שטויות!!! כתבה שכולה גיבובי קשקושים, שמא מחמת בורות שמא מחמת שנאה חסרת בסיס. בתי הדין לחלוטין לטובת האישה ולא יאמר זאת לזכותם. נראה לכתוב אין שמץ של מושג על מה הוא מדבר. זמן רב לא קראתי כל כך הרבה דמיונות
חמאס דחה ברובה את הדרישה למסור את כל נשקו במסגרת תגובתו להצעת פירוק מנשק של "מועצת השלום" שהוגשה בקהיר, כך אמרו שני דיפלומטים ערבים המעורים במגעים לזמן ישראל.
לפי הדיפלומטים, הגוף הנתמך בידי ארצות הברית, שאמור לפקח על ניהול רצועת עזה לאחר המלחמה, פועל לקדם מתווה של החזרת נשק הדרגתית מצד חמאס. מנגד, הארגון דרש כי סוגיית הנשק תידון רק במסגרת רחבה יותר שתוביל להקמת מדינה פלסטינית.
עוד נמסר כי חמאס דורש ערבויות ברורות יותר למימוש הגדרה עצמית פלסטינית, מעבר לנוסח הכללי המופיע בתוכנית בת 20 הסעיפים של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לסיום המלחמה.
בנוסף, חמאס טען כי ישראל מפרה התחייבויות מהשלב הראשון של הסכם הפסקת האש מאוקטובר, בין היתר בשל הרחבת שליטתה במזרח הרצועה, תקיפות במערבה והיקף הכנסת הסיוע ההומניטרי, שלטענתו נמוך מהסיכומים.
אחד הדיפלומטים אמר כי עדיין ייתכן שהמתווכים יצליחו להביא את חמאס לוותר בהדרגה על נשקו, אך הדגיש כי לשם כך יידרש גם לחץ אמריקאי על ישראל לעמוד בהתחייבויותיה.
לדבריו, הפעלת לחץ מקביל על שני הצדדים אינה צפויה בשלב זה, בין היתר בשל התמקדות הקהילה הבינלאומית באיראן, אך הוסיף כי ככל שהמצב הקיים ברצועה יימשך – יהיה קשה יותר לשנותו.

שוטרי תחנת באר שבע עצרו שני חשודים בחשד לירי באמצעות כלי ירייה מסוג איירסופט לעבר מחאה נגד הממשלה בעיר. על פי הודעת המשטרה, בחיפוש שנערך ברכבם של החשודים, תושבי באר שבע בשנות העשרים לחייהם, אותר כלי הירייה אשר לפי החשד שימש לביצוע הירי. השניים נעצרו להמשך חקירה בתחנת באר שבע.
רכב נסע במעגלים סביב מוקד המחאה, ומתוכו נורו כדורי איירסופט לעבר המפגינים, ופגע במספר מפגינים מבוגרים.
02/05/2026 באר שבע צילמה:יעל ויינשטיין pic.twitter.com/GRc7axf2YU
— אלימות ישראל (@Alimut_Israel) May 2, 2026
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר כי בכוונתו לבחון בקרוב הצעה נוספת להפסקת אש מצד איראן, אך הביע ספק בנוגע לסיכוייה להתקבל.
בפוסט שפרסם ברשת החברתית שלו כתב כי הוא "לא יכול לדמיין שהיא תהיה מקובלת", שכן לדבריו איראן "עדיין לא שילמה מחיר מספיק גדול על מה שעשתה לאנושות ולעולם ב־47 השנים האחרונות".
לכתבים אמר כי נשיא ארצות הברית כי ייתכן חידוש תקיפות אם טהרן "תתנהג לא כשורה".
הצעה איראנית שנשלחה לארצות הברית ביום שישי כבר נדחתה בידי טראמפ, שאמר כי הוא "לא מרוצה" ממה שטהרן מציעה.
בכיר איראני אמר כי ההצעה כוללת פתיחה מחדש של מצר הורמוז והסרת המצור האמריקאי, תוך דחיית הדיון בתוכנית הגרעין לשלב מאוחר יותר. לדבריו, מדובר בשינוי שנועד להקל על השגת הסכם.
מדי שבוע נחשף מרגל חדש שגויס על ידי איראן. מתברר שהחדירה האיראנית לישראל נעשית כבר זמן רב יחסית והיא עמוקה.
איראן מנהלת כבר מספר שנים קמפיין גיוס אגרסיבי של מרגלים בישראל, כולל חיילים פעילים ומילואימניקים, בעיקר דרך רשתות חברתיות כמו פייסבוק, טלגרם ואינסטגרם.
אריה אגוזי הוא כתב לענייני ביטחון. עבד בעבר בידיעות אחרונות. מתמחה בדיווח על טכנולוגיות ביטחוניות ישראליות ועל האתגרים עימן צריכות טכנולוגיות להתמודד, בעיקר מול האיומים החדשים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
העמק הכי מאוים בארץ - ולא מטילים
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובשבוע האחרון אי אפשר לברוח מזה. החברה הישראלית חולה. בפתח תקווה קבוצה של נערים התנפלה על בחור בן 21 ורצחה אותו כי ביקש מהם לא להתיז ספריי שלג בפיצרייה שעבד בה. בבאר שבע נעצרו נערים בחשד למעורבות ברצח, במושב אביאל אב רצח את בנו והתאבד, זאת לצד האלימות הקשה בחברה הערבית שאינה פוסקת לרגע.
האלימות הזו לא עוצרת ברחוב, היא רודפת אחרינו למסך. סרטון הרצח שודר בכל מהדורות החדשות בשעה שילדים יושבים בסלון, כאילו מדובר בעוד מוצר צריכה.
אורי ארליך הוא עיתונאי לשעבר, פעיל שמאל ודובר ארגון הארכיאולוגים \"עמק שווה\".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנויש משהו כמעט טרגי, ואולי אפילו צפוי, באופן שבו אירופה ממוצבת בסכסוך הישראלי־פלסטיני: היא יודעת היטב מה נכון, יודעת גם לנסח זאת בשפה מוסרית, משפטית ותהליכית מדויקת, אך שוב ושוב נכשלת בהפיכת העמדה הזו למדיניות אפקטיבית.
בחינת אירופה במסגרת קבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה ברבעון הראשון של 2026 מעלה תמונה חדה של הפער בין בהירות נורמטיבית לבין חולשה אסטרטגית, לצד שלוש מגמות.
ד"ר מאיה שיאון צדקיהו היא מנהלת תכנית יחסי ישראל-אירופה במכון מתווים, מרצה בפורום אירופה באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת ת"א וחוקרת אירופה בפרויקט תמרור-פוליטוגרפיה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנותגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם












































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו