מצחיקים. גזענות
מצחיקים. גזענות
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ העריך כי המלחמה עם איראן תסתיים בקרוב, אך לא פירט כיצד הדבר יקרה. טראמפ אמר את הדברים לקראת בחירות האמצע לקונגרס שייערכו ב-3 בנובמבר.
"זה הולך להסתיים בקרוב", אמר טראמפ בריאיון לתחנת הרדיו KCMO בקנזס סיטי. "אנחנו צריכים ערובה לכך שלעולם לא יהיה נשק גרעיני".
טראמפ כבר הצהיר כי ארצות הברית לא תתקוף באיראן לפני הבחירות.
סוכנות דירוג האשראי הבינלאומית פיץ' הודיעה כי דירוג האשראי של ישראל נותר ברמה A עם תחזית שלילית. בסוכנות מזהירים כי בעקבות תוצאות הבחירות שנערכו השבוע, המדינה ניצבת בפני "סיכון מוגבר לאי-ודאות פוליטית ממושכת ולתקופה של ממשלת מעבר".
בפיץ' מציינים כי הסביבה הפוליטית "המקוטעת" בישראל ו"הסיכון לממשלה ללא רוב" תואמים את דירוג האשראי הנוכחי של המדינה.
"אנו סבורים כי קיים סיכון שלא תקום קואליציה יציבה בעלת רוב של 61 מושבים", נמסר מסוכנות הדירוג. "להערכתנו, התרחיש הסביר ביותר הוא פיזור של הכנסת בתחילת ינואר ובחירות חדשות בתחילת אפריל".
עוד מזהירים בסוכנות כי "אנו צופים שיחס החוב-תוצר הממשלתי ימשיך לעלות באופן מתון – נתון שנותר אחד הגורמים המרכזיים לתחזית השלילית של ישראל".
התחזית השלילית של פיץ' משמעותה כי ישראל עלולה לעמוד בפני הורדת דירוג. דירוג אשראי נמוך יותר מייקר את עלויות גיוס החוב עבור הממשלה, העסקים ומשקי הבית.

יו"ר מפלגת ישר עם איזנקוט, גדי איזנקוט, מינה את חבר הכנסת המיועד רועי פולקמן לתפקיד יו"ר סיעת ישר בכנסת, כך נמסר בהודעה מטעם המפלגה.
לפי ההודעה, במסגרת תפקידו יוביל פולקמן את עבודת הסיעה בכנסת, את התיאום בין חבריה ואת הפעילות הפרלמנטרית מטעם המפלגה, וכן יקדם יוזמות חקיקה שלה.
פולקמן כיהן בעבר כיו"ר סיעת כולנו בכנסת. במפלגה ציינו כי במסגרת תפקידו אז הוא הוביל את עבודת הסיעה, תיאם את פעילות חבריה וקידם יוזמות חקיקה ורפורמות כלכליות וחברתיות.
עוד נמסר כי המינוי הוא חלק מהיערכות המפלגה לפעילותה בכנסת, במטרה לממש את אמון הבוחרים ולקדם את סדר היום הערכי של המפלגה.

ראש הממשלה לשעבר ויו"ר מפלגת ביחד, נפתלי בנט, החליט למנות את ח"כ איתן גינזבורג ליו"ר סיעת ביחד בכנסת ה-26. כך נמסר בהודעה מטעמו.
לפי ההודעה, גינזבורג כיהן בעברו כשר התקשורת, סגן יו"ר הכנסת, יו"ר ועדת הכנסת וראש עיריית רעננה.
העיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" מדווח כי בחודשים האחרונים החל שב"כ ליצור קשר טלפוני עם פעילי חמאס ברצועת עזה לפני תקיפות המכוונות נגדם, ולהציב בפניהם בחירה: לצאת מבתיהם ולהיהרג לבדם, או להישאר בפנים ולמות בתקיפה יחד עם בני משפחתם.
לפי הדיווח בעיתון, מקרים כאלה התרחשו לפחות חמש פעמים בעת האחרונה.
עוד דווח בעיתון כי ביום רביעי שעבר נהרג מוחמד אל-ביוכ בתקיפה אווירית של צה"ל בחאן יונס בעת שעמד על גג ביתו. זאת לאחר שקיבל שיחת טלפון מאנשי שב"כ, שלכאורה אמרו לו כי עליו לבחור בין מוות לצד משפחתו לבין מוות לבדו על הגג.
על פי הדיווח, אל-ביוכ בחר לעלות אל הגג – ושם חוסל.
קרוב משפחה ששוחח עם העיתון סיפר כי דודתו של אל-ביוכ נפצעה באורח קשה לאחר שרצה אחריו בניסיון למנוע ממנו לצאת החוצה בעקבות שיחת הטלפון.
העשור האחרון במדינת ישראל מתאפיין בחוסר יציבות פוליטית כרוני ובשחיקה מתמדת של המערכת הציבורית. מערכת הבחירות הבליטה את טירוף המערכות הפוליטי שבו מצויה החברה הישראלית, המשפיע על כל תחומי החיים.
שורש הבעיה אינו טמון רק במחלוקות אידאולוגיות, אלא בהיעדר איזונים במערכות השלטון ובקריסתן הדרמטית של המפלגות הגדולות. בעוד שבעבר התבססה המדינה על שתי מפלגות דומיננטיות ששימשו גשר מתווך ואחראי בין הציבור למוקדי ההכרעה, כיום נשטפה הזירה במפלגות אווירה חולפות הצצות כפטריות לאחר הגשם.
חיים אסא מנהל "אימפקט" – מכון לאסטרטגיה ישראלית. היה אסטרטג הקמפיין של יצחק רבין (1992) וציפי לבני ( 2009). הוא כיהן כיועץ לביטחון לאומי בממשלת רבין, וכיו"ר חברת סייקן וראש המעבדה למשחקי מלחמה אסטרטגיים באוניברסיטת תל אביב
משה בן עטר הוא פובליציסט, מחבר הספר "המסע לישראל האחרת". עסק שנים בתכנון אסטרטגי והיה מנכ״ל המועצה הציונית בישראל, מנהל כפר הנוער יוענה ז'בוטינסקי, ומנהל המכון למחקר וחינוך בקרן כצנלסון. היה יועצם של כמה שרים ויועץ ליצחק הרצוג. כיום יו"ר המועצה הציבורית היהודית דרוזית. חבר בקבוצת מפקדים למען ביטחון ישראל.

"המפתחות לשלטון עברו לידי המפלגות הערביות", קבעה אחרי הבחירות הכותרת לטור פרשנות של שלום ירושלמי בזמן ישראל. טעות. המפתחות עברו לידיים של שלושה ממנהיגי גוש השינוי, גדי איזנקוט, נפתלי בנט ואביגדור ליברמן.
מנהיג הדמוקרטים יאיר גולן כבר הודיע על נכונותו לכונן ממשלה וקואליציה עם המפלגות הערביות. לכן כל מי שסבור שיש לסלק את בנימין נתניהו וממשלתו באופן מיידי, חייב להצטרף לקריאתו של גולן.
יעקב צלאל הוא עיתונאי

נכון מאד ; אביב בושינסקי השקרן לא !!! קשר בין אי-העברת התקציב ע"י שר האי-אוצר כ"ץ לבין הרצון של הנאשם לא לבצע רוטציה עם גנץ ע"י אי-העברת התקציב והפלה של ממשלתו ע"י הפיזור האוטומטי של הכנסת במצב שכזה ; בכל בטחונותיו כלפי הנאשם בהסכם הרוטציה גנץ לא !!! הכניס את הנקודה הזו ולא דאג שאוטומטית יכהן כראש ממשלת מעבר אם הממשלה נופלת (כמו ההסכם שהיה בין בנט ולפיד).
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו