מפקד צבא לבנון, הגנרל רודולף הייכל, נפגש בביירות עם הגנרל האמריקאי ג'וזף קלירפילד, לדיון במצב הביטחוני בלבנון ובהתפתחויות האזוריות, כך נמסר בהודעת הצבא.
קלירפילד עומד בראש ועדה המפקחת על הפסקת האש הנתמכת בידי ארצות הברית בין ישראל לחזבאללה. המשתתפים בפגישה הדגישו את חשיבות תפקידו של צבא לבנון ואת הצורך בתמיכה בו בשלב הנוכחי.
שוטרי מחוז מרכז בהובלת יל"פ שרון עצרו חשוד נוסף, בן 16 תושב השרון, בחשד למעורבות ברצח ימנו זלקה ביום העצמאות, כך נמסר מהמשטרה. עד כה נעצרו 16 חשודים בפרשה.
על פי דיווח בחדשות 12, שני פעילי חמאס הם חלק מהעצורים במשט שיצא לעזה מאיטליה והיו גם המוח שמאחורי ארגון האירוע. בניגוד לשאר הפעילים הפרו-פלסטינים שהורדו ביוון, הם הובאו לחקירה בישראל.
את כלי השיט שעליהם השתלט חיל הים הוחלט בפעם הראשונה לא להביא לארץ, והם הושארו בלב ים.
מהמשטרה נמסר הבוקר כי שוטרי מחוז מרכז בהובלת יל"פ שרון עצרו חשוד נוסף, בן 17 תושב השרון, במעורבות ברצח של ימנו זלקה בפתח תקווה.
עד כה נעצרו 15 חשודים בפרשה.
בתוך כך, הסגיר עצמו מוקדם יותר קטין נוסף, בן 15 תושב השרון, החשוד אף הוא במעורבות באירוע, לידי חוקרי היחידה. זהותו של הקטין הייתה ידועה ליחידה החוקרת, ועל פי החשד הוא נטל חלק בקטטה ההמונית שהובילה לרצח.
רקטה ששיגר חזבאללה לעבר כוחות צה"ל המוצבים בדרום לבנון יורטה לפני כשעתיים שעות, כך נמסר מדובר צה"ל.
עוד נמסר כי חזבאללה שיגר היום כמה רקטות נוספות וכלי טיס בלתי מאוישים נפיצים.
לפי צה"ל, אמצעי הלחימה התפוצצו סמוך לכוחות, אך לא גרמו לנפגעים.
על פי צה"ל הוא תקף מהאוויר כ־50 תשתיות של חזבאללה בדרום לבנון ביממה האחרונה, וחיסל מחבלים שפעלו בסמוך לכוחות. בין היעדים שהותקפו: מפקדות, מבנים בשימוש צבאי ותשתיות נוספות ששימשו לקידום מתווי טרור נגד ישראל וכוחות צה"ל.













































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו