סוהרת נעצרה בחשד שסייעה לחשוד המבוקש בקשר לרצח בניהו רזי בן ה־19 מוקדם יותר החודש. לפי דיווחים, החוקרים סבורים כי הסוהרת ניהלה קשר רומנטי עם אחיו של החשוד, המרצה עונש מאסר במתקן כליאה במרכז הארץ.
הסוהרת, בת 34 מהוד השרון, חשודה בשיבוש הליכי חקירה ובהפרת אמונים, כך נמסר בהודעה משותפת של המשטרה ושירות בתי הסוהר.
היא נחקרת כעת בידי המשטרה, ובתום החקירה יוחלט אם להביאה בפני שופט לדיון בהארכת מעצרה.
עד כה נעצרו שמונה חשודים בקשר לרצח רזי בשכונת נחלאות בירושלים ב־11 ביולי. המשטרה עדיין מחפשת אחר אביאור ששון בן ה־17, שנמלט מאז האירוע.
ארגון "פעילי בקעת הירדן" פרסם תיעוד שבו נראים כוחות צה"ל והמנהל האזרחי הורסים מתחם של משפחה פלסטינית בעין אל־חילווה שבצפון בקעת הירדן.
המשפחה עתרה לבג"ץ נגד ההריסה, וזו בוצעה למרות צו ביניים שהורה למדינה שלא להרוס את המבנים עד שתגיש את תגובתה.
לפי הדיווח, זו הפעם השנייה החודש שבה מתבצעת הריסה במקום למרות צו של בית המשפט.
המנהל האזרחי טרם השיב לפניית זמן ישראל לקבלת תגובה.
חבר הכנסת צבי סוכות ושר הכלכלה ניר ברקת גינו את האלימות והאיומים נגד חדשות 12, אך לצד זאת תקפו בחריפות את הערוץ והבהירו כי הביקורת עליו מוצדקת בעיניהם.
סוכות כתב כי האלימות והאיומים "חוצים את כל הקווים האדומים" וקרא למשטרה לאתר את האחראי, אולם הוסיף כי חדשות 12 מוטים באופן קיצוני שמאלה וכי הוא עצמו נאבק ב"עלילת שדה תימן".
ברקת טען כי הערוץ פגע בלוחמי כוח 100 ובחיילי צה"ל וגרם נזק כבד למדינה. לדבריו, הדרך להיאבק בו היא להפסיק לצפות בו, להתמודד עם תביעותיו בבתי המשפט ולתבוע אותו על הנזק שגרם – "אבל חלילה ובשום מצב לא לפעול באלימות".
הדיון בבג"ץ בעתירות נגד החוק האוסר לעצור משתמטים חרדים הסתיים לאחר שעה וחצי בלבד, כששופטי ההרכב כמעט שלא הקשו על טענות העותרים שלפיהן החוק מפלה ויש לפסול אותו.
נציגי הכנסת והמדינה טענו שניהם כי יש לבטל את החוק. נציג הכנסת טען כי הליך חקיקתו הפר באופן חמור את תקנון הכנסת, ואילו נציגת המדינה טענה כי החוק יוצר אכיפה מפלה ובלתי חוקתית במערכת המשפט הפלילי בישראל.
עם זאת, השופטים התנגדו בחריפות לטענות שהעלה עו"ד נתן רוזנבלט, שייצג את ארגון "אמת ליעקב" החרדי, שביקש להצטרף למשיבים כדי לטעון בעד החוק.
רוזנבלט טען כי גבר חרדי אינו יכול להתגייס משום ש"התורה אוסרת עליו לעשות זאת", וכי התורה אוסרת את הגיוס לצבא "כל עוד אין הסדר שבו חרדי יכול להיכנס חרדי ולצאת חרדי".
השופט דוד מינץ, הנחשב לשופט השמרן ביותר בבית המשפט והוא עצמו אדם דתי, קטע אותו ואמר: "אני לא מאמין למשמע אוזניי", תוך שהביע תדהמה מהטענה שהתורה אוסרת להתגייס לצבא.
רוזנבלט השיב כי "כל גדולי ישראל" אוסרים את הגיוס בנסיבות הנוכחיות. מינץ השיב: "לא כל גדולי ישראל", והבהיר כי רוזנבלט מתייחס רק לרבנים בציבור החרדי.
"אתה מדבר במונחים מגזריים, עם כל הכבוד", אמר מינץ, בהתייחס לכך שרבנים אורתודוקסים רבים סבורים כי השירות הצבאי הוא חובה על פי התורה.
בתום הדיון נראה כי בג"ץ צפוי לפסול את החוק, שהוא הוראת שעה האוסרת על המשטרה ועל צה"ל לעצור משתמטים חרדים למשך תקופה של שבעה חודשים בפועל. בג"ץ הקפיא מוקדם יותר החודש את יישום החוק עד להחלטה אחרת.
נשיא המדינה יצחק הרצוג שוחח עם מפכ"ל המשטרה, רב־ניצב דני לוי, בעקבות שבירת דלת חדשות 12 והאיומים ברצח שהופנו כלפי אנשי המערכת במכתב שהונח במקום.
מכתב מאיים שהגיע לחדשות 12: "תתייחסו למכתב הזה ברצינות – בסוף מישהו ימות" pic.twitter.com/6fq7E3ssKH
— ישראל היום (@IsraelHayomHeb) July 28, 2026
בהודעה שנמסרה מבית הנשיא נאמר כי הרצוג הדגיש בשיחה כי אין להשלים עם מציאות שבה אלימות משמשת אמצעי להפחדה ולהשתקת קולות, וקרא למשטרה לפעול במהירות ובנחישות לאיתור האחראים ולמיצוי הדין עמם. לדבריו, יש להעביר מסר ברור של אפס סובלנות כלפי אלימות וניסיונות הפחדה.
הנשיא הוסיף כי תקשורת חופשית ועצמאית היא מאבני היסוד של הדמוקרטיה, וכי יש להגן על חופש העיתונות ועל ביטחונם של אנשי התקשורת. המפכ"ל מסר כי הוא רואה את האירועים בחומרה רבה וכי יקיים דיון דחוף בנושא.




















































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו