JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יוסי פישר: בילאל אבו ח'לף סוחר הבדים - סיפורים עם נשמה | זמן ישראל

בילאל אבו ח'לף סוחר הבדים - סיפורים עם נשמה

בילאל אבו ח'לף משמאל ויוסי פישר מול חנות הבדים בשוק אבטימוס ברובע הנוצרי בירושלים, 2025 (צילום: באדיבות המצולמים)
באדיבות המצולמים
בילאל אבו ח'לף משמאל ויוסי פישר מול חנות הבדים בשוק אבטימוס ברובע הנוצרי בירושלים, 2025

לאחרונה עלתה בחדשות "כאן 11" כתבת מגזין של הכתבת אנסטסיה סטוקנוב על סוחר הבדים בילאל אבו ח'לף: "הלביש את הרב עובדיה ואת האפיפיור: החייט שהפך למלך הבדים של ירושלים". אני עוסק בתיירות, מלונאות ותעופה הרבה שנים והכתבה תפסה אותי בהפתעה גמורה, והחלטתי לנסוע לפגוש אותו. בסמטה קטנה בשוק אבטימוס ברובע הנוצרי שבעיר ניצבת החנות הקטנה והמטריפה שלו, שאוגרת בתוכה את ההיסטוריה של העיר והארץ. 

בילאל הוא נצר למשפחה של קצינים ממוצא כורדי שליוו את המצביא המוסלמי המפורסם סלאח א-דין (שהיה בעצמו ממוצא כורדי) במלחמותיו נגד הצלבנים. לאחר שסאלח א-דין כבש את ממלכת הצלבנים בירושלים באוקטובר 1187 הוא השאיר מאחור 40 מקציניו הנאמנים על מנת לשמור על הממלכה. משפחתו של בילאל מיוחסת לאותן משפחות, שאפשר לזהות בחלקן לפי שמות משפחה ספציפיים. מקור המשפחה הוא מהעיר זאכו, הנמצאת בעיראק בקרבת הגבול עם טורקיה.

לאחר שסאלח א-דין כבש את ממלכת הצלבנים בירושלים באוקטובר 1187 הוא השאיר מאחור 40 מקציניו הנאמנים על מנת לשמור על הממלכה. משפחתו של בילאל מיוחסת לאותן משפחות

בילאל סיפר לי בשיחתנו שחלומו הוא לבקר בעיר ממנה הגיעו אבות אבותיו לארץ. אינשאללה. בילאל הוא דור שלישי למסחר בבדים אקזוטיים נדירים, חלקם יחידים במינם. חלקם זהים לאלו ששימשו בגלימות של המלכים הצלבנים, הקיסרים הביזנטים, הסולטנים העות'מאנים, המלכים והקיסרים באירופה של ימי הביניים. משי דמשקא ומשי שזור בחוטי זהב ופלטינה מתדמור. 

עד כמה הבדים שלו נדירים ומיוחדים, אפשר לראות כשבילאל מוציא החוצה גליל בד מתוך ערמות גלילי הבדים. הבד עטוף ביריעת בת כותנה פשוטה למראה אך מתוכה הוא מוציא גליל בד לבן יפהפה עם מוטיבים נוצריים, השזור בחוטי זהב 14 קראט, אשר שאנשיו של האפיפיור בנדיקטוס רכשו ממנו ותפרו גלימה לאפיפיור.

כמעט לכל כנסיה יש סוג בדים משלה, שהיא נוהגת להשתמש בהם לאנשיה – היוונים אורתודוכסים, הקתולים, הארמנים, הגאורגים ואתיופים. הבדים הם בצבעים שונים ברקמה שונה לפי דרגותיהם של אנשי הדת הבכירים: בישופים, ארכי-בישופים, קרדינלים ופטריארכים.

אחד הבדים בחנותו של בילאל אבו ח'לף (צילום: יוסי פישר)
אחד הבדים בחנותו של בילאל אבו ח'לף (צילום: יוסי פישר)

לפני 13 שנה בילאל נסע בעצמו לסוריה בפעם האחרונה. אז הוא נסע לבית מסחר לבדים בעיר תדמור (פלמירה) ורכש את כל מצבור הבדים השזורים בזהב שארגו בבית המסחר המיוחד. בעת מלחמת האזרחים בסוריה – בית המסחר הפסיק לעבוד – והעיר תדמור נכבשה על ידי דאעש בשנת 2015.

לפני 13 שנה בילאל נסע בעצמו לסוריה בפעם האחרונה, לבית מסחר לבדים בעיר תדמור, ורכש את כל מצבור הבדים השזורים בזהב שארגו שם. במלחמת האזרחים בית המסחר הפסיק לעבוד – ודאעש כבשה את תדמור

הנול היחיד במינו, בו ארגו בין השאר את הבד לחתונתה של המלכה הבריטית אליזבת השנייה, אמו של מלך בריטניה הנוכחי צ'רלס, הושמד ואין להשיג בדים כאלו בעולם יותר. אם בדי המשי הדמשקאי נחשבים ליוקרתיים – אזי בדי המשי השזור בזהב 14 קראט מתדמור נדירים שבנדירים. מטר בד יכול להגיע לאלפי דולרים ואף יותר מכך, תלוי בנדירותו.

הדובדבן שבקצפת הוא גליל בד קטן שבילאל הספיק לרכוש מאותו בית מסחר קטן בתדמור שבסוריה לפני מלחמת האזרחים. מהבד הזה, שעשוי ממשי דמשקאי שזור בחוטי פלטינה, נתפרה אותה שמלת הכלולות של המלכה אליזבת השנייה.  את הבד הזה בילאל לא מתכוון למכור בשום מחיר.

אחד הבדים בחנותו של בילאל אבו ח'לף (צילום: יוסי פישר)
אחד הבדים בחנותו של בילאל אבו ח'לף (צילום: יוסי פישר)

לדברי בילאל, עד לפני מלחמת האזרחים בסוריה היו בעולם חמישה בתי מסחר שהחזיקו מלאי בדים של משי שזור מתדמור. בסוריה, בדובאי ובעיר העתיקה בירושלים. כעת אין יותר בד כזה, ובילאל מחזיק במלאי היחיד שנשאר.  

לא רק ראשי הדת הנוצרית רוכשים את הבדים שבילאל ייבא מדמשק ומתדמור בסוריה. גם כבוד הראשון לציון הרב עובדיה יוסף זצ"ל התהדר בגלימה שנתפרה מבד משי דמשקאי שזור בחוטי זהב 9 קראט.  

החסידים של ישיבת תולדות אהרון – נטורי קרתא המוכרים לרובנו בכינוי ה"זברות" בשל הלבוש בפסים שחור ולבן, רוכשים מבילאל את הבדים לכפתאנים המפורסמים שלהם.

מגליל בד קטן אחרון שבילאל הספיק לרכוש מבית המסחר שהושמד בסוריה, משי דמשקאי שזור בחוטי פלטינה, נתפרה שמלת הכלולות של המלכה אליזבת השנייה. בילאל לא מתכוון למכור אותו בשום מחיר

בילאל הסביר לי שכותנות הפסים הם מסורת שחסידי תולדות אהרון האשכנזים "אימצו" מהיהודים הספרדים, בעיקר ממוצא תימני, שחיו בעיר העתיקה עוד מתקופת העו'תמאנים. המסורת של כותנות הפסים היא עוד מתקופת התנ"ך, שם תואר יוסף שלבש כותונת פסים.

בתקופה שירושלים המזרחית הייתה תחת שלטון הירדנים, החסידים של תולדות אהרון היו מזמינים בדים אצל האבא של בילאל, ונזירות וכמרים היו מעבירים את הבדים לצדה המערבי של העיר החצויה דרך מעבר שער מנדלבאום. מוסלמי מכר בדים לחרדים, ונזירות וכמרים העבירו אותם מצד אחד לשני.

גם כוהני דת מוסלמים רוכשים בדים אצל בילאל. בדים לגלימות למופתי, לאימאמים, למוכתרים ולשייח'ים.  

הסיפורים של בילאל מאלפים, ויחד עם תחושת ההיסטוריה העמוקה, מרחק נגיעה מכנסיית הקבר, והחיים המשותפים בעיר בת 3,000 השנה – יש ברקע תחושה עמוקה של עצב. השוק בו החנות ממוקמת עומד שומם. יותר ממחצית החנויות בשוק סגורות כבר תקופה ארוכה.

בזמן שישבנו בחנות מעל שעתיים אף אדם לא נכנס. שיחת טלפון אחת מבני ברק. חרדי שהתעניין ברכישת בד ל"קיטל". בילאל סיפר לי שלפני הקורונה והמלחמה שפרצה באוקטובר 2023 כתוצאה מטבח השבעה באוקטובר, השוק היה מלא באנשים.

ישבנו בחנות מעל שעתיים, בהן איש לא נכנס. הייתה שיחת טלפון אחת מבני ברק. חרדי שהתעניין ברכישת בד. בילאל סיפר שלפני הקורונה והמלחמה שפרצה בעקבות טבח ה-7/10, השוק היה מלא באנשים

"100 אוטובוסי תיירים היו מגיעם הנה בכל יום", הוא נזכר. חלקם היו נכנסים לחנות וקונים מזכרות – ציפוי לכריות, בדי ריפוד, עניבות ממשי דמשקאי שזור בזהב, פאשמינות מצמר קשמיר הודי איכותי ארוג בעבודת יד. עכשיו כלום. אפס הכנסות. 

בילאל משלם ארנונה על אפס הכנסות. הוא סגר כבר חנות אחת משתי החנויות הצמודות שהיו בבעלותו. שאלתי את בילאל: מדוע אתה לא סוגר את החנות לפחות עד לסיום המלחמה? ועל כך הוא השיב לי שעדיף לשבת בחנות עם הבדים היקרים לליבו, לשתות קפה ולדבר עם מעט השכנים בשוק שעדיין נשארו, מאשר לשבת בבית, לבכות על המצב ולעשן סיגריות בשרשרת.

ומה לגבי דור ההמשך? בילאל אומר לי שהוא מקווה שבן הזקונים שלו ימשיך את העסק. כעת הוא מסיים תיכון, אבל אחרי שילמד באוניברסיטה הוא ימשיך את העסק. הבן הבכור הוא כבר ד"ר לרוקחות, ושלוש הבנות מגדלות ילדים, את נכדיו של בילאל. 

האיש שחי ונושם בדים מינקותו עדיין לא איבד תקווה, והוא מחכה בחנותו הקטנה לזמנים טובים יותר בעיר הנצח. הוא וחבריו מחכים למשיח, שעל פי האמונה הנוצרית נקבר במרחק של מאה מטרים מהחנות של בילאל.  

שאלתי מדוע אינו סוגר את החנות לפחות עד לסיום המלחמה, והוא השיב שעדיף לשבת בחנות עם הבדים היקרים לליבו, לשתות קפה ולדבר עם מעט השכנים שנשארו בשוק מאשר לשבת בבית, לבכות על המצב ולעשן בשרשרת

אז אם אתם מבקרים בירושלים, לכו לבקר את בילאל אבו ח'לף בשוק אבטימוס, וגם אם לא תמצאו משהו לקנות תצאו מהחנות של בילאל עם המון סיפורים.

יוסי פישר הוא מומחה בינלאומי לתיירות, מלונאות ותעופה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,006 מילים
כל הזמן // שבת, 30 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

אנרגיות של מלחמה בעמק

חברי קיבוץ גבעת חיים מאוחד הצביעו נגד הקמת תחנת כוח גזית, אבל זו רק התחנה הראשונה במאבק שמסעיר את עמק חפר ● אתרי הטבע בצפון שוב נסגרו בגלל המלחמה, והישראלים מתנתקים מחבל ארץ שאין לו תחליף ● הגשר החדש מעל הירקון אלגנטי ומזמין אבל נטול צל ● וגם: רשתות ישנות ממטעי הבננות מגנות על חיילים בלבנון

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,682 מילים

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים

בינה מלאכותית, רגשות אמיתיים

בימים האחרונים עורר ראש הממשלה בנימין נתניהו סערה ציבורית לאחר ששיתף סרטון תחת הכותרת "ביביסט, לא חצי בן אדם". הסרטון מציג סצנה משפחתית הבנויה כפרודיה על "יציאה מהארון": בן צעיר מתיישב מול הוריו, והם מבטיחים לו שיאהבו אותו בכל מקרה. אלא שהגילוי הדרמטי אינו נטייה מינית אלא זהות פוליטית: "אני ימני. אני ביביסט".

מכאן מתגלגלת הסצנה לתגובה מבוהלת של המשפחה הליברלית כביכול, שמתקשה ליישב בין דמותו של הבן המשכיל, עובד ההייטק וקורא הספרים, לבין האפשרות שהוא תומך בנתניהו. הסרטון הפוליטי והבוטה טוען, שבישראל קיימים "ביביסטים בארון", אנשים שמסתירים את עמדתם מפני סביבה חברתית, מקצועית ותרבותית שמביטה בהם בבוז.

פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות: 1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור. 2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת... המשך קריאה

מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות:
1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור.
2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת לכל "ימני" באשר הוא).

לפוסט המלא עוד 1,259 מילים ו-1 תגובות
אמיר בן-דוד

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים

סיפור לשבת דו-קרב

ב-1971 יצא למסכים סרט מינורי של במאי צעיר ולא מוכר, שזה היה סרטו העלילתי הראשון. שמו של הבמאי היה סטיבן שפילברג. ככל שהסרט, שצולם בשלושה עשר יום בלבד, נחשב מינורי, עדיין הוא צבר מוניטין ונעשה מוכר וידוע. 

עד כדי כך היה הסרט מוצלח, עד שמבקרי קולנוע היללו את הבמאי הצעיר שהפך סרט בתקציב זעום לאחד מסרטי האקשן המותחים של תקופתו. אני לא ממש זוכר אם מישהו מהמבקרים ניבא לבמאי הסרט הזה עתיד גדול.

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,133 מילים

למקרה שפיספסת

אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים

תגובות אחרונות

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-2 תגובות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים

המל"ל כיבה את נורת האזהרה הירוקה

פרישת המל"ל מעיסוק במשבר האקלים מחזירה את ישראל לימים שבהם העיסוק בנושא נתפס כפריבילגיה של מחבקי עצים ● זה לא רק מיושן, אלא מנותק מהמציאות שבה מתקיים קשר הדוק בין שינויי האקלים לביטחון הלאומי ● הפתאומיות והשרירותיות של המהלך מעוררות חשש שמדובר בחלק מרוח התקופה: הרוח הטראמפיסטית המנשבת במסדרונות הממשל הישראלי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,262 מילים

בג"ץ נתן לוועדת גרוניס סולם, והיא בחרה להישאר על העץ

המערכה על מינויו של אלוף רומן גופמן לראשות המוסד כבר אינה מתנהלת רק בין העותרים לנתניהו, אלא בין שופטי בג"ץ לוועדת גרוניס עצמה ● אחרי שהוועדה התבצרה בעמדתה וזיכתה את גופמן מכל דופי, שופטי בג"ץ יתקשו להימנע מהכרעה ישירה בשאלת טוהר המידות שלו ובגורל המינוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.