JavaScript is required for our website accessibility to work properly. קייר סטארמר | זמן ישראל
אישיות
קייר סטארמר
אישיות
קייר סטארמר

מפלגת הלייבור נלחמת בעברה האנטישמי

מנהיג מפלגת הלייבור קייר סטארמר עושה הכול כדי לשכנע את הקהילה היהודית שהוא פועל נגד האנטישמיות במפלגה עם שורה של צעדים שונים כמו סילוק של חברים קיצוניים ● השינוי כבר מתבטא בסקרים, שמנבאים למפלגה ניצחון בבחירות הבאות ● אולם, הרעל האנטישמי של ג'רמי קורבין רחוק מלהיעלם מהזירה הפוליטית הבריטית

לכתבה המלאה עוד 2,574 מילים
כל הזמן // יום שלישי, 28 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

נתניהו וטראמפ נועדו בוושינגטון; הבית הלבן: הפגישה הייתה "חיובית ופורייה"

נשיא ארצות הברית תקף את ראש הממשלה, זמן קצר לפני פגישתם, בעקבות דברי נתניהו על הר המכוש: "למה היית צריך לספר לכל העולם?" ● כ"ץ: מטוסים אמריקאיים ממריאים מישראל לתקיפות באיראן, ולמרות זאת טהרן לא תוקפת את ישראל ● איילת שקד מסרה עדות פתוחה במשטרה על רקע החשד שאפי נוה תמך בקידום השופט איתן אורנשטיין במסגרת יחסי תן־וקח

ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים פגישה "טובה מאוד וחיובית מאוד" עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, כך מסר לזמן ישראל גורם בכיר בפמליית ראש הממשלה.

"השניים שוחחו על כל הזירות, ובראשן איראן, ושבו והדגישו את מחויבותם המשותפת למנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני", אמר אותו גורם.

איראן מסרה שהתקיפות האחרונות של ארצות הברית הוציאו מכלל שימוש נמל תעופה ומגדל פיקוח ימי וגרמו נזק ל־12 גשרים ולשתי מנהרות, לצד תשתיות נוספות.

דוברת ממשלת איראן, פאטמה מוהאג'ראני, מסרה את הפרטים בהודעה שפרסמה סוכנות הידיעות הממלכתית אירנ"א.

הכוחות המזוינים של ארצות הברית מסרו שתקפו החודש יעדים צבאיים רבים בתגובה לתקיפות איראניות נגד כלי שיט במצר הורמוז. טהרן הגיבה בתקיפות טילים וכלי טיס לא מאוישים נגד מדינות ערב שבהן מוצבים כוחות אמריקאיים.

שני הצדדים השהו את תקיפותיהם בסוף השבוע, אף שהמתיחות נותרה גבוהה.

מוהאג'ראני אמרה שנמל התעופה הבינלאומי של בושהר, השוכן לחופי המפרץ הפרסי, "הושבת". לדבריה, שתי המנהרות נפתחו מחדש, ונקבעו נתיבים חלופיים העוקפים את הגשרים שניזוקו.

היא אמרה כי נהרסו גם תשתיות אזרחיות נוספות, ובהן מרכז מטאורולוגי וסירות דיג. ארצות הברית אמרה שתקפה סירות קטנות ששימשו את הכוחות האיראניים להטרדת כלי שיט במצר.

פגישתם של ראש הממשלה בנימין נתניהו ושל נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הסתיימה לאחר קרוב לשעה וחצי, כך הודיע הבית הלבן.

דוברת הבית הלבן קרוליין לוויט אמרה שפגישותיו של טראמפ עם נתניהו ועם נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי היו "חיוביות ופוריות!".

לא נמסר לפי שעה מידע נוסף על הפגישה.

צה"ל תקף והרג אתמול באזור חאן יונס את מחמד חליל מחמד אסלם, מפקד מחלקת נוחבה בג'יהאד האסלאמי, כך הודיע היום דובר צה"ל.

עוד נמסר שאסלם פיקד על חוליית מחבלים שלקחה חלק בחטיפת אזרחים ישראלים ב־7 באוקטובר 2023, ובתקופה האחרונה הוא "קידם מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ואזרחי מדינת ישראל".

אסלם, ש"היווה איום מיידי", נהרג בתקיפה אווירית.

לשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסמה תמונות שבהן הוא נראה עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, עם סגן הנשיא ג'יי־די ואנס, עם שר החוץ מרקו רוביו ועם שר ההגנה פיט הגסת' בחדר הסגלגל.

גורם בבית הלבן מסר שבפגישה לוקחים חלק גם ראש ה־CIA ג'ון רטקליף והשליח המיוחד סטיב ויטקוף.

לצד נתניהו נמצאים ראש המטה לביטחון לאומי שמואל בן עזרא, שגריר ישראל בארצות הברית יחיאל לייטר, היועץ המדיני של ראש הממשלה אופיר פלק, יועצת ראש הממשלה לקשרי חוץ קרולין גליק והמזכיר הצבאי גיא מרקיזנו.

הפגישה החלה לפני כשעה והיא עדיין נמשכת.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 37 עדכונים

ממשלת ישראל אחראית לעיכוב ארוך מאוד בשחרור החטופים

ביום הטבח ב-7 באוקטובר 2023 חטפו ארגוני טרור, מחבלים ועבריינים פלסטינים לרצועת עזה 251 בני אדם – גברים, נשים, ילדים, קשישים ותינוקות. חלפו יותר משנתיים, ורק ב-26 בינואר 2026 הושבה לישראל גופתו של החטוף האחרון.

במהלך פרק הזמן הזה שולבו זה בזה משא ומתן דיפלומטי, מבצעי חילוץ צבאיים דרמטיים, עסקאות חטופים, עסקאות חטופים שהוחמצו, אסונות קשים מנשוא ופרשיות פוליטיות שעדיין מהדהדות.

יורם כץ הוא מהנדס מחשבים, יוצא תעשיית ההיי-טק הישראלית וכן בוגר החוגים לפסיכולוגיה ופילוסופיה באוניברסיטה העברית

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הדמוקרטיה של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
למאמר המלא עוד 2,510 מילים
אמיר בן-דוד

פסגת השפל המדיני

נתניהו תמיד אהב את הביקורים הרשמיים בבית הלבן. והוא אהב אותם במיוחד בתקופת הנשיאות של טראמפ. אבל הביקור היום שונה מהביקורים הקודמים ● וגם: להיות ברווז צולע בוושינגטון ● היום: בג"ץ העריקים ● עוד התקפה על ערוץ 12 ● הדרך ל-27 באוקטובר ● ועוד...

ראש הממשלה בנימין נתניהו למרגלות "כנף ציון", לפני המראתו לוושינגטון ב-10 בפברואר 2026 (צילום: אבי אוחיון/לע"מ)
אבי אוחיון/לע"מ

עסקי הדופמין חוטפים מכה

אירופה אינה רק מנסה להרחיק ילדים מהרשתות החברתיות – היא מאיימת על מנוע הצמיחה שלהן ● הילדים אולי אינם הלקוחות הרווחיים ביותר כיום, אבל הם מספקים זמן מסך, דאטה והרגלי שימוש שמתורגמים להכנסות עתידיות ● לכן המאבק על גיל המשתמשים הוא גם מאבק על המודל העסקי עצמו ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,110 מילים

המרד החרישי מתחת לשמיכה הדתית-חרדית

בלילה, במיטה, כשהאור כבה והעולם בחוץ נרדם, מתחיל המרד השקט. מתחת לשמיכה, כשאיש אינו רואה ואינו יכול לאסור, מסך קטן ומאיר הופך לשער לעולם ומלואו. בלי משגיח בפתח, בלי חומות פיזיות ובלי פחד מיידי מנידוי, הסקרנות האנושית פוגשת את חופש המידע המוחלט.

זו אינה רק הצצה חטופה מעבר לחומת הגטו הקהילתית. זוהי נקודת אל-חזור תודעתית. ברגע שבו אדם מבין שהעולם גדול, מגוון ומזמין יותר מכפי שסופר לו, המונופול על המחשבה ועל הידע מתחיל לקרוס – בשקט, בחושך, היישר לתוך כף ידו.

ארנון הראל הוא כותב ואזרח הפועל במסגרת המחאה האזרחית בישראל. כתיבתו נעה על התפר שבין ניתוח ביקורתי לפעולה אזרחית, ומתמקדת בפערים שבין חוק, מוסר וכוח בפעולת מוסדות המדינה. הראל רואה בכתיבה עצמה אקט אזרחי, ובשתיקה לנוכח עוולות – צורה של שיתוף פעולה. 20 שנות קבע ועוד 15 שנות מילואים בחיל האוויר בתפקידי פיקוד בשדה, מודיעין ומטה; 25 שנות אפיון, עיצוב פיתוח וניהול פרויקטים של מערכות מידע גדולות; 6 שנות הוראה בתיכון. בעל השכלה אקדמאית נרחבת ומגוונת.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
אתה מחליט: "הבחירות שבפתח מסמנות את סופה של הקואליציה הנוכחית ואת עלייתה הצפויה של ממשלת שינוי רחבה וליברלית." איך אתה קובע את זה? איפה בדיוק אתה מוצא את 61% (אפילו יותר. "רחבה" אתה כות... המשך קריאה

אתה מחליט: "הבחירות שבפתח מסמנות את סופה של הקואליציה הנוכחית ואת עלייתה הצפויה של ממשלת שינוי רחבה וליברלית."
איך אתה קובע את זה? איפה בדיוק אתה מוצא את 61% (אפילו יותר. "רחבה" אתה כותב. 75%?) ליברל דמוקרטים במדינה הזו?
וכאן מתמוטט הטיעון הראשון והבסיסי שלך. שלך, ושל המדינה שהיתה פה.
ואשמח לטעות, ולא להצטרך לבלות את אחרית ימי בניכר.

לפוסט המלא עוד 1,271 מילים ו-1 תגובות
זירת הדמוקרטיה
כל מה שצריך לדעת כדי לשמור על ישראל ליברלית

הריבית, השקל והפיטורים: הכלכלה נכנסת למערכת הבחירות

עד הבחירות צפויות שתי החלטות ריבית, אך ההסלמה מול איראן, היחלשות השקל והתייקרות האנרגיה עלולות לעכב הפחתה נוספת ● במקביל, הייסוף המתמשך בשקל מכביד על היצואנים ומעמיק את הפיטורים בהייטק – אף ששוק העבודה כולו עדיין מציג עודף משרות

לכתבה המלאה עוד 947 מילים

למקרה שפיספסת

הכתובת על הקיר, אבל אנחנו כבר רגילים לקיר

השינויים הגדולים בחברה כמעט אף פעם אינם מגיעים כרעם ביום בהיר. הם מתגנבים, משנים בהדרגה את גבולות המותר והאסור, והופכים את מה שפעם היה בלתי מתקבל על הדעת לשגרה. כדי לא לאבד את היכולת להבחין בתהליכים בזמן אמת, אנחנו זקוקים בדחיפות ל-GPS אזרחי.

כשאנחנו קוראים ספר היסטוריה, הכול נראה ברור. אנחנו יודעים מתי היה צריך לעצור ומתי כבר היה מאוחר מדי. במבט לאחור נדמה שהכתובת תמיד הייתה על הקיר.

אייל רוטפלד הוא יזם חברתי, אקטיביסט וכותב עצמאי העוסק בשאלות של דמוקרטיה, מנהיגות ועתיד החברה הישראלית. מייסד “הלובי לחיזוק המחנה הדמוקרטי והליברלי” - קהילה ציבורית הולכת וגדלה בפייסבוק. כותב על פוליטיקה, שיח ציבורי והצורך בבנייתה של תקווה ישראלית חדשה.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,204 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

דיסקונט והפועלים מזהירים כי הפסקת שירותי הבנקאות תחסל את המסחר והיבוא של הרשות הפלסטינית, אך מבהירים כי אינם מוכנים להמשיך לשאת בסיכוני החשיפה המשפטית ● שר האוצר סמוטריץ' חתם ברגע האחרון על הארכת כתב החסינות בתמורה לתקציב ענק להתנחלויות, אולם המערכת הפיננסית מתקשה לתפקד בצל אי-הוודאות

לכתבה המלאה עוד 1,494 מילים

הדרג המדיני בזבז את הישגי המלחמה

שלושה חודשים לפני הבחירות, מרחב הפעולה של ישראל הולך ומצטמצם: טראמפ מכתיב את הקצב מול איראן, לבנון ועזה, בעוד שנתניהו מתקשה לתרגם את ההישגים הצבאיים למהלך מדיני רחב ● הנסיגות בצפון, היעדר הכרעה ברצועה והתקדים הגרעיני הסעודי ממחישים את המחיר של הריק האסטרטגי ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 960 מילים

תגובות אחרונות

הנחל זורם, הבירוקרטיה זוחלת

אחרי 30 שנות יובש, ההזרמה של המים המותפלים ב"מוביל ההפוך" החזירה את נחל צלמון לחיים, והפכה אותו ללהיט של עולם הטיולים ● הבעיה: הנחל היפהפה שנשפך לכינרת לא ערוך לקלוט המוני מבקרים, והתוצאה – בעיות בטיחות, מפגעי פסולת ואפילו פולש שמסרב להתפנות ● "התייחסו לזה כפרויקט לאומי במשק המים, אבל לא נתנו את הדעת לניהול השוטף"

לכתבה המלאה עוד 1,109 מילים ו-1 תגובות

רשת סבוכה של מאות שערים, חסימות ונקודות בידוק שהוצבו מאז מתקפת חמאס בשבעה באוקטובר משבשת לחלוטין את חייהם של הפלסטינים בשטחים ● עתירה שהוגשה לבג"ץ חושפת כי לצה"ל עצמו אין תמונה מלאה על הנעשה בשטח, וכי חלק מהמחסומים בכלל הוקמו על ידי מתנחלים ● פלסטינים מזהירים כי הלחץ המתמשך עתיד להוביל לפיצוץ בלתי נמנע

לכתבה המלאה עוד 1,825 מילים ו-1 תגובות

סקרי זמן ישראל

שגית אפיק הולכת רחוק ככל שהחוק מאפשר ומבהירה כי חוק המשתמטים נחקק בהליך פגום ● הפרקליטות משלימה את עמדתה וקובעת שאין לו תקומה משפטית ● הממשלה, לעומתן, מציגה חסינות למשתמטים ככלי לעידוד הגיוס ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 945 מילים ו-1 תגובות

דוד ביטן יוצא לקרב בלימה נגד מכונת השריונים של נתניהו

אלפי חברי ועידת הליכוד יצביעו היום על כללי הפריימריז, אך מבחינת נתניהו היעד המרכזי כבר הושג: שמונה שריונים שיאפשרו לו לשלוט בפועל בכמחצית מהרשימה ● ביטן מנהל כמעט לבדו מאבק נגד המהלך, ועשוי עוד לטרפד את הצעת כץ לפתוח את המחוזות לחברי כנסת מכהנים ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
1. לדעתי כדאי להם להקשיב לנתניהו: הרי האסטרטגיה שלו מוכיחה את עצמה פעם אחר פעם. 2. נתניהו צודק גם בזה: הרשימה זה הוא. אנשים לא זוכרים מי היה 'הסגן של בר כוכבא', וגם כבר לא מתעניינים בפו... המשך קריאה

1. לדעתי כדאי להם להקשיב לנתניהו: הרי האסטרטגיה שלו מוכיחה את עצמה פעם אחר פעם.
2. נתניהו צודק גם בזה: הרשימה זה הוא. אנשים לא זוכרים מי היה 'הסגן של בר כוכבא', וגם כבר לא מתעניינים בפוליטיקה כמו פעם. נתניהו זה קליט. זה 'קליק-בייט'. מצביעים לו ולא לרשימה, כמו שמצביעים: ליברמן, לפיד, גולן וכ"ו. די תם עידן האידיאולוגיה. הולכים אחרי האיש.
3. ביטן מדבר לכאורה בשם הדמוקרטיה. אין דבר רחוק יותר מדמוקרטיה מאשר ההצבעות במרכז הליכוד עם הדילים, הארגזים, ההצבעות ממגזרים שבסופו של דבר כלל לא מצביעים לליכוד.
ואחרון אחרון חביב:
4. מאחל להם את כל הרע שבעולם. ביביסטים בבונים מטומטמים! כל מה שהם רוצים זה להכניס ל'סמולנים' אצבע בעין, ולעזאזל המדינה.

לכתבה המלאה עוד 597 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

תסמונת ביטול המינוי

"האכזבה" ממועמדי השמאל היא כבר התניה פבלובית במחנה הטהרני ● יאיר גולן ונעמה לזימי אינם צריכים להיכשל בתפקידם כדי לספוג קריאות להדחתם יומיים בלבד אחרי שנבחרו; די בציוץ אחד שלא עבר את ועדת הכשרות ● בזמן שהליברלים מתכתשים מי נאור יותר, הם יורים דווקא בשליח שמנסה להעלות נוסעים לסירת ההצלה – מתנה מושלמת למחריבי המדינה, שעדיין מחזיקים בהגה ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
זה כנראה ההבדל בין "שמאל" ציוני לבין שמאל. הסברת יפה. עכשיו תפנים, הביקורת מגיעה מהשמאל ולא מה"שמאל" הציוני. ה"שמאל" הציוני חושב שבתל היה טיול ובעקבותיו פיגוע. מותר להם לפנטז, או לקנות ... המשך קריאה

זה כנראה ההבדל בין "שמאל" ציוני לבין שמאל. הסברת יפה. עכשיו תפנים, הביקורת מגיעה מהשמאל ולא מה"שמאל" הציוני. ה"שמאל" הציוני חושב שבתל היה טיול ובעקבותיו פיגוע. מותר להם לפנטז, או לקנות את התעמולה, אבל אז למה לבוא בטענות לאלה שחיים עם שתי הרגליים על הקרקע.

הפעם אתה מפספס לדעתי. היו את הקולות האלו, אבל הרבה יותר משמעותיים מהם היו המתפקדים שנשארו, נלחמו, עודדו את מי שנהגו היטב וניסו להזיז את אלו שלא, ואפילו הצליחו לשנות קו מול נבחרת קשובה.... המשך קריאה

הפעם אתה מפספס לדעתי.

היו את הקולות האלו, אבל הרבה יותר משמעותיים מהם היו המתפקדים שנשארו, נלחמו, עודדו את מי שנהגו היטב וניסו להזיז את אלו שלא, ואפילו הצליחו לשנות קו מול נבחרת קשובה.

פה יותר מפורט

לכתבה המלאה עוד 1,098 מילים ו-2 תגובות

למרות הקשר האישי והמשפחתי העמוק שלו לישראל, ההיסטוריה הפוליטית של אד מיליבנד כמנהיג הלייבור רצופה בעימותים סביב מדיניותו המזרח-תיכונית והתבטאויותיו בנוגע למלחמת עזה ● אחרי שמונה בשבוע שעבר לשר החוץ החדש, כיצד צפוי להיראות הקו שיאמץ ועד כמה הוא צפוי לאתגר את ירושלים?

לכתבה המלאה עוד 2,454 מילים

יוון והודו משנות את כללי המשחק לנשים בצבא

על רקע השקעה ביטחונית חסרת תקדים והחשש מהתמודדות עצמאית עם איומים עתידיים, יוון החלה לגייס נשים בהתנדבות לתפקידים קרביים ● בהודו, מאבק משפטי פתח לנשים את שערי האקדמיה היוקרתית לקצונה, אך הדרך לשוויון עוד ארוכה: "זה לא מגיע בהכרח ממקום פמיניסטי"

לכתבה המלאה עוד 1,203 מילים

החזית שצה"ל ניסה להשאיר מחוץ למלחמה הולכת ומתחממת

בצה"ל מזהים התדרדרות גוברת בגדה המערבית: החוות והמאחזים מרחיבים את נקודות החיכוך, ובכפרים הפלסטיניים קמות "ועדות שמירה" ● חזרת ההתנחלויות גנים וכדים, כש־24 גדודים כבר פרוסים בשטח, עלולה להצית זירה שהצבא הצליח עד כה להשאיר מחוץ למלחמה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים ו-2 תגובות
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.