JavaScript is required for our website accessibility to work properly. איתי לנדסברג נבו: חנינה? למי באמת מגיעה חנינה‎ | זמן ישראל

חנינה? למי באמת מגיעה חנינה‎

הפרקליטה הצבאית הראשית יפעת תומר־ירושלמי בבית המשפט העליון בירושלים, 1 באוקטובר 2024 (צילום: אורן בן חקון/פלאש90)
אורן בן חקון/פלאש90
הפרקליטה הצבאית הראשית יפעת תומר־ירושלמי בבית המשפט העליון בירושלים, 1 באוקטובר 2024

ב-12 באפריל 1984, לאחר השתלטות מחבלים על אוטובוס בקו 300 של "אגד", הורה ראש שב"כ דאז אברהם שלום לראש אגף המבצעים בשב"כ, אהוד יתום, להרוג שני מחבלים כפותים שנתפסו במהלך ההשתלטות של צה"ל על האוטובוס, מתוך עקרון שמחבלים לא יוצאים חיים מפיגועי חטיפה ומיקוח.

יתום מילא את ההוראה והמחבלים חוסלו במכות. לימים חשפו כלי תקשורת כי המחבלים נתפסו חיים ונפתחה חקירה על נסיבות מותם. הפרשה הזו הביאה לעולמנו את מושג החנינה לפני משפט.

יתום מילא את הוראה ראש שב"כ ומחבלי קו 300 חוסלו במכות. לימים חשפו כלי תקשורת כי המחבלים נתפסו חיים ונפתחה חקירה על נסיבות מותם. הפרשה הזו הביאה לעולמנו את מושג החנינה לפני משפט

הפרשנות של המונח חנינה הגיעה אז לפתחו של בית המשפט העליון, כשבפרשת קו 300 נחשדו ראש שב"כ ובכירים נוספים כי הנחו לרצוח את המחבלים שהיו מעורבים בחטיפת אוטובוס קו 300. לאחר מכן ניסו הבכירים להסתיר את מעורבותם והנחו לשקר לוועדה שהוקמה לחקור את נסיבות מותם של המחבלים.

ובכן זוכרים את יוסי גינוסר? בכיר שב"כ שישב בוועדה אשר דנה בחקירת פרשת קו 300, שם תיאם עדויות והנדס את השקר כלפי תת-אלוף דאז יצחק מרדכי, עליו טפלו אנשי שב"כ כי הוא זה שהיכה למוות את המחבלים?

זוכרים את אברהם שלום, ראש שב"כ שנתן הוראה לרצוח את שני המחבלים? האיש שסירב להתפטר כאשר 3 בכירים אחרים דרשו ממנו לחשוף את הפרשה ולהתפטר? האיש שאף הביא לפרישתם של אותם שלושה בכירים אשר ניסו לחשוף את הפרשה?

וזוכרים את אהוד יתום, ראש אגף מבצעים בשב"כ שביצע את ההוראה לרצוח, כלומר ממש רצח את המחבלים השבויים?

הנה תזכורת להמשך הפרשה:
בנובמבר 1985 פנו שלושה מבכירי שב"כ, ראובן חזק (סגן ראש שב"כ דאז), רפי מלכא (ראש אגף המינהל דאז) ופלג רדי (ראש אגף זרים דאז), אל ראש שב"כ אברהם שלום, בתביעה לחשוף את פרטי הפרשה או להתפטר מתפקידו.

שלום סירב להתפטר והשלושה הורחקו מהשירות. אחד מהשלושה פנה אל ראש הממשלה דאז, יצחק שמיר, אך זה דחה את העניין כתלונה של פורש שב"כ ממורמר. לאחר מכן, בפברואר 1986, פנו השלושה ליועץ המשפטי לממשלה דאז, יצחק זמיר, ומסרו לו את פרטי הפרשה. זמיר פנה לראשי הממשלה שמעון פרס ויצחק שמיר וכשאלה סירבו לגרום לראש שב"כ לפרוש, הורה לפתוח בחקירת משטרה.

פרשנות המונח חנינה הגיעה אז לפתח ביהמ"ש העליון, כשבפרשת קו 300 נחשדו ראש שב"כ ובכירים נוספים כי הנחו לרצוח את המחבלים המעורבים בחטיפת האוטובוס, ובהמשך ניסו להסתיר את מעורבותם

את תפוח האדמה הלוהט הזה פתר הנשיא חיים הרצוג בחנינה לאותם אנשי שב"כ לאחר שהודו בעבירות ופרשו – ראש שב"כ אברהם שלום, אהוד יתום ושלושה נוספים שהיו מעורבים בשקר למוסדות החקירה.

ובכן בקפיצה חדה לימינו, הפצ"רית יפעת תומר-ירושלמי לא רצחה שני מחבלים, היא העמידה לדין חיילים, אשר לפי החשד נאשמים בהתעללות זוועתית בעציר פלסטיני איש חמאס שהוחזק בשדה תימן תחת אחריותם.

בעקבות חקירת מצ"ח בעניין ההתעללות והניסיון לעצור את המתעללים, פרצו חוליגנים פוליטיים לשני בסיסי צה"ל בראשות חברי כנסת ושרים כדי למנוע את המעצרים. אנרכיה. כאוס. עד היום הפורצים לא נעצרו ולא הועמדו לדין.

תומר-ירושלמי, הדליפה קטע קצר מסרטון ההתעללות ואחר כך לפי החשד, הסתירה את מעורבות הפרקליטות בהדלפה וביכולת לחקור את ההדלפה. היא למעשה שיקרה לבג"ץ ולמפקדיה בעניין הדלפת הסרטון שבו תועד מעשה ההתעללות.

האם אלה מעשים יותר חמורים מהסתרת רצח המחבלים בפני הוועדה שמונתה לחקור את אותן רציחות בפרשת קו 300? האם אלה מעשים יותר חמורים מהשקרים ששיקרו בכירי שב"כ לאותה ועדה כדי להסתיר את מעורבותם?

האם מעשי תומר-ירושלמי חמורים מהסתרת רצח מחבלי קו 300 בפני הוועדה שמונתה לחקור את אותן רציחות? יותר חמורים מהשקרים ששיקרו בכירי שב"כ לאותה ועדה כדי להסתיר את מעורבותם?

האם באמת ראש הממשלה יצחק שמיר לא נתן הוראה לראש השב"כ אברהם שלום להרוג את המחבלים לאחר שנתפסו, כדי למנוע את שחרורם באיזו עסקה עתידית?

ובכן על פניו נראה שמעשיה של יפעת תומר-ירושלמי, חמורים ככל שמנפחת אותם מכונת הרעל הממשלתית, הינם פחות חמורים ממעשיהם של בכירי שב"כ וראש שב"כ בפרשת קו 300.

ואם כבר מדברים שוב על "חנינה", הרי זו החנינה שצריכה לעמוד על הפרק.

לא חנינת ראש הממשלה בנימין נתניהו מאישומיו הפליליים בשוחד, מרמה והפרת אמונים. אלו מעשים שכולם נועדו לטובתו האישית. לא לטובת המדינה.

קבלת מתנות בדמות שמפניות, תכשיטים וסיגרים לא משרתת את המדינה, קבלת סיקור אוהד ברשתות או בעיתונות כדי שיישאר ראש ממשלה ותדמיתו תטופל בכפפות משי בוואלה ובידיעות, לא נועדו לטובת המדינה.

חנינה, עבור מעשים שנעשו בניגוד לחוק אבל במסגרת שירות המדינה, יכולה להיות פתרון לפרשת הפצ"רית, כפי שמשפחת הרצוג חשבו בעניין בכירי שב"כ. היא לא יכולה להיות פתרון לפרשיות האלפים של נתניהו, כי מעשיו לא נועדו כלל לטובת המדינה.

מעשיו של נתניהו נעשו בתוך שלל מעשים נוספים שעשה כראש המדינה, שלימים נודעו כמחוללי אסונות נוראיים שבהם שילמו אלפים בחייהם, המדינה איבדה נכסים ביטחוניים ונקלעה למצב מלחמה, הרס, רצח וחטיפות.

חנינה, עבור מעשים שנעשו בניגוד לחוק אך במסגרת שירות המדינה, יכולה להיות פתרון לפרשת הפצ"רית, כפי שמשפחת הרצוג חשבו בעניין בכירי שב"כ. היא לא יכולה להיות פתרון לפרשות נתניהו, שלא נועדו לטובת כלל המדינה

הישארותו של נתניהו בשלטון למרות מעשיו, ולמרות פרשת הצוללות והאסון במירון, גם לא עונה על הדמיון הקלוש לפרשת קו 300, בה הודו לבסוף הבכירים בעבירות ופרשו מעבודתם בשב"כ.

נתניהו לא מוכן לפרוש. אפילו אחריות אינו מוכן לקבל על אישומי השוחד, המרמה והפרת האמונים ולא על האסונות שאליהם הוביל את ישראל בעיקר מאז השבעה באוקטובר 2023.

יפעת תומר-ירושלמי כבר התפטרה. כבר לקחה אחריות, אף ניסתה פעמיים לשים קץ לחייה, וכעת היא עומדת לדין.
היא ראויה לחנינה.
נתניהו לא.

איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
אין חנינות לפני פסק דין אין חנינות בלי הודאה בפשע המאמר הזה רק מנרמל את האופציה לחנינה לפסיכופת לא מגיעה חנינה לפצרית לא מגיעה חנינה לפסיכופת שניהם צריכים (לכאורה) לשבת בכלא לאחר הלי... המשך קריאה

אין חנינות לפני פסק דין
אין חנינות בלי הודאה בפשע

המאמר הזה רק מנרמל את האופציה לחנינה לפסיכופת

לא מגיעה חנינה לפצרית
לא מגיעה חנינה לפסיכופת

שניהם צריכים (לכאורה) לשבת בכלא לאחר הליך שיפוטי ללא משוא פנים

ההשוואה בין הפסיכופת לפצרית הזויה
כל ראשי מערכות הבטחון לדורותיהם הגדירו את הפסיכופת כאיום הכי גדול על קיום המדינה

כל השוואה בין הפסיכופת לכל עבריין אחר היא זילות הנזק שלו. והזיה מטורללת

לפוסט המלא עוד 828 מילים ו-2 תגובות
כל הזמן // שבת, 30 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים

בינה מלאכותית, רגשות אמיתיים

בימים האחרונים עורר ראש הממשלה בנימין נתניהו סערה ציבורית לאחר ששיתף סרטון תחת הכותרת "ביביסט, לא חצי בן אדם". הסרטון מציג סצנה משפחתית הבנויה כפרודיה על "יציאה מהארון": בן צעיר מתיישב מול הוריו, והם מבטיחים לו שיאהבו אותו בכל מקרה. אלא שהגילוי הדרמטי אינו נטייה מינית אלא זהות פוליטית: "אני ימני. אני ביביסט".

מכאן מתגלגלת הסצנה לתגובה מבוהלת של המשפחה הליברלית כביכול, שמתקשה ליישב בין דמותו של הבן המשכיל, עובד ההייטק וקורא הספרים, לבין האפשרות שהוא תומך בנתניהו. הסרטון הפוליטי והבוטה טוען, שבישראל קיימים "ביביסטים בארון", אנשים שמסתירים את עמדתם מפני סביבה חברתית, מקצועית ותרבותית שמביטה בהם בבוז.

פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,259 מילים

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים
אמיר בן-דוד

סיפור לשבת דו-קרב

ב-1971 יצא למסכים סרט מינורי של במאי צעיר ולא מוכר, שזה היה סרטו העלילתי הראשון. שמו של הבמאי היה סטיבן שפילברג. ככל שהסרט, שצולם בשלושה עשר יום בלבד, נחשב מינורי, עדיין הוא צבר מוניטין ונעשה מוכר וידוע. 

עד כדי כך היה הסרט מוצלח, עד שמבקרי קולנוע היללו את הבמאי הצעיר שהפך סרט בתקציב זעום לאחד מסרטי האקשן המותחים של תקופתו. אני לא ממש זוכר אם מישהו מהמבקרים ניבא לבמאי הסרט הזה עתיד גדול.

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,133 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-2 תגובות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים

המל"ל כיבה את נורת האזהרה הירוקה

פרישת המל"ל מעיסוק במשבר האקלים מחזירה את ישראל לימים שבהם העיסוק בנושא נתפס כפריבילגיה של מחבקי עצים ● זה לא רק מיושן, אלא מנותק מהמציאות שבה מתקיים קשר הדוק בין שינויי האקלים לביטחון הלאומי ● הפתאומיות והשרירותיות של המהלך מעוררות חשש שמדובר בחלק מרוח התקופה: הרוח הטראמפיסטית המנשבת במסדרונות הממשל הישראלי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,262 מילים

בג"ץ נתן לוועדת גרוניס סולם, והיא בחרה להישאר על העץ

המערכה על מינויו של אלוף רומן גופמן לראשות המוסד כבר אינה מתנהלת רק בין העותרים לנתניהו, אלא בין שופטי בג"ץ לוועדת גרוניס עצמה ● אחרי שהוועדה התבצרה בעמדתה וזיכתה את גופמן מכל דופי, שופטי בג"ץ יתקשו להימנע מהכרעה ישירה בשאלת טוהר המידות שלו ובגורל המינוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.