JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אשריאל מור | זמן ישראל
אישיות
אשריאל מור
אישיות
אשריאל מור

משרד הפנים מסרב להחזיר לעובד לשעבר של האו"ם את תעודת הזהות

רשות האוכלוסין מסרבת להחזיר את תעודת הזהות הישראלית של כירן מור, עובד לשעבר של האו"ם, שנאלץ לוותר עליה לצורך עבודה בארגון ● הוא תקוע בחו"ל כבר שנתיים ולא רואה את ארבעת ילדיו מאז ● מור מתקשה להבין את היחס אליו: "תפסו עליי טרמפ – ולא יורדים מזה. למה עושים לי את זה?" ● אחיו חושב שמדובר בהמשך להתנכלות לקהילת העבריים ● רשות האוכלוסין וההגירה: "כדי להסדיר מעמד יש לפעול בהתאם לנוהל"

לכתבה המלאה עוד 942 מילים

שר הפנים לשעבר אברהם פורז חתם על תצהיר כי ב-2003 הורה לתת תושבות קבע לכל חברי קהילת העבריים ● גם שר הפנים לשעבר גדעון סער אישר לזמן ישראל כי ב-2014 הורה לתת מעמד לבני הקהילה ששרתו בצה"ל ובני משפחותיהם ● אלא שלפני שנה ניתנו צווי גירוש לעשרות מהם והמדינה עדיין מנסה לגרשם ● רשות האוכלוסין: "פורז סותר דברים שאמר בכנסת, סער מעולם לא נתן הוראה כזו"

לכתבה המלאה עוד 1,384 מילים

"משרד הפנים הערים עלינו כדי שנמסור שמות"

51 מחברי קהילת העבריים מדימונה נדרשים לעזוב את ישראל בתוך חודשיים ● חלקם שוהים בארץ שנים ארוכות, לרבים מהם נולדו כאן ילדים ● חברי הקהילה טוענים כי רומו, שוקלים הליכים משפטיים ומתכננים קמפיין נגד הגירוש ● "יש כאוס במדינה, ומנצלים את זה כדי להתנהג אלינו כגנבים בלילה" ● רשות האוכלוסין: "אנחנו מבקשים מהם לחזור לארה"ב, למדינה שלהם, לא לסודן"

לכתבה המלאה עוד 897 מילים
כל הזמן // יום שלישי, 3 בנובמבר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

טראמפ הצהיר כי סיכם עם נתניהו על הפסקת הסיוע הכספי לישראל עד סוף השנה

לפי הדיווחים, במערכת הביטחון הופתעו ולא הכירו את ההחלטה ● אחרי פגישת ראשי גוש השינוי: איזנקוט והדמוקרטים מינו צוותי משא ומתן להרכבת ממשלה ● היחידה לאבטחת אישים בשב"כ תאבטח את איזנקוט ממחר ● ש"ס והציונות הדתית ימליצו על נתניהו בבית הנשיא; נציגי זהות ייפגשו עם הרצוג בנפרד ● בכיר ביטחוני באיראן: התגובה האמריקאית לדרישות טהרן "אינה משכנעת"

רויטרס
רויטרס, 16:46 עריכה

התגובה האמריקאית לדרישותיה של איראן לא הייתה משכנעת, כך אמר היום (שלישי) הבכיר הביטחוני האיראני מוחסן רזאי בפוסט שפרסם ברשת הטוויטר, והוסיף כי על וושינגטון "להתייחס באופן מלא ומפורש לשבעת התנאים של איראן".

"רק במקרה כזה ייפתח מחדש מצר הורמוז", ציין רזאי.

שני הצדדים מנסים להגיע להסכם שיאפשר את חידוש המשא ומתן ואת פתיחתו מחדש של מצר הורמוז.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הסביר את תמיכתו בהפסקת הסיוע הצבאי לישראל, ורמז כי אינו מעוניין להעניק תחמושת למבקרים התוקפים את וושינגטון על כך שהיא מעניקה לישראל סיוע נרחב יותר מלכל מדינה אחרת. בנוסף, אמר כי בנימין נתניהו היה זה שהעלה את הרעיון להפסיק את הסיוע. 

"למה שנמשיך לספוג מתקפות מצד מטורפים כמו אל-סייד, כשהם בכלל לא זקוקים לזה?", אמר טראמפ בריאיון לרשת "פוקס ניוז".

"זו נקודת תורפה מבחינה הסברתית. כי אז אומרים, 'למה שלא ניתן לכולם 4 מיליארד דולר?'. ישראל במקום הראשון אצלנו. אנחנו נותנים להם יותר מלכל אחד אחר", המשיך.

טראמפ מתעקש כי ישראל אינה זקוקה לכסף וכי ראש הממשלה בנימין נתניהו הוא שהעלה את הרעיון – אף שנתניהו עצמו הבהיר כי הציע לצמצם את הסיוע בהדרגה, ולא להפסיקו באופן מיידי.

יתרה מכך, חבילת הסיוע הנוכחית אמורה להסתיים רק בסתיו 2028, ולא השנה כפי שטען טראמפ.

"אם הם היו זקוקים לזה, הייתי אומר שנמשיך עם זה. אבל הגענו להסכמה בנושא", אמר טראמפ.

"ואם להיות כן איתכם, נתניהו הוא שהעלה את זה. הוא אמר, 'אני חושב שיהיה זה נכון אם לא נקבל סיוע'. כי הוא מבין שזו אחת מנקודות המחלוקת", אמר טראמפ, בדברים שנראים כהודאה בכך שהסיוע לישראל הפך ללא פופולרי בארצות הברית.

"ישראל הייתה בעלת ברית נהדרת – אמינה הרבה יותר מרוב האחרות", ציין טראמפ.

מועצת חכמי התורה של ש"ס החליטה להמליץ לנשיא המדינה להטיל את מלאכת הרכבת הממשלה על ראש הממשלה בנימין נתניהו, כך נמסר היום בהודעה מטעם התנועה.

לפי הודעת ש"ס, ההחלטה התקבלה בעקבות "הודעתו הברורה והבלתי מתפשרת" של נתניהו על המשך תמיכתו והתחייבותו להסדרת מעמדם של לומדי התורה.

בהודעה תקפה התנועה את מפלגות השמאל וטענה כי "צביעותן זועקת לשמיים". בש"ס האשימו אותן כי הובילו "קמפיין השחרה, הכפשה ורדיפה חסר תקדים נגד המגזר החרדי ולומדי התורה, שהם סלע קיומו של עם ישראל".

יאיר גולן תקף את ראש הממשלה בנימין נתניהו והאשים אותו באחריות להפסקת הסיוע האמריקאי לישראל, מהלך שלדבריו מהווה "כישלון עצום" נוסף של ראש הממשלה.

בהודעה שפרסם ברשתות החברתיות, הדגיש גולן כי הכישלון מתרחש דווקא בתקופה שבה ההוצאות הביטחוניות של המדינה הגיעו לממדים עצומים. הוא ציין כי ישראל נדרשת כעת להשלים את מלאי הנשק ההתקפי שלה, וכי יכולות ההגנה האווירית נשחקו לאחר מלחמה ארוכה.

"הפסקת הסיוע האמריקאי הוא נזק כבד לביטחון ישראל ולאיכות החיים במדינה, כי מימון צורכי הביטחון בעת כל כך קריטית, יפלו אך ורק על הציבור הישראלי" הזהיר גולן. 

"ראש ממשלה אחראי היה נאבק להגדלת הסיוע האמריקאי, לא מחסל אותו. נתניהו מעמיק את המשבר הביטחוני והכלכלי ומסכן את עתידה של ישראל", סיכם. 

גורמים במשרד הביטחון ובצה"ל הופתעו מהודעת הנשיא טראמפ על עצירת הסיוע הביטחוני בסוף השנה, כך דווח ב"כאן חדשות".

"לא ציפינו להכרזה הזאת, בטח שלא היום", אמר בכיר במערכת הביטחון לערוץ. "יש שיח קבוע עם האמריקאים, אפשר להגיד שהופתענו. נלמד את המשמעויות מההחלטה שטרם הגיעו לגורמי המקצוע".

לפי הדיווח, רק לפני שבועיים, ב-20 באוקטובר, הגיעה משלחת של משרד הביטחון לאלבמה ונפגשה עם אנשי פיקוד הסיוע הביטחוני של הצבא האמריקאי. המפגש עסק בדיונים ובסקירה של רכש עתידי בתחומים שונים.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 37 עדכונים

לא ספרטה, פיונגיאנג

הניסיון של קוריאה הצפונית להמיר את מטבעות הקריפטו שנגנבו מבינאנס לכסף ממשי ממחיש את הקשיים הכרוכים בשימוש במטבעות דיגיטליים בכלכלה הנתונה לסנקציות ● כמעט מחצית מהנכסים הגנובים כבר הוקפאו או נתפסו, והמרת היתר כרוכה בהפסדים כבדים ● זהו תמרור אזהרה לישראל, שנתניהו הציע לה להיערך לעקיפת סנקציות באמצעות קריפטו ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 755 מילים ו-1 תגובות

בחירות 2026 – תוצאות האמת

הזיכרון המושכח של רבין – כיצד הצליחו להשכיח נרצח

הצלחתו האישית המפתיעה של בנימין נתניהו בבחירות בשבוע שעבר העלימה מעיני הציבור הצלחה אחרת שהייתה לו שבוע לפני כן. כוונתי להשכחה של הנמסיס הגדול שלו – יצחק רבין.

מאז נרצח ראש הממשלה לשעבר – ואין זה סוד מי היו המטיפים נגדו, בין אם ישירות ובין אם בעקיפין – התנהל בארץ מאבק בין אלה שביקשו להנציח את האירוע לבין אלה שעשו מאמץ להשכיח אותו. עד כה הצליחו האחרונים.

יורם פרי הוא פרופסור אמריטוס מאוניברסיטת UMD בארה"ב. סוציולוג פוליטי, שפרסם עשרות מאמרים ושישה ספרים, בעיקר על יחסי חברה-צבא, צבא-פוליטיקה, תקשורת ודמוקרטיה. רבים מהם זכו בפרסים בינלאומיים בעלי יוקרה, בין השאר ספרו "רצח רבין ומלחמת התרבות בישראל". בעבר הקים ועמד בראש מכון הרצוג לתקשורת, חברה ופוליטיקה באוניברסיטת תל-אביב.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 687 מילים

רשת הצללים האיראנית

תחקיר מיוחד חושף מנגנון סודי של למעלה מ-5,000 סוכנויות צבאיות המשמשות כזרוע הרכש החשאית של הרפובליקה האסלאמית ● באמצעות חברות קש ואנשי קשר בתפוצות, איראן הצליחה לייבא מאז ינואר 2025 חומרי נפץ, ציוד לטילים ומשאיות כבדות בשווי של מעל שני מיליארד דולר – היישר מתחת לאפו של המערב

לכתבה המלאה עוד 4,939 מילים

ממשלה יהודית-ערבית – הזדמנות היסטורית שאסור לפספס

גוש השינוי צריך להקים ממשלה יהודית-ערבית. אזרחי ישראל הערבים מילאו את חובתם האזרחית והצביעו. בכך הביעו אמון בשיטה וביקשו הזדמנות להשפיע.

19 המנדטים שקיבלו המפלגות הערביות בבחירות 2026 – 11 לרשימה המשותפת ו-8 לרע"ם – אינם עניין של מה בכך. במצטבר, שתי הרשימות מציבות את נציגי המגזר הערבי במקום השלישי ברשימת המפלגות המובילות, אחרי הליכוד עם 27 מנדטים וישר! עם 21. זהו הישג מרשים, הן לאזרחים הערבים והן לדמוקרטיה הישראלית.

ד"ר איריס סורוקר היא שופטת בדימוס, מנהלת מרכז חת לחקר התחרות והרגולציה במסלול האקדמי המכללה למינהל.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 735 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

הדרמות הפוליטיות של בחירות האמצע בארה"ב

רפובליקאים שמעדיפים להתרחק מטראמפ, דמוקרטים שחולמים על מהפך בטקסס ושני מועמדים בעלי אותו שם על פתק הצבעה אחד באלסקה: הסיפורים והדרמות הפוליטיות שכדאי לעקוב אחריהם בליל הבחירות בארה"ב, עד שיתבררו התוצאות ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,159 מילים

למקרה שפיספסת

מראה שחורה למודיעין הישראלי

התיעודים הנדירים של מוחמד דף חושפים את עומק הכשל המודיעיני הישראלי ● בזמן שבמערכת הביטחון העריכו כי פציעותיו הגבילו את תפקודו, דף המשיך להוביל את הזרוע הצבאית ולתכנן את מתקפת 7 באוקטובר ● השאלה הגדולה היא כיצד הצליח אדם שפעל מול מעגל רחב של מפקדים לחמוק מהמעקב הישראלי במשך שנים – ומה עוד החמיץ המודיעין בדרך לטבח ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 885 מילים ו-4 תגובות
זירת הדמוקרטיה
כל מה שצריך לדעת כדי לשמור על ישראל ליברלית

שן תחת שן

הוויכוח על הוספת פלואור למי השתייה הסעיר את המדינה, עד ששרת הבריאות גרמן חתכה וב־2014 ההפלרה הופסקה ● 12 שנים אחרי, חוקרים ניתחו את מצב השיניים של 28 אלף ילדים ישראלים והגיעו למסקנה שהפסקת ההפלרה גרמה לפריחת העששת בעיקר בקרב השכבות החלשות והבנות ● פרופ' נדב דוידוביץ': "ידענו כבר אז שזו תהיה בכייה לדורות"

לכתבה המלאה עוד 841 מילים ו-6 תגובות

שלוש שנים של חסימות, אלימות ומעצרים

מאז 7 באוקטובר נמנעת מחקלאי נחלין הגישה לרוב אדמותיהם ● הם מתארים אלימות מתנחלים, מעצרים בידי חיילים, כריתת עצים והשחתת יבולים ● לפי ראש המועצה, מתוך 8,000 דונם של אדמות חקלאיות נותרו נגישים רק כ־2,000 ● כעת עתרו התושבים בדרישה להסיר את החסימות ולאפשר להם לשוב ולעבד את אדמותיהם ● "חייבים למסוק הכול תוך שבועיים"

לכתבה המלאה עוד 2,483 מילים ו-2 תגובות

תגובות אחרונות

ועדת חקירה ממלכתית כן, אבל לא במחיר של חקיקה פרסונלית

גוש איזנקוט והמפלגות הערביות יוכלו לקדם חקיקה משמעותית בכנסת החדשה, גם בלי להקים ממשלה ● אבל שינוי החוק כדי לאפשר למליאה להקים ועדת חקירה ממלכתית למחדל 7 באוקטובר יהיה חקיקה המותאמת לנסיבות פוליטיות חד־פעמיות – ועלול להעניק הכשר בדיעבד למהלכים שנגדם נאבק גוש השינוי במשך שנים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 956 מילים ו-4 תגובות

אם דרעי יפרוש, המפלגה תסיים את תפקידה ההיסטורי ותתפרק

יו"ר ש"ס ניתק מגע מאז שהתבררו תוצאות האמת המאכזבות ונמצא כעת תחת אש מצד רבנים בכירים ● במפלגה שהתרסקה לשישה מנדטים חוששים כי דרעי ירים ידיים ויתפטר - מה שיובל לפירוק התנועה ההיסטורית לאוסף של חצרות מסוכסכות ● האם זהו סופה של ש"ס כפי שהכרנו אותה? ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים ו-3 תגובות

נתניהו הפך לאימת המשקיעים

הבטחתו של נתניהו למסכים ירוקים התנפצה כבר למוחרת הבחירות מול מציאות של אי־ודאות, דיבורים על קריפטו באווירת סנקציות ופגיעה במוסדות ● התוצאה: מפולת אמון בשוק ההון ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 543 מילים

הכישלון של קואליציית נתניהו להשיג רוב בבחירות מעניק אומנם לרמאללה רגע של נחת, אך הסיכויים הקלושים להקמת ממשלה חלופית מבטיחים את המשך הסטטוס קוו ● עם שרים בכירים כמו סמוטריץ' ובן גביר שפועלים אקטיבית לקריסתה, הרשות הפלסטינית מכינה עצמה למאבק הישרדות ולצעדי צנע חריפים

לכתבה המלאה עוד 839 מילים

איראן מזהה את חלון התקיפה – ומאיימת להרחיב את המלחמה

טראמפ ממשיך לשמור על עמימות בנוגע לתקיפה אפשרית באיראן, ובטהרן נערכים ומאיימים בתגובה "ללא מגבלות גאוגרפיות" ● האיראנים מבינים שארה"ב וישראל חוששות ממלחמה ממושכת ומנסים להפוך זאת למנוף לחץ ● מדינות המפרץ חוששות מהסלמה, וקטאר מגבירה את מאמצי התיווך בניסיון להגיע להסכם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 579 מילים ו-1 תגובות

כדי להחליף את נתניהו, איזנקוט יצטרך ללמוד ממנו

הרוב החדש בכנסת עשוי לאפשר לגוש השינוי לפעול נגד ממשלת נתניהו עוד לפני הקמת ממשלה חדשה, ובראש ובראשונה לקדם ועדת חקירה ממלכתית ● אלא שהדרך להחלפת נתניהו רצופה מכשולים ● בין ממשלת אחדות לממשלת מיעוט, איזנקוט יצטרך לאמץ את השיטה שנתניהו שכלל במשך שנים: להפוך את גוש השינוי לכוח פוליטי מלוכד שמסוגל גם למשול ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,462 מילים ו-1 תגובות
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

עלה של זית

שגריר האיחוד האירופי הגיע לגליל כדי לראות במו עיניו: מסיק זיתים שבו יהודים וערבים מסרבים להיות אויבים ● תסתכלו על הגרף של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ותבינו את מצב התחבורה בישראל ● נוסעים לאילת או לסיני? התקלות של משרד התחבורה ילוו אתכם בדרך ● וגם: יש דבר כזה מפל שקנאים

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,695 מילים
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.