בכאן דיווחו כי עקב נפילת רקטה בגליל העליון, בפיקוד העורף שוקלים לבטל באופן מוחלט את ההילולה ההמונית בהר מירון.
תיעוד שפורסם ברשתות החברתיות מציג את פיצוצה של מסעדת "ספינה" באזור ראס א־ביידה, מדרום לצור שבדרום לבנון.
Amwaj Albayyada, South Lebanon |
Israeli troops blows up the popular Al-Safina, or "The Boat," restaurant.
The restaurant opened a decade ago as part of a project aimed at boosting tourism in southern Lebanon 1/2 pic.twitter.com/g7ELZ3NWB3
— Younis Tirawi | يونس (@ytirawi) April 29, 2026
בסרטון נראית המסעדה, המעוצבת בצורת ספינה, נהרסת בפיצוץ מבוקר.
צה"ל טרם מסר תגובה לשאלה האם האתר הושמד בשל הימצאות תשתיות של חזבאללה במקום.
החשוד המרכזי ברצח בנימין ימנו זלקה צפוי להיות מואשם ברצח בנסיבות מחמירות. כך דווח בכאן.
מבין הראיות שיש בידי המשטרה נגד החשוד המרכזי על פי הדיווח: זיהוי שביצעה אמו בתיעוד אחר, תיעודים של אירוע הרצח ותיעוד מקדים מהפיצרייה. בנוסף, חשודים אחרים הפלילו אותו בימים האחרונים בחדר החקירות וציינו שהוא ביצע את הדקירה. היום הוארך מעצרו ב-6 ימים נוספים.

תא"ל עומר טישלר הועלה לדרגת אלוף לקראת כניסתו לתפקיד מפקד חיל האוויר, כך נמסר בטקס שנערך היום בקריה בראשות הרמטכ"ל אייל זמיר ובהשתתפות שר הביטחון ישראל כ"ץ.
בטקס אמר שר הביטחון ישראל כ"ץ כי טישלר מקבל "אחריות כבדה לביטחונה של מדינת ישראל", והדגיש כי חיל האוויר הוא "הזרוע האסטרטגית המובילה" של המדינה. לדבריו, "ייתכן ובקרוב נידרש לשוב ולפעול" מול איראן כדי להבטיח שלא תשוב להוות איום, לצד המשך המערכה מול חזבאללה בלבנון.
הרמטכ"ל אייל זמיר ציין כי כניסתו של טישלר לתפקיד מתרחשת בעיצומה של "מערכה רחבה, מתמשכת ורב־זירתית", והדגיש את חשיבות העליונות האווירית לביטחון ישראל.
טישלר עצמו אמר כי הוא מקבל את התפקיד "ביראת כבוד ומתוך תחושת שליחות", וציין כי האחריות מתחדדת לנוכח "יותר מ־900 ימי מלחמה ארוכה, תובענית וצודקת".
הוא צפוי להיכנס לתפקידו בימים הקרובים ולהחליף את האלוף תומר בר.
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר יוצא נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר החוץ גדעון סער על רקע ההחלטה לשחרר משתתפים במשט סומוד שנעצרו בלב ים.
הודעתו:
ההחלטה האומללה של ראש הממשלה ושר החוץ – שנעשתה בהיחבא ובמחשכים – לשחרר את רוב משתתפי המשט ללא מעצר ולאפשר את הפרת הריבונות של ישראל רק בגלל איומים של ארדואן, היא מסר של חולשה כלפי אויבי ישראל ומפיצי האנטישמיות בעולם ומנוגדת לדיונים קודמים ולהחלטות של כל הגורמים המקצועיים לעצור את משתתפי המשט. ההחלטה הזו היא בניגוד לעמדתי ואני דורש לבטל אותה.
כל הכבוד לחיל הים שלנו! הנחיתי אותם למנוע ממשט תומכי החמאס מלהגיע לחופי עזה. המשימה בוצעה בהצלחה מלאה. אף ספינה ואף תומך חמאס לא הגיעו לשטחנו, ואפילו לא למים הטריטוריאליים שלנו. הם הוסבו לאחור ויחזרו לארצות מוצאם. הם ימשיכו לראות את עזה ביוטיוב.
— Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו (@netanyahu) April 30, 2026



















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו