
לשכת נשיא הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס גינתה את הודעת שר האוצר בצלאל סמוטריץ', שבה נמסר שביטל חלק מהסכם חברון והעניק לישראל סמכויות תכנון ובנייה באזור בעיר שבו נמצאים היישוב היהודי ומערת המכפלה.
בהודעה נאמר כי הנשיאות "מזהירה מפני הצעד שעליו הכריז אחד השרים בממשלת הימין ורואה בצעד זה פגיעה במעמד המדיני והמשפטי של העיר חברון ובהסכמים החתומים בעניינה".
עוד נכתב בהודעה כי "צעדים חד־צדדיים כאלה לא מקובלים ומהווים הפרה של ההסכמים שעליהם חתם הצד הישראלי, וכן של החוק הבינלאומי".
נשיאות הרשות הפלסטינית קוראת לקהילה הבין־לאומית, ובייחוד לארצות הברית, להתערב מייד כדי לעצור את מה שהיא מתארת כ"צעד המסוכן ביותר הזה".
יושב ראש ביחד, נפתלי בנט, הודיע על הצטרפותה של מיכל נגרי, לשעבר מנכ"לית עיריית רעננה, למפלגתו.
נגרי, תושבת הרצליה, בת 59, עמדה בעבר בראש מינהל החינוך של עיריית רעננה, והיא חברה בוועד המנהל של תנועת פנימה.
בהודעתו של הצטרפות נגרי כתב בנט שבנהּ, רב־סרן במילואים רועי נגרי, ששימש כמפקד צוות בבית הספר ללוחמה בטרור, נהרג ב־7 באוקטובר 2023, אחרי שהגיע להילחם בקיבוץ בארי מבלי שקיבל פקודה להתייצב במקום.
נגרי היא המצטרפת הרביעית למפלגתו של בנט. קודם להגעתה הצטרפו לביחד קרן קרנר, לשעבר מנכ"לית משרד האוצר ומנכ"לית משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, לירן אבישר בן חורין, לשעבר מנכ"לית משרד התקשורת, ויונתן שלו, מייסד תנועת כתף אל כתף, המייצגת חיילי מילואים.
שלוש מכליות איראניות ושתי אוניות הנושאות סחורות חיוניות מפליגות כעת מהאוקיינוס ההודי לעבר נמלים בדרום איראן, כך דיווחה היום הטלוויזיה הממלכתית האיראנית, חרף הודעת ארצות הברית, שלפיה, המצור על נמלי איראן יישאר בתוקף עד יום שישי.
לאחר יותר משנה: התביעה הכריזה כי הסתיימה חקירתו הנגדית של בנימין נתניהו במשפטו בתיקי האלפים.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' טוען כי ביטל רכיבים בהסכם חברון מ-1997, שהעניק למועצה העירונית הפלסטינית של חברון סמכות על תכנון, ייעוד קרקע ובנייה באזור H2 בעיר, שבו נמצאים היישוב היהודי בחברון ומערת המכפלה.
לדברי סמוטריץ', המהלך התבסס על החלטת קבינט מדיני ביטחוני שהוא עצמו הביא, ואושרה "לפני כמה חודשים".
הוא מוסיף כי אתמול קיבלה מועצת התכנון העליונה של המינהל האזרחי, מחלקה במשרד הביטחון שסמוטריץ' שולט בה, את ההחלטות הנדרשות ליישום המהלך.
סמוטריץ' לא אומר איזה גוף ישראלי יהיה מוסמך כעת לעסוק בנושאים אלה, ואילו דוברו מסר רק כי "מדינת ישראל" תשלוט בתכנון, בייעוד הקרקע ובבנייה באזור, וסירב לפרט מעבר לכך.
החלטות הקבינט המדיני ביטחוני אינן מתפרסמות לציבור.
"אתמול ביטלנו את הסכמי חברון", הכריז סמוטריץ' בטקס חנוכת הקמת יישוב חדש באזור הר חברון בדרום הגדה המערבית.
"במשך שנים רבות נשאר בתוקף אחד הסעיפים האבסורדיים ביותר של הסכמי אוסלו, שלפיו הסמכויות הנוגעות ליישוב היהודי בחברון ולאתרים הקדושים היו תלויות בעיריית הטרור של חברון. אתמול שמנו לזה סוף".
הוא הוסיף כי ההחלטה היא חלק מהמאמץ הרחב יותר של הממשלה להכשיר מאחזים בלתי חוקיים ו"להעמיק את הריבונות הישראלית ביהודה ושומרון".


























































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו