דיווח: ערב הסעודית ביקשה מארה"ב סיוע מודיעיני מישראל
משפחות נרצחים וחטופים הציגו את "תיק 7.10" המאשים את נתניהו באחריות לטבח ● בכיר איראני: לא יהיו שיחות עם ארה״ב עד שדרישותינו ייענו ● דיווח: לבנון ביקשה לדחות את סבב המו״מ עם ישראל עקב התקיפה ברכס עלי טאהר ● סמוטריץ' ורוטמן הציגו תוכנית להמשך המהפכה המשפטית לאחר הבחירות ● דיווח: ארה"ב הטביעה שתי סירות איראניות שניסו לחטוף כטב"ם אמריקאי
צה"ל חיסל בסוף השבוע שעבר בחאן יונס שבדרום רצועת עזה את מוחסן פריד סעיד אבו הדאף, ראש חוליית רקטות בארגון הטרור הג'יהאד האסלאמי. לפי הודעת דובר צה"ל, המחבל השתתף בפשיטה למרחב כיסופים במהלך טבח ה-7 באוקטובר.
הצבא מסר כי בתקופה האחרונה קידם אבו הדאף מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ואזרחי ישראל, תוך הפרה שיטתית של הפסקת האש. פעולת החיסול בוצעה במטרה להסיר את האיום המיידי שהיווה.
עוד נמסר כי טרם התקיפה ננקטו צעדים לצמצום הפגיעה באזרחים, ובהם שימוש בחימוש מדויק ובתצפית מהאוויר.
שר המשפטים יריב לוין נשא דברים בטקס הצהרת האמונים של 97 השופטים והרשמים הבכירים שנבחרו בסבב המינויים האחרון וטען כי "אנו עדים למהפכה בהרכב האנושי של השופטים והרשמים הבכירים" וכי הוא "נתקל בסרבנות עיקשת ובפסילה גורפת של מועמדים רק בשל השקפתם המשפטית".
במהלך האירוע, לוין נמנע מללחוץ את ידו של נשיא בית המשפט העליון השופט יצחק עמית, אך כן לחץ את ידו של השופט מנחם מזרחי, שדן בתיקי הארכת המעצר של יועץ נתניהו החשוד בפרשת קטאר-גייט, יונתן אוריך, ומונה היום לבית המשפט המחוזי.
"לא עוד מערכת סגורה והומוגנית, אלא מינויים של אנשים מוכשרים ובעלי ידע מקצועי עמוק במגוון תחומי המשפט, הבאים מכל שכבות הציבור ומכל אזורי הארץ, המוסיפים למערכת המשפט ידע מגוון, שוויוניות ותרומה לעשיית הצדק. אתם, השופטות והשופטים, הרשמות והרשמים הבכירים שמצהירים אמונים היום, אתם העדות הטובה ביותר לכך.
"לצערי הרב, נתקלתי בסרבנות עיקשת ומתמשכת באשר למינויים הדרושים בבית המשפט העליון. בגישה לפיה הוא ביתו של חלק מן העם בלבד. נתקלתי בפסילה גורפת של מועמדים מצויינים, רק בשל העובדה שיש להם אג'נדה משפטית אחרת.
"השינוי שביצעה הכנסת בשיטת בחירת השופטים מבטא איזון זהיר ומתון, כדי לייצר הסכמה רחבה ואחדות בעם כולו. ציבור עצום הביע אמון בפשרה זו, ובה בעת רבים מאוד אינם מוכנים לקבל עוד את הדרתם מבית המשפט. הניסיון לכפות חזרה לשיטת בחירה מקפחת לא יצלח. הוא יביא להקצנה מסוכנת שראוי להימנע ממנה.
"במהלך כהונת הכנסת שתיבחר בקרוב יועמדו לבחירה כשני שליש משופטי בית המשפט העליון. ראוי שהמינויים ייעשו בדרך שנקבעה על ידי הכנסת, ושתבטיח גיוון וייצוג של כלל חלקי העם".
התנועה לאיכות השלטון פנתה לרשויות האכיפה בדרישה לפתוח בחקירה פלילית נגד בצלאל סמוטריץ' ושמחה רוטמן בחשד להסתה לאלימות.
הדרישה מגיעה בעקבות סרטון שפרסמו השניים היום, שבו מוצגים נשיא בית המשפט העליון, שופטת בית המשפט העליון והיועצת המשפטית לממשלה כשהם נעצרים ונגררים בכוח.
בארגון טוענים כי הסרטון אינו מהווה ביקורת לגיטימית על מערכת המשפט, אלא מציג דימויים אלימים המופנים כלפי שומרי הסף של מדינת ישראל.
לאור זאת, קוראת התנועה לרשויות לבחון אם פרסום הסרטון עולה לכדי הסתה לאלימות. בהודעתה הבהירה התנועה כי "אסור להמתין עד שהדימויים המסוכנים מהסרטונים יהפכו למעשים".
ראש הוועדה לאנרגיה אטומית של ישראל, משה אדרי, הבהיר כי ישראל לא תעמוד מנגד לנוכח איומים על קיומה וכי היא תפעל שוב כדי להבטיח את ביטחונה אם תידרש לכך. הדברים נאמרו בנאום שנשא במסגרת הוועידה הכללית השנתית ה-70 של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) המתקיימת בווינה.
על פי הודעת הוועדה לאנרגיה אטומית, אדרי הקדיש את נאומו להתפתחויות האזוריות והתמקד באיראן ובסוריה. הוא האשים את טהרן בערעור היציבות העולמית והאזורית באמצעות שלוחיה, ובהם חזבאללה, חמאס והחות'ים. בדבריו ציין כי איראן תוקפת מתקני גרעין אזרחיים באמצעות רחפנים ומשגרת טילים לעבר תשתיות אזרחיות במדינות שכנות ולעבר כוחות אמריקאים.
בהתייחסו לתוכנית הגרעין האיראנית, הזכיר אדרי את החלטת מועצת הנגידים של סבא"א מהשנה שעברה, שקבעה כי איראן אינה מצייתת למחויבויות הפיקוח שלה. לדבריו, איראן מחמירה את המצב בכך שהיא מונעת מזה למעלה משנה את כניסת פקחי הסוכנות למתקניה, צעד שהוביל לדיווח למועצת הביטחון של האו"ם. הוא הוסיף וטען כי המשטר האיראני מקדם את תוכנית הגרעין הצבאית שלו ומפתח תשתיות לייצור טילים, תוך הפרה של החלטות האו"ם.
בנושא הסורי, ראש המשלחת הישראלית התייחס לדוח סבא"א שעסק בכור הגרעיני שהוקם בחשאי בדיר א-זור. לפי ההודעה, אדרי טען כי הדוח מוכיח שפעולותיה של ישראל נגד תוכנית הנשק החשאית של משטר אסד היו מוצדקות, וכי ללא התערבותה הייתה לסוריה כיום יכולת גרעינית צבאית.
בסיום דבריו בירך אדרי את מנכ"ל סבא"א לרגל 70 שנה לייסוד הסוכנות. הוא ציין את שיתוף הפעולה ההדוק והמועיל בין ישראל לסוכנות, תוך דגש על תחומי הבטיחות הגרעינית, הביטחון ויישומים גרעיניים למטרות שלום.

פיקוד המרכז של ארצות הברית מפקח על מגעים בין ערב הסעודית לישראל סביב התקדמות החות'ים בתימן והתקיפות על הממלכה. כך דיווח העיתון "ישראל היום", בהסתמך על גורמים דיפלומטיים וביטחוניים.
על פי הדיווח, המגעים בין הצדדים מתמקדים בהעברת מידע מודיעיני שיוכל לסייע לריאד להגן על עצמה מפני האיום.
המקורות ציינו כי הסעודים פנו גם למדינות מפרץ אחרות ולמצרים. במקביל, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן פנה לפיקוד המרכז האמריקאי במטרה לגייס סיוע גם מישראל.
לשכת ראש הממשלה סירבה להגיב לדיווח, ומפיקוד המרכז האמריקאי לא נמסרה תגובה עד כה.
בקצרה
- הזרוע המבצעית של חמאס נפגעה קשות במלחמת "חרבות ברזל"; ארגון הטרור איבד את היכולת לפעול כצבא סדור וחזר להתנהל כארגון טרור וגרילה.
- בינואר הצהיר נתניהו כי ישראל "בפתחו של השלב הבא – פירוק החמאס מנשקו ופירוז עזה". הוא הציג את היעד כמשימה עתידית – והוא עדיין כזה.
- מסמך היישום שהציגה "מועצת השלום" לחמאס במרץ קבע מסלול מדורג לפירוק חמאס מנשקו ופירוז הרצועה. המסלול טרם יושם.
- לפי דיווח AP, הערכת המודיעין הישראלית היא כי נכון לאוגוסט 2026 חמאס ממשיך להתחמש, לגייס לוחמים ולבנות מחדש יכולות צבאיות.
ישראל לא השיגה עד ספטמבר 2026 את אחת המטרות המרכזיות של המלחמה – חיסול כוחו הצבאי והשלטוני של חמאס. בינואר 2025 דיווח הרמטכ"ל דאז, הרצי הלוי, כי חמאס עבר ממסגרת צבאית סדורה לארגון טרור וגרילה, אבל שנה לאחר מכן, הגדיר ראש הממשלה בנימין נתניהו מעל בימת הכנסת את פירוק חמאס מנשקו ופירוז הרצועה כ"שלב הבא" הנדרש להשלמת מטרות המלחמה.
יעל אמתי היא רופאה נוירולוגית וחוקרת המוח, פרופ' אמריטה של אוניברסיטת בן גוריון ומתעניינת בגיאו-פוליטיקה. אם לשניים וסבתה לשישה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
על נשים שחיות יותר, גברים שמחפשים קרבה, עולם דייטינג חדש, והאפשרות להמציא מחדש את הזוגיות בגיל השלישי.
* * *
לאחרונה חברה הכירה לי עולם שלא הכרתי מקרוב. עולם הדייטינג בגיל השלישי.
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנונו טוב, זה נושא כואב, או שלא.
המקרה שהבאת כאן, מתאים לאישה הספציפית עליה את מספרת. כל אדם שמחפש זוגיות, הזוגיות שלו תהיה ייחודית לה ו/או לו. אין פה תבניות של "נכון או לא נכון". אם גבר תלותי מחפש זוגיות, הוא יחפש את זאת שתחליט בשבילו ותטפל בו, כי בוודאי שיש נשים שמחפשות גברים כאלה.
עשית יותר מדי הכללות. מכיר אישית חברה, שסיימה מערכת יחסים של כחצי שנה של זוגיות כמו שאת מתארת בכתבה שלך. כך גם היא ראתה את עצמה בזוגיות. היא נפרדה אגב, כי בן הזוג שלה התחיל להיות אובססיבי לגביה. חשוב לזכור שבגילנו, אנחנו פשוט יכולים לגדוע מערכות יחסים שמגבילות את החופש שלנו וכך היא נהגה. עכשיו היא בזוגיות שגם היא וגם בן זוגה מרגישים שהם פשוט רוצים לחיות ביחד, אחרי פחות מחודשיים של היכרות. הפרטים הטכניים זניחים כשיש קשר כזה, שמביא זוג לרצות לחיות ביחד.
מה הסביבה חושבת או אומרת, לא מעניינת זוג שרוצה זוגיות חדשה. גם לא תמיד מה המשפחה הקרובה אומרת. גם לאנשים מבוגרים יש את הזכות להתאהב ולחיות את שארית חייהם באהבה ולמי שזה לא מתאים, אז זו בעיה שלו.
המסר הוא פשוט: תעופו על החיים, תתאהבו ותלכו עם מה שהלב אומר לכם וגם קצת עם השכל.
בהצלחה.
"לא מוכן לשחק במגרש שהימין הקיצוני קבע"
ריאיון סגלוביץ, ששובץ במקום השני ברע"ם, תוקף את נתניהו ("חושב רק על עצמו ואין לו שום עכבות") ומצהיר כי אם יהיה סיכום בין רע"ם לליכוד – הוא לא יהיה שם ● בריאיון לזמן ישראל הוא מאשים את הנהגת המדינה בהשלמה עם ההסתה נגד הערבים, קובע ש"זו סכנה לביטחון הלאומי" ומבהיר כי בנושאי זכויות להט"ב לא תהיה עליו משמעת סיעתית
ב-2015, חבר הכנסת מוטי יוגב זעם על החלטת בית המשפט העליון בעניין הריסת בתים פלסטיניים והציע לשלוח דחפור D9 כדי "לעלות על בג"ץ". זו הייתה אמירה גסה, אבל היא ביטאה אינסטינקט פוליטי רב עוצמה: כשהחוק הופך למכשול, פשוט עולים עליו עם בולדוזר. האינסטינקט הזה חצה מאז גבולות. כיום הוא מופנה כלפי המשפט הבינלאומי.
ישראל וארצות הברית אינן מסתפקות עוד בוויכוח על פרשנותו של החוק הבינלאומי או על סמכותם של מוסדות בינלאומיים. הן מסייעות לבסס עיקרון מסוכן הרבה יותר: המשפט הבינלאומי חל על כולם, למעט מי שחזק מספיק כדי להעניש את מי שמנסה לאכוף אותו.
יהודה לוקץ׳ הוא פרופסור-חבר אמריטוס ליחסים בינלאומיים באוניברסיטת ג׳ורג׳ מייסון, וירג׳יניה. פרסם חמישה ספרים. הוא מחבר הספר שיצא לאור לאחרונה: "Op-Ed: Musings on War & Peace in the Middle East and Beyond"

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהנוכל שלנו חושב על הצעד הבא קדימה, זה שישאיר אותו בשלטון, ולאחריו המבול (או כמו שאמרה הצדקת, מיס ביבי, שתישרף המדינה). זה שהוא ממשיך לנצח ככה רק מראה כמה הוא חכם וכמה יריביו הפוליטיים חדלי אישים. הם גם לא מוכנים להסיר את הכפפות, למרות הסכנה הברורה והמידית למדינתנו ולמרות שאת הנוכל דבר לא מרתיע. ומסתבר גם שהמזל הולך עם הרעים: ברגע שהוא החליט להתחיל ולהרוס את מערכת המשפט שלנו, עלה אל כס ה'דמוקרטיה הגדולה בעולם' זו שאמורה להוביל את המשפט הבין לאומי ולשמש אורים ותומים לשאר הדמוקרטיות, הבור ועם הארץ, הנרקיסיסט המגלומן, הפנטזיונר-שקרן-מטרידן טראמפ, שהחליט גם הוא לחסל את הדמוקרטיההליברלית בארצו המתפוררת. לוז לוז סיטיואיישן.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנושלום, הכל שטויות. לא סרט, לא נאום הצ'חצ'חים ולא נאום מנשקי הקמעות הם שיקבעו. זה העם שלנו. זה הצבא שלנו. ככה אנחנו נראים וככה אנחנו מתנהגים. עם של צ'חצ'חים, מנשקי קמעות ומבצע זוועות בצבא. וזו ההנהגה שמתאימה לנו.
ואם שטות כזו תהווה לשון מאזניים, רק מצדיק את האמירה שכל שינוי, גם אם יקרה, יהיה זמני. הדמוגרפיה היא שתנצח. מדינה ליברל דמוקרטית מפוארת כמו שבנו אבותינו כבר לא נחזור להיות. עם שינוי זמני ובלעדיו!
רקמה אנושית אחת
כמעט אלף שנה אחרי שנוצרה, רקמת באייה שבה לבריטניה והפכה את פתיחת התערוכה במוזאון הבריטי לאירוע לאומי ● היצירה בת 70 המטרים מתארת את הכיבוש הנורמני ואת קרב הייסטינגס ששינה את פני הממלכה ● אחרי מסע מורכב ומאובטח מצרפת, מאות אלפי מבקרים צפויים לעמוד מקרוב מול אחד המסמכים החשובים והמרהיבים ששרדו מימי הביניים
כמעט אלף שנה אחרי שנוצרה, רקמת באייה שבה לבריטניה והפכה את פתיחת התערוכה במוזאון הבריטי לאירוע לאומי ● היצירה בת 70 המטרים מתארת את הכיבוש הנורמני ואת קרב הייסטינגס ששינה את פני הממלכה ● אחרי מסע מורכב ומאובטח מצרפת, מאות אלפי מבקרים צפויים לעמוד מקרוב מול אחד המסמכים החשובים והמרהיבים ששרדו מימי הביניים
לכתבה המלאה עוד 2,680 מילים"חינוך תורני זה אג'נדה של מישהו, חינוך סביבתי – לא"
אחרי 17 שנה, תוכנית הדגל של החינוך הסביבתי במערכת החינוך נסגרת בשל היעדר תקציב ● מדריכה בתוכנית: "זה המינימום כדי לתת לאזרחים של המחר בסיס בתחום קריטי לחיינו. במשרד החינוך מוכנים לשלם רק על מורשת יהודית" ● במשרד להגנת הסביבה עדיין מקווים למצוא מקור תקציבי, אך לשנת הלימודים הנוכחית זה עלול להיות מאוחר מדי
נציב התלונות על שופטים הפך את עצמו לערכאת ערעור על בג"ץ
החלטתו של אשר קולה להתערב בעתירה שעדיין מתבררת ולצדד בשר שלמה קרעי מהווה חריגה קיצונית מסמכויותיו ● נציב התלונות על שופטים מתנהל כאילו היה קומה רביעית מעל בית המשפט העליון ומשמש זרוע בשירות גורמים פוליטיים ועוינים למערכת המשפט כדי לייצר מאזן אימה ● פרשנות
צמד הכוכבים הספרדים זוכי האוסקר הצטרף לבמאי פלוריאן זלר לשיחה על טשטוש הגבולות בין מציאות לבדיה ועל האחריות הפוליטית של אומנים בזמן משבר עולמי ● עמנואל לוי מדווח מפסטיבל ונציה
לכתבה המלאה עוד 1,052 מילים"רק כשסיימנו את הלחימה באחת בלילה הבנתי את גודל האירוע"
ב-7 באוקטובר, הנשים הצעירות שמצאו את עצמן בחזית - התצפיתניות במוצבים, הטנקיסטיות בגבול עזה ולוחמות הגדודים המעורבים - עשו היסטוריה ● קרב הבלימה בסופה שהובילה מג"דית קרקל, סא"ל אור בן־יהודה, ממחיש את הגבורה והתושייה של הלוחמות - וגם את המאבק על מקומן בצה"ל ● פרק מספרה החדש של טל שניידר, "מלחמה משלהן"
"תקווה זה לא להתנחמד, צריך רעל בעיניים"
גוש השינוי מצטיין בלהסביר למה הממשלה מסוכנת ולתעד פשעים של פעילי ימין קיצוני, אבל שכח איך מציעים אלטרנטיבה אטרקטיבית ● בריאיון לרגל צאת ספרו "מהפכת התקווה", הפסיכולוג הפוליטי ד"ר עודד אדומי לשם מפרק את המושג תקווה, מסביר למה היא לא משאלת לב אלא מכשיר עבודה פוליטי לכל דבר, ומציע לליברלים להפסיק להתבכיין ולהתחיל להראות מה כן טוב
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם

















































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו