אחרי ה"הפתעה" שהפלסטינים לא מאפסנים את השאיפות הלאומיות שלהם רק בגלל שישראל מסרבת בעקביות להיכנס למו"מ, הגיע הזמן שגם אנחנו נעסוק במה המשך הסכסוך והכיבוש עושים (ועוד יעשו) לנו.
הפתעה. 98 מדינות, בהן גם מידידותיה של ישראל, ואפילו כמה מהחדשות, כמו איחוד האמירויות ומרוקו (מישהו אמר "שלום תמורת שלום"?), תמכו בהצעה בוועדת האו"ם כי בית הדין הבינלאומי בהאג יגבש חוות דעת על "הכיבוש הישראלי המתמשך בגדה המערבית".
אביב סגרון הוא דובר יוזמת ז'נבה, ארגון הפועל לקידום פתרון שתי המדינות לסכסוך הישראלי פלסטיני. לשעבר סגן יו"ר האגודה הסטודנטיאלית באוניברסיטת בן גוריון, פעיל למען נושאים חברתיים ופוליטיים.
מסקר מכון "מדגם" שנערך עבור יוזמת ז'נבה עולה כי רוב הציבור, כולל מבין מצביעי "תקווה חדשה" ו"כחול לבן", תומכים בפתיחת מו"מ עם הפלסטינים – אז למה הם בוחרים להסתתר מאחורי "ניהול הסכסוך"?
הייתי שמח מאוד להיות זבוב על הקיר בזמן שבני גנץ וגדעון סער סיכמו את תנאי איחוד הרשימות ביניהם. ודאי קיבלו לידיהם סקר שובר שוויון על היכולת שלהם במשותף להביא מנדט או שניים מהליכוד, או אולי אפילו הסתפקו באפשרות שירימו מהרצפה את קולות מצביעי ימינה שלא שייכים לגוש "רק ביבי", כדי למנוע 61 מהגוש הנגדי.
אביב סגרון הוא דובר יוזמת ז'נבה, ארגון הפועל לקידום פתרון שתי המדינות לסכסוך הישראלי פלסטיני. לשעבר סגן יו"ר האגודה הסטודנטיאלית באוניברסיטת בן גוריון, פעיל למען נושאים חברתיים ופוליטיים.
שנה בדיוק לאחר "שומר החומות", ובדיוק כשכבר שכחנו מההחלטה לכנות את גל הטרור האחרון בשם מעט דומה – "שובר הגלים", גורמים מדיניים וביטחוניים מתדרכים על האפשרות "לחסל את הנייה ובכירי החמאס" ולצאת "למבצע נגד חמאס בעזה" או "לפעולה רחבה בג'נין". הכל, כמובן, בשל אירועי טרור רצחניים ומגונים,
אבל במה בדיוק זה יעזור? כבר שמענו את כל טיעוני ההרתעה למיניהם. לכאורה, עזה בכלל "חזרה לעידן האבן" והחמאס והג'יהאד קיבלו "מכות אנושות שלא יתאוששו מהן" בכל אחד מהסבבים.
אביב סגרון הוא דובר יוזמת ז'נבה, ארגון הפועל לקידום פתרון שתי המדינות לסכסוך הישראלי פלסטיני. לשעבר סגן יו"ר האגודה הסטודנטיאלית באוניברסיטת בן גוריון, פעיל למען נושאים חברתיים ופוליטיים.
ג'ייק סאליבן, היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב, ביקר בשבוע שעבר בישראל על רקע התקדמות תוכנית הגרעין האיראנית ודשדוש שיחות הגרעין בווינה. האמריקאים כבר תדרכו בעניין שהם "מודאגים מההתקדמות של תכנית הגרעין האיראנית", והתקשורת הישראלית הטיבה לסקר את חילוקי הדעות של ממשלת ישראל עם האמריקאים לגבי הגעה להסכם ביניים עם איראן, אל מול המשך הסנקציות אליהן ישראל דוחפת. בשולי הסיקור דווח גם החלק "הפחות חשוב": סאליבן שוחח עם שר הביטחון גנץ גם על מחוות ישראליות בונות-אמון כלפי הפלסטינים ונפגש גם עם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן.
בשולי הסיקור על ביקור היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב דווח גם החלק "הפחות חשוב": סאליבן שוחח עם גנץ גם על מחוות ישראליות בונות-אמון כלפי הפלסטינים ונפגש גם עם יו"ר הרש"פ אבו מאזן
אביב סגרון הוא דובר יוזמת ז'נבה, ארגון הפועל לקידום פתרון שתי המדינות לסכסוך הישראלי פלסטיני. לשעבר סגן יו"ר האגודה הסטודנטיאלית באוניברסיטת בן גוריון, פעיל למען נושאים חברתיים ופוליטיים.
פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
הסכסוך הפלסטיני לא קשור לעניין האיראני, ומכאן שפתירתו לא תשנה את עמדת איראן מול ישראל. האיראנ ים משתמשים בסכסוך הפלסטיני כעוד טיעון דמגוגי להסית נגד ישראל ולהסיט את דעת העולם מעמדותיה האנטישמיות.
לכן אין טעם לרוץ ל"הסכם ז'נבה" מתוך אמונה שזה יישרת את ענייניה של ישראל מול איראן. ריצה ל"ז'נבה" גם לא תשנה את עמדות הערבים הפלסטינים לגבי שלילת זכות היהודים למדינת לאום משלהם ב"אגן האסלאמי הקדוש". הפלסטינים ייקחו כל מה שישראל תיתן להם ובלבד שלא יצטרכו להתחייב במפורש להפסקת הסכסוך, כאשר הם נאלצים להכיר במפורש וכחוק בזכות קיומה של ישראל בכל גבול שיוגדר.
מכאן, שכל עוד עמדות ערביי פלסטין לא משתנות ומקבלות את ישראל כישות לגיטימית, כל "ז'נבה" תהיה השלייה, לשווא, עוד "הודנה" קצרה לעשור, שנתיים או חודשיים.
כשההרגשה הכללית פה במדינה היא של לחץ וחרדה – בין אם כאלה שהילדים שלנו חווים או שאנחנו ההורים משרים עליהם שלא במתכוון – טיפול וייעוץ מקצועי הם עניין חשוב. אבל איך נדע שהילד שלנו בידיים המקצועיות הנכונות?
* * *
הנוער שלנו לא הספיק להתאושש מהקורונה והנה פרצה מלחמת חרבות ברזל, מלחמה אינטנסיבית שהפכה לשגרת החיים שלנו כבר מעל לשנה. כשמדובר בילדים ונוער, אפשר רק לדמיין את עוצמת הסערה שהם חווים. קל וחומר כשמדובר בהורים; מעבר לתסכול, לפחד מפני העתיד ולחרדות, אפשר להניח שקיימת בהם גם תחושה קשה של אשמה וחוסר אונים.
זוהר גורן אהרון הוא עו"ס קליני, פסיכותרפיסט, קב"ן במילואים ומומחה לטיפול בטראומה. מנהל ברשת "עוצמות – פסיכותרפיה רב תחומית". http://www.otsmot-psy.co.il/
עולם הרפואה הצליח לשנות את אופי מחלת האיידס, שנתפסה כגזר דין מוות, לכזו שניתן לנהל כמו כל מחלה כרונית אחרת. לא פחות משמעותי הוא השינוי התודעתי – הפחדים, הסטיגמות והבידוד החברתי פינו את מקומם למודעות, אמפתיה ויכולת לקבל את המחלה כחלק מהחיים המודרניים.
* * *
בימים אלו שבהם אנו מציינים את יום האיידס העולמי, שחל החודש, אני זוכרת היטב את תחושות הפחד המצמית שנגיף האיידס עורר במהלך שנות ה-80. כמחלה שנחשבה לבעלת יחסי הציבור הגרועים בעולם – אנשים חששו מהדבקה, השמועות והמיתוסים חגגו והסטיגמות כלפי אוכלוסיות ספציפיות עבדו שעות נוספות.
דר' מרינה צדקין תמיר היא פרמקולוגית קלינית ומומחית לזיהומים בחוג לסיעוד במכללה האקדמית רמת גן.
לאחרונה פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה את "דוח המדדים הלאומיים להזדקנות מיטבית, המתמקד באוכלוסיית בני ה-65 ומעלה בישראל". הדוח מופק ומפורסם אחת לשנתיים, וזאת בהמשך להחלטת ממשלת ישראל 127 מיולי 2021: "מפת מדדים לאומיים להזדקנות מיטבית". משרדי הממשלה אמורים לאמץ את המפה שגובשה.
החלטת הממשלה הזו נובעת מההכרה של מדינת ישראל באתגר העומד מולה של הזדקנות האוכלוסייה והמשמעויות שלה על כלכלת ישראל, מערכת הבריאות, חוסן האוכלוסייה ועוד. זהו פרסומו השני של הדוח והוא מתייחס לשנת 2022.
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגו"ניט וקרן דליה ואלי הורוביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים, מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ואתה חושב שלאנשים החלולים האלה המתקראים אמריקנים כל זה אכפת? בדיוק כמו הביביסטים, רק הבטחות ריקות (make america great again), והכהניסטים (משילות) מעניין. הנה, תראו איזה יופי הצלחנו, ולא הצלחנו בגלל ה deep state . יש כאן פרדוקס? רק סמולנים רואים פה פרדוקס ולא מבינים שזו האמת. אין על ביבי. וטראמפ. ובן גביר. הם הצילו ויצילו אותנו.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
קראתי בעניין אבל איבדת אותי ב"גם אחרי מלחמת ששת הימים ישראל סירבה להצעות מצריות למו"מ לשלום."
לא ברור אם כתבת זאת מכוונת זדון , בורות או אמונה באגדות אורבניות שעיתון הארץ אוהב לפמפם בכל מקרה מה שקרה במציאות אחרי ששת הימים חודש לאחר המלחמה ,זו ועידת חרטום של הליגה הערבית שסיכום הרשמי שלה הוא:
לא להכרה בישראל
לא למשא ומתן עם ישראל
לא לשלום עם ישראל
שנודעו כשלושת הלאווים.
לא ברור הרצון האובססיבי הזה לקבע את מעמד ישראל כאשמה בלעדית ותוך הצגת מציאות מזוייפת של כמיהה בלתי פוסקת לשלום מצד מצרים. זה כבר על גבול הפארסה.