לא מזמן העלה נפתלי בנט פוסט, ובו תיאר כיצד שיחה עם מהנדסת תוכנה מבריקה, שסיפרה לו כי היא ומשפחתה החליטו לעזוב את הארץ, הטרידה את מנוחתו.
דיבורים על עזיבת הארץ, כך בנט, הם דבר שמדאיג אותו במיוחד ואסור שיקרה. "אנחנו זקוקים לכל הכישרון והמסירות של עם ישראל, בדיוק *כדי* לצאת מהבור", כתב בנט, וקבע כי אין לו ספק שבפעולה אקטיבית נכונה יהיו 50 השנים הבאות "שנים של בנייה מחדש, חדוות יצירה, ביטחון וצמיחה".
ד"ר יונתן אילן, מרצה בכיר וחוקר בבית הספר לתקשורת באוניברסיטת בר אילן. תחומי מחקר עיקריים: התרבות הויזואלית על שלל גווניה (ובמיוחד צילום, טלוויזיה); חדשות וייצורן (ובככל זה ארגוני חדשות בזירה המקומית והבינלאומית); ארגוני מדיה
יונתן (שם בדוי) ילד כבן 3, החל ללמוד בספטמבר האחרון בגן תקשורת המיועד לילדים על הספקטרום האוטיסטי. הוא הופנה לשם לאחר שעבר בשנה שעברה תהליך אבחון ארוך שכלל בדיקות שונות של רופאים ואנשי מקצוע פרא רפואיים.
כל מי שפגשו אותו, היו תמימי דעים: יונתן נמצא על הספקטרום האוטיסטי בתפקוד די נמוך, וזקוק לטיפול של קלינאית תקשורת, מרפאה בעיסוק, טיפול רגשי ומסגרת מיוחדת שתוכל לספק מענים לכל צרכיו.
יעל גאולה היא מנכ"לית יוניטף - הקרן למעורבות חברתית ע"ש יהודה טריביטש, המפעילה זה עשרים שנה מסגרות חינוכיות לילדים חסרי מעמד בגיל הרך.
עו"ס טלי אהרנטל, מנכ"לית א.ס.ף - ארגון סיוע לפליטים ומבקשי מקלט, המעניקה זה 17 שנים שירותים פסיכו-סוציאליים לקהילת הפליטים ומבקשי המקלט ופועלת לקידום זכויותיהם.
כל העדויות מלמדות כי נתניהו איבד עשתונות ולא תיפקד בימים הראשונים שלאחר המתקפה הרצחנית של חמאס ביישובי העוטף ומחנות צה"ל.
מי שהיה בקרבתו מעיד שהוא היה מנותק, חסר ביטחון ולא ממש ניהל את האירוע. הוא לא הנהיג את המדינה ולא את זרועות הביטחון שהיו אמורות להוביל למתקפת נגד בעזה.
עיתונאי, מפיק ועורך משדרי טלוויזיה. בימים אלה, מתמקד בהפקת סרטי תעודה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
המבצר בהחלט נפל. המבצר הליברלי-דמוקרטי שלא בוצר כהלכה על ידי אבותינו המייסדים המופלאים הללו. לא פיללו ולא מיללו שיחליף אותם עבריין סידרתי נרקיסיסט מוקף במשפחה קוקוריקו ומשיחיים, לאומנים, ועובדי אלילים ( אשר מכונים אצלנו משום מה 'חרדים') שמנצלים את הפופולריות שלו אצל הביביסטים הבורים (המכונים על ידי ינון מגל 'בבונים'). והיתר יהיה כתוב בדברי ימיה הקצרים של המדינה הזו.
בשנה שעברה מאז יום המחדל וההפקרה של אזור הנגב המערבי במדינת ישראל נעשו ניסיונות שונים להגדיר את מה שהתרחש בנגב המערבי ביום שבת הארור של ה-7.10.2023.
יש כאלו המגדירים זאת כטיהור אתני, יש המדגישים את הפשעים נגד האנושות וחלק מצביעים על כך שמדובר על אירוע אשר במשפט הבינלאומי מתקרב להגדרה של רצח עם.
ד"ר אמיר פלג הוא חבר מועצת "יד ושם", ההיסטוריון הראשי בישראל של ועידת התביעות נגד הגרמנים, ותושב מושב עין הבשור במועצה האזורית אשכול
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
דרך צלחה , הניתוח שלכן נכון ! כול יום שממשלת 64 השודדים בשלטון מקרבת את הקץ. הממשלה הזו הוכיחה את כל מה שאמרו על היהודים במשך 2000 שנה. הממשלה הזו מחקה לחלק גדול מהישראלים את ה "למה" מכאן שאין סיבה לסבול את האיך . תחלואי החברה רק הולכים ומעמיקים זרמים שוליים שדוגלים במדינת הלכה יושבים בממשלה ומכתיבים לנו את סדר היום . במכינות צבאיות מלמדים את "מיטב הנוער" עליונות יהודית מהי ….
אני לא נכנס לשיקול מתי לעזוב. אני רוצה לעלות את עניין בעלי הבית. מדינת ישראל צריכה לגבות "דמי שכירות" מאלה שעוזבים ורוצים מתי שהוא לחזור "לדירה" אותה ישמרו להם ויטפלו בה (ויסכנו חייהם) אחרים. צריכה להיות גם מגבלת זמן לשימור "הזכויות" בדירה שנעזבה. כעבור זמן שיוחלט עליו והיה ולא חזרת להשתקע שנית ב"נכס" שעזבת, תאבד את זכויותך בנכס וכדי להחזיר לך את האפשרות לחזור ולהשתקע בו, תצטרך לפצות את אלה ששמרו עליו עבורך וחזרתך לא תהיה דבר מובן מאליו. עכשיו בואו נשאל מחדש, מתי זהו זמן נכון, אם בכלל, לעזוב ? צריך להעמיד דילמה.
ההתלבטות אותה את מתאר, היא אמיתית ונוגעת לכל אחד מאיתנו. יש כאן דילמה מוסרית – מה תפקידנו ? האם אחרי שהגענו לארץ הזו אחרי שואה נוראית יש לנו את הזכות לקום ולהגיד שהיא לא בשבילנו? האם יש לנו את הזכות לבטל מקום מפלט ?מאידך, מה עם החובה של המדינה כלפינו? התחושה היא, שההנהגה מובילה אותנו לאבדון, המייצר מחשבות קיצון מסוג זה ואם העם לא יתעורר, והנהגה לא תיקח אחריות ותפנה את מקומה מצבנו, רק ילך וידרדר. לאן פנינו? כל יום אני זועקת זאת יותר חזק…
תודה על הדברים. מאחל לך ולמשפחתך כל טוב. הפוסט של בנט, שהניע אותך לכתוב את המאמר, הוא למעשה תעמולת בחירות לכל דבר (הגם שישנם אנשים שאכן שוקלים לעזוב את המדינה ומוציאים לפועל את שיקוליהם). בעל בריתה של איילת שקד לוטש עיניו לראשות הממשלה וחושב כבר קדימה, על הבחירות שעתידות להתקיים, במוקדם או במאוחר.
בעת שכיהן כראש ממשלה, הגם שהיתה זאת תקופה קצרה, לא פעל לחיזוק הביטחון אלא עסק בעניינים "פופלריים" לאותה העת, המאבק בקורונה, שהיה מצליח גם ללא פגיעה באנשים שומרי חוק שבחרו לא להתחסן, וניסיון לפשר בין פוטין וזלנסקי, כאשר הראשון לא התייחס אליו כלל ברצינות.
שלום יונתן, בכתבה שלך מוצגים שיקולים אישיים-משפחתיים בלבד, בלא שום אזכור למי שנשאר מאחור – משפחתך, חבריך, ושאר הישראלים. אתה מעיד על המקצועות של אשתך ושלך, מהם עולה האפשרות שלכם לרדת מהארץ – ומה יעשו אלו שאינם דוברי אנגלית או שפה אחרת? שעבודתם תלויה במשק המקומי ולא ניתן להמירה לחו"ל? ומה יעשו אנשים שלא מוכנים לוותר על משפחותיהם מאחור?
הפעולות שאתה מציע ממילא נגזרות מהשיקולים – פעולות אישיות, בלתי-חברתיות בעליל. הבחירה הראויה היא להתעקש להישאר ולשנות מבפנים.