגדיהם מרוטים, והם ללא נשק. ידי החיילים בחלום מונפות כלפי מעלה לאות כניעה והם קוראים קריאות שונות בערבית בניב המצרי.

ומה שקורה אחר-כך, בחלומו של שמעון, הוא הדבר הבא: המקלען שליד נהג הזחל"ם פותח בירי.

הוא קוצר בירי בצרורות ארוכים את החיילים המצרים שלפני הזחל"ם.

בחלום של שמעון, בעודו נוסע עם חבריו בזחל"ם בלילה חשוך במדבר סיני, ואורות הזחל"ם מאירים פס צר מלפנים, מופיעה מולם קבוצת חיילים מצרים, בגדיהם מרוטים, ללא נשק וידיהם מונפות מעלה לאות כניעה

החיילים המצרים שבחלום פונים לאחור ולצדדים ובורחים, ונהג הזחל"ם פותח במרדף אחריהם, כשכל מי שנקלע לפס האור של הזחל"ם נקצר.

החיילים שבתוך הזחל"ם מתעוררים גם הם לפעולה, כשהם מתרוממים אל מעבר לדפנות הזחל"ם ויורים לכל עבר, לחסל את מי מהחיילים המצרים שעדיין נשאר חי.

עד שפוסקות היריות וחדלות הצעקות בחלום, וחוץ מגרגור המנוע דממה מכסה את כל השאר, כולל את הגופות הדוממות.

וכששמעון סיים לספר לי את החלום הוא אמר:

"אתה יודע, אני לא מפסיק לחשוב שזה לא סתם חלום – אני משוכנע שזה קרה במציאות. ואני לא יכול להפסיק לחשוב שאני, כמו כולם, יריתי באנשים האלה שנכנעו. ושהדחקתי את זה. כי זה זיכרון שלא יכולתי לחיות אתו, אז הדחקתי ושכחתי מזה".

ואז אמר:

"עכשיו זה חוזר אלי לסגור אתי חשבון, ואני לא מבין – איך יכולתי לעשות דבר כזה?"

*  *  *

"איך עשית מה שעשית?" שאל הקול הפנימי את אודי כגן, ואת שמעון, ואת רבים אחרים כמותם, אנשים טובים שמצאו עצמם בסיטואציה שהוציאה מהם דברים שאיש מהם לא ידע שהוא מסוגל לעשותם.

"איך עשית מה שעשית?" שאל הקול הפנימי את אודי כגן, ואת שמעון, ואת רבים אחרים כמותם, אנשים טובים שמצאו עצמם בסיטואציה שהוציאה מהם דברים שאיש מהם לא ידע שהוא מסוגל לעשותם

לטוב ולרע.

וכשמדובר ברע, אני מסתכל על מדינת ישראל של היום, מדינה אחרת מזו שנולדתי וגדלתי בה, שרק חלק מאזרחיה עדיין חי את חלום ישראל של פעם. היום זו מדינת-יהודה הדתית-ימנית-מוטרפת, ואני רואה מה היא עושה, וכל יום מחדש אני תוהה: "איך אנחנו עושים את מה שאנחנו עושים?"

ולא רק בעזה, בשם מלחמת שלום הקואליציה ושימור בנימין נתניהו – גם מה שעושים פורעי הגבעות, שקרויים בשם המכובס "נוער הגבעות", בעזרת הצבא והמשטרה, מזכיר ימים אפלים בהיסטוריה.

בספר שלי "בשם שמים" (עם עובד, 1998) שכבר כתבתי עליו כאן, חזיתי את התהליך העובר כיום על מדינת ישראל. זה לא מידע שיווקי – הספר אזל וניתן לקבל אותו ממני חינם במייל. בספר שלי התהליך מביא את מדינת ישראל אל קיצה. אבל אם יקרה הנס והמדינה תמשיך להתקיים לאורך זמן, מספיק זמן כדי להבריא מהמחלה, ובמיוחד היום, כשהדברים כאן נכתבים – בשבוע בו נחתם הסכם הפסקת הלחימה ושחרור החטופים, ויש סיכוי שמה שאנחנו עושים ועשינו עד כה יחדל, כולל הפקרה בזדון עד היום של החטופים בידי ממשלת העוועים הנוכחית, אני מקווה שיקרה הדבר הבא:

אני מקווה שיגיע היום בו ישאלו עצמם מי שעדיין יהיו בחיים אז – כשאני כבר לא אהיה כאן כנראה: "איך עשינו מה שעשינו אז, כמדינה? איך עשינו את הדברים שעשינו כבני-אדם?"

ועל השאלה הזו גם שמחת שחרור החטופים וגם שמחת הפסקת הלחימה, אם אמנם נפסיק ונחדל, ספק אם יכסו. אולי רק החולות הנודדים של הזמן יצליחו לטשטשה תחת ערמה של השכחה ושכחה.

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,188 מילים
כל הזמן // שבת, 30 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים

בינה מלאכותית, רגשות אמיתיים

בימים האחרונים עורר ראש הממשלה בנימין נתניהו סערה ציבורית לאחר ששיתף סרטון תחת הכותרת "ביביסט, לא חצי בן אדם". הסרטון מציג סצנה משפחתית הבנויה כפרודיה על "יציאה מהארון": בן צעיר מתיישב מול הוריו, והם מבטיחים לו שיאהבו אותו בכל מקרה. אלא שהגילוי הדרמטי אינו נטייה מינית אלא זהות פוליטית: "אני ימני. אני ביביסט".

מכאן מתגלגלת הסצנה לתגובה מבוהלת של המשפחה הליברלית כביכול, שמתקשה ליישב בין דמותו של הבן המשכיל, עובד ההייטק וקורא הספרים, לבין האפשרות שהוא תומך בנתניהו. הסרטון הפוליטי והבוטה טוען, שבישראל קיימים "ביביסטים בארון", אנשים שמסתירים את עמדתם מפני סביבה חברתית, מקצועית ותרבותית שמביטה בהם בבוז.

פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות: 1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור. 2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת... המשך קריאה

מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות:
1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור.
2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת לכל "ימני" באשר הוא).

לפוסט המלא עוד 1,259 מילים ו-1 תגובות

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים
אמיר בן-דוד

סיפור לשבת דו-קרב

ב-1971 יצא למסכים סרט מינורי של במאי צעיר ולא מוכר, שזה היה סרטו העלילתי הראשון. שמו של הבמאי היה סטיבן שפילברג. ככל שהסרט, שצולם בשלושה עשר יום בלבד, נחשב מינורי, עדיין הוא צבר מוניטין ונעשה מוכר וידוע. 

עד כדי כך היה הסרט מוצלח, עד שמבקרי קולנוע היללו את הבמאי הצעיר שהפך סרט בתקציב זעום לאחד מסרטי האקשן המותחים של תקופתו. אני לא ממש זוכר אם מישהו מהמבקרים ניבא לבמאי הסרט הזה עתיד גדול.

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,133 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-2 תגובות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים

המל"ל כיבה את נורת האזהרה הירוקה

פרישת המל"ל מעיסוק במשבר האקלים מחזירה את ישראל לימים שבהם העיסוק בנושא נתפס כפריבילגיה של מחבקי עצים ● זה לא רק מיושן, אלא מנותק מהמציאות שבה מתקיים קשר הדוק בין שינויי האקלים לביטחון הלאומי ● הפתאומיות והשרירותיות של המהלך מעוררות חשש שמדובר בחלק מרוח התקופה: הרוח הטראמפיסטית המנשבת במסדרונות הממשל הישראלי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,262 מילים

בג"ץ נתן לוועדת גרוניס סולם, והיא בחרה להישאר על העץ

המערכה על מינויו של אלוף רומן גופמן לראשות המוסד כבר אינה מתנהלת רק בין העותרים לנתניהו, אלא בין שופטי בג"ץ לוועדת גרוניס עצמה ● אחרי שהוועדה התבצרה בעמדתה וזיכתה את גופמן מכל דופי, שופטי בג"ץ יתקשו להימנע מהכרעה ישירה בשאלת טוהר המידות שלו ובגורל המינוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.