JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דפנה צרויה: על פיג'מות של פו הדוב ומעמד האישה | זמן ישראל

על פיג'מות של פו הדוב ומעמד האישה

זברה בפיג'מה (צילום: יוצרת דיגיטלית: דפנה צרויה)
יוצרת דיגיטלית: דפנה צרויה
זברה בפיג'מה

באחד מימי א' האחרונים, בשעת בוקר מוקדמת, בעודי יושבת במיטה, עדיין בפיג'מה, מאזינה לחדשות הבוקר, כוס קפה ראשון ביד, החלטתי שהגיע הזמן לפיג'מה חדשה. חיש מהר החלפתי מלבושיי ושמתי פעמיי לעבר הקניון הקרוב. שם, חשבתי לעצמי, אמצא בוודאי את מבוקשי.

בחנות הראשונה אליה נכנסתי, רשת ידועה להלבשה תחתונה, ניגשה אליי מוכרת נחמדה. "במה אוכל לעזור", שאלה אותי בקולה הערב. "אני מחפשת פיג'מה" עניתי. היא הצביעה לעבר הדוכן שעליו הועמסו ערמות של פיג'מות. "בבקשה", אמרה והמשיכה לעבר הקונה הבא. לרגע קט חשבתי שהיא התבלבלה, כול הפיג'מות על הדוכן היו מעוטרות בדמויות מסרטי דיסני, פו הדוב, מיני  ומיקי מאוס, נסיכת הקרח ועוד דמויות שהספקתי כבר לשכוח. הסתכלתי סביב לוודא שאני במחלקת הנשים ולא הילדים, אכן, מחלקת נשים.

המוכרת הצביעה לעבר דוכן הפיג'מות. לרגע חשבתי שהיא התבלבלה, כול הפיג'מות שם היו מעוטרות בדמויות מסרטי דיסני. הבטתי סביב כדי לוודא שאני במחלקת הנשים ולא הילדים. אכן, מחלקת נשים

הצצה קטנה למחלקת הגברים הבהירה שכול הפיג'מות הן בבדים כהים, ללא עיטור ילדותי כלשהו. רגע, בזווית עיני קלטתי, תלויה על קולב, פיג'מה עם דמותו של סופרמן. נו, אתם יודעים, לגברים הגיבורים. כמו שאתם מבינים, מהחנות יצאתי ללא בגד ללילה.

למה מעצבי אופנה מתעקשים על אינפנטיליזציה של הנשים? ולמה אנחנו מתלבשות כמו ילדות? האם זו דרך להמעיט מכוחנו? להשאיר אותנו כילדות?

לאורך השנים אופנה מבטאת הלך רוח בחברה. בשנות השישים, עת התחילה המהפכה המינית, נשים צעירות התחילו ללבוש חצאיות מיני כביטוי לשחרור והתרסה נגד נורמות לבוש מקובלות.

טרנד אופנת הפאנק בשנות השבעים הגיע כתגובת נגד לתנועת "האהבה והשלום" של שנות השישים. הפאנק הפך לסמל אנטי ממסדי, תרבות נגד ואינדיבידואליזם. נשים אנגליות ואמריקאיות, שפעלו במאה ה-19 למתן זכות בחירה לנשים, הקימו את התנועה הידועה, הסופרז'יסטיות. הן נהגו ללבוש בגדים בשילוב הצבעים: זהב, סגול, לבן וירוק. הצבעים הפכו סמל למאבק שלהם.

כיום, שוררת מגמה נוסטלגית באופנה. במסגרתה מתחוללת אינפנטיליזציה של הנשים. זה בא לידי ביטוי בבגדים עם דמויות מסרטים מצוירים. אופנה שמחזירה אותנו לתקופת הילדות חסרת דאגות. החיים היו פשוטים, היה כיף. יחד עם זאת חשוב להבין שלהיות "ילדה" – אין פירושו להרגיש רק שמחה וחוסר דאגה. זו גם דרך לקחת מאיתנו את כוחנו.

הצצה למחלקת הגברים הבהירה שהפיג'מות בבדים כהים, ללא עיטור ילדותי. בזווית עיני קלטתי, על קולב, פיג'מה עם דמות סופרמן. נו, לגברים הגיבורים. למה מעצבי אופנה מתעקשים על אינפנטיליזציה של הנשים?

החודש חל יום האישה הבינלאומי. מנתוני הלמ"ס ונתונים אחרים שהתפרסמו, עולה כי מעמד הנשים בארץ לא השתפר ובחלק מהפרמטרים גם נסוג.

  • בישראל חיות כ-5 מיליון נשים. בדיוק מחצית מהאוכלוסייה, כ-70% מהן מעל גיל 18.
  • תוחלת החיים שלהן הוא כ-85 שנים. הן חיות יותר מהגברים אבל חולות יותר.
  • כ-600 אלף נשים רשומות במשרד הרווחה, כ-20% יותר מאשר גברים.
  • יש פי 3 נשים מגברים שחוו אלימות, ניצול והזנחה במשפחה ונרשמו במשרד הרווחה.
  • נשים חשות בדידות יותר מגברים.
  • נשים משכילות יותר מגברים, אבל רק 34% מועסקות בהייטק.
  • שיעור התעסוקה  הכללי של נשים כ 58%, שליש מהן, במשלחי יד נשיים מסורתיים, מקרב המנהלים, רק כ- 30% הן מנהלות.
  • קיים פער משמעותי בשכר בין גברים ונשים. נשים מרוויחות 30% פחות מגברים. לאורך השנים הפער גדל. פערי השכר הם בין הגבוהים בעולם בין המדינות המפותחות. רק 63% מהנשים מרוצות משכרן, לעומת 73% מהגברים.
  • לפי דו"ח ה-OECD, הפער בין נשים וגברים בישראל בשכר הוא השני בגודלו בקרב 44 מדינות.
  • שיעור הנשים שנפגעו מעבירת הטרדה מינית הוא פי 6 משיעור הגברים. מרבית המוטרדים מינית הן נשים בנות 20-34. 25% מהן נפגעו במקום העבודה.
  • רק 30 נשים מכהנות בכנסת ישראל. 3 שרות בממשלה והשאר חברות כנסת.
  • רק 15 נשים מכהנות כראשות רשויות מתוך 250. במועצות של הרשויות מכהנות רק 18% נשים.
  • לפי דו"ח של ה-OECD, ישראל ממוקמת במקום האחרון בשוויון בין נשים וגברים.

המדדים שהשתפרו השנה ביחס לשנים קודמות הם בעיקר: השכלה ותוחלת חיים. אבל במדד של תחושת הביטחון חלה ירידה.

במצב הנשים בישראל חל שיפור איטי מאוד במהלך השנים. אבל בעתות משבר כמו הקורונה או מלחמה, חלה התדרדרות במצבן והן בעיקר אלה שמשלמות את המחיר. המדד הראשוני שנפגע בעת משבר הוא המדד הכלכלי. המקום הראשון שבו רואים את ההתדרדרות הוא התעסוקה.

לפי דו"ח של ה-OECD, ישראל ממוקמת במקום האחרון בשוויון בין נשים וגברים. בעתות משבר כמו הקורונה או מלחמה חלה התדרדרות במצבן והן בעיקר אלו שמשלמות את המחיר

מלחמת חרבות הברזל, לפי דו"ח שרות התעסוקה, השפיעה דרמטית על מספר דורשי התעסוקה ובמיוחד על הנשים. הרבה יותר נשים נרשמו בשרות התעסוקה מאשר גברים, בעיקר בגלל שבענפים שנפגעו מהמלחמה מועסקות יותר נשים. אבל התופעה קיימת גם בענפים אחרים וההנחה היא שמדובר באימהות לילדים מתחת לגיל 18.

נשים נאלצו להישאר בבית ולטפל בילדים, בעיקר בגלל שהמיגדור המסורתי של התפקידים ההוריים עדיין קיים בתקופתנו. הוכחה לכך קיימת בתקופת הקיץ, שבה יותר נשים מובטלות. זה קורה מאחר שהן נשארות בבית בהיעדר מסגרות לילדים. נשים נושאות בנטל כבד יותר בעתות משבר, זה אתגר שהחברה הישראלית חייבת להתמודד עמו.

מצבנו לא טוב גם במדדים נוספים, ראו לדוגמה את המצב במשרות הבכירות, במשרדי הממשלה. לאחרונה פסק בג"ץ כי הממשלה מפירה את הוראת המחוקק לייצוג הולם במשרדי הממשלה, בכך שהיא לא ממנה נשים לתפקידי מנכ"ליות. בית המשפט העליון הורה לממשלה לתקן מצב זה תוך חצי שנה.

מכול האמור לעיל, עולה תמונה מדאיגה של חוסר שוויון מובנה.

נשים משכילות יותר מגברים, משתכרות פחות מגברים ומועסקות בשיעור נמוך יותר מגברים. לצערנו, הן מיוצגות פחות בממשלה, בכנסת וברשויות המקומיות.

בישראל קיים מדד מגדר, שבוחן מגמות בהתפתחות אי שוויון מגדרי בישראל.

המדד מראה כי הפער המגדרי גדל עם השנים.

עולה תמונה מדאיגה של חוסר שוויון מובנה. נשים משכילות יותר מגברים, משתכרות פחות מגברים ומועסקות בשיעור נמוך יותר מגברים. לצערנו, הן מיוצגות פחות בממשלה, בכנסת וברשויות המקומיות

ביום 08.03.25, חל יום האישה הבינלאומי. בכול העולם חגגו את היום המיוחד הזה בדרכים שונות. יש מדינות שהוכרז בהם יום חופש לכול המשק, יש מדינות בהן רק הנשים קבלו יום חופש.

השנה ציינו באו"ם 30 שנה ל"הצהרת בייג'ינג". ההצהרה נחשבת למגילת הזכויות של הנשים בעולם. הגדירו בה את הזכויות של נשים וילדות ואף קבעו יעדים במגוון נושאים. על ההצהרה חתמו 189 מדינות וביניהן ישראל.

מדינות שחתמו עליה, התחייבו לפתח תוכניות פעולה לתיקון ולשינוי המצב. בדו"ח שפרסם השנה האו"ם, לרגל 30 שנה מאז הצהרת בייג'ינג, עולה מצב מדאיג במיוחד. כול מדינה רביעית בעולם דיווחה על נסיגה חמורה בזכויות נשים. משייכים את הנסיגה בזכויות הנשים למשברים שהעולם עובר. קורונה, מלחמות, מצב כלכלי רע.

רק 87 מדינות מונהגות על ידי נשים. כול 10 דקות נרצחת בעולם אישה או ילדה על ידי בן זוגה או משפחתה. רשתות חברתיות ו-AI מפיצים סטריאוטיפים מזיקים. הפער הטכנולוגי הקיים בין גברים ונשים מגביל את ההזדמנויות העומדות בפני הנשים.

המוטיב שנבחר השנה באו"ם, ללוות את יום האישה הבינלאומי ולפעול על פיו, הוא "האצת תהליכים".

בעולם הבינו שהשינוי המתבקש במעמד הנשים קורה לאט מדי וכי יש להאיץ את התהליכים לקראת השוויון. יש לפעול לסגירת פערים, להגדלת ייצוג פוליטי ולהבטחת חינוך שווה. יעשו את זה באמצעות השקעה בדור הצעיר, הילדות ונשים צעירות, מתוך הבנה שהן העתיד.

רק 87 מדינות מונהגות בידי נשים. כול 10 דקות נרצחת בעולם אישה או ילדה בידי בן זוגה או משפחתה. רשתות חברתיות מפיצות סטריאוטיפים מזיקים עליהן. הפער הטכנולוגי בין גברים ונשים מגביל את הזדמנויותיהן

.לכבוד יום האישה בארץ הוזמנו לאירועים שונים כדי לציין את החגיגה.

נחשפנו כולנו לפעילויות ייעודיות ברשויות המקומיות. שבוע מיוחד צוין ברשתות החברתיות, בהרצאות ותוכניות ספורט לנשים. המשרד לשיווין חברתי הוציא פוסטים ברשתות החברתיות שמהלל ומפאר את הנשים. מקומות עבודה חילקו מתנות וארגנו טיולים מפתים בחו"ל.

בכנסת ישראל התכנסה הוועדה לקידום מעמד האישה והדוברים נשאו הצהרות מבטיחות. עמותות ושדולות הגיעו להשתתף ולהציג את מצב הנשים. במליאת הכנסת נשאה השרה לשוויון חברתי וקידום מעמד האישה נאום חוצב להבות.

ואז, כשהסתיימו החגיגות, קמנו למחרת בבוקר, עדיין עם הפיג'מה וכוס הקפה במיטה, ואנו שואלות את עצמנו, מה השתנה? התשובה, איך נאמר בעדינות, לא משהו. ומה אנחנו יכולות לעשות?  קודם כול ולפני הכול, להיות מודעות לנושא. לקרוא טוב טוב את הנתונים למעלה, לזכור אותם כול יום כשקמים בבוקר.

ואז אפשר להתחיל בדבר קטן, לא לקנות פיג'מה עם פו הדוב. השאר יבוא, נקווה.

דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כתבה מעלפת ועצובה בנתונים שלה. לצערנו העתיד יהיה עצוב עוד יותר, כי עם מפלגות שמרניות וימניות מאד בארץ והעולם, הסיכוי שמעמד הנשים ישתפר הולך ויורד. חזרנו עשרות שנים לאחור בכל מה שקשור לז... המשך קריאה

כתבה מעלפת ועצובה בנתונים שלה. לצערנו העתיד יהיה עצוב עוד יותר, כי עם מפלגות שמרניות וימניות מאד בארץ והעולם, הסיכוי שמעמד הנשים ישתפר הולך ויורד.
חזרנו עשרות שנים לאחור בכל מה שקשור לזכויות נשים. אני גם לא יודע אם הנתונים, כוללים את הנשים במגזר הדתי/חרדי והמגזר הערבי.
אני לא מאמין בהאצת תהליכים. תהליכים צריכים להיבנות מלמטה, בחינוך גם במוסדות החינוך וגם בבתים ובקהילות. ראינו שהניסיון של הנשיא אובמה, להאיץ תהליכי דמוקרטיזציה במדינות בלי מסורת של דמוקרטיה, נחלו כשלון חרוץ. השינוי צריך להיות פוליטי לגמרי. נשים צריכות להצביע למפלגות ולמנהיגים, שיהיו מחויבים לנשים הלכה למעשה. למשל שיבוץ מועמדים ברשימות המועמדים בשיטת הריץ'-רץ'- בן ואחריו בת וחוזר חלילה. ראינו במלחמה, איזה כוח יש לנשים גם להנהיג וגם להילחם. לעומן הנשים שמייצגות אותנו בכנסת, שהן בדיחה עצובה של עליבות ומחסור חמור בחמלה.
הכוח בידי הנשים וגם בידי הגברים. אני בטוח שבבחירות הבאות, אתן עדיפות מוחלטת למפלגות ציוניות, שזכויות הנשים חרוט על דגלן.

לפוסט המלא עוד 1,223 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // שבת, 30 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

משחק סימולציה - מבט השוואתי בין סיום מלחמת העולם השנייה להיום

ה-8 במאי שחל החודש עורר בי מחשבה מטרידה, שנולדה מתוך סימולציה דמיונית שגוללתי בתודעתי. במבט השוואתי בין אתמול להיום, אני תוהה כיצד היו נראים פני הדברים אילו המציאות ששררה אז הייתה מתרחשת בתוך האקלים הפוליטי והבינלאומי של ימינו.

במילים אחרות, מה היה עולה בגורל ההיסטוריה אילו התחביר המדיני הנוכחי היה מתקיים בתקופת מלחמת העולם השנייה, בארה"ב בפרט. להלן המשחק.

מירון מנור צוקרמן התמחה בביטחון לאומי ובתוך כך שימש בעבר ובמשך שנים כסגן ראש המכון למדיניות ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן וכמנהל "כנס הרצליה השנתי על מאזן הביטחון והחוסן הלאומי". בתוקף רקעו היה גם עוזר מזכיר "פורום אירופה-ישראל" ופעיל ב"פורום נאטו-ישראל".

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,048 מילים
אמיר בן-דוד

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

באינדונזיה בוחנים בביקורתיות את פעלתנות נשיאם בזירה הגלובלית

מימיו הראשונים כנשיא אינדונזיה באוקטובר 2024, היה ברור כי גולת הכותרת של כהונת פרבואו סוביאנטו תהייה במגרש של מדיניות החוץ. ואכן הוא מתבלט מאז כמי שמוביל ומנווט בנחישות מדיניות המכוונת לשדרג מעמד ארצו בזירה הבינלאומית, ולא פחות – למצב עצמו כמנהיג בולט בה.

כל זאת בגישה מובהקת של דיפלומטיה פרסונלית, הכוללת מסעות רבים בעולם, מפגשים עם דמויות מפתח במרחב הגלובלי, בראש ובראשונה מפגשים עם מנהיגי מעצמות העל, וכן פרופיל נוכחות גבוה בבמות בינלאומיות, שם הם מציג לא פעם ראייה אסטרטגית סדורה.

ד״ר גיורא אלירז הינו עמית נלווה במכון טרומן באוניברסיטה העברית בירושלים, ועמית מחקר במכון למדיניות נגד טרור באוניברסיטת רייכמן וכן בפורום לחשיבה אזורית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,243 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

למקרה שפיספסת

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים

המל"ל כיבה את נורת האזהרה הירוקה

פרישת המל"ל מעיסוק במשבר האקלים מחזירה את ישראל לימים שבהם העיסוק בנושא נתפס כפריבילגיה של מחבקי עצים ● זה לא רק מיושן, אלא מנותק מהמציאות שבה מתקיים קשר הדוק בין שינויי האקלים לביטחון הלאומי ● הפתאומיות והשרירותיות של המהלך מעוררות חשש שמדובר בחלק מרוח התקופה: הרוח הטראמפיסטית המנשבת במסדרונות הממשל הישראלי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,262 מילים

בג"ץ נתן לוועדת גרוניס סולם, והיא בחרה להישאר על העץ

המערכה על מינויו של אלוף רומן גופמן לראשות המוסד כבר אינה מתנהלת רק בין העותרים לנתניהו, אלא בין שופטי בג"ץ לוועדת גרוניס עצמה ● אחרי שהוועדה התבצרה בעמדתה וזיכתה את גופמן מכל דופי, שופטי בג"ץ יתקשו להימנע מהכרעה ישירה בשאלת טוהר המידות שלו ובגורל המינוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים

הרב לנדו קבר את חוק הפטור והותיר את נתניהו בהלם

אנשי ראש הממשלה היו בטוחים שהצליחו לגבש רוב שיאשר את חוק ההשתמטות ויבטיח את שלמות הקואליציה ● אבל אז הגיע מנהיג הליטאים, הדהים את הח"כים החרדים, והטיל וטו שריסק אלפי שעות של תרגילים פוליטיים ● נתניהו מבועת מהאפשרות שהברית תתפרק לקראת הבחירות, אבל ההחלטה של הרב לנדו מעידה שגם ראש הממשלה כבר לא שולט באירוע ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,052 מילים ו-1 תגובות

במזה"ת החדש, הבלוקצ'יין ניצח את הסנקציות

איראן גובה דמי מעבר לא חוקיים במצר הורמוז בהיקף של מיליארדים, ועוקפת את הסנקציות שהוטלו עליה באמצעות תשתית פיננסית פרטית הקשורה בטבורה לצמרת הממשל האמריקאי ולכלכלת ארה"ב בכללותה ● הממשל והרשויות בארה"ב פועלים מול התופעה בשני קולות מנוגדים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,143 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.