JavaScript is required for our website accessibility to work properly. איכילוב | זמן ישראל
נושא
איכילוב
נושא
איכילוב

פוסט שפרסם בית החולים איכילוב הסעיר את כל המדינה: אנסטסיה קלין, בת 52, ערירית וחסרת מעמד, הלכה לעולמה בסוף השבוע כתוצאה מחבלות חמורות בכל גופה ● הפוסט גם הצביע על החשוד לכאורה באלימות נגדה - בן זוגה, שאף הפר מעצר בית כדי להגיע לבית החולים ולהשלים את המשימה ● אמיר בן-דוד יצא לחקור את המקרה ונותר עם שאלות המטילות ספק בנכונות הסיפור כולו

לכתבה המלאה עוד 5,082 מילים ו-10 תגובות

"5,000 מכונות הנשמה? זה בלוף, אין מי שיפעיל אותן"

במשרד הבריאות מדווחים כי בקרוב ישיגו 5,000 מכונות הנשמה ● אך יו"ר איגוד הטכנאים הרפואיים בהסתדרות, שלומי מרום, טוען כי הצוותים הקיימים יכולים להפעיל 1,000 מכונות לכל היותר ● "להכשיר טכנאי להפעיל מכונה זה חצי שנה לפחות" ● "הם מכשירים 'טכנאי כסת"ח' שידעו רק להדליק ולכבות" ● "מבצע הרכש הוא בזבוז כסף" ● "ברגע האמת, אם יהיו הרבה מונשמים, זה ייראה כמו באיטליה" ● משרד הבריאות: "נערכים לכל תרחיש, הכשרנו כ-1,000 אנשי צוות"

לכתבה המלאה עוד 719 מילים

אפידמיולוג: "תעבירו את החולים הקלים הביתה כדי למנוע קריסה"

בעקבות הידבקותם של רופאים בקורונה, שליחתם של עשרות אנשי צוות לבידוד וסגירת מחלקות באיכילוב, מתאר האפידמיולוג והמומחה לניהול בריאות, פרופ׳ נדב דוידוביץ', את הדינמיקה שעלולה להביא בתי חולים לקריסה וכיצד למנוע אותה ● "המערכות הוזנחו שנים, נוכחות חולי הקורונה הקלים מעמיסה עליהן"

לכתבה המלאה עוד 971 מילים

בעתיד יהיו הרבה פחות מכוניות במרכזי הערים הגדולות, ובראשן תל אביב ● בינתיים אנחנו חיים ב"ימי ביניים" אלימים, של התנגשות כואבת בין הולכי רגל, מכוניות - וקורקינטים חשמליים ● מרבית התאונות כלל אינן מדווחות לרשויות

הנתונים שפרסמה השבוע הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, על עלייה תלולה במספר ההרוגים והפצועים מבין רוכבי האופניים והקורקינטים החשמליים, מיטיבים לתאר את המגמה – אבל רחוקים מלשקף את כל התמונה. נתוני האמת גבוהים הרבה יותר, בוודאי לגבי כמות הפציעות.

רבות מהתאונות כלל אינן מדווחות למשטרה ועוברות מתחת לרדאר הסטטיסטי. מדובר בעיקר במפגשים כואבים, שלרוב מסתיימים בפציעה קלה עד בינונית, שמתרחשים על המדרכות בין רוכבי הכלים החשמליים להולכי הרגל. במיון של איכילוב מרגישים את זה היטב.

מצוקה של הרשויות

הסיפור האמיתי כרגע הם הקורקינטים החשמליים. הם גם ממחישים את המצוקה של הממשלה והעיריות, שתמיד מפגרות בכמה מהלכים אחרי המציאות הטכנולוגית והאופנתית.

עד שהצליחו לגבש מדיניות, כללים ואכיפה לגבי האופניים החשמליים – אמנם מעט מדי ומאוחר מדי – באו הקורקינטים וטרפו את הקלפים.

את המהפך ניתן להרגיש בחודשים האחרונים בכל יציאה מהבית בתל אביב, ותל אביב בדרך כלל מסמנת את הכיוון לשאר הערים: אם קודם האופניים פינו את מקומם במרחב הציבורי לאופניים החשמליים, עכשיו האופניים החשמליים הולכים ונסוגים מפני הקורקינטים.

לקורקינטים יש יתרונות ברורים – הם קלים, קומפקטיים ומשדרים רוח נעורים אורבנית אופנתית מהסוג שתל אביב כל כך אוהבת להתחבר אליה; כנגד זה עומדת הבעיה הגדולה שלהם – הבטיחות.

בניגוד לאופניים בעלי הגלגלים הגדולים יחסית, כשהקורקינט יורד לכביש הוא נתקל באספלט הישראלי המצוי – ישות מחורצת ועתירת גבשושיות וטלאים.

רוכבי קורקינטים שעושים סלטה אחרי שנתקלו במפגע תשתיתי הם מחזה שגרתי בחוצות תל אביב; כשהסלטה נגמרת מתחת לגלגלי מכונית, זה כבר נכנס לסטטיסטיקה של ההרוגים או הפצועים.

בכנס שנערך השבוע באוניברסיטת בר אילן, תיאר הח"כ היוצא דב חנין את מצב התחבורה בישראל. "אנחנו בזמנים בינוניים", הוא אמר בחיוך מר, "המצב היום יותר גרוע ממה שהיה, ויותר טוב ממה שיהיה".

דב חנין (צילום: הדס פרוש/פלאש90)
דב חנין (צילום: הדס פרוש/פלאש90)

זה תיאור מדויק גם לגבי ההשתלבות של הקורקינטים החשמליים במערך התחבורה: כרגע לקורקינטים אין מקום. על המדרכות הם מהווים סכנה ממשית להולכי הרגל – בעיקר קשישים וילדים – ובכביש הם ברווזים במטווח שכולל נהגים עצבניים ואספלט ירוד.

המרחב שייך לציבור

מהסבך הזה ניתן לצאת, אבל בשביל זה צריך לקבל החלטות כואבות שדורשות מנהיגות וחזון. על פי החזון הזה, בערים של מדינה מודרנית יש פחות ופחות מקום למכוניות פרטיות.

המרחב הציבורי הוא משאב שצריך לעמוד לרשות הולכי הרגל, רוכבי האופניים, רוכבי הכלים החשמליים למיניהם ונוסעי התחבורה הציבורית. האופניים והקורקינטים צריכים לקבל נתיבים משלהם – על חשבון המכוניות והחניות.

זה כורח המציאות, ומי שלא מבין את זה ומתעקש לדבוק בהתמכרות למכוניות הפרטיות, ימצא את עצמו עם עיר שכבישיה סתומים ועל המדרכות שלה ניטשים קרבות מדממים בין ההולכים והרוכבים.

אופניים חשמליים בתל אביב (צילום: הדס פרוש פלאש 90)
אופניים חשמליים בתל אביב (צילום: הדס פרוש פלאש 90)

לדברי מיטל להבי, סגנית ראש עיריית תל אביב ומחזיקת תיק התחבורה בעיר, צמצום המכוניות הוא גם החזון שהיא מאמינה בו, ולשם תל אביב הולכת. רק שהיא הולכת לאט, והמציאות מתגלגלת מהר מאוד

להבי מגדירה את התקופה הנוכחית כתקופת ביניים שבה כולם צריכים להיות סבלניים ומכילים כדי לחלוק את המרחב הציבורי – תכונות שכידוע הישראלים לא מצטיינים בהן. אסטרטגית, תל אביב קיבלה החלטה שהיא רואה בקורקינטים ובשאר כלי הרכיבה פתרון – לא בעיה.

"אנשים שוכחים שהדבר הראשון שרוצח אותנו זה זיהום האוויר ממכוניות", אומרת להבי, ומזכירה שעל פי ארגון הבריאות העולמי 2,500 ישראלים מתים מדי שנה מתחלואה שנגרמת מזיהום אוויר, ושעל פי דוח של "אדם, טבע ודין", תל אביב מדורגת שנייה בין ערי ישראל בזיהום אוויר מתחבורה ליחידת שטח. במקום הראשון, אגב, בני ברק.

הפגנה מתוכננת

אז תל אביב מקדמת קורקינטים ואופניים, ועד שהמכוניות יפנו את הבמה הולכי הרגל משלמים את המחיר, ונראה שהם לא מוכנים לשתוק יותר.

לאחרונה, בכנס שיזמה עמותת "15 דקות", הטיחו כמה תושבים מבוגרים דברים קשים במיטל להבי וטענו שדמם מופקר על ידי העירייה בכל הליכה על המדרכה.

בימים הקרובים גם צפויה הפגנה של הולכי רגל מול בניין העירייה. עם כל הכבוד לסטטיסטיקה המפחידה של רוכב הקורקינטים, הם אומרים, אנחנו הקרבנות העיקריים כאן.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
הפצוע הקשה האחרון נפגע בהתנגשות בין שני קורקינטים. לא בגלל מכוניות, לא בגלל תשתיות. כלי מסוכן שנוהגים בו בפראות ללא אמצעי מיגון ובמבלי לספור אף אחד ממטר. להחרים כל קורקינט שנוסע יותר ... המשך קריאה

הפצוע הקשה האחרון נפגע בהתנגשות בין שני קורקינטים. לא בגלל מכוניות, לא בגלל תשתיות. כלי מסוכן שנוהגים בו בפראות ללא אמצעי מיגון ובמבלי לספור אף אחד ממטר. להחרים כל קורקינט שנוסע יותר מ 10 קמ"ש. כולל המושכרים..

עוד 564 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום חמישי, 4 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

קצין נהרג בדרום לבנון מפגיעת טיל נ"ט ששיגר חזבאללה

ההרוג הוא סרן איתן שמואל למברג, תושב משמר השבעה; בן 21 בנופלו ● מזכ"ל חזבאללה דחה את ההבנות שהושגו בוושינגטון ואמר שכל עוד ישראל תשהה בשטח לבנון, ההתנגדות תימשך ● בית המשפט האריך את מעצרם של 44 מהחשודים במעורבות בפגיעה בביתו של סולברג ● דיווח: נתניהו התחייב בפני שותפיו שחקיקת חוק היסוד לימוד תורה תושלם לפני שהכנסת תתפזר

מיכאל ראבילו במשכן הכנסת בירושלים, 1 ביוני 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
מיכאל ראבילו במשכן הכנסת בירושלים, 1 ביוני 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

היועצת המשפטית לכנסת שגית אפיק מתנגדת לדרישה לפסול את תוצאות ההצבעה לתפקיד מבקר המדינה, שבהן נבחר מיכאל ראבילו.

במכתב ששלחה לסיעת יש עתיד, שפנתה אליה בעניין, תיארה אפיק את השתלשלות העניינים אתמול. אחרי שאיש מהמועמדים לא השיג את הרוב הדרוש, נערכה הצבעה נוספת, שבמהלכה נטען שהופנתה לחברים בקואליציה תביעה לצלם את הצבעותיהם בקלפי.

מנהלת סיעת הליכוד עליזה בראשי ויושב ראש הקואליציה ויושב ראש סיעת הליכוד אופיר כץ הכחישו זאת.

אפיק סברה אז שנכון שמזכיר הכנסת לא יאפשר הכנסה של טלפונים לקלפי, אך זה אמר ליועץ המשפטי של המליאה כי בעבר לא חל איסור כזה ואין ביכולתו לאכוף דרישה זו.

בהתייעצות שקיימו חברי ועדת הקלפי וגורמים נוספים הוחלט להתחיל את ההצבעה מחדש, ויושב ראש הכנסת אמיר אוחנה אמר, לפני תחילת ההצבעה המחודשת, שאם הייתה הנחיה לתעד את ההצבעה, היא אינה חוקית, אך הוסיף שמי שרוצה יכול לתעד עצמו.

אחרי דבריו של אוחנה לא הייתה מחאה מצד חברים באופוזיציה, כפי שהייתה קודם, הוסיפה אפיק במכתבה.

• מכתבה של היועצת המשפטית לכנסת לגבי פסילת ההצבעה לתפקיד מבקר המדינה

שגרירות ארצות הברית בירושלים פרסמה הערב אזהרה הקוראת לאזרחים האמריקאים לנהוג בזהירות מוגברת בעת שהייה באזור.

"בשל המתיחות הגבוהה השוררת באזור, המב הביטחוני נותר מורכב ועלול להשתנות במהירות. אנו מזכירים לאזרחי ארצות הברית במזרח התיכון את הצורך המתמשך לנהוג בזהירות, ומעודדים אותם לעקוב אחר החדשות לגבי התפתחויות בזמן אמת".

"אזרחי ארצות הברית צריכים לדעת היכן נמצא המקלט הקרוב ביותר במקרה שיתרחשו מעשי איבה", נכתב בהודעת השגרירות.

באזהרה צוין כי יש לשקול מחדש נסיעה לישראל ולרוב מדינות המפרץ, ונאמר כי על הנוסעים להימנע מלבקר באיראן, עיראק, לבנון, סוריה, רצועת עזה ותימן, בהתאם לאזהרות הקיימות.

אין בשלב זה אינדיקציה לגורם הספציפי שהוביל לפרסום הנוכחי; לקראת המלחמה באיראן, שגריר ארצות הברית מייק האקבי הזהיר את האזרחים לעזוב את האזור, ואזהרות דומות פורסמו גם אז.

רויטרס
רויטרס, 22:41 עריכה

בטיוטה הנוכחית של מזכר ההבנות, שעליו מתנהל משא ומתן לסיום המלחמה בין איראן לארצות הברית, יש עמימות שיש להבהיר, אמר היום מוחסן רזאי, יועצו של המנהיג העליון של איראן, בריאיון לטלוויזיה הממלכתית.

לדברי רזאי, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ רוצה ללחוץ על איראן לקבל את תנאיו ולהשאיר את תנאיה של טהרן עמומים.

איתן שמואל למברג (צילום: מתוך אתר צה"ל)
איתן שמואל למברג (צילום: מתוך אתר צה"ל)

קצין צה"ל נהרג מוקדם יותר היום בדרום לבנון מירי טיל נ"ט של חזבאללה, כך הודיע הצבא.

הקצין שנהרג הוא סרן איתן שמואל למברג, בן 21, מגדוד 75 בחטיבה 7, ממשמר השבעה.

בסביבות השעה 16:00 ירה פעיל חזבאללה טיל נ"ט לעבר טנק ישראלי שפעל מצפון לנהר הליטני, ולמברג נהרג מפגיעה.

מייד לאחר הפגיעה, צה"ל תקף תשתיות של חזבאללה באזור מהאוויר ובארטילריה, כך מסר הצבא.

ישראל תפתח, לראשונה בתולדותיה, שגרירות בסלובניה, כך הודיע הערב משרד החוץ.

ההחלטה התקבלה על רקע חילופי השלטון בלובליאנה. יאנז יאנשה, ששב היום לתפקיד ראש הממשלה, נחשב ידידותי לישראל, בעוד קודמו בתפקיד, רוברט גולוב, הפגין כלפי ירושלים גישה ביקורתית ועוינת.

לסלובניה שגרירות בתל אביב מ־1994.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 49 עדכונים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

לראשונה מצטיירת אפשרות לגוש השינוי להקים ממשלה

מפלגות גוש השינוי ביחד עם כחול-לבן משיגות 62 מנדטים בסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● זאת אחרי שבוע פוליטי סוער, שכלל עלבונות מצד טראמפ וביקורת חריפה על תפקוד הממשלה ● בתרחיש של איחוד מפלגות משני צדי המתרס הפער לטובת האופוזיציה רק מעמיק ● ואילו איזנקוט ממשיך להתבסס בצמרת גוש השינוי בעוד בנט ממשיך להיחלש

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 354 מילים ו-1 תגובות

החינוך כבר אינו הסוגיה הקריטית היחידה בישראל 2026

החינוך הממלכתי משפיע באופן רב-חשיבות על ענייני הצעירים בין 0 ל-18 בכל המדינות הנאורות, וגם על ענייני הממלכה כולה. סקירת המגמות החינוכיות שניתן לזהות אצלנו ב-2026 מלמדת שמדובר במגוון רחב.

ניתן להצביע על מספר דו-ספרתי של יעדים חינוכיים שחשוב לשאוף להשגתם. אצביע על אחדים מהם בקצרה:

ד"ר אברהם פרנק נולד בקיבוץ גן שמואל ב-1945, והוא חבר בו עד היום. מ-1972 עד 2007 עסק בחינוך פורמלי, מחצית התקופה כמנהל תיכון. ב-2008 עשה דוקטורט על מנהלי בתי ספר, הפך לפעיל חברתי בנושא החינוך, וכתב מספר ספרים ולא מעט מאמרים על המערכת. החל מ-2018 פעיל גם בנושא הקיימות; זהו בעיניו האתגר הראשי העומד בפני האנושות.

פוסטים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 799 מילים
אמיר בן-דוד

ישראל לא מחכה להן

מחקר חדש של מרכז אדוה מתאר את המסלול המורכב של צעירות ערביות למקצועות הבריאות: תנאי קבלה חוסמים בישראל, לימודים יקרים ומסוכנים ברשות הפלסטינית, חשש מתמיד מפוליטיקה וממחסומים, ובסוף גם חשדנות בשוק העבודה ● דווקא בזמן שמערכת הבריאות משוועת לידיים עובדות, המדינה מתקשה לראות בהן פתרון

לכתבה המלאה עוד 1,921 מילים ו-1 תגובות

ישראל לא זקוקה לעוד מושיע - היא זקוקה למנהיגות

יש משהו כמעט ממכר בחיפוש אחר "האיש החזק", במיוחד בתקופות של פחד, כאוס וחוסר ודאות.

זה לא ייחודי לישראל. לאורך ההיסטוריה, חברות במשבר חיפשו שוב ושוב את האדם שיבטיח להן שהוא לבדו יפתור הכול: את הביטחון, את הכלכלה, את השסעים, את החרדות, את העתיד. מישהו שייקח אחריות במקומן.

אייל רוטפלד הוא יזם חברתי, אקטיביסט וכותב עצמאי העוסק בשאלות של דמוקרטיה, מנהיגות ועתיד החברה הישראלית. מייסד “הלובי לחיזוק המחנה הדמוקרטי והליברלי” - קהילה ציבורית הולכת וגדלה בפייסבוק. כותב על פוליטיקה, שיח ציבורי והצורך בבנייתה של תקווה ישראלית חדשה.

פוסטים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 796 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

חצר המלך כבשה את משרד מבקר המדינה

מינויו של מיכאל ראבילו למבקר המדינה הוא לא תקלה נקודתית אלא תמצית שיטת נתניהו: מוסדות עצמאיים מוחלפים בנאמנויות אישיות וביקורת שלטונית הופכת לחלק מחצר המלך ● ההצבעה החשאית בכנסת נרמסה בדרך למינוי שאפילו חלק ממגיני הימין כבר מתקשים לבלוע ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 746 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

הפסקת האש בלבנון החזירה את איראן לגבול הצפון

מה שנראה בצה"ל כמארב לחזבאללה התהפך למלכודת מדינית־צבאית לישראל: הפסקת האש שכפה טראמפ מחברת מחדש בין איראן ללבנון, מצמצמת את חופש הפעולה הישראלי ומחזירה את טהרן לגבול הצפון, עם השלכות אפשריות גם על עזה, תימן וסוריה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 630 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

הקומבינה שאנחנו נושמים

מעקב זמן ישראל במסגרת חקירת השוחד והטיית המכרזים המסועפת בנהריה, עצרה המשטרה את עופר זהבי, קבלן אסבסט המוביל באזור, שעמד במוקד שורת תחקירי זמן ישראל על מחדלי פינוי אסבסט בגליל המערבי ● זהבי זכה לאחרונה במכרז ענק לניקוי אסבסט בגליל, בהיקף של עשרות מיליוני שקלים ● פעיל סביבה: "עיריית נהריה והקבלנים מפקירים את בריאות הציבור"

לכתבה המלאה עוד 1,211 מילים

מבוקש: השב"ח היפהפה והחמוש מתעלת סואץ

הזהרון, דג יפהפה ועושה צרות מקצועי, גרם להיווצרות קואליציה נדירה: משרד החקלאות, הירוקים ("צלול") והדייגים התאחדו כדי להכריז עליו מלחמה ● הוא הגיע לחופי ישראל בתחילת העשור הקודם, ומאז הוא טורף את הדגים הקטנים, משתלט על טריטוריות ופוגע במגוון האקולוגי ● החודש הוכרזה תחרות של דיג זהרונים, אבל בדרך לפרסים הדייגים יצטרכו להתמודד עם רעמה של 18 קוצים ארסיים

לכתבה המלאה עוד 1,167 מילים

עמית יצא נגד הפייק, אבל אימץ את הנרטיב של לוין

נשיא העליון ביקש לפרק את שיח הפייק סביב בג"ץ, אך ההגנה שבחר – "לא התערבנו", "לא שינינו", "לא קבענו" – עלולה להתגלות כמלכודת משפטית ותודעתית ● כשבית המשפט משיב לשקר באמצעות הצטמצמות לשאלה מה עשה בפועל, הוא מותיר ללא מענה את השאלה החשובה באמת: מה מותר לו לעשות בדמוקרטיה מתוקנת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 923 מילים

מבט מתוך לשכת נתניהו לקראת הבחירות

ראש הממשלה רצה להגיע לקלפיות כמנצח הגדול של המזרח התיכון אך נאלץ להסתפק בנזיפות מטראמפ ומשבר מול החרדים ● בעוד דרעי לוחץ על בחירות באווירת סליחות נתניהו מתעקש על אוקטובר, מתכונן לקרב השמצות מול בנט ומחזיר את אוריך לעמדת הניווט ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,039 מילים

צ'אט, למי להצביע בבחירות?

כרבע מאזרחי ישראל יתייעצו עם צ'אט AI לקראת הבחירות כדי להכריע במי לבחור ● בדיקה של חברת Chatoptic מגלה איך חמשת הצ'אטבוטים המובילים מגיבים לשאלות פוליטיות של מצביעים ישראלים, על אילו מקורות הם נשענים ולמה הם עלולים לחזק הטיות במקום לנטרל אותן ● אחד ממנהלי הפרויקט מזהיר: השתמשו ב־AI כדי ללמוד, אבל אל תסמכו עליו בהחלטה הגורלית בקלפי

לכתבה המלאה עוד 1,702 מילים

"אנשים במחנה הדתי הפכו לאובססיביים לחלוטין לאדמה"

עשרים שנה לאחר שכיהן בממשלה מטעם מפלגת מימד, הרב מלכיאור ממשיך להאמין שפתרון הסכסוך נעוץ בערכי אמונה ולא באג'נדה חילונית ● בראיון הוא חושף כיצד עבודתו עם אימאמים הצילה חיים אחרי השבעה באוקטובר, מזהיר מהלגיטימציה לאלימות מתנחלים ומתעקש שהשלום קרוב מאי פעם: "הרי אין תפילה יהודית אחת שאינה מסתיימת בבקשה לעשיית שלום"

לכתבה המלאה עוד 1,748 מילים ו-3 תגובות

המערכה הכלכלית מתחילה לגבות מחיר מטהרן

הריאל האיראני מתקרב לשפל חדש, האינפלציה בפועל גבוהה בהרבה מהתחזיות וייצוא הנפט נחנק תחת הסגר הימי האמריקאי ● לצד דברי הרהב והאיומים מטהרן, הפגיעה בתשתיות, הסגר הימי והכספים המוקפאים מאפשרים לטראמפ לנהל את המשא ומתן מעמדה סבלנית וחזקה יותר ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 656 מילים

האנרכיה מתחילה מלמעלה

עמיחי אליהו, משה גפני ואריה דרעי אינם רק דוגמאות נפרדות לשיקול דעת ציבורי לקוי, אלא ביטוי פוליטי רחב יותר לשלטון שמתייחס למוסדות המדינה כאל יריבים ולא כאל מסגרת מחייבת ● כאשר שר פונה אישית לשופט, ח"כ קורא לנתק מגע מהמשטרה או מאיים ב"מרד מיסים", המשבר כבר אינו משפטי בלבד – הוא משבר משילות שמתחיל בצמרת הפוליטית ומחלחל לרחוב ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 925 מילים ו-1 תגובות

שופטי הרוב התעלמו מהראיות המטרידות בפרשת הפעלת אורי אלמקייס והעדיפו לאשר את בחירתו של נתניהו לתפקיד הרגיש כמעט בכל מחיר ● למרות הביקורת העזה על ועדת המינויים, בג"ץ בחר להכשיר מועמד שטוהר המידות שלו מוטל בספק כבד ● כך נראית מערכת משפט שהרימה ידיים מול הדרג הפוליטי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,226 מילים ו-3 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.