ראשי האופוזיציה וחברי כנסת תקפו את ראש הממשלה בנימין נתניהו בעקבות הדיווח שלפיו אמר כי בממשלה הבאה יקדם גיוס חרדים, לאחר שהקואליציה העבירה לאחרונה שורת חוקים שנועדו למנוע אכיפה נגד עריקים חרדים.
ראש ממשלת מחדל שבעה באוקטובר וההשתמטות ממשיך להצטיין בבריחה מאחריות ובפחד. הוא מפחד מתוצאות כשלונותיו, הוא מפחד לא להיבחר שוב, הוא מפחד מועדת חקירה. הוא מ פ ח ד.
מרוב פחד, עבור ההישארות בכיסא וכנגד אזהרות הרמטכ"ל והדגלים האדומים בזמן מלחמה- נתניהו העביר רק לפני שבועיים חוק…— Gadi Eisenkot – גדי איזנקוט (@gadi_eisenkot) August 2, 2026
ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט אמר כי "נתניהו חושב שהציבור המשרת מטומטם", וכינה את דבריו "ספין עלוב". "אחרי ארבע שנים שבהן מנע באופן אישי את גיוס החרדים, התעלם מאזהרות הרמטכ"ל ומזעקות המילואימניקים המבקשים תגבור, נתניהו חושב שהפעם עם ישראל יאמין לו", אמר.
אזהרה: ספין עלוב לפניך.
אחרי 4 שנים שהוא מונע בגופו גיוס חרדים, מתעלם מאזהרות הרמטכ"ל ומזעקות המילואימניקים שמבקשים תגבורת – נתניהו חושב שהפעם עם ישראל יאמין לו.
נתניהו יודע שמדובר בספין עלוב. הוא גם יודע שלא יצליח לגייס אפילו חרדי אחד, כי הוא פשוט לא מסוגל, ובעיקר כי דרעי… pic.twitter.com/y7PGM0Iq0D
— Naftali Bennett נפתלי בנט (@naftalibennett) August 2, 2026
בנט הוסיף כי נתניהו "יודע שלא יוכל לגייס אפילו חרדי אחד", משום שיו"ר ש"ס אריה דרעי "לא מאפשר לו".
יו"ר ישר גדי איזנקוט האשים את נתניהו בהתחמקות מאחריות, שבועות ספורים לאחר שהעביר "חוק השתמטות מתועב שמחליש את צה"ל ואת החברה הישראלית כולה", ובמקביל "מנע חוק גיוס אמיתי". יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן כינה את דברי נתניהו "עוד ספין נבזי וציני של אדם שאיבד כל קשר לביטחון ישראל", ויו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן אמר כי לנתניהו "אין ממשלה בלי המשתמטים".
לפי דיווחים, נתניהו הודה בדיון סגור כי חוק הקפאת מעצרי העריקים החרדים לא עבד, וכי המדיניות לא תימשך בממשלה הבאה אם ינצח בבחירות. לדבריו, לאחר הבחירות תוקם ממשלה לאומית רחבה שתעביר חוק גיוס שיענה על צורכי צה"ל, אך הוא הבהיר כי מי שלומד תורה לא יגויס – אף שבג"ץ קבע ב־2024 כי פטור כזה אינו חוקי.
נתניהו, שנכנע פעם אחר פעם לכל דרישה הזויה של החרדים, חושב שהציבור מטומטם ולכן מתדרך עכשיו "משיחות סגורות" שהוא נגד חוק המעצרים ובממשלה הבאה הוא יקדם חוק גיוס שיענה לצרכי צה"ל.
הזוי. כמי שהיה שם לאורך כל המאבק נגד ההשתמטות, נתניהו לא רק שלא התנגד לחוקי ההשתמטות, הוא דחף בכל הכוח…
— דן אילוז – Dan Illouz (@dillouz) August 2, 2026
ח"כ דן אילוז, שהתפטר לאחרונה מהליכוד בשל מה שכינה בגידה מתמשכת בבוחריו, כתב כי "הזלזול הזה בבוחר וההתייחסות אליו כאל אידיוט רק יחמירו את מצבו של הליכוד".
צבא לבנון מסר כי חמישה מחייליו נפצעו באורח קל בתקיפה ישראלית בדרום המדינה לפני זמן קצר.
לפי צבא לבנון, התקיפה התרחשה בעיירה כפרה, בעת שהחיילים סייעו לתושבים. צה"ל טרם מסר תגובה לאירוע.
במקביל, כלי תקשורת בלבנון מדווחים על פיצוץ בעיירה כונין, שככל הנראה נגרם מעבודות הריסה של תשתיות חיזבאללה בידי צה"ל.
ראש הממשלה בנימין נתניהו הודה לפי כמה דיווחים בשיחות סגורה, כי החוק שקידמה הקואליציה להקפאת מעצרם של עריקים חרדים לא השיג את מטרתו, שמסתבר שהייתה "להוריד את גובה הלהבות ולהגדיל את מספר המתגייסים בציבור החרדי", וכי המדיניות לא תימשך בממשלה הבאה.
"לאחר הבחירות נקים ממשלה לאומית רחבה, שתעביר מיד חוק גיוס מלא שיענה על צורכי צה"ל – מי שלא לומד תורה יתגייס או ילך לכלא", אמר ראש הממשלה.

ארגון הטרור הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני הסכים לתוכנית מועצת השלום לפירוק ארגוני הטרור מנשקם בעזה, כך אמרו מקורות ערביים לעיתון הסעודי אל־ערבייה.
חמאס הסכים רשמית לתוכנית בשבוע שעבר. ישראל נקטה עמדה זהירה יותר, והדגישה כי לא תיסוג מהרצועה עד שחמאס יפורק מנשקו בפועל.
סוכנות הידיעות האיראנית פארס דחתה את טענת נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שלפיה טהרן ביקשה לעכב מתקפה אמריקאית נגד איראן, על רקע התקדמות לכאורה לעבר הסכם לפתיחת מצר הורמוז. מקורות צבאיים שצוטטו בסוכנות כינו את הטענה "שקר" והאשימו את טראמפ בניסיון להפעיל לחץ על מנהיגי מדינות המפרץ.
לפי פארס, אין אישור איראני רשמי לכך שהושג הסכם עם ארצות הברית, או כי איראן הסכימה לשנות את מעמד המצר ולשוב להסדרי השיט שקדמו למלחמה. הפרסום עומד בניגוד לטענת טראמפ כי איראן ומדינות נוספות באזור ביקשו לדחות את המתקפה, לאחר שהוסכם על קווי המתאר של עסקה.















































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו